På vei til EM i Osijek

Da er det faktisk sant. Vi har tvilt svært lenge, men nå er det jaggu meg tid for et internasjonalt mesterskap igjen, nesten 1,5 år siden forrige gang.

Da det først ble klart at vi ikke trenger å tilbringe 10 døgn på karantenehotell ved ankomst hjemreise, i tillegg til at alle (utøvere og trenere) fikk påvist negativ PCR-test onsdag kveld, så ble det omsider også endelig bekreftet at det blir deltakelse for norske skyttere under EM i Osijek.

Norges tropp teller syv seniorer på rifle og tre seniorer på hagle. Samt to trenere på rifle og en trener på hagle. Vi har lagt bak oss en fin oppkjøring med mye mengdetrening, men også restitusjon og mentale forberedelser etter beste evne. Mange av oss har ikke stått i en skikkelig internasjonal konkurransesituasjon siden januar 2020. Internasjonal konkurranseskyting, spesielt store finaler, er ferskvare så det holder. Det blir derfor selvsagt spennende å se hvor vi står, etter nesten 1,5 års pause fra internasjonale toppmøter mot flere av verdens beste.

Det blir varmt i Osijek. Derfor gjelder det å forberede kroppen på varme. Her etter en fysiskøkt i varmerommet i Olympiatoppen: 35 grader og 65 prosent luftfuktighet..!

Totalt konkurrerer jeg i syv øvelser under EM i Osijek: 10m luftrifle individuell, 10m luftrifle lag, 10m luftrifle mix-team, 50m liggende, 50m helmatch individuell, 50m helmatch lag og 50m match mix-team.

Det blir som sagt ingen norsk deltakelse på 300m grovkaliber dette året, grunnet koronasituasjonen. Det er selvsagt litt kjipt at jeg ikke får mulighet til å forsvare flere av EM-gullene mine på 300m-øvelsene. Men, slik situasjonen er og har vært (siden mars 2020), så er jeg faktisk bare sjeleglad for at vi i det hele tatt får lov til å reise på en internasjonal konkurranse igjen…!

Vi har blitt forelagt en svært streng, men også trygg smittevernsprotokoll som alle i laget er pålagt å følge i Kroatia og underveis på reisen. Den er laget for å ivareta vår sikkerhet, og bidra til at vi forhåpentligvis unngår smitte ila oppholdet.

Det blir derfor selvsagt et litt “annerledes EM” enn det vi er vant med. Vi skal uansett gjøre vårt beste og kjempe på så godt vi kan. Så får vi telle opp til slutt og se hvor vi står hen, etter 15-16 måneder siden forrige store internasjonale test.

Lørdag er det utstyrskontroll og testing av at uststyret fungerer som det skal. Søndag er det PET-trening på 10m luft, mens første konkurranse starter på mandag. Legger ved fullstendig program ila helgen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg