2×1175 poeng på Jordbru

To 50m konkurranser på Jordbru hos Vestre Bærum Salongskytterlag denne helgen.

Tidvis vanskelige forhold på lørdagen med 5-6 sekund meter og skiftende vind. Det gjaldt å skyte seg inn på en vindretning og holde det gående i rykk og napp, eller skyte inn på vindstille og holde både høyre og venstre. Brukte hele skytetiden på 2 timer og 45 minutter denne dagen. Har fått skutt lite konkurranser utendørs i slike forhold denne sesongen, og da er det vanskelig å slippe seg løs når man ikke er helt trygg.

Endte på 1175-poeng etter 395-394-386 i stillingene. Mestret forholdene veldig bra i kne, men slet mer på ligg og stå.

Søndagen var det langt bedre vindforhold, med unntak av liggende hvor det kom en byge midtveis i serien som varte i drøyt 25 minutter. Tidvis også litt vind i stående, men ikke mer enn at man burde taklet det bra, hvis man bare fulgte med. Denne dagen var det derimot gutten bak børsa som “ikke var god nok”. Endte på samme poengsum som lørdagen: 1175 poeng etter 392-393-390. God gjennomføring i stående, mens jeg har en jobb å gjøre i kne og ligg.

Henrik Larsen leverte stevnets beste poengsum på 1181 poeng på lørdagen. Det var en meget sterk prestasjon i skiftende vind. Ellers er det verdt å nevne at Endre Hagelund satte en solid pers på helmatch med 1177 poeng. Det samme gjorde Ludvik Tolaas fra Sunnmøre med 1160 poeng etter 387 poeng i stående!

HELMATCHRESULTATER FRA JORDBRU 22-23.AUGUST

Henrik Larsen 1181
Endre Hagelund 1177
Simon Claussen 1175
Jon-Hermann Hegg 1170
Julie Paulsen Johannessen 1163
Ludvik Tolaas 1160
Øyvind S. Flatla 1158
Martine Sve 1156
Ingrid Marie Håkenåsen 1153
Martin Voss 1148
Tobias Bernhof Osa 1145
Emma Koch 1141
Camilla Paulsen Johannessen 1092

Skrytebilde – Solid treningspers

Det er ikke ofte jeg legger ut egne blogginnlegg fra treningsresultater, men jeg gjør et unntak i kveld.

Under torsdagens treningssamling med landslaget på Norges Idrettshøgskole var det testmatch 10m på programmet, i tillegg ble det skutt to finaler.

Sjeldent har vel ting fungert såpass bra med luftrifla som det gjorde denne treningsdagen. Hadde en fantastisk ro i stillingen, solid balanse og ditto holding. Når da man i tillegg er på hugget i den tekniske gjennomføringsfasen og avtrekksfasen, så er det jo nærmest som en drøm.

De eneste gangene hvor det ikke stemte optimalt, var når jeg køddet det til selv mentalt og stresset meg opp fordi det begynte å bli helsikes mye med poeng.

631,9 poeng er solid bestenotering på trening. Det til tross for at det var tre niere på de 60 skuddene, to av dem på siste tiskudd. Da ble jeg veldig forbanna på meg selv, og skjøt en rask tiskudd etterpå, på pur trass – hvor jeg skulle minimum ha to poeng mer enn hva jeg hadde på siste serien. Med et intenst fokus på 10,7 eller bedre, så ble den levert solid til 106,5 (se bilde)

Samlingen ble avsluttet med to finaler. På den første kom jeg på 5.plass – hvor fokuset var for mye på hva jeg ikke skulle gjøre, kontra hva jeg faktisk skulle gjøre. På finale nummer to gikk jeg innbitt inn og klarte å snu fokuset til å dreie seg om kun det jeg SKULLE GJØRE. Da ble det seier med 252,7 poeng!

Stor glede, mestringsfølelse, mestringstro og selvtillit i treningshverdagen er aldri feil 🙂

10m stevne i Alfhallen

Så smått så smått, så har man begynt å komme litt tilbake til hverdagslige treningsrutiner med de olympiske børsene igjen.

Mandager er en fin dag å finne ut hvor man, i så måte, står hen. Med tanke på den jobben som skal gjøres i fortsettelsen. Da passet det strålende med at det var 10m konkurranse i Alfhallen.

Selv om sommeren er på hell, så er det godt og varmt. Over 30 grader i dag. Det påvirker også temperaturen i Alfhallen, hvor det ikke er noe aircondition. Dermed ble det en svett affære på dagens konkurranse med cirka 26-27 grader inne i hallen. Jeg presset meg selv til en 60-skudd, men da var det også nesten tomt på tanken – så det holdt med en runde.

Jeg endte på 627,0 poeng – noe som også var stevnets beste innledende resultat. Merker selvsagt at jeg har gått nesten halvannen måned uten strukturert trening med luftbørsa, men jeg synes potensialet var veldig bra. Selv om jeg fikk noen enkelte blemmere, så var det veldig mye god holding underveis. Når jeg også fant ut av balansen, så kunne jeg tidvis stå dønn i ro.

Det er et godt tegn med tanke på fortsettelsen. Får man bare langt inn litt skikkelig mengde med basis og få drillet inn mentale ferdigheter, så kan det bli en skikkelig morsom høst 🙂

I finalen så ble arrangert sent på kvelden, så ble det en litt forsmedelig 2.plass – slått av Mari Bårdseng Løvseth med 0,1 poeng. Var ikke tøff nok med meg selv på slutten da det skulle avgjøres, men unge Løvseth leverte også en meget sterk prestasjon i finalen og vant fortjent. Tonje Engevik kom på 3.plass.

Fra og med i morgen er det full fart med treningssamlinger i henholdsvis Alfhallen, Løvenskiold, Olympiatoppen og Norges Idrettshøgskole fra tirsdag – torsdag.

RESULTATER FRA 10M STEVNE HER

1185 poeng under dagens Royale League

Lørdag var det dags for ny Royale League runde på 50m helmatch for Norge, Sverige og Danmark. Grunnet covid 19-restriksjoner, så skjøt hver nasjon i sitt hjemland, men med felles kommando og livestream på finalen.

Med unntak av en 50m konkurranse som jeg skjøt i Levanger i sommerferien, så har jeg ikke skutt helmatch-konkurranser siden tidlig i juli.

Da får man liksom heller ikke de største forventningene, når man akkurat har kommet tilbake fra nesten en hel måned uten strukturert trening. Derfor overasket jeg meg selv positivt ved å prestere 1185 poeng i dag: 393 knestående, 398 liggende og 394 stående.

Spesielt avslutningen på stående-skytingen var helt rå. Fant en fantastisk rytme og flyt på de siste 20 skuddene. Der klarte jeg å komme i en slags solid mental boble/flytsone, hvor jeg kun fokuserte/skjøt på rytmen.

I finalen gikk det ikke like bra, og jeg merker jo tross alt at jeg har vært borte fra 50m-trening en liten stund. Gjennomførte ganske greit, men blir litt for fort irritert når skuddene ikke sitter der jeg mener de skal sitte, og kom inn i en lengre blindsone – hvor jeg kun skjøt tynne tiere.

Det ble 5.plass i finalen til slutt, som Jeanette Hegg Duestad vant. Hun var også best innledende med 1187 poeng.

Det er godt å være tilbake med de olympiske konkurransebørsene. Tross for at det er mye usikkerhet vedrørende corona-situasjonen, så ligger det an til å bli en meget spennende høst. Flere Norgesmesterskap i Alfhallen, ny oppstart av Team Kisen Elite med flere nye skyttere som har flyttet til Ullensaker for å satse, landslagsuttak og forhåpentligvis Bundesliga.

Skytternes Mestermøte — misset finalen etter stang ut på grunnlaget

Det ble levert et strålende arrangement av Det Frivillige Skyttervesen, Oslo Østre og NRK på Årvoll torsdag.

Godt opplegg fra A til Å og et utrolig viktig arrangement for skytesporten, som i likhet med flere andre individuelle sommeridretter i Norge, sårt er avhengig av mediedekning. Med tanke på corona-situasjonen i tillegg, så ble dette løst til 10,9* 👏🏻👏🏻🎯🔥!

Like mange 10.9* ble det ikke på de inviterte skytterne som skulle i aksjon. Det var tydelig at alvoret tynget og “LS-syndromet” høyst var på plass hos de fleste.

For oss på Skytterlandslaget i Norges Skytterforbund, ble det ingen topp plasseringer. Men med rundt totalt 50 000 skudd match cal. 22 og luftrifle årlig — sammenlignet med cirka 1000 skudd grovkaliber årlig i nasjonal DFS-skyting (for de ivrigste av oss med sauervåpenet), så får man prøve å se litt realistisk på det. Det er to helt forskjellige øvelser. Og selv om flere av oss takler de nasjonale DFS-øvelsene greit, så er det naturlig at vi legger sjela vår mer i en maraton enn vi gjør på en 3000 meter!

For min egen del, så klarte jeg å følge planen min på alle seriene med unntak av kneserien, hvor jeg litt overraskende ikke fant roen. Dessverre fikk jeg skjeve serier på grunnlaget – hvor stående skuddene satt lavt, mens kneskuddene satt ut venstre. Da forsvant poengene fort og det er skuffende å sitte igjen med 244 poeng på en gjennomføring som lett fort kunne gitt minimum 3 poeng mer….!

Men sånn er det. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Denne sporten slutter aldri å fascinere meg — verken den ene eller andre retningen.

Nå legger vi saueren vekk og starter opp igjen med OL-børsene allerede fredag.

RESULTATER FRA SKYTTERNES MESTERMØTE HER

Store gratulasjoner til Ole-Kristian Bryhn som gikk av med seieren til slutt. Bryhn har i flere år vært en av verdens beste skyttere med bl.annet to OL-finaler. Selv om han ikke satser på OL-øvelsene lengre, så er han med sine meritter i Det Frivillige Skyttervesen, Norges Skytterforbund og Forsvarets Skyteutvalg en strålende ambassadør for skytesporten i Norge.

Det var veldig moro å se at han lyktes i dag 🙂

Seier sammenlagt i Våpensmiacup – kom ned på på jorden igjen under hjemme-LS

Da er man tilbake fra ferie og har startet opp med ukentlige treningssamlinger igjen.

Godt å være tilbake!

I den anledning, så er fokuset akkurat nå rettet mot Skytternes Mestermøte, altså DFS grovkaliber på 200m. Skytternes Mestermøte går direkte på NRK kommende torsdag 13. august. Selv om dette er en type øvelse som vi på Skytterlandslaget ikke trener eller satser mot, så blir det uansett en fin mental test.

Vi er ikke akkurat bortskjemt med mediedekning, og med NRK midt i fleisen under gjennomføring med ditto trøkk, så blir det noe litt annet enn hva man er vant med i konkurransehverdagen. En fin test for å se om man klarer å holde fokus på det man skal, og luke ut alt mulig annet trøkk rundt. Godt sammenlignbart med det man opplever i de største internasjonale konkurransene, selv om øvelsen i seg selv denne gangen er litt annerledes.

Det var svært få på Skytterlandslaget som var med i toppen under Landsskytterstevnet på Evje i 2019. Men. Vi er flere som definitivt kan vinne hele Mestermøte på Oslo Østre.


Forrige helg vant undertegnede Våpensmiacup sammenlagt (fire stevner i henholdsvis Søndre Land, Nordre Land, Torpa og Etnedal). Blant annet i konkurranse mot skytterprinsen fra 2018 – Jan Kåre Moland. Jeg hadde fått hvilt bra, forberedt meg greit og var skikkelig på hugget denne søndagen – skjøt alle fire stevnene samme dag. Den offensive innstillingen og fokus på egen gjennomføring hele veien holdt til sammenlagtseier.
Jeanette Hegg Duestad kom her på 4.plass. Duestad leverte også sammen med Katrine Aanestad Lund (dronning fra 2017) og Johanna Reksten strålende resultater den samme helgen.

Denne helgen har Jeanette Hegg Duestad nærmest skutt på seg et favorittstempel til Mestermøtet under Lerum Cup i Sogn. På fem stevner – totalt 175 skudd, så mistet hun kun 8 poeng. Med andre ord betyr det 167 tiere og 8 niere…! Hun noterte seg også her for 350 av 350 poeng for aller første gang.
Med de sinnsyke resultatene hun leverte i Royale League i Danmark før sommerferien, samt treningsresultatene hennes nå – så tørr jeg påstå at hun er landets desidert beste rifleskytter akkurat nå.

JEANETTE HEGG DUESTAD

Jeg har vært hjemme og prioritert familie, bryllup og andre ting denne helgen. Skjøt hjemme-LS på Grasåsen i slutten av denne uken, og kom meg der trygt ned på jorden etter suksessen i Våpensmia cup. 343 poeng er det dårligste av de totalt 10 DFS-banestevnene jeg har skutt denne sommeren.
Var ikke like påskrudd mentalt og var sliten i kroppen etter tre lange samlingsdager med landslaget tirsdag – torsdag. Greit å få seg en liten en på trynet, slik at man vet hva man bør jobbe med i dagene fram mot torsdagen.

RESULTATER FRA VÅPENSMIACUP FINNER DU HER

RESULTATER FRA LERUMCUP FINNER DU HER

RESULTATER FRA HJEMME-LS FINNER DU HER

SKYTTERNES MESTERMØTE KAN DU LESE OM HER

HER ER EN LITEN OVERSIKT OVER DE 10 DFS-STEVNENE BANE 200M JEG HAR SKUTT I ÅR 2020

1. Jotunheimtreffen – Dovre: 347 poeng – 3.plass (71 deltakere)
2. Jotunheimtreffen – Lesja: 344 poeng – 8.plass (75 deltakere)
3. Jotunheimtreffen – Vågå: 347 poeng – 2.plass (76 deltakere)
4. Jotunheimtreffen – Lom&Skjåk: 349 poeng – 2.plass (77 deltakere)
5. Sommerstevne – Ski: 344 poeng – 1.plass (37 deltakere)
6. Våpensmiacup – Søndre Land: 349 poeng – 1.plass (166 deltakere)
7. Våpensmiacup – Nordre Land: 346 poeng – 8.plass (182 deltakere)
8. Våpensmiacup – Torpa: 346 poeng – 13.plass (171 deltakere)
9. Våpensmiacup – Etnedal: 348 poeng – 3.plass (167 deltakere)
10. Hjemme-LS – Høland/Bjørkelangen: 343 poeng – ukjent plassering