En stor takk til alle støttespillere i 2019 – RIKTIG GODT NYTT ÅR!

Da er 2019 straks ved veis ende. Kunne skrevet et utrolig langt innlegg om alle de som har vært med på å gjøre året 2019 til mitt sportslig desidert beste år noensinne. Velger nå derimot, for en gang skyld, å fatte meg i korthet.

Men. Tusen takk. Til samboer, familie og venner – som alle heier, støtter, hjelper og ikke minst viser forståelse for at hverdagen min mildt sagt ikke er helt A4.
Takk til alle mine sponsorer. Både de som har vært med meg siden høsten 2018, men også nye som har kommet til i løpet av 2019. Alle sårt tiltrengte midler, i en idrett hvor det nesten ikke eksisterer premiepenger, gjør at planlegging – gjennomføring – og satsingen blir mer profesjonell.

Tusen takk – hele gjengen. Jeg setter umåtelig stor pris på dere, alle mann.

Godt nytt år!

HØLAND OG SETSKOG SPAREBANK ER MIN NYESTE SPONSOR UT 2020-SESONGEN. HER SAMMEN MED BANKSJEF JOHN SIGURD BJØRKNES
BYGG MED OSS HAR VÆRT MED MEG SIDEN HØSTEN 2018. HER SAMMEN MED DAGLIG LEDER KNUT HEGGEDAL
BRAINIFY HAR OGSÅ STØTTET MIN SATSING SIDEN HØSTEN 2018. HER MED DAGLIG LEDER JOHANNES HOLMEDAHL
KIL TOPPFOTBALL PROMOTERER MEG PÅ KLUBBHUSET PÅ GJEMSELUND STADION. HER MED DAGLIG LEDER ESPEN NYSTUEN
HF ANLEGG OG SKOG AS BLE SPONSOR PÅ NYÅRET I 2019. HER MED DAGLIG LEDER ERIK HEGGEDAL
UTEN NTG KONGSVINGER OG TRENER ØYVIND SIREVAAG HADDE JEG IKKE VÆRT DER JEG ER I DAG
EN STOR TAKK OGSÅ TIL HELE RIFLELANDSLAGET. DET HADDE ALDRI VÆRT MULIG Å OPPNÅ DE RESULTATENE JEG HAR KLART I 2019, HVIS JEG IKKE HADDE HATT LAGKAMERATER RUNDT MEG HVER DAG SOM OGSÅ ER MED I VERDENSTOPPEN

IKKE MINST VERDENS BESTE FAR OG MOR. DE SKAL HA DEN ALLER STØRSTE TAKKEN FOR AT JEG HAR HOLDT DET GÅENDE OG ER PÅ DET NIVÅET JEG ER I DAG

Varierende gjennomføringer – men nye toppresultater under Romjulsstevnet i Alfhallen

Etter en uke med juleferie og fri fra skyting, var man lørdag tilbake på standplass for det årlige Romjulsstevnet i Alfhallen. Også i år med solid deltakelse i tre dager. 50m med finaler lørdag og søndag, samt 10m med finaler mandag.

Konkurransene på 50m helmatch og 10m luftrifle var også vurderingsstevner for Verdenscupsesongen 2020.

Innledet det hele lørdag morgen med en skuffende gjennomføring og skuffende resultat på 60 skudd liggende. Tullet mye i gjennomføringen, men hadde også problemer med avtrekket på børsa, så valgte å bytte børse til helmatchen senere på dagen.

HELMATCHENE
På helmatchen klarte jeg å skjerpe meg og kom tidlig i en god modus. Spesielt liggende og stående stemte tidvis ekstremt bra, og jeg endte opp på 1186 poeng etter 394-399-393. Her var jeg best av samtlige i kvalifiseringen.
Startet gnistrende i finalen med over 156,0 poeng på de 15-skuddene i kne og ledet klart. Så mistet jeg det dessverre totalt i liggende. Hadde gode prøveskudd, men startet plutselig langt ute i nieren, og måtte skru meg inn underveis på tellende serie. Sånt blir det lite poeng av. Skjøt helt ok på stående, men den svake liggende-serien gjorde at jeg ble eliminert på 4.plass. En overlegen seier til Benjamin Karlsen – som skjøt likt som gjeldene verdensrekord!

På søndagen fikk jeg ikke ting til å stemme innledende. Kroppen var sliten og trøtt, og i stående var balansen dårlig. Jobbet derimot steinhardt hele veien, men det ble en dag med utrolig mange skudd som satt akkurat utenfor tierstreken. Det ble 1177 poeng til slutt.

DE TRE BESTE UNDER SØNDAGENS A-FINALE PÅ 50M HELMATCH

Finalen denne dagen gikk derimot bedre. Klarte å være mer effektiv mellom stillingsskiftene, slik at jeg fikk skutt meg inn godt og unngikk “stress”. Lå på 2.plass etter kne, og ledet ganske solid etter en kanongod liggende-serie. På stående gjennomførte jeg greit på 5-skuddseriene, men enkeltskuddene ble for varierende. Når man da kjemper mot verdensenere som Henrik Larsen og Jenny Stene, så holder det ikke når skuddene varierer fra 10,1 – 9,3. Endte på en 3.plass.

10m KONKURRANSENE
Under dagens luftstevner ble det fiasko på første forsøk, mens jeg fikk tatt revansj og skjøt en god andre runde. 620,0 poeng på første runden, hvor kroppen igjen tydelig ikke var helt uthvilt – og sett i ettertid burde jeg nok ha hvilt mer – og da eventuelt skutt to runder rett etter hverandre.
Etter 2 timers pause, fikk jeg derimot samlet meg og leverte 627,4 poeng på neste runde. Kvalifiserte meg da til A-finalen, hvor jeg endte på 3.plass bak Marcus Madsen fra Sverige og en suveren Jenny Stene som skjøt bedre enn gjeldende verdensrekord!

TRIOEN(E) PÅ PALLEN I A OG B-FINALEN PÅ 10M. Fra venstre: Claussen, Stene, Madsen, Engevik, Teisrud og Reksten.

SVIMLENDE NIVÅ
Romjulsstevnet beviste nok en gang hvilket svimlende nivå det er i norsk rifle om dagen. Det ble skutt A-finale for de åtte beste og B-finale for de “åtte nestbeste” alle dager. På helmatch var A-finalegrensen på 1176 poeng dag 1 og 1177 poeng dag 2. I realiteten ville 1177 poeng faktisk ikke holde på dag 2, men siden Katrine Lund på 1187 poeng ikke hadde anledning til å stille i finalen den andre dagen, kom alle på 1177 poeng likevel med. 1177 poeng var altså finalegrensen under årets EM for menn i Italia…….
Totalt ble det skutt fem resultater på 1180-tallet begge dager, (eller mer, hvis vi tar med Henrik Larsen sine 1190 poeng på dag 2).
Vi har nå kommet dit at man nærmest er ute av leken, hvis man skyter høyt på 1170-tallet. Da begynner vi å snakke…!

RESULTATER FRA NORMALPROGRAM HER
RESULTATER FRA FINALENE HER
RESULTATER FRA 10M HER

VGs 100-liste 2019

For aller første gang ble jeg av VG-sporten sin redaksjon vurdert inn på lista over de 100 best rangerte idrettsutøverne i Norge denne sesongen (året 2019).

Jeg kjøper alltid VG-papir på julaften for å studere hvilke 100 som har blitt vurdert sterke nok hvert eneste år. Selv hadde jeg store forhåpninger om å være på denne listen i år, etter blant annet seks EM-gull og kvoteplass til Sommer-OL.

Men at jeg skulle bli rangert helt opp på en 42. plass av VG, var en utrolig artig overraskelse. Tre skyttere ble i år funnet verdig en plass på 100-lista. Det tror jeg må være ny rekord. Det viser også at prestasjonene våre blir lagt merke til, selv om vi får svært lite omtale i riksmedia sammenliknet med andre idretter, spesielt de som er “typisk norske”.

Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad kom også inn på 100-lista i år. Du kan selv klikke deg inn og avgi stemme, for det som etterhvert blir rangert som “Folkets 100-liste”.

VGS 100-LISTE 2019 FINNER DU HER

Sak i KIL-magasinet

KIL Toppfotball gir hvert år ut et stort magasin i papirform ved enden av året og sesongen. Selvsagt dreier det aller meste seg om fotball og klubben i magasinet, men dette året fikk til og med skytesporten være med på forsiden.

Det er ingen hemmelighet at jeg har vært trofast supporter hele livet. Var på Gjemselund allerede første gang som 4-5 åring, ettersom faren min sitt firma var hovedsponsor og delvis reddet satsingen til klubben da pengene for alvor begynte å ta fullstendig over i norsk fotball på 90-tallet.

Har siden det fulgt klubben i tykt og tynt. Uansett hvor mye tid og reising det blir med tanke på egen satsing, så rekker jeg å få med meg flere seriekamper på Gjemselund hvert år.

Saken om meg i magasinet kan du lese ved å zoome inn på de tre bildene under.


Noen dager juleferie nå – før det braker løs med viktige vurderingsstevner igjen

Tøff treningsdag tirsdag denne uken, med to økter 50m i Alfhallen på dagtid. Samt julestevne på 10m luft i Flisa på kvelden, innledende og superfinale. Totalt 350 skudd denne dagen, samt noen timer i bil.

På 50m ble det skutt testmatch 3×40, samt finale. Deretter fri trening. Flere gode resultater:

1. Henrik Larsen 1188
2. Jeanette Hegg Duestad 1186
3. Simon Claussen 1184
4. Jon-Hermann Hegg 1182
5. Sebastian Långstrøm (Finland) 1179
6. Joni Stenstrøm (Finland) 1171

Ganske brukbare resultater på 10m stevnet samme kvelden. Over 630-poeng både på Henrik Larsen og Endre Hagelund. Jeg gikk også mot 630-grensen, men mistet dessverre hodet fullstendig midtveis på den fjerde serien. Klarte å hente meg bra inn til 629,6 poeng – noe som er mitt nestbeste stevneresultat på 10m.
I Superfinalen ledet jeg etter 10 skudd, men ble for sein og skjøt for varierende på enkeltskuddene. Endte på 5. plass i en finale som Henrik Larsen vant etter å ha skutt over 253,0 poeng – altså, nesten 10,6 poeng i snitt!

MILDT SAGT GANSKE SÅ ÅLREIT NIVÅ PÅ JULESTEVNET TIL ELVERUM RIFLEKLUBB SOM BLE ARRANGERT PÅ FLISA

Etter stevnet på Flisa gikk ferden videre til Olympiatoppen og Norgesidrettshøgskole. Her venter flere tøffe økter onsdag og torsdag. Deretter tar flere av oss noen dager juleferie, etter å ha lagt ned et godt grunntreningsarbeid siden oktober.

Er tilbake på standplass igjen 27. desember. Den 28 – 30. desember er det Romjulsstevne i Alfhallen. På 50m de to første dagene og 10m den tredje dagen. Alle stevnene er vurderingsstevner foran verdenscupsesongen i 2020. Deretter blir det i tradisjonens tro tur til Sävsjø for Sweden Cup i luftvåpen med avreise 2. januar.

RIAC LUXEMBOURG 2019

Framgangen på 10m med luftgeværet fortsetter. Det beviste resultatene mine denne helgen under RIAC Luxembourg.

626,1 poeng og 629,1 poeng holdt henholdsvis til 4. plass og 1. plass i kvalifiseringen på de to individuelle konkurransedagene. Sistnevnte resultat er også mitt nestbeste i konkurranse på 10m noensinne.

Er derimot ikke noe fornøyd med gjennomføringene i finalene, og har vesentlig mer å gå på her. Første dagen ble det 4. plass, hvor jeg startet finalen greit – men fikk varierte for mye på enkeltskuddene, og slet med å gjøre ting likt. Andre dagen ble det en 7. plass, etter at jeg fikk en trå start. Skjøt poengmessig egentlig faktisk bedre her enn første finalen. Etter 14 skudd, hadde jeg 0,6 poeng bedre enn hva jeg hadde etter 14 skudd på den første finalen. Men på dag 2 var finalenivået høyere, og jeg ble da eliminert som nummer 7 med minst mulig margin – 0,1 poeng.

FRA TREDJE KONKURRANSEDAG I LUXEMBOURG, HVOR JEG SKJØT KARRIERENS NESTBESTE RESULTAT PÅ 629,1 POENG

På mix-team skjøt jeg sammen med Bundesliga-lagkamerat Jessie Kaps. ISSF har endret mye på denne øvelsen, siden det ble klart i 2017 at dette skulle bli en olympisk disiplin.

Nå ser det derimot ut til at de har holdt seg til 30 skudd på 30 minutter i kvalifiseringen. 20 skudd på 20 minutter i semifinalen, for de åtte beste lagene etter kvalifiseringen. Så gull-finalen mellom de to beste lagene i semifinalen og bronsefinalen mellom nr 3 og nr 4 i semifinalen.

Vi kom på 6. plass i kvalifiseringen og endte på 5. plass totalt etter semifinalen – 0,4 poeng fra å komme med i bronsefinalen.

Flere suverene norske prestasjoner, igjen. Juniorene gjorde rent bord i alle klassene. For seniorene ble det gull og sølv til Jon-Hermann Hegg, mens Øyvind Solbrekken Flatla hentet hjem en sølvmedalje.

Nå bærer ferden hjemover for en ny treningsuke, før det blir noen dager med juleferie. Deretter venter det nye vurderingskonkurranser foran den kommende verdenscupsesongen under Romjulsstevnene i Alfhallen 28 – 30. desember.

Ny pers på helmatch – Utrolig høye resultater i Meråker skytehall

Da er man hjemme igjen sent søndag kveld, etter en lang helg i Meråker. Totalt 500 skudd fordelt på to luftmatcher, en luftfinale og to 50m stevner.

De to luftmatchene, og helmatchene på 50m, var også vurderingsstevner foran årets verdenscupsesong. Luftkonkurransene var også vurderingsstevne til EM på 10m i slutten av februar.

REISTE MEG ETTER EN SVAK START
For min egen del fikk jeg meg et slag i trynet under den første 10m konkurransen. Jeg merket allerede under oppvarmingen at det var noe som var riv ruskende galt. Kjentes nesten ut som at jeg hadde hjerteflimmer. Pulsen var veldig høy (allerede under oppvarmingen). Hjerte dunket som en vibrator. Akkurat som jeg skulle helt nedpå 1 liter med sterk kaffe før start.
Det medførte usikkerthet, og det gjaldt egentlig bare å komme seg gjennom konkurransen. Brukte hele skytetiden, og at jeg klarte å ende på 622,0 poeng var egentlig utrolig bra, sett utifra hvordan kroppen fungerte denne dagen.

La meg tidlig og fikk sovet i nesten 9 timer før lørdagens maraton. Hadde lagt en tydelig plan og var veldig revansjesugen. Kroppen fungerte også mye bedre. Med god og riktig jobbing underveis ble det 629,0 poeng – mitt nestbeste resultat med luftrifla i konkurranse noensinne.

I superfinalen på luft, måtte man ha over 626-poeng for å komme med. Til sammenlikning var finalegrensene under Sweden Cup i Savsjø 2019 på 623,0 poeng (noe som da var rekord)…..

Slet dessverre med å finne roen i denne finalen. Taklet det derimot greit på 5-skuddseriene, hvor vi har god tid. Men på enkeltskuddene klarte jeg ikke roe meg ned fort nok og stresset for mye med tiden. Gjorde trolig også enkelte siktefeil her. Røk ut på en 7.plass.

Jenny Stene og Henrik Larsen leverte begge resultater over 630-poeng. Stene med 631,6 og Larsen med 632,1. Stene med ny norgesrekord og Larsen tangerte sin egen norgesrekord fra luft-EM i 2018.

FYLDIGE RESULTATER FRA HELGEN FINNER DU HER

PERSET MED TO POENG
Kun 90 minutter etter superfinalen på luft var det klart for utvidet helmatch. Klarte ikke å restituere eller nullstille nok i starten, og slet veldig på knestående. Endte likevel opp på 394 poeng der. Trolig mye flaks, for gjennomføringen var ikke god.
Klarte derimot å få kroppen i modus til ligg og stå, hvor jeg gjennomførte veldig godt. 398 poeng i liggende og 390 – med veldig mange 9,9-skudd i stående. Totalt 1182 poeng.

TO GLADE 1189-GUTTER ETTER SISTE HELMATCH I MERÅKER SKYTEHALL

Siste konkurranse var ny helmatch søndag morgen. Hadde fokus på midten og kun akseptere dype innertiere. Det gjør det enklere mentalt, sammenliknet med tidligere der man kanskje var fornøyd uansett – så lenge det enkelte skuddet ble en tier på monitoren.
Slurvet litt i starten på liggende, ellers var det en veldig god gjennomført helmatch. 399-397-393 ga 1189 poeng (74 innertiere) og ny stevnepers med to poeng innendørs.
Det ble mye adrenalin på slutten av stående skytingen, spesielt på siste skuddet. Måtte jobbe ekstremt mye med pusten for å få ned puls og hjertedunking. Klarte etter 2-3 minutter å få ned pulsen der den skal være når skuddet går av og det er jeg fornøyd med. Denne gangen ble det 9,8 – dessverre. Men det kunne likeså godt blitt en tier.
DE SISTE 10 SKUDDENE AV SØNDAGENS HELMATCH SOM GA 1189 POENG

NESTEN FEM MANN PÅ 1180-TALLET
Utrolig høye resultater også på 50m. Benjamin Tingsrud Karlsen var i storform på søndagen og satte ny personlig rekord med hele seks poeng. Med 1189 poeng slo han også meg på antall innertiere. Henrik Larsen leverte 1188 og 1186 poeng på sine helmatcher, mens Jon-Hermann Hegg igjen noterte to helmatcher på 1180-tallet. Vegard Nordhagen var også svært nær å se 1180-tallet for første gang.
Nivået er med andre ord: Ganske så innafor………!

Neste vurderingsstevne for EM 10m og verdenscup på 10m og 50m er Romjulsstevne i Alfhallen 28-30. desember. Før det drar jeg til RIAC Luxembourg 11 – 16 desember. Tre internasjonale konkurranser på 10m, hvor målsettingen er å jobbe godt, samt å få god finaletrening.

HER KAN DU SE RESULTATER FOR DE BESTE GUTTA UNDER STEVNEHELGEN I MERÅKER

10M LUFT
1. Henrik Larsen: 632,1 + 628,7
2. Øyvind Flatla: 627,4 + 625,3
3. Simon Claussen: 629,0 + 622,0
4. Jon-H Hegg: 626,4 + 623,3
5. Endre Hagelund: 626,1 + 622,1
6. Vegard Nordhagen: 624,9 + 620,8
7. Benjamin Karlsen: 623,2 + 618,3

50M MATCH
1. Henrik Larsen: 1186 + 1188
2. Simon Claussen: 1182 + 1189
3. Benjamin Karlsen: 1180 + 1189
4. Jon-H Hegg: 1180 + 1181
5. Vegard Nordhagen: 1175 + 1178
6. Øyvind Flatla: 1168 + 1175

Her en liten oversikt over mange av dem som satte personlig rekord på 50m i Meråker skytehall

Benjamin Karlsen 1189 (pers med 6p)
Simon Claussen 1189 (pers med 2p)
Vegard Nordhagen 1178 (pers med 1p)
Oda Løvseth 1168 (pers med 1p)
Anita Bjørkedal 1163 (pers med 4p)
Ole M Halvorsen 1160/1162 (pers med 3 og 2p)
Martin Voss 1159 (pers med 11p)
Tobias Lekvam 1159 (pers med 8p)
Ludvik Tolaas: 1158 (pers med 5p)
Ingrid M. Håkenåsen 1155 (pers med 10p)
Tobias Osa 1153 (pers med 2p)
Martine Sve 1150 (pers med 10p)
Gunhild Helstad 1146 (pers med 4p)
Oda Flikkerud 1137 (pers med 10p)
Marius Granberg 1115 (pers med 20p)
Sander Harilstad LIGG 614,0 (pers med 2.5p)

ØVRIGE:

Ruben Myrset 1137 (stevnedebut)
Hanna Huser 1139 (tangering av pers)
Heidi Sørlie-Rogne 621.7 – (ikke pers) men: 5,6p over gjeldende N-rekord.

Luftstevne på Krapfoss

Tirsdag denne uken ble en tøff og god treningsdag. Tre gode økter på 10m med luftrifla. Først to økter i Alfhallen med landslaget fra 0900 – 1530, før ferden gikk til Moss og Krapfoss Sportsskytterlag, som arrangerte 10m stevne på kvelden.

Kroppen var ganske tung etter flere timer i stående stilling tidligere på dagen. Derfor var det tidvis vanskelig å finne den gode flyten i teknikken. Men jeg svettet og jobbet beinhardt hele veien.

Endte til slutt på 627,5 poeng, noe som tross alt er mitt nestbeste resultat denne høsten i sesongoppkjøringen. Henrik Larsen ble bestemann på stevnet og vant med 629,1 poeng.

Onsdag venter to nye skyteøkter med landslaget på Norges Idrettshøgskole, samt fysisk trening på Olympiatoppen. Torsdag blir det en fysisk økt med kondisjonstrening på morgningen, før ferden går til Trøndelag og Meråker på ettermiddagen.

Totalt skyter jeg fire konkurranser i Meråker denne helgen. 10m luft fredag kveld og lørdag morgen. 50m helmatch lørdag ettermiddag og søndag morgen. Konkurransene er vurderingsstevner til verdenscup og EM 10m for både junior, senior og SH-skyttere.

Søk opp Meråker VGS skytelinje på Facebook og livevisning Megalink på nettet, for å følge med på resultater.

Ny pallplass under årets Oslo Open

Jeg noterte meg for en ny pallplassering under Oslo Open, da godt over 1000 skyttere igjen var samlet til landets største innendørs-helg i DFS siste uka i november.

Som arrangør for Norma Open var det en hektisk uke, men jeg rakk såvidt å få med meg seks av syv stevner denne langhelgen. Under kan du se en oversikt over resultatene.

Riflen/Skoger Drammen: 346 poeng – 8.plass (95 deltakere i klasse 3-5/EJ) RESULTATER HER
Norma Open: 247 poeng – 24.plass (435 deltakere i klasse 3-5/EJ) RESULTATER HER
Oslo Østre: 347 poeng – 8.plass (366 deltakere i klasse 3-5/EJ) RESULTATER HER
Moss & Våler: 349 poeng – 1.plass banerekord (83 deltakere i klasse 3-5/EJ) RESULTATER HER
Skiptvet: 250 poeng – 1.plass banerekord (79 deltakere i klasse 3-5/EJ) RESULTATER HER
Oslo Open: 348 poeng – 2.plass (459 deltakere i klasse 3-5/EJ) RESULTATER HER

Jeg hadde lagt en tydelig plan på forhånd før jeg skjøt Oslo Open. Gjorde de samme forberedelsene, som om jeg skulle skutt et 10m eller 50m stevne internasjonalt. Alt dette gjorde meg trygg i gjennomføringen, og jeg hadde god kontroll. Dessverre surret jeg det til med magasin-kluss på siste stående-serien. Kun to skudd i magasinet, medførte at jeg måtte ut av stilling og plukke opp et nytt magasin som lå på bakken. Da hadde jeg igjen 30 sekunder på de siste tre skuddene.
I så måte var det flaks at jeg bare fikk en nier på de tre siste skuddene i stående, men samtidig følte jeg at jeg har burde klart 250, i forhold til at jeg hadde såpass god kontroll.

I finalen, hvor det skytes 10 enkeltskudd på stående, skjøt jeg 99 poeng. Regjerende Skytterkonge Rasmus Løberg skjøt 100 og vant fortjent. Anette Thingbø sikret bronsen etter omskyting mot Peter Sørli og Kim Andre Lund.

PALLEN FOR OSLO OPEN SENIOR 2019

Oslo Open ble mitt siste DFS-stevne på en god stund. Det kan godt hende at Landskytterstevnet i Elverum 2020 blir neste konkurranse med saueren. Trolig slenger jeg meg med på en Østlandscup-runde eller to, for å stille opp for laget hvis jeg har tid. Men alt fokuset nå fram mot sommeren er å trene, konkurrere og prestere optimalt med børsene jeg bruker i de olympiske disiplinene.

Dette var min tredje pallplassering på rad under Oslo Open og den femte pallplasseringen totalt. Her kan du se en liten statistikk over mine resultater siden seieren i 2010.

2010: 248 + 96 = 344 poeng: 1.plass etter omskyting
2011: 246 poeng: 18.plass
2012: 243 poeng: 72.plass
2013: 247 + 97 = 344 poeng: 6.plass
2014: 245 poeng: 36.plass
2015: 250 + 96 = 346 poeng: 2.plass etter omskyting
2016: 245 poeng: 27.plass
2017: 249 + 98 = 347 poeng: 2.plass
2018: 249 + 97 = 346 poeng: 3.plass etter omskyting
2019: 249 + 99 = 348 poeng: 2.plass

Landskytterstevnet innendørs – Hva skjer da med Oslo Open og Norma Open?

Da er en lang skytterhelg / skytteruke over. Landets desidert største i nasjonal DFS-skyting, når det kommer til miniatyrskyting innendørs.

Selv var jeg arrangør i Alfhallen for Norma Open, som i år høstet rett over 900 deltakere. På Oslo Open i Ekeberghallen, hvor Norstrand skytterlag igjen var arrangør, møtte det opp drøyt 1100 deltakere fra hele landet.

I tillegg kunne stevnene til Oslo Østre, Drammen, Asker, Skiptvet og Moss vise til solid god deltakelse, nok en gang.

Kun positive og solide tilbakemeldinger fra utøvere, foreldre og andre besøkende. På Norma Open-finalen hadde vi også nærmest fullstappede sitteplasser i 2.etg for publikum, under den siste finalen, stående-finalen, for seniorer som startet 10:30. Ikke fullt like bra publikumsoppmøte på ligg-finalen og kne-finalen, noe som igjen trolig kan ha med tidspunktene å gjøre, da disse finalene starter veldig tidlig på morgningen, noe som igjen er gjort for å koordinere best mulig med Oslo Open-finalene.

Uansett: Det virker som at denne helgen bare fenger mer og mer.

STÅENDE-FINALEN AV ÅRETS NORMA OPEN. SKYTTERPRINSEN FRA 1999, ARNT ERIK AUNE, VANT TIL SLUTT EN SVÆRT JEVN DUELL. JEANETTE HEGG DUESTAD SLO INGEBORG LUNDBY I KAMPEN OM 2.PLASSEN ETTER OMSKYTING.

DFS MÅ SAMARBEIDE MED ARRANGØRENE FOR Å FÅ TIL EN VELLYKET NM-HELG

Neste år blir det trolig et eget NM / Landsskytterstevnet innendørs denne helgen. Om det ikke blir neste år, så i hvertfall i løpet av 2021-2022. Det skal uansett bli svært spennende å se hvordan Det Frivillige Skyttervesen løser den kabalen, hvis de legger sitt nye NM til den samme helgen som denne.

Jeg er veldig positiv til et eget NM innendørs i DFS. Når over 1000 skyttere hvert eneste år samles til Oslo Open og Norma Open-helgen, så er det en såpass stor interesse der, så det er egentlig overraskende at DFS ikke har skapt en egen NM-helg tidligere, før det da høyst trolig skjer neste år. Det ryktes om at Letohallen på Dal, i nærheten av Gardermoen, er den mest ønskede og realistiske arenaen for arrangementet. DFS har også vært på befaring i Neshallen for å se på mulighetene.

Men, det å eventuelt legge et slikt mesterskap til samme helg som Oslo Open og Norma Open, skal man kanskje tenke litt over, før man definerer en endelig dato. De positive sidene er jo at “nesten hele Skytter-Norge” er jo på østlandet den helgen uansett, og vil selvfølgelig da delta på arrangementet. På den andre siden, så kan dette få konsekvenser for arrangørene av Oslo Open og Norma Open, spesielt førstnevnte som i likhet med Norma Open har egne finaler på søndagen.

LES DFS SINE TANKER OM ET EVENTUELT NM INNENDØRS FRA SKYTTERTINGET 2019 HER (SAK NR 7)

Det er selvsagt en mulighet å ha et NM innendørs en annen helg. Da må i såfall skyttere nord for Dovre og vestlandet belage seg på to langhelger på østlandet like før julestria. Tilbakemeldingene på dette fra DFS-skyttere jeg har pratet med er ganske soleklar: “Vi tar oss ikke fri fra jobb med ditto reisekostnader to langhelger i november/desember”.

Hvis man kommer i en situasjon, hvor et NM innendørs blir satt til f. eks andre uken i november, eller andre uken i desember, kan det jo tyde på at en stor del av bredden vil måtte kunne å velge. Tar vi NM-helgen, Oslo-Open-helgen, eller det som vel kanskje DFS håper på: “Ja takk, begge deler”??.
Ved et valg mellom de to førstnevnte helgene, så vil jo det uansett medføre et potensielt stort tap av inntekter for arrangør med henhold til lavere deltakelse enn først antatt eller tidligere.

Det ryktes at et NM innendørs i DFS neste år, er forespeilet med innledende skyting fredag, lørdag og egen finaledag på søndag. Det kan medføre at Oslo Open og Norma Open får en mindre stevnedag, og ditto tapte inntekter, gitt at NM-helgen blir satt til siste uken i november. Dette kan selvsagt justeres opp ved at Oslo Open også tar mandagen i bruk som stevnedag, men som igjen trolig byr på problemer med å få nok arrangørfolk, da enda flere må ta seg fri fra jobb i ukedagene. Her kan eventuelt en mulig økonomisk kompensasjon fra DFS, til først og fremst Oslo Open-arrangøren være en mulighet til løsning.

Uansett hva DFS bestemmer seg for, så er det ingen tvil om at det kreves samarbeid og god kommunikasjon med flere av arrangørene under Oslo Open-helgen. Får man til dette på best mulig måte, så er jeg sikker på at et NM innendørs, eller Landsskytterstevnet innendørs, kommer til å bli en kjempesuksess.

Det er bare å vente i spenning på hva som blir fattet på Skyttertinget i Elverum i august 2020 🙂