Tidenes beste norske skytterlandslag?

Årets verdenscup i München ble kanskje en av de beste Skytterlandslaget rifle har hatt noen gang.

* Jenny Stene karret seg inn i finalen i tidenes tøffeste luftrifle-konkurranse
* Jenny Stene satt VERDENSREKORD på helmatch eliminasjonen med 1185 poeng
* Katrine Lund sikret Norge kvoteplass til Sommer-OL og tok bronsemedalje på helmatch
* Henrik Larsen med 5.plass i finalen i tidenes tøffeste helmatch-konkurranse
* Jeanette Hegg Duestad og Vegard Nordhagen vant kvalifiseringen av 10m mix-team og var 0,1 poeng unna fra å kjempe om bronsemedalje.

KVOTEPLASS: Katrine Lund har nettopp her tatt bronsemedalje i helmatch finalen og sikret Norge ny kvoteplass til Sommer-OL. Flankert av lagvenninnene Jeanette Hegg Duestad og Jenny Stene

I tillegg må det nevnes at Hegg Duestad og Nordhagen i skrivende stund fortsatt er juniorer. Kom altså på en 5. plass av totalt 76 seniorlag.
En annen junior – Jon-Hermann Hegg debuterte i seniorverdenscup med 1173 poeng på helmatch og skjøt over 627,0 poeng på 10m luftrifle i MQS-konkurransen. Så har vi også Jenny Stenes 10. plass på helmatch, Sina Busk sin 15. plass på luftrifle og undertegnedes 15. plass på helmatch. Dette i konkurranse mot altså omlag 150 deltakere, fra nesten 100 forskjellige nasjoner. Mange av nasjonene som også lever i en helt annen verden, i form av budsjett og midler, i forhold til hva Norge bruker på individuelle idretter for Sommer-OL.

Les om Jenny Stene sin verdensrekord HER

HER kan du se TV-innslag fra verdensrekorden til Jenny. Cirka 13.40 ut i sendingen.

HER kan du se TV-innslag fra Katrine Lund sin bronsemedalje. Cirka 37.00 ut i sendingen.

ET LANDSLAG Å BLI GLAD I
Idretten fornyes alltid og tar stadig nye steg, også i henhold til rekorder og poengsummer. Det går stadig framover og sprenges stadig nye grenser. Treningsfilosofi, treningshverdag, teknologi, utstyr – alt blir bare mer og mer profesjonelt. I så måte er det kanskje ikke rettferdig å sammenlikne prestasjoner som gjøres nå, med tidligere prestasjoner.

Jeg kom for første gang inn på landslaget i 2013. Det var en fin gjeng på landslaget da også, som stadig var med i toppen. Etter OL i Rio 2016 og fram til VM i 2018, har landslaget vært gjennom et lite generasjonsskifte, hvor jeg plutselig har blitt en veteran på laget i en alder av 27 år. Med tanke på tiden vi lever i nå, med et enda trangere nåløye, færre kvoteplasser å kjempe om og poengsummer som er helt hinsides av hva man har sett tidligere, så kan jeg med hånden på hjerte si at jeg aldri har vært på et bedre landslag.

På sesongens tre verdenscupstevner, så langt, har Skytterlandslaget på Rifle hatt totalt ni finaleplasser. Nå har vi tre kvoteplasser på rifle, samt en fersk verdensrekordholder. Hva skyldes så dette?
Jeg fikk selv det samme spørsmålet fra en ikke så ganske ukjent mann fra Slovenia, som har tre OL-medaljer å vise til. Hva er det egentlig dere driver med i Norge nå, utifra at dere ikke akkurat er så mange?
Svaret mitt var ganske så kort og konsist.
– Vi trener bra og har nok trent mye riktig det siste året. På de riktige detaljene. Så er vi også en kjempefin gjeng, hvor alle unner hverandre suksess. Vi er glad i hverandre. På ekte.

Selv om vi konkurrerer mot nasjoner som er ansatt av Staten, lønnet på heltid og har budsjetter vi trolig aldri vil kunne komme til å konkurrere mot. Så er det nettopp det sistnevnte, i tillegg til en herlig innsatsvilje av hver enkelt, som jeg tror gjør at vi hevder oss så godt som vi gjør nå.
Kjennetegnene til Skytterlandslaget: Godt humørOffensivitet – Trygghet.
Det har ført oss langt nå. Så får vi se hvor det fører oss i fortsettelsen.

1 kommentar
  1. Meget bra innlegg Simon!
   Kjekt å lese deres vinkling på landslaget og veien deres dit og hvorfor dere er der dere er nå!
   Samholdet, vennskapet og evnen til å unne hverandre suksessen er nok viktige hjørnesteiner som jeg håper flere ser viktigheten av for at vi skal få flere skyttere som hevder seg på det nivået dere er nå!
   Veldig godt jobba alle sammen! Kjekt å følge med på dere! 😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg