Verdens beste jenter

For et damelag vi har i Norge.
Prestasjonen de norske rifledamene presterte under verdenscupen i helmatch i Kina, er det nok svært få mennesker i vårt land som forstår. I en verdensidrett, hvor over 150 nasjoner forsøker å kvalifisere sine utøvere til OL, så er det litt utenomjordisk at alle tre fra Norge klarte å karre seg med blant de åtte beste i finalen – i kamp om OL-kvoteplasser. En prestasjon kun Kina hadde klart i denne øvelsen for damer tidligere. Det burde vært på sportsnyhetene og på førstesiden i de fleste riksredaksjoner i landet. Dessverre er det ikke slik det fungerer her i Norge.

Sjekk resultatene fra finalethrilleren HER
Men selv om det norske folk er uvitende om prestasjonen, så gjør ikke det prestasjonen noe mindre fantastisk. Det var så vi nærmest måtte klype oss i armen, da riflegutta på vei hjem fra Kina, landet i Frankfurt. Dagen tidligere hadde vi fulgt våre damer i eliminasjonsskytingen, hvor alle tre gikk enkelt videre.
Der viste også alle tre tidvis prestasjoner, som bar vitne til at vi nok kunne forvente oss en av dem i finalen dagen etter, med litt klaff. Men alle tre…… Det var så vi nesten ikke trodde det.

NM I KINA: Nesten 40 % av finalefeltet i damenes helmatch var fra Norge. Landslagstrener Espen Berg Knutsen måtte blant annet ha hjelp fra Skytterlandslaget Pistol for å bistå på trenerbenken i finalen.

Finalen ble fulgt fra en cafe på flyplassen i Frankfurt. Nesten så vi fikk kjeft av betjeningen for “å bråke” og andre kunder glodde kontinuerlig med famlende blikk. Ei visste de at det vi fulgte var idrett i verdensklasse – prestert av tre norske kvinner, som alle viste resten av verden.

MEDALJE: Jeanette Hegg Duestad sikret Norge OL-kvoteplass med sin bronsemedalje i finalen.

Først og fremst med junioren Jeanette Hegg Duestad, som i sin andre verdenscupfinale, sikret bronsemedalje mot seniorene og norsk kvoteplass til OL i Tokyo.

Men også Jenny Stene og Katrine Lund. Den lange klemmen rett etter at de ble eliminert på henholdsvis 7. og 8.plass, er jeg sikker på at alle de andre nasjonene vi fighter mot fikk med seg. Den sa mer en tusen ord. Det var følelser og lagånd – hånd i hånd. Et prakt symbol på miljøet vi har innad i Skytterlandslaget Rifle. Et symbol på at ingen står alene og at vi har fått til et miljø hvor de beste har blitt enormt gode. Det tar vi vare på, blant annet ved akkurat det som Lund og Stene viste på OL-finalebanen i Kina. Det var rørende.

ØYEBLIKKET: Et bildet sier ofte mer enn tusen ord.

Tusen takk for underholdningen, jenter. Dette var magisk og et nytt steg mot noe enda større. Før Kina trodde jeg at dette var umulig, men dere beviste det motsatte. Nå vet vi at alt faktisk er mulig, bare vi fortsetter med det vi holder på med nå 🙂

2 kommentarer
  1. Dette er stor sport fra flotte jenter👏Media kunne vel skrevet litt om denne sporten.Alle liker ikke fotball🙄

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg