Planleggings logg fra onsdag 23.07 – søndag 10.08

Jeg har et meget stramt program fram til LS Sandens, og egentlig helt fram til tirsdag 12 august, da jeg starter som Journalist-student på Høgskolen i Oslo. 

Her kan du se hvordan dagene mine har sett ut og skal se ut dag for dag fra onsdag 23. juli – søndag 10. augsut. 

 

23.07: Dimmitering Terningmoen Leir, dimme-oppstilling og utlevering av tjenesteutdannelse. 
           Trening sauer 200m Grasåsen. Holdetrening stående, tørr trening i alle tre stillinger, Grunnlagstrening med skarp ammo.

24.07: Tørr trening sauer 200m Grasåsen. Grunnlagstrening og fokus på stillingsskifte. Skyte kun 3-4 skarpe skudd for å få litt rekyl-følelse

25.07: Trening sauer 200m Grasåsen. Få gjennomført 60-70 skudd med god kvalitet. Fokus på spesielt stående og stillingsskifte (korte grunnlag 2+2+2).
           Trening HK416 200m Grasåsen. Få gjennomført et 25-skudds program likt det på Militært NM. Fokusere på å være offensiv og ha riktig avtrekks-teknikk.  

26.07: Fire stevner i Oppland: Søndre Land, Nordre Land, Torpa og Etnedal.  Ta stevnene som trening og gjennomkjøring. Få mest mulig ut av stevnene form-messig. 

27.07: Jobb Ekebergsletta og Jessheim Friidrettstadion for Romerikes Blad. Fri fra trening. 

28.07: Fysisk trening på Hvaler (Skjærhalden). Løpetur med hard intensitet: 11,2 km. Lett styrketrening med egen kroppsvekt etterpå. 

29.07: Fysisk trening på Hvaler (Skjærhalden). Løpretur med middels intensitet: 6,5 km. 

30.07:0530  Fysisk trening med lett intensitet for å få aktivisert kroppen. Rolig joggetur med puls på under 160 hele veien: 3,5 km.  
          0700: Avreise Hvaler (Skjærhalden) med retning Sørlandet.
          12.45: Norges-Cup stevne Froland
          15.00: Norges-Cup stevne Imenes
          16:00: Norges-Cup stevne Imenes med HK416 (Hvis mulig).
          17:00: Avreise Imenes – Militærleir på Sandnes.

31.07: Militært NM feltskyting LS-arena Sandnes

01.08: Militært NM baneskyting LS-arena Sandnes
           Avreise LS-Arena Sandnes – Kristiansand sentrum (Hotell-overnatting)

02.08: Norges-Cup stevne Kristiansand 

03.08: I utgangspunktet FRI. Mulig kort treningsøkt på en skytebane i nærheten av Sandnes. 

04.08: NM Feltskyting LS Sandnes 

05.08: Gåtur opp til Preikestolen
           Samlagsskyting for Akershus LS Sandnes

06.08: NM Baneskyting LS Sandnes

07.08: NM Lagskyting for Høland/Bjørkelangen LS Sandnes
           Kongelaget LS Sandnes
           Avreise Sandnes – Setskog, etter kongelaget

08.08: Avreise Setskog – Gøtteborg
           Swedish Grand Prix 300m 3×40-skudd helmatch

09.08: Swedish Grand Prix 50m 3×40-skudd helmatch

10.08: Swedish Grand Prix 50m 60-skudd liggende.

11.08: Innflytting i ny leilighet på Jessheim. 

12.08: Studiestart som journalist-student Høgskolen i Oslo klokken 0900.  

349 (25*) og banerekord i Etnedal

Jeg ser på formen som stigende etter helgens fire stevner i Oppland. 

Ser man også på 25-skuddene, så er det jo også egentlig veldig bra. 

Jeg innledet som forventet og som jeg har prestert på treningene onsdag, torsdag og fredag. Litt usikker, middels holdeområdet på stående, og ikke helt på nett på grunnlag og omgang – altså når det begynner å gå fort. 

Jeg innledet med 248 – 346 poeng i Søndre Land. En gjennomføring som jeg karaktiserer som grei, men jeg hadde flaks og tur som så 248 på minitoren etter 25-skudd. Omgangen var svak og ga fortjent to niere. 

Deretter fortsatte jeg med 246 og 345 poeng i Nordre Land. En ganske så lik gjennomføring der som i Søndre Land og jeg fikk en poengsum som sto i stil med gjennomføringen. 

Torpa var stevne nummer 3 for dagen. Det var veldig varmt og jeg kunne kjenne svetten renne nedover ryggen under skytterjakka på samtlige av seriene. 15-skudden var meget bra, men på grunnlaget var jeg for defensiv, havnet bakpå og skikkelig på hæla. Fire niere der ga 245-poeng. Omgangen satt mye bedre, men dessverre slet jeg veldig med mirage på de to siste skuddene og såg veldig lite. Det endte med to skudd ned høyre, hvor siste snek seg ut i 9,9. 344-poeng her. 


Bildet er fra Urskog-stevnet i år hvor jeg vant med 347-poeng. FOTO: RUNE HERJE, URSKOG SKYTTERLAG

Siste stevne på dagen var på Etnedal og det som jeg spådde på forhånd slo virkelig ut i full blomst på dette stevne. Håpet var at formen og teknikken skulle komme seg skikkelig etter et par konkurranse-gjennomkjøringer, noe som stemte. 

På Etnedal gjennomførte jeg en av mine beste konkurranser for sesongen. Holdeområdet på stående var dog ikke helt opptimalt ennå, men jeg var tøff, offensiv, jobbet riktig og klarte å time hvert skudd veldig bra. Grunnlaget var vakkert, men omgangen var helt perfekt. Jeg ga gass, fant god rytme og klarte å repetere likt fra skudd til skudd. Det resulterte i 100-poeng med 10 INNERBLINKER (4-skudd på 10,9*). Det har jeg aldri klart før, verken på trening eller konkurranse. 

I de tre første stevnene bikket jeg akkurat topp 15 plasseringer, mens det ble seier og banerekord i Etnedal. 

Formen er stigende og med ennå litt flere gjennomkjøringer i Norges-Cupen og forhåpentligvis på en skytebane i nærheten av Sandnes, så håper jeg å være i skikkelig slag til onsdagens innledende skyting på Landskytterstevne. 

 

Usikker på DFS-formen

Det nærmer seg Landskytterstevnet med stormskritt. Den største begivenheten i året for de aller fleste som er glad i skytesporten. Stor sport og stemningsfest fra over 5000 deltakere og nærmere 6000 tilskuere på tråkka, når klasse 5 gjennomfører sin innledende skyting på onsdagen med livesending fra NRK. 

Selv er det matchskyting som har kommet først i mine prioriteringer denne sesongen. Men jeg har skutt en del DFS likevel og brukt det som avkobling, selv om det ikke har blitt like mye DFS som tidligere sesonger. Likevel så har årets DFS-sesong vært helt fenomenal fra min side, og jeg har nok aldri vært så jevnt god på et så høyt nivå som jeg har vært denne sesongen. Hele fire ganger har det blitt 349-poeng, og på to av disse hadde jeg også notert 250. 

Jeg kan også se tilbake på to stevner på 348-poeng og tre stevner på 347-poeng samt totalt syv stevne-triumfer av i alt 13 stevner som jeg har skutt denne sesongen. Det har gått over all forventning, med tanke på at det er på 50m finkaliber jeg har lagt ned den store treningsdosen. 

Nå har jeg ikke skutt med sauer-våpenet siden jeg ble prins på Viken II og det er nesten 2-måneder siden. Jeg dimmiterte i militæret på Rena onsdag, og har fått brukt dagene fram til lørdagen godt. Det har blitt trening med sauer på banen både onsdag, torsdag og fredag, før jeg nå på lørdag drar til Dokka på Fløyterstevne-helga. 

