Endelig tilbake på landslagssamling

Så smått, etter to måneder med lock down, begynner hverdagen i Norge å normalisere seg igjen. Det er fortsatt ganske strenge restriksjoner og smitteverns tiltak i samfunnet, og om man i det hele tatt kan reise utenfor Nordens grenser i år 2020 er høyst usikkert.

Uansett er det godt for både den psykiske og fysiske helsa, at man nå er tilbake til “sånn nogenlunde” samme hverdagsrutiner igjen.

For cirka 3 uker siden åpnet Norges Skytterforbund sitt nasjonalanlegg på Løvenskiold igjen. Jeg har vært der på samling sammen med resten av Skytterlandslaget Elite de siste ukene. Skytetrening på Løvenskiold, i tillegg til fysisk trening på Olympiatoppen. Vi har gjennomført fysiske tester, en rekke testmatcher, samt mye basistrening og vindtrening.

Det har spesielt blitt tatt et solid tak i den fysiske treningen, og der vil det fortsatt bli lagt ned en solid mengde i sommeren. Planen bak det er at man skal kunne tåle enda mer intensiv mengde på skytetreningen fra og mest høsten av.

Nå har også banen på Norges Idrettshøgskole åpnet igjen, mens vi har fått bekreftet av Ullensaker kommune at Alfhallen åpner igjen kommende mandag. I tillegg starter man også i slutten av denne uken med å arrangere stevner igjen. Siste skytestevne som ble arrangert var tidlig i mars..

Jeg skal ærlig innrømme at motivasjonen ikke akkurat var på topp da Sommer-OL, i likhet med alle de andre stevnene på den internasjonale kalenderen ble utsatt 1 år fram i tid eller avlyst. Det er grenser for hvor ofte man klarer å motivere seg for tørrtrening hjemme i stua, flere uker på rad uten en gang å kunne se lagkameratene sine som man trener med til daglig.

Derfor var det utrolig godt å kunne starte opp igjen med samlinger i slutten av april. Nå er det også ekstra gledelig at stevnene straks begynner å rulle igjen. Da får man hele tiden en motivasjonsfaktor få dager fram i tid, som man kan se fram i mot og trene mot.

I all dødtiden har man, etter beste evne, forsøkt å få flere brikker på plass. For at man skulle klare å satse på samme måte 14 måneder til fram i tid. Oslo MET har gitt meg ytterligere et år med permisjon fra studier og flere sponsorer har sagt at de ønsker å forlenge samarbeide fram til august 2021. Det gjenstår enda litt arbeid på sistnevnte punkt. Forhåpentligvis ordner dette seg i løpet av kort tid.

Uansett: Skuffelsen og fortvilelsen er lagt til side. Mens motivasjonen, gløden og iveren er tilbake. For å kunne prestere i verdenstoppen, så er jo det tross alt det viktigste.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg