Tap og seier i Bundesliga debuten

Det ble tidvis et brutalt møte med Bundesliga-skyting, da jeg skjøt min aller første match i heksegryta i Paderborn. Hallen som er hjemmebanen til ST Hubertus Elsen – en av forhåndsfavorittene til å vinne både serien i Nord og finalen, hvor de fire beste lagene fra Nord og Sør møttes.

Det er svært ofte et helt annet psykologisk spill ute og går i en Bundesliga-match. Man skyter mot et skytter på et annet lag. Strengt tatt, spiller det faktisk ikke noen rolle hvilke poengsum man skyter, så lenge man slår skytteren på det andre laget som man er satt opp mot. Står man på venstre side av sin konkurrent, har den man skyter mot i 99% av tilfellene plassert monitoren i ditt synsfelt. Så nesten uansett hvor du står på standplass, får man med seg hva motstanderen skyter skudd for skudd.

I tillegg er det tysk skytterkultur på sitt beste på tribunen. Et helsikes leven, hvor du tydelig får med deg fra starten av om publikum heier på deg eller motstanderen din. I tillegg til kontinuerlig speakertjeneste underveis i skytingen.

INTENS KONSENTRASJON – EN BUNDESLIGA-MATCH TAR VIRKELIG PÅ, FOR Å SI DET FORSIKTIG

Alle disse faktorene er med på å skape et helsikes trøkk, som jeg nesten ikke kan erindre at jeg har vært med på tidligere av lignende sort. Derfor spiller selvsagt den psykologiske biten inn i vesentlig større grad. Det blir nesten som en helt annen verden å sammenlikne med, hvis du tar et vanlig utenlandsk stevne.

TØFF START
Rent teknisk følte jeg med ok forberedt, men jeg taklet ikke presset godt nok i min første match. I tillegg gjorde jeg en generaltabbe ved og ikke ha med meg drikke inn på standplass. Du bruker så enormt mye energi på å få ned puls og spenningsnivå, så du er totalt tappet når matchen er ferdig.
På min første match gikk jeg tom på de siste 20 skuddene. På de 20 første skuddene gikk mye inn, men på de siste 20 gikk nesten alt ut. 390 poeng var en svak poengsum og jeg var meget skuffet, tross for at det likevel nesten ble shoot-off mot Rikke Mæng som skjøt 391.

Matchen endte med et 3-2-tap for laget Braunschweiger SG.

HER KAN DU SE TABELLEN I NORD ETTER FIRE SERIERUNDER

STOLTE MER PÅ MEG SELV
Jeg måtte ta noen tøffe runder med meg selv etter lørdagen. Etter noen gode samtaler med trenere hjemme i Norge, så klarte jeg heldigvis å nullstille raskt å komme i angrepsposisjon.

Søndagens match var også mot bedre rangerte BSV Buer-Bülse. Laget som vant den innledende serien i fjor, og som egentlig ingen hadde forventninger om at vi skulle slå.

Denne matchen klarte jeg å gjennomføre vesentlig bedre. Jeg visste hva jeg gikk til og følte liksom at det ikke var noe å tape. Bare det var en trygghet i seg selv.

Selv om jeg kom litt på hæla i starten, så klarte jeg å smi på videre uten å bry meg i negativ grad om 2×9,9 på de fem første skuddene. Etterhvert klarte jeg å finne den flyten jeg ønsket, og uten å fokusere på noe som helst annet enn meg selv, så hadde jeg plutselig skutt 20 tiere på rad. Sukesessoppskriften var at jeg klarte og gi mer “fa**” i konsekvensene og stolte mer på meg selv.

På siste serien økte trykket og spenningen igjen. Jeg klarte ikke å få ned pulsen og det hele ble en intens kamp. Men jeg klarte å snakke hardt til meg selv og avslutte sånn nogenlunde, selv om det ble noen niere. 395 poeng holdt til seier og poeng for laget, som også vant matchen 3-2.

LAGET SV WISSEN JUBLER ETTER SEIER MOT BSV BUER-BULSE. FRA VENSTRE: Florian Seelbach, Jessie Kaps, Benedikt Mockenhaupt, Simon Claussen, Nicole Ju, Tamara Zimmer og Kevin Zimmermann

Summa summarum så kan dette oppsummeres som en utrolig god læring. Det er også helt gull verdt at jeg får slik erfaring som dette i sesongoppkjøringen, fram mot viktige verdenscup-stevner den kommende våren.

Neste runde for min del er mot serieleder SV Petersberg om tre uker. Det er på serielederens egen hjemmebane, og det er kun 1 match jeg skal skyte den helgen. Da får jeg kun en sjanse til å prestere her og nå. I så måte blir det ekstra god konkurransetrening og motivasjonen er stor for å være enda bedre forberedt enn jeg var denne gangen.

PS:
Etter fire serierunder ligger mitt SV Wissen på en 8.plass med fire poeng (to seiere og to tap). Samme poengsum som syvende og sjetteplassen, men med svakere “målforskjell”. Henrik Larsen sitt SV Wieckenberg ligger på 4. plass.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg