Fjerde og femteplass under ISCH Hannover

Konkurransene i Hannover startet veldig bra, men ble dessverre avsluttet veldig svakt fra min side.
Første øvelse var 50m 60 skudd liggende. Dessverre en øvelse som ble tatt vekk fra det olympiske programmet etter Rio 2016, men det skal blant annet være mix-team i øvelsen under European Games i sommer. Øvelsen står også fast på programmet i EM annethvert år og VM hvert fjerde år.

UTFORDRENDE VIND I LIGGENDE
I denne øvelsen er det desidert flest deltakere, og det må naturligvis skytes i flere lag. Noe som dog svært ofte blir urettferdig, siden vindforholdene ofte varierer fra time til time. Så var også tilfellet i dag. Alle de tre medaljevinnerne skjøt i første lag klokken 0815 på morningen. Jeg skjøt i siste lag klokken 1100, og fikk tidvis svært utfordrende vind å bryne meg på.
Jeg ble nølende en god del i starten og usikker på hvilken vindtype jeg var best innskutt på, siden vinden skiftet svært ofte. Det hele endte med at jeg skjøt på vind fra venstre mot høyre, samt en viss grad av shading – holding på vinden, da motsatt vindbildet inntraff. Dette fungerte veldig bra og gjennomføringen er en av mine bedre noen gang, sett utifra de forholdene jeg skjøt i. 624,6 poeng holdt til 4. plass.

HELMATCHEN
På helmatchen var det min tur til å ha “flaks” med forholdene. Jeg skjøt i det første laget og hadde tilnærmet lik perfekte forhold. Gjorde stort sett ikke noe annet, enn hva jeg har gjort på trening og i de siste konkurransene.
Hadde litt utur på de siste 20 skuddene, med veldig mange skudd som akkurat smatt utenfor tierstreken, men igjen en solid gjennomføring. 1180 poeng hold til seier innledende med tre poeng.
Finalen ble dessverre ikke det jeg hadde forventet av meg selv, og var totalt sett en meget skuffende gjennomføring. Tidvis flere gode enkeltskudd i kne, men klarer ikke å slappe godt nok av i høyre skulder gjennom de tre femskudd-seriene. Liggende var positivt, men unntak av førsteserien, hvor jeg rotet vekk flere poeng på tåpelig stillingsfeil med reima. På stående ble det totalt sett for tynt, selv om jeg svetter, jobber og har generelt bra innsats. Må være enda mer fokusert på midten, ha enda bedre pusteteknikk og samtidig være mer bestemt. Ble til slutt eliminert på 5.plass.

Samtlige resultater fra ISCH Hannover 2019 finner du HER

SESONGDÅRLIGSTE PÅ LUFT
10m luftrifle setter jeg en sort strek over, og har egentlig allerede gått i glemmeboken. En dag der balansen er fullstendig på bærtur. Fikk dessverre ikke gjort de planlagte forberedelsene, etter krangel med arrangør for hvor jeg kunne gjøre oppvarming og ikke. Vurderte faktisk å bryte etter bare syv skudd, en følelse jeg vel nesten aldri har hatt før, men valgte å stå i det – å prøve å gjøre det beste ut av det.
Listefyll med 616,1 poeng – sesongdårligste med suveren margin.

Nå blir det godt å komme hjem for å trene på de rette detaljene – med kvalitet, før verdenscupen i München.

Norge gjorde det generelt sett veldig bra i Hannover. Henrik Larsen kom hjem med fire medaljer. Jon-Hermann Hegg tok sølv på helmatchen for juniorene. Tonje Engevik sikret medalje i liggende for junior. I tillegg ble det dobbeltseier for juniorene under 10m mix-team.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg