Hvordan er en vanlig treningsuke for Skytterlandslaget Elite?

I fjor kjørte jeg en periode med daglige oppdateringer på bloggen, slik at lesere og andre interesserte kunne følge hverdagen til gjengen på landslaget.

Nå har jeg sammenfattet mye av dette inn i en artikkel på skyting.no. Artikkelen heter “Hva ligger egentlig bak medaljene?” I tillegg til å lese om hva vi gjør dag for dag, kan du også lese litt om hva som er landslaget grunnverdier.

LES HELE SAKEN HER

Nyhetsoppdatering: EM luftrifle 2021 og European Games 2023

Den første måneden av 2021 nærmer seg faktisk slutten.

Nå som det er påvist såkalt “vill smitte” av den muterte koronaen i Follo, som har medført til nedstengning av kommunen og kommunene rundt, så er det fint lite som skjer på konkurransefronten her hjemme om dagen.

For landslagets del, som er en kohort og faller inn under toppidrett, har vi kunnet trene normalt så langt i januar. Nå som Oslo mer eller mindre er i en ny lockdown, legges den kommende ukes samling til Ullensaker kommune og Alfhallen. Den kommende helgen, 30-31.januer, skulle det i utgangspunktet være Royale League-stevnet i Alfhallen. Nordmenn, svensker og dansker konkurrerer mot hverandre fra hver sin nasjon med visning fra hver bane og felles kommando på finalene. Så får vi håpe at det lar seg gjøre, da landslaget som sagt tross alt er en kohort.

Av annet nytt å melde fra denne måneden er at EM i luftvåpen offisielt er utsatt og vedtatt flyttet fra Finland i mars til Kroatia i mai. Planen er da at mesterskapet skal gå sammen med EM 25m/50m/300m som et stort Europamesterskap. I utgangspunktet skulle man kjempe om OL-kvoteplasser i EM-øvelsene med luftvåpen i februar. Da dette først ble vedtatt avlyst, bestemte man at kvoteplassene skulle deles ut utifra plasseringer på den Europeiske rankingen. Det har enn så lenge ikke kommet noe nytt om hva som skjer med kvoteplassene, etter at mesterskapet senere ble vedtatt flyttet til Kroatia.

Videre har skyting også blitt invitert til å være en del av Europalekene eller Europa-OL. Mesterskapet skal gå i Polen 21.juni – 2.juli 2023. Det vil være muligheter for å sikre seg kvoteplasser til OL i Paris 2024 under disse lekene. LES MER HER

Jeg var stolt flaggbærer for Norge på bursdagen min under åpningsseremonien av European Games 2019 i Hviterussland. I år 2023 skal mesterskapet gå i Polen.

Kongepokal til Jeanette og Henrik

Under dagens landslagssamling på Olympiatoppen og Norges Idrettshøgskole ble Skytterlandslaget Elite overrasket av presidenten i Norges Skytterforbund, Håvard Larsen.

Med seg hadde han to kongepokaler, en til beste dame og en til beste herre, for prestasjoner under NM 50m i Alfhallen i oktober. Jeanette Hegg Duestad fikk tildelt kongepokalen for damene etter sine fantastiske resultater på 1190 poeng og 465,9 poeng i finalen. Henrik Larsen fikk tildelt kongepokalen for herrene etter 1177 poeng og 463,4 poeng i finalen.

Jeanette skjøt først fem poeng bedre enn Jenny Stene sin verdensrekord (kvalifiseringen), og i finalen var hun 1,2 poeng foran italienske Petra Zublasing sin verdensrekord fra 2015. Henrik sin finale var 1,9 poeng bak verdensrekorden for herrer. Undertegnede var best i kvalifiseringen på NM med 1184 poeng, men var her fire poeng bak verdensrekorden. Dermed stakk Larsen av med trofeet med sin finale, som altså kun var 1,9 poeng bak verdensrekorden til kinesiske Yang Haoran.

RESULTATER FRA NM 50M 2020 FINNER DU HER

LES NORGES SKYTTERFORBUND SIN SAK MED VIDEO AV UTMERKELSEN HER

I utgangspunktet var det Viltmål sin tur til å kjempe om Kongepokal i år, blant grenene i Norges Skytterforbund. Her var det derimot ikke tilstrekkelig nok deltakere. Pokalene gikk dermed til de utøverne i de grenene med best poengsummer sammenliknet opp mot verdensrekordene, og da stakk rifle av med begge kongepokalene.

Vel unt og fortjent heder til Jeanette og Henrik. To gode lagkamerater og to flotte representanter for norsk skyttersport og norsk idrett!