Kraftig nedtur i Bundesliga – heldigvis tok resten av laget ansvar og vant

Etter en særdeles god treningsuke med luftrifla, med blant annet ny stevnepers og treningspers, dro jeg i helgen til Tyskland for å skyte min tredje runde i Bundesligaen denne høsten.

Laget mitt, SV Wissen møtte hjemmelaget SV Petersberg, som var nyopprykket denne sesongen, men har tatt Bundesligaen med storm og ligger godt an til finaleplass. Hjemmelaget hadde laget en strålende ramme for matchen med et solid oppmøte, cirka 500 tilskuere, trommer, fløyter og andre effekter som skapte et høyt lydnivå i hallen.

SOLID OPPMØTE BLANT PUBLIKUM I HJEMMEARENAEN TIL SV PETERSBERG

STARTET GREIT – KOLLAPSET
Jeg skjøt som “tredjeskytter” i denne matchen, og møtte Jana Heck fra SV Petersberg. En god skytter, men en helt klart overkommelig motstander, som jeg skal slå på en grei dag.

Treningen dagen før konkurranse var god. Treningen på selve konkurransedagen, på Bundesliga-standplassen var god, men når det virkelig gjaldt var det totalt bråstopp.

Jeg startet derimot greit, med 2×99-serier etter to hårfine 9,9-skudd, som jeg strengt talt ikke kunne se. Selv om jeg hadde mange tiere på rad, slet jeg med å få en rytme og flyt på skytingen, som ofte kan være helt avgjørende i Bundesliga. Det er ofte mye lettere mentalt å være ferdig før din motstander. Min motstander raste i vei i et helsikes tempo. Jeg prøvde å gire opp, men følte det ble for stressende og fikk ikke noe trygghet i den type gjennomføring denne gangen.

På serie nummer tre startet problemene, som etterhvert resulterte seg i fullstendig kollaps. Kort fortalt skjøt jeg fire niere og fire svake tiere, i samme hull ut venstre. Jeg skrudde og skrudde, uten at det flyttet på seg. Etterhvert begynte jeg å lure på om jeg hadde skrudd gal vei og forsøkte å skru andre veien. Det fungerte heller ikke, og da ble alt ødelagt.

Utrolig skuffende, og jeg var langt nede rett etter skyting. Heldigvis, så leverte mine lagkamerater varene. Etter at vi hadde tapt to og vunnet to dueller, ble det omskyting om det siste avgjørende poenget, da Anna Bruhl fra Wissen og Mona Heck fra Petersberg hadde samme poengsum. Begge skjøt nier på første skudd. På andre skudd skjøt Bruhl 10,0 mot Hecks 8,7 og vi hentet hjem to svært viktige poeng.

WISSEN TAKKER FANSEN SOM MØTTE OPP I PETERSBERG OG HEIET OSS FRAM TIL SEIER

Seieren reddet dagen min.

DET MENTALE MÅ STYRKES
Hva kan man så lære av dette? Etter å ha fått, mildt sagt, en real knyttneve rett i trynet.

Jeg er mer enn god nok på den tekniske biten. Men har stadig en god vei å gå på det mentale. Redselen for å skyte dårlig, skuffe laget eller å drite seg ut, er tydelig større enn lysten får å jobbe riktig. Da blir det fullstendig kortslutning i topplokket. Dette er noe jeg er nødt til å ta tak i, så fort som mulig.

Bare 17 timer etter fadesen, skjøt jeg ny trening på klubbhuset til Wissen. Der hadde jeg en tydelig oppgave: Vanlig oppvarmingsrutiner, fem prøveskudd, så en 60 skudd. Fokus på 60-skudden: OFFENSIVITET på avtrekket, og få skuddet til å gå av etter 3-4 sekunder fra jeg har kommet ned i midten, uten å tenke avtrekk eller resultat. Hvis ikke skuddet gikk av rett etter at jeg hadde kommet meg ned i midten, så måtte jeg ta opp og starte på nytt.

Det klarte jeg veldig bra, og resultatet ble intet mindre enn 630,0 poeng……………..

SLIK GÅR DET OFTE NÅR MAN GIR F*** I KONSIKVENSER

Altså: 389 når det gjelder. Til 630,0 (598) når du gir faen i konsekvenser. Med kun 17 timers mellomrom………..

Til å grine av, alt sammen, selvfølgelig. Men en god pekepinne på hvor viktig det mentale faktisk er. Uansett hvor godt forberedt man er teknisk og fysisk, så spiller det ingen rolle, hvis man ikke er mentalt sterk.

Det er trist og dumt, at det er slik, synes jeg. Men det er bare å innfinne seg i at det er slik skytesporten fungerer.

Da er det like greit å legge opp resten av treningen nå og fram til midten av juli 2020, på den RIKTIGE måten.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg