DFS-skyting: Sølvmedalje under Viken II 15m – Åse Marit Myrvang slo knockout på gutta

Denne helgen har jeg vært travelt opptatt med å være med i arrangørstaben til Høland/Bjørkelangen som for fjerde år på rad arrangerte Viken II (Landsdelskretsstevnet) innendørs på 15m.

I år var stevnet offisielt mesterskap i DFS for første gang. Siden det første arrangementet i 2008, har derfra til 2018 vært et uoffisielt mesterskap i DFS-sammenheng.

LES OGSÅ: Mine tanker om LDKS-innendørs (sak fra november 2018)

Siden stevnet fra 2008 til 2018 ikke har blitt “anerkjent” som et offisielt mesterskap i DFS, så har arrangøren kunnet, (satt det litt på spissen), gjøre litt som de selv vil. Med henhold til program for gjennomføringer av finaler.

Fra 2008 til 2017 har derfor “svenske-finale” vært på programmet. Det vil f.eks for seniorer klasse 3-5 si: Fem skudd kne i serie, samt fem enkeltskudd på stå. I fjor arrangerte vi også superfinale med 10 skudd stående. For juniorer og V55: Fem skudd ligg i serie, samt fem enkeltskudd på kne osv… for resterende klasser.

Da det i år var et offisielt mesterskap, bestemte DFS at det er skytterboka som skal gjelde for gjennomføringer av finalene. Med andre ord: Liggende-finaler for alle klasser. Mer meninger om dette temaet kommer i et blogginnlegg neste uke.

SANDER FLEISCHMANN VANT JUNIORKLASSEN PÅ HJEMMEBANE FRA SKIVE 1 I FINALEN

RENT BORD I SENIORKLASSEN
Sportslig sett ble det stor suksess for arrangørklubben. I juniorklassen ble det hjemmeseier for Sander Fleischmann som taklet presset utmerket fra skive 1.

I senior ble det trippelt Høland/Bjørkelangen på pallen.

Åse Marit Myrvang som den første offisielle Viken II-mester innendørs, etter at hun var den eneste av trioen på 248 poeng som skjøt 100 i finalen. Thomas Bråthen snuste lenge på sølvet, med den beste innertier-finalen hvor åtte av ti skudd satt i sentrum. En 9,9 sørget derimot for at det ble 6. plass isteden.
Undertegnede sikret 2. plassen etter å ha vunnet omskytingen mot Magnus Bjerke og Nils Kåre Midtflå, med en finaleomgang på 100 og syv sentrum. Muligheten for seier, for min del, røk under grunnlaget på den innledende 25-skudden. Pinnen på “reim-klemmen” hadde løsnet og jeg fant ikke tilbake til reim-innstillingene jeg hadde i knestående. Stillingen stemte ikke og jeg klarte ikke å roe meg ned i kampens hete. Skjøt da tre svake kneskudd, hvor to av dem satt i nieren.

Magnus Bjerke fullbyrdet pallen for hjemmelaget, da han etter to nye omskytinger omsider vant duellen mot Nils Kåre Midtflå.

TRIPPELT HØLAND/BJØRKELANGEN UNDER VIKEN II PÅ HJEMEMBANE. AKKURAT SOM I 2017. DENNE GANGEN BLE DET ÅSE MARIT MYRVANG SOM VANT. UNDERTEGNEDE PÅ 2. PLASS OG MAGNUS BJERKE PÅ 3. PLASS.
ALLE FOTO: THOMAS BRÅTHEN


For undertegnede sin del var dette det andre DFS-stevne med saueren på 15m denne sesongen. Det blir noen få til under Oslo Open og Norma Open-helgen. Trolig også en eller to Østlandscup-runder. Deretter legges saueren bort fram til Landskytterstevnet i Elverum 2020 starter, etter at et eventuelt Sommer-OL er over.

Skal man komme gjennom det utrolige trange OL-nåløyet, så må det prioriteres knallhardt. Men litt DFS-skyting av og til, er ålreit konkurranse-trening det også. I tillegg morsomt og viktig for å holde kontakt med det gode DFS-miljøet vi har i Norge.

Totalt deltok det 407 skyttere under hele stevne. Det er en nedgang på cirka 25 skyttere fra i fjor. Men å slå fast at det er en “nedgang” i DFS 15m skyting på landsbasis, blir feil. Om to uker er det påmeldt over 1000 skyttere til Norma Open og hele 1219 skyttere til Oslo Open. Sistnevnte er ny rekord i antall påmeldte.

ALLE RESULTATER FRA VIKEN II 15M 2019 KAN DU SE HER

Her kan du se mine resultater under Viken II innendørs de fem siste årene

2019: 2. plass – vinner Åse Marit Myrvang. Totalt antall deltakere: 407
2018: 2. plass – vinner Marianne Stigen. Totalt antall deltakere: 430
2017: 1. plass etter omskyting mot Håkon Sørli. Totalt antall deltakere: 461
2016: 2. plass innledende (skjøt ikke finale grunnet KILs cupfinale) – vinner Håkon Sørli. Totalt antall deltakere: 435
2015: 2. plass – vinner Nils Thomas Vaaland. Totalt antall deltakere: 429
2014: 2. plass – vinner Magnus Bjerke. Totalt antall deltakere: 392

3 kommentarer
  1. Hvorfor i alle dager gå fra svenske-finale til bare liggende-omgang?? I svenske-finaler eller stå-finaler (Ref. Oslo og Norma Open) har finale-skyttere som er ett par poeng bak de som leder, betydelig større sjans til å gjøre «byks» på resultatlista.

   Ser at det var mange seniorer i kl. 3-5 på Viken II i helgen, som ikke møtte opp i finalene. Det er jo fullt forståelig. Nærmest «umulig» å nå pallen, eller topp 10, når man er 3p bak og det kun er liggende.
   Hadde det vært kne og stå derimot, kunne man fort vunnet hele greia, med en kanongod finale..!

   1. Hei Mikael.

    Det kommer trolig et eget blogginnlegg fra meg neste uke, med mine synspunkter og litt statistikk-samling om dette temaet i neste uke.
    Men det er DFS som har bestemt dette, og arrangørklubben må i så måte innrede seg etter det DFS sier. Skytterboka skal følges i offisielle mesterskap og i Skytterboka står det at det skal skytes vanlig omgang for de respektive klasser under LDKS 15m.

    Så kan man heller diskutere om dette punktet i Skytterboka er moden for litt mer nytenking, istedenfor og bare kjøre på med “det samme gamle” 🙂

  2. Hei karer
   I min verden er enkelhet et svært gjeldende prinsipp å følge nær sagt overalt.

   Det er enkelt, for skyttere, trenere, foresatte, evt publikum, arrangører, og pressen, om vi arrangerer våre mesterskap på et program. Det jeg kunne tenke meg, er at i Kongelageti et LDKS, så skytes det en og en med mulighet for åpen skjerm, med hurrameg tu kommentatorer og trøkk. DA, kunne dette blitt lokal TV stoff og mediaomtale.

   Og husk, pallen hadde sikkert vært den samme, om stillingen hadde vært stående. De tre der, er på pallen støtt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg