Vurderingsstevner på Løvenskiold – må opp i ringa

I helgen ble det skutt to helmatch konkurranser på Løvenskiold, i all over fine værforhold.

Konkurransene var de to første av i alt fem vurderingskonkurranser på 50m inn mot de ulike landslagene foran 2021-sesongen. Utøverne vil blant annet, med bakgrunn i resultater på disse stevnene, vurderes inn i flere landslagsgrupper. Deriblant elite og elite+, samt ung og ung+. Det skytes også tre vurderingsstevner på 10m.

DU KAN LESE OM HELE VURDERINGSOPPLEGGET HER

For min egen del, så må man konstatere at man totalt sett ikke var god nok i helgen, i forhold til egne forventninger og hvordan ting har fungert på trening den siste tiden. Det ble 1170 poeng lørdag og 1180 poeng søndag. Lørdagens konkurranse var en gedigen skuffelse, da man fikk totalt mental-sperre på stående og ikke klarte å komme seg til hektene før det for lengst var for sent.

Heldigvis klarte man å komme sånn nogenlunde tilbake til seg selv på søndagen, selv om man også der poengmessig heller ikke er fornøyd.

Det er tydelig at man er litt “rusten” på konkurranser som virkelig teller, og at dette igjen tydelig viser seg å være ferskvare for min del. Det er derfor bare en ting å gjøre: Legge igjen topplokket bak standplass, brette opp armene, jobbe på som bare FA**, forberede seg godt på samling, opp i ringa og skyte ut dritten i midten den kommende helga.

Lørdag og søndag er det nemlig to nye vurderingsstevner på 50m i Alfhallen. Fredagen varmes det opp med Royale League på 10m.

VERDENSKLASSE AV JENNY STENE

SAMSUNG CSC

Ellers var det veldig mange høye resultater i helgen. Jenny Stene imponerte aller mest med 1190 poeng lørdag morgen.

Det er svært vanskelig å søke opp resultater fra åpne stevner rundt om i verden, tilbake i tid, i ISSF-historien. Men. Det er ikke ofte at det har blitt skutt 1190-poeng utendørs. Det ryktes om at Nicco Campriani fra Italia (2012) og Josef Gønci fra Slovakia (rundt 1999-2000) begge har resultater på rundt 1193-1194. Dette er dog innendørs.

Det ryktes også om at den russiske legenden Artem Khadjibekov hadde 1190-poeng i snitt på tre uttakskonkurranser i Russland rundt år 2003. Dette skal ha vært utendørs. Men igjen: Alt dette er IKKE bekreftede resultater. Det er vel forøvrig ikke noe overraskende, hvis det er blitt skutt 1190-resultater utendørs i spesielt Kina og Russland.

Men. At Stene sitt resultat utendørs forrige uke er historisk i Norge, Skandinavia og Norden. Det er det ingen tvil om 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg