Gull og bronse under årets NM 300m


Den siste helgen i august 2020 ble tilbragt i Sunnmøre, hvor NM 300m ble arrangert på Sjøholt i regi av Storfjorden Sportsskytterlag. Med to individuelle NM-gull, to individuelle EM-gull og to sølvmedaljer fra Europacup-finalen i 2019, så var det klart at man var storfavoritt i alle øvelser.

Nærmest alt annet enn gull ville vært “fiasko”, hvis man skal måle det opp mot 2019-sesongen.

Ting stemte heller ikke som ønsket på standplass denne helgen. Med unntak av de 40 første skuddene på 60 ligg, så var det et NM godt under pari, rent teknisk gjennomføringsmessig, for min del. Nå tar jeg heller ikke dette så veldig tungt. Det er på OL-øvelsene 10m og 50m, hvor det store treningsgrunnlaget og nesten all tiden legges ned. Det kommer stevner allerede til helgen som er mer viktigere.

Under kan du lese et kort resyme fra de tre øvelsene.

HELMATCH – 4.PLASS
Nesten alt som kunne gå galt – gikk galt. Enkelt og greit.

Hadde trolig store feil på baksiktet/diopteret eller irisen. Måtte skru en hel runde i høyden før ting flyttet på seg. Mistet derfor veldig mange poeng med niere i en klyse over på knestående og tilsvarende det samme på liggende, bare at her satt samlingene i nieren under. Byttet baksiktet/diopter til stående og traff da langt mer normalt.

I tillegg til surr med utstyr, så ble man frustrert og mistet hodet da flyten og ting ikke sitter. Det var også et forferdelig uvær med sterk skiftende vind, i tillegg til vind på kroppen. Satte vel også rekord med antall 9,9-skudd. Totalt 1140 poeng – og man setter en stor strek over denne dagen. Overlegen seier til Endre Hagelund foran Kim Andre Lund og Hans Bakken.

LIGGENDE – 1.PLASS
Brukte det samme baksiktet/diopteret som jeg avsluttet helmatchen med. Dette var i orden, og da var det bare å gi gass fra start, da jeg visste at utstyret fungerte som det skulle.
Skjøt de 40 første skuddene på rett under 20 minutter, og var skikkelig “on fire”. Uten frykt, tent og fokusert på å gjøre de rette tingene – prikke skuddet effektivt i midten av midten. Disse 40 skuddene var det virkelig verdensklasse over – rent gjennomføringsmessig og var veldig mye likt det jeg gjorde på samme øvelse i EM 2019.

Så begynte man å skjønne at dette fort kunne gå mot 600 av 600 poeng. Man begynte å tvile litt, ble tregere og ikke fokusert nok på det man skulle være fokusert på. På siste serien åpnet det seg også opp veldig, med mye høydespredning og tvilen ble ikke akkurat mindre. Det ble faktisk en skikkelig mental kamp på slutten, men det holdt heldigvis inn til seier med 597 poeng. Sølv til Endre Hagelund med 595 og bronse til Kim Andre Lund med 594.

STANDARD GEVÆR – 3.PLASS
Skjøt fantastiske prøveskudd på både kne og liggende, men var ikke påskrudd nok i topplokket når serien startet. Mye nesten med mange 9,9-skudd, men totalt sett ikke godt nok. Åpnet stående bra, men krøller seg inn i en mental blindsone så fort det kommer et par niere på rad.
I tillegg merket jeg også at jeg har skutt for lite med standard-børsa. Spesielt på stående. Det å gå rekylen og det tunge avtrekket til å spille på lag går ikke bare over natta – et år siden man brukte børsa forrige gang.
Overleget gull til Kim Andre Lund som bare var fire poeng bak verdensrekorden med sine 587 poeng. Sølv til Ingrid Marie Håkenåsen med 579 – poenget foran undertegnede.

Standard gevær var blitt gjort til åpen klasse i år. Det skapte en interessant ny giv for øvelsen, hvor det var over 30 stk som var påmeldt. Sånt liker vi.

ALLE RESULTATER FRA NM 2013 KAN DU FINNE HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg