Hovedsponsor fra hjembygda

DETTE INNLEGGET ER REKLAME

På nytt har det vært et særdeles tøft år med korona i 2021, noe som igjen har påvirket konkurransesesongen kraftig. Både nasjonalt og internasjonalt. Som tidligere nevnt: Konkurransen i EM var min første store internasjonale konkurranse på hele 16 måneder. Til og med India, Iran, Peru og Nigeria sendte utøvere til Kroatia for å delta som såkalte mqs-skyttere, altså utenfor EM-konkurransen. Det sier vel i grunn det aller meste.

Med tanke på nok en kraftig amputert internasjonal konkurransesesong, så er jeg kanskje enda mer takknemlig enn noen gang for at jeg har fått med meg lokale støttespillere med på sponsorlaget.

Det gjør hverdagen min veldig mye enklere. Jeg kan da trene med nesten tilsvarende samme type kvalitet som mine konkurrenter. Flere av de jeg konkurrere mot internasjonalt er heltidsskyttere ansatt i staten med fastlønn, pensjonspoeng og bonuser. Som hovedregel enten i Forsvaret eller politiet, spesielt gjelder dette utøvere fra østblokkland.

Inn i en OL-sesong, nesten uten noen form for internasjonal konkurransematching, så har derfor sponsorstøtten jeg har mottatt fra lokalsamfunnet betydd enormt mye.

Fra venstre: Erik Heggedal, Marius Heggedal og Jørn Heggedal.

NABOEN SOM HOVEDSPONSOR

Litt ekstra spesielt er det at hovedsponsoren for 2021-sesongen er Setskog-bedriften HF Anlegg og Skog AS med daglig leder Erik Heggedal i spissen. Jeg bodde på Bjørkelangen i mine første leveår, men flyttet til Setskog rett før skolestart og siden det har Setskog vært mitt hjemsted.

Jeg husker godt at mamma og pappa en gang leste om naboen, Erik Heggedal, i lokalavisen Indre Akershus Blad. Om skytteren Erik Heggedal, som da hadde blitt kretsmester i baneskyting og tatt bronsemedalje under selveste Landsdelskretsstevnet Viken 2 og deltatt på Landsskytterstevnet i Elverum. Da fikk også jeg lyst til å prøve skyting. Etter mine førte treningsskudd innendørs i gymsalen på Setskog skole i 2001, så anslår jeg at jeg har skutt cirka 1 million skudd totalt siden den gang.

Erik Heggedal var da den beste av de yngste i ungdomsgruppa, og den de fleste unga så opp til da jeg startet. Han ga seg dessverre som junior, men har beholdt saueren og har hintet frampå at han kan gjøre et lite stevnecomeback dersom Landskytterstevnet ikke arrangeres så altfor langt unna.

Erik sin bror, Marius, er også en svært god barndomsvenn fra barne- og ungdomskoleårene. I tillegg til deres fetter Jørn, som jeg også har gått på barneskole sammen med. Sammen jobber de alle tre, samt er styremedlemmer, i bedriften fra hjembygda som ble min personlige hovedsponsor i OL-sesongen. Det at det er en bedrift fra nettopp Setskog, og at det attpåtil er en tidligere skytter og nabo som er daglig leder, er selvsagt ekstra stas.

– Vi synes det var riktig å bli en av Simons støttespillere. Alt tyder på at han blir første setskoging og første fra Aurskog-Høland kommune som deltar i et Sommer-OL, i en individuell idrett. Det er stor stas her inne på bygda, sa daglig leder Erik Heggedal til Indre Akershus Blad den 23.mai.

En stor tusen takk også til følgende sponsorer og samarbeidspartnere:
BALTIC TRADING
BYGG MED OSS
VEV
BRAINIFY
SKYTTERLINKEN.NO
CAPAPIE SPORTS EQUIPMENT
BIOVELA
EDA SUPERMARKET
HØLAND & SETSKOG SPAREBANK
GUNNAR HOLTH GRUSFORRETNING
GIGANT PRINT
CTC BILPARTNER

Se de spennende og publikumsvennlige lagfinalene fra EM her

De helt nye lagøvelsene som har kommet internasjonalt denne sesongen, har hatt veldig stor suksess i tilbakemeldingene fra utøverne. Tilbakemeldinger arrangør har mottatt, og som jeg selv personlig har fått, virker også til at dette er et konsept som er veldig publikumsvennlig.

I lagfinalene med tre utøvere skyter en utøver ligg, en utøver kne og en utøver stående på hvert sitt lag. Man skyter da mot den utøveren på det andre laget som skyter samme stilling som en selv. I mix-team med to utøvere skyter en utøver kne og en utøver stående etter samme format.

Her er det såkalt “tennis skyting”: Altså: Beste skudd får poeng. Både i bronsefinalen og gullfinalen, slik at det er enkelt for de som selv ikke er helt inn i sporten å følge med. Formatet er slik at det ofte blir veldig jevne matcher, og spenningskurven bygger seg jo da derfor veldig mye opp mot slutten.

I lagskytingen tapte vi gullet til Østerrike etter en SKIKKELIG ARRANGØRSKANDALE. Se finalen her (Spol til cirka 35 minutter inn i videosendingen).

I mix-team konkurransen møtte Jenny Stene og jeg Finland i bronsefinalen. Se det spennende oppgjøret her.

For å komme til finalene skytes det først en innledende runde: 15 skudd i hver stilling på 50 minutter, hvor de åtte beste lagene går videre til semifinale. I semifinalen skytes det 10 skudd i hver stilling (kvartmatch) på 35 minutter. De to beste lagene møtes i gullfinale, mens nr 3 og nr 4 møtes i bronsefinale.

Under EM i Osijek deltok det 17 lag i lagskytingen med tre utøvere på hvert lag, mens det deltok 34 lag i mix-team konkurransen.

Nok et solid mesterskap av Skytterlandslaget

Da er man hjemme igjen fra EM i Kroatia. Den første store konkurransen på vel 16 måneder.

H&N cup i München januar 2020 var forrige konkurranse med lignende trøkk og press for mitt vedkommende. Sist flere av de andre på laget var i en lignende konkurransesituasjon var under EM luftrifle i Polen februar 2020.

Det var også godt merkbart at det har vært nesten 1,5 år med skikkelig konkurranseavbrekk for meg personlig. Internasjonal konkurranseskyting av denne typen er ferskvare, og det er ikke til å legge skjul på at jeg ikke er fornøyd når jeg vet at jeg ikke klarte å være på det samme nivået som jeg har hatt på trening, spesielt da gjelder dette i OL-øvelsene.

Det var likevel ingen katastrofe for mitt vedkommende, selv om jeg ikke fikk ut det jeg var god for. På 10m luft var jeg inne i finalen blant de åtte beste etter 43 skudd, men avslutningen ble for tynn og med 625,9 poeng ble det 20.plass. Likevel bare 1,1 poeng unna finaleplass.

På 50m helmatch kom jeg på 5.plass i kvalifiseringen. I finalen fikk jeg det ikke til å klaffe, og jeg endte her på 7.plass.

Mot slutten av mesterskapet klarte jeg å slippe meg løs og skyte med lave skuldre. Da blir det også som regel alltid bra, og jeg tar med meg en sølv og en bronse hjem fra lagkonkurranser fra EM i Kroatia.

Igjen: Stor toppidrett av gjengen jeg er på lag med. Fire individuelle medaljer, inklusiv to individuelle Europamestere, samt tre lagmedaljer. Jeg kan love at medaljesankingen og disse resultatene IKKE kommer av seg selv. Det er beinhardt arbeid, både fysisk og ikke minst mentalt. Uten tvil et av verdens klart beste landslag. Kanskje til og med verdens beste på 50m!

SOLID MEDALJEFANGST