Oppturer og nedturer i skjønn forening

En måned siden mitt forrige innlegg. Mye har skjedd: Flytting, skoleplass på journalistikk-utdanningen på Høyskoglen i Oslo & Akershus, samt en ny hverdag.

Mange konkurranser er skutt siden forrige innlegg, og måneden har bydd på både oppturer og nedturer. Under kan du se et godt sammendrag av det som har skjedd siden forrige innlegg.

NEDTURER:

Landskytterstevnet 2014;

Ingen god opplevelse under årets landskytterstevnet i Sandnes. Verken på feltskytingen, samlagsskytingen eller baneskytingen. Kort og godt fortalt så blir spenningsnivået som alltid kommer for høyt og pulsen i kroppen er for høy, slik at jeg ikke klarer å holde våpenet like rolig som jeg pleier. Da blir jeg for feig og tørr ikke trekke av på stående. Jeg må bli ennå mer tøffere og være beinhard i hodet på hvordan jeg skal gjennomføre vært enkelt skudd, og bare gjøre det som jeg har planlagt. Nå ble jeg ståendes å “truge” på hvert skudd, som hele tiden gikk av på vei ut, istedenfor inn.
Bronsemedaljen med Akershus på samlagsskytingen var en liten trøst, men der burde jeg klart å skutt laget inn til gull. Jeg skjøt 96-poeng etter to niere i kne og en på liggende, et poeng for lite til å stå øverst på pallen.

Romeriksblinkfinalen

Etter en knusende seier på barometeret, var jeg selvsagt blant favorittene til å ta hjem finaleskytingen i den tradisjonsrike Romeriksblinkfinalen, som ble arrangert på Steindsgård. Slik gikk det ikke. Jeg hadde ingen god dag, skjøt ruskete hele veien og hadde flaks som fikk 245-poeng. På svenskeomgangen, ble jeg igjen for feig på stående og skjøt langt under pari. 6.plass totalt var en nedtur.

Samlagsmesterskapet finale

Jeg hadde skive 1 under finalen på samlagsstevnet med 248-poeng. Et poeng ned til Daniel Jøndal Listou og Halvor Thrane Svendsen. Flere i laget havnet skjevt ut venstre på omgangen. Listou var midt på og skjøt en god 100-serie. Jeg havnet i likhet med flere andre for langt ut til venstre og fikk en nier. 2. plass på et samlagsstevne er i og for seg ikke noe nederlag, men det var skuffende og ikke stå øverst på pallen, når du leder med poeng før en finale.

Oppturer:

Militært-NM:

Den første uken i Sandnes startet bra. Jeg skjøt for aller første gang Militært-NM med HK416 for OPPSTØ Elverum. Sammenlagt, så skjøt jeg for svakt på stangen, men på feltskytingen og baneskytingen hevdet jeg meg meget bra. 28-treff og 15.plass på felten og 236 og 3.plass på baneskytingen. Jeg ble også kåret til beste skytter i førstegangstjenesten.

Norgescupen 2014

Prestasjonene mine under årets Norgescup er nok sett under ett det sterkeste jeg har gjort i DFS-sammenheng noensinne. Før Sandnes startet jeg andre runde med fine 348-poeng i Froland. Med unntak av stående-serien var resten av skytingen perfekt gjennomført. Dessverre blåste jeg bort både på Imenes og Kristiansand, hvor jeg var veldig uheldig med værforholdene. Det var dumt, ellers tror jeg at jeg kunne vært veldig nære Kim Andre Lund, i sammendraget.

Formen var ikke på topp under den siste runden i Molde. Men heldigvis klarte jeg å ta meg sammen da det gjaldt. Etter 341-poeng på første stevne, hadde jeg kniven på strupen på det neste og måtte ha 345. Det ble 346, etter en fin gjennomføring. På det siste og avgjørende stevne i Reinsfjell som teller uansett for alle, kom det dessverre igjen litt LS-tendenser på de to første stående-skuddene. Da jeg så at disse to forsvant, så falt heldigvis pulsen seg ned til vanlig nivå med en gang. Derfra og inn var gjennomføringen fin. 247-poeng ble fulgt opp med en rotete omgang på 99-poeng. Men det holdt til 2.plass i sammendraget.

Topp 3 sammenlagt i Norges-Cupen var 2014-sesongens største mål i DFS-sammenheng, og jeg er strålende fornøyd med å ha klart akkurat det 🙂