Tatt ut til European Games

Dagen før nasjonaldagen offentliggjorde Olympiatoppen sitt uttak til European Games. Her var det veldig gledelig å se at jeg skal representere Norge i rifleskyting. Hele den norske rifletroppen er som følger:

Menn:
Simon Kolstad Claussen, Henrik Larsen, Vegard Nordhagen
Kvinner:
Jeanette Hegg Duestad, Katrine Lund, Jenny Stene

HER finner du den komplette norske troppen til årets European Games

I rifleskyting konkurreres i de olympiske øvelsene: 10m luftrifle, 10m luftrifle mix-team og 50m helmatch. I tillegg skal det også skytes en helt ny rifleøvelse under lekene: 50m liggende mix-team. Det deles ut en OL-kvoteplass i de inidividuelle øvelsene. Norges Skytterforbund offentliggjør senere hvilke utøvere som skal skyte hvilke øvelser, men jeg er sendt for å skyte 50m helmatch. Hvem som skyter lagøvelsene er ennå ikke klart, da det er usikkert om hver nasjon kan stille ett eller to lag i mix-team.

Denne gjengen reiser til Minsk for å representere Norge i rifleskyting under historiens andre European Games.

ET EUROPEISK OL
European Games kalles også for Europa-OL eller Europalekene. Arrangementet er en internasjonal multisportkonkurranse som ble lansert av Comités Olympiques Européens under deres 41. generalforsamling i Roma 8. desember 2012.
For idrettsutøvere fra Europa er derfor dette arrangementet forhåndsvis nytt. Andre kontinenter og nasjoner har også tilsvarende leker, men med langt større tradisjon. Blant annet: Asialekene, Afrikalekene, Panamerikanske leker og Samveldelekene (The Commonwealth Games).

I samråd med lekene fra de andre kontinentene, som nevnt over, arrangeres European Games etter modell av de olympiske leker (Sommer-OL) og arrangeres hvert fjerde år. Aserbadsjan var den første vertsnasjonen da Baku arrangerte lekene i 2015. I 2019 har lekene blitt satt til Minsk – hovedstaden i Hviterussland.

For skytingen sin del, må man ha kvalifisert seg til lekene gjennom å sikre kvoteplasser til sin nasjon. Kvoteplassene utdeles med utgangspunktet i rankingen til European Shooting Confederation. Norge sikret seg syv kvoteplasser i rilfe (fire menn og tre kvinner) og har valgt å benytte seg av seks av disse kvoteplassene. Individuelt så kan det kun, likt som i Sommer-OL, delta maks to skyttere per nasjon i hver øvelse.

Odd Arne Brekne ble beste norske skytter med finaleplass under forrige European Games. finalen HER.

Norge sender totalt 38 utøvere til årets leker i Hviterussland. Arrangementet starter 21. juni, dagen da undertegnede fyller hele 28 år 🙂

HER kan du finne terminlisten for de ulike skyteøvelsene. Klikk på de blå/røde symbolet under hver dato. Der finnes det også muligheter for å skaffe seg billetter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg