Kisen MSL – 30-årsjubileum

I helgen feiret Kisen Miniatyrskytterlag 30 år på Lykkebo selskapslokale i Jessheim.

Klubben som ble startet opp i 1989 av en en liten gjeng som ville løsrive seg fra DFS-laget i Kisen, og kun drive med miniatyrskyting og øvelser tilknyttet Norges Skytterforbund

Laget fikk raskt 15 medlemmer og egen bane i forsamlingslokalene på Fram. Da naboklubben Ullensaker Sportsskyttere ble lagt ned, ble medlemstallet i Kisen doblet fra 15 til 30. På denne tiden var ikke laget kjent for å ha mange internasjonale toppskyttere, men derimot veldig kjent for en drivende dugnadsånd. Tross sine “få medlemmer” arrangerte de en rekke Norgesmesterskap. Både på 10m, 15m og 50m på starten av 2000-tallet.

Utviklingen fra “bakgårdsklubb” til toppklubb startet så smått i 2007. Da solgte Alf Eidsæther hele gården sin og offentliggjorde at disse midlene skulle brukes til å bygge ny idrettshall i Borgen for Barn og unge. Kisen planla på denne tiden en utendørs 50m bane på Fram, men etter å ha gått i dialog med Eidsæther kom idrettsveteranen med et krav om at det skulle være stor skytebane i den nye idrettshallen.

Og slik ble Alfhallen til det vi kjenner den som i dag. Lars Lømo og Johan Janssen var Kisens store dugnadsmenn i arbeidet med hallen. Spesielt førstnevnte la sikkert ned over 1000 dugnadstimer under byggingen. På senhøsten 2010 sto idrettshallen ferdig og det første stevne som ble skutt var Royal League (som dessverre ikke arrangeres lengre) på nyåret i 2011. Skytebanen kunne vise til 24 skiver, fordelt på to etasjer for 50m, 30 skiver på 10m og 12 skiver for 15m miniatyr.

Den dag i dag er Alfhallen Norges suverene nasjonalanlegg for rifleskyting innendørs og på sin 30 årsdag kan Kisen MSL nå vise til 160 medlemmer. Flere og flere flytter også til Ullensaker og Jessheim/Kløfta/Borgen for å ta del i det gode treningsmiljøet som er i Alfhallen.

LES OGSÅ: FRA BAKGÅRDSKLUBB TIL LANDETS STØRSTE (SAK FRA 2013)

MANGE MEDLEMMER HEDRET
Under markeringen av 30-årsjubileet ble flere av lagets medlemmer hedret av Ullensaker kommune og Norges Skytterforbund. Lars Lømo, Johan Janssen, Magne Fladby og Svein Fladby fikk alle tildelt æresmedlemsskap i klubben for sine mangeårige dugnadsinnsats over 30 år.

Ullensakers nye ordfører, Eyvind Schumacher (AP), delte også ut pengepremier fra kommunen til utøvere som har prestert sterkt nasjonalt og internasjonalt i 2019-sesongen. Av disse fikk også Jenny Stene blant annet tildelt Kongepokal av Norges Skytterforbund, etter hennes fenomenale resultat under NM 50m på Elverum.

Klubbens Leder, Bergsvein Bårdstu, fikk også fortjent honnør denne kvelden. Han er kanskje den, av de totalt 160 medlemmene i klubben, som tilbringer flest timer i Alfhallen. Organisering, styring og primus motor for alt som er av arrangementer. I tillegg skaffer han vært eneste år inn gode inntekter i form av enten bingopenger eller fra andre organisasjoner. En topp dugnadsmann – og som vi sier i skytternorge: “En Bergsvein i livet skulle alle ha hatt”!

LES HER HVA EIDSVOLL ULLENSAKER BLAD SKREV OM MARKERINGEN OG PRISENE

BILDEKAVALKADE

Under kan du se en rekke bilder fra kvelden på Lykkebo. ALLE FOTO: TROND GRAN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg