Bilder fra treningsleir i Danmark

Dagene i Danmark bød på mye god matching, trening og ikke minst konkurransetrening på vindbanen i Århus.
Jeanette Hegg Duestad var i det helt umulige hjørnet og viste med rette at det ikke er mange skyttere i verden som er bedre enn henne akkurat nå. Hun tok to suveren gull på de to 50m konkurransene, inklusiv Royale League-stevnet, samt sølv på Royale League 10m.

På den første 50m konkurransen skjøt hun vanvittige fem poeng over finaleverdensrekorden for damer, og det i tidvis meget krevende vindforhold…..!

Selv fikk jeg en 4.plass på det første 50m-stevnet, mens jeg ikke kvalifiserte meg for finalen under Royale League dagen etter, da så å si ingenting stemte. Fikk tatt hevn på Royale League dagen etter, da jeg klarte å nullstille og leverte en sterk innsats med fin teknisk gjennomføring. Det ga 3.plass både i kvalifiseringen og i finalen.

Skytterlandslaget tar seg nå sommerferie etter at samlingen og konkurransene i Danmark ble avsluttet. Vi møtes opp igjen til fellestreninger og samlinger igjen første uka i august.

Under kan du se noen bilder fra dagene vi hadde i Århus sammen med det danske landslaget.

Treningsleir og konkurranser i Danmark

Tilbake til samlingsuke igjen denne uken, hvor de fleste dagene og øktene blir tilbragt i Danmark. Mandag og tirsdag var det skytetrening på Løvenskiold og fysisk på Olympiatoppen, mens vi onsdag morgen klokken 0500 satte kursen sørover. Vår første utenlandstur siden vinteren – den første etter oppmykingen av covid-19 restriksjonene. Danmark er jo også et av svært få land som vi har lov til å reise til.

Vi skal ha fem samlingsdøgn sammen med det danske landslaget på deres flotte treningsanlegg i Århus. En svært vindutsatt 50m bane, hvor vi mest sannsynlig kommer til å få kjørt oss en del på utfordrende vindforhold. I tillegg til en stor skytehall innendørs, hvor det både er 10m, 50m, fysiske treningsmuligheter og friidrettsbane rett i nærheten.

Onsdag var reisedag, mens torsdagen har vært treningsdag. To økter på 50m banen, samt felles fysisk økt med danskene på friidrettsbanen. Resten av dagene blir konkurransetrening.

Slik ser de tre siste dagene av samlingen ut:

FREDAG:
50m helmatch Landskamp Norge og Danmark. START 0930
Lunsj 1230
FINALE START 1430
Fri trening 1500 – 1630
Fysisk trening 1700 – 1800
1900: Fellesmiddag

LØRDAG:
Royale League 50m helmatch Danmark, Norge og Sverige (Svenskene skyter i Sverige på felleskommando live) START 0930.
FINALE Royale League START 1415.
Landskamp 10m luft Norge og Danmark – 1630 – 1745.
1900: Fellesmiddag

SØNDAG:
Royale League 10m luft Danmark, Norge og Sverige (Svenskene skyter i Sverige på felleskommando lvie). START 0930.
FINALE Royale League 10m luft – START 1200
Avsluttende lunsj i fellesskap etter finalen.
Hjemreise.

2. plass sammenlagt på Jotunheimtreffen

Restitusjonsuka til Skytterlandslaget ble lagt i Gudbrandsdalen. Her hadde vi en helt fantastisk Teambuilding langhelg, men det ble selvsagt også litt seriøs konkurransetrening på skytebanen.

Alle sammen skal delta på Skytternes Mestermøte i Oslo 13 august, som går live på NRK 1. Da er det jo greit å ha en “viss” peiling på den skyteøvelsen vi skal skyte der også. Selv om de aller fleste av oss er vokst opp i nettopp Det Frivillige Skyttervesen, så forsvinner fort teknikken og følelsen litt, når vi i hverdagen bestandig tar i andre typer våpen og bedriver med helt andre type skyteøvelser.

Jotunheimtreffen ble likevel en stor suksess for meg. På 4 tellende stevner endte jeg på 2.plass i sammendraget med resultatene: 344 Lesja – 347 Dovre – 347 Vågå og 349 Lom & Skjåk.

På fredagen var jeg virkelig nær det helt store med 347 i Vågå og 349 i Skjåk, hvor alle de fire nierne kom på liggende…….!
Skyter med en helt ny capapie-dress og dressen er litt for stiv ennå, til at jeg har ordentlig godfølelsen med den i spesielt liggende. Litt tull med reima og klarer ikke helt slappe av ordentlig i venstre hånd, slik at det blir noen veldig rare rekylopptak innimellom. Men det kommer……!

RESULTATER FRA JOTUNHEIMTREFFEN FINNER DU HER

Klubbkompis fra Høland/Bjørkelangen – Daniel Sørli var helgens store navn, og han er nok per dags dato definitivt landets beste baneskytter i DFS. Sørli skjøt 7 stevner denne helgen og noterte 347 poeng som sitt svakeste resultat. Vant Jotunheimtreffen sammenlagt med fem poeng ned til undertegnede. Skjøt også 350 poeng i Lom & Skjåk – og satte banerekord. Daniel er tent og klar som et egg til Skytternes Mestermøtet om litt over en måned.

For min egen del, så er det ifølge treningsplanen ikke lagt opp til flere DFS-konkurranser før Skytternes Mestermøtet, annet enn Hjemme-LS i starten av august. Deretter blir det en grovkalibersamling på Terningmoen i tre dager, før man tar turen inn til Oslo. De internasjonale øvelsene går alltid først..! Men det skal bli gøy å teste seg igjen mot de beste fra DFS-miljøet på Oslo Østre, med NRK-kamera i trynet, den 13. august 🙂

Les mer om Skytternes Mestermøtet HER