Jeg har fått trent godt alle disse tre dagene, men jeg merker at jeg ikke er i noe toppform med saueren. Det er ikke den samme feelingen som jeg hadde i vår og på forsommeren. Derfor bruker jeg lørdagens stevner som oppkjøring og trening. Håpet er at jeg skal komme i god form til Sandnes med et par konkurranse-gjennomkjøringer. Men med tanke på hvordan det har gått på de siste tre treningsdagene og slik jeg ser på formen nå, så tipper jeg at jeg kommer til å ligge på ca. 345-poeng nå på lørdag. 

Så får vi se hvordan det går. Stevnene på lørdag bruker jeg som sagt som oppkjøring, til å komme i form og få good-feelingen med saueren igjen, 


Bildet er fra årets NC-stevne i Fet. Her hadde jeg banerekorden i nøyaktig 48-timer før Kim Andre Lund meldte sin ankomst på Brattåsen

JEG SKAL SKYTE VM I GRANADA!

NM ble avsluttet med sølv på 60-skudd liggende 300m med 593 og bronse på 3×40-skudd helmatch med 1159. Gode gjennomføring på liggende, hvor jeg tror kanskje litt usynlig vind og mirage var årsaken til lave resultater. Vinnersummen til Odd Arne Brekne var kun et poeng bedre enn min og Jonas Dahl sin. 

På helmatchen er jeg fornøyd med kne og liggende, mens jeg dessverre sliter litt på stående med frigeværet når det gjelder grovkaliber ennå. Så det er her det store treningsarbeidet kommer til å ligge etter landskytterstevne. 

For på mandag 21. juli klokken 0900 fikk jeg gladbeskjeden på mail av landslagstrener Anne Grethe Jeppesen. “Du er tatt ut til å representere Norge i VM rifleskyting Granada på øvelsen: 300-meter helmatch. Beregnet avreise for deg er ventet å være enten 15 eller 16. september”. 

Dermed er sesongens store hovedmål nådd. I tillegg ble sesongens andre store mål nådd da jeg sikret inn NM-gullet på 50-meter 60 ligg. Etter nedturen sist på Jordbru, så har pilen kun pekt oppover. Det har overhodet ikke blitt mye tid til ferie denne sommeren, men så og si kun skyting og trening hele tiden. Da er det også så innderlig deilig at man også får betalt – det er INGENTING som føles bedre enn akkurat det. 

 

NORGES VM TROPP TIL GRANADA I RIFLE

10m luftrifle: Menn: Øyvind Solbrekken Flatla, Are Hansen og Ole Magnus Bakken
                       Kvinner: Malin Westerheim

50m liggende: Menn: Stian Bogar, Ole KR Bryhn, Odd Arne Brekne
                          Kvinner: Hanne Skarpodde, May Elisabeth Nordahl, Malin Westerheim 

50m match: Menn: Ole KR Bryhn, Ole Magnus Bakken, Are Hansen
                     Kvinner: Malin Westerheim, Hanne Skarpodde, May Elisabeth Nordahl

300m liggende: Menn: Stian Bogar, Ole KR Bryhn, Odd Arne Brekne
                       Kvinner: May Elisabeth Nordahl, Hanne Skarpodde, Eline T. Vatne

300m frigevær match: Menn: Ole Kr Bryhn, Odd Arne Brekne, Simon Kolstad Claussen 
                                   Kvinner: Hanne Skarpodde, Eline T. Vatne, Katrine Lund

300m standard gevær menn: Kim Andre Lund, Odd Arne Brekne, Ole KR Bryhn

NORGESMESTER 50M 60-SKUDD LIGGENDE

Jeg fulgte arbeidsoppgavene mine til punkt og prikke under første dag av NM på Terningmoen. Med fokus på avslapping i høyre skulder, rene avtrekk og offensiv skyte-rytme ble det en stor jubeldag da jeg nok sikret min mest deiligste medalje i karrieren. 

Jeg var virkelig i støttet og klarte å repetere likt fra skudd til skudd. Jeg gjennomførte mine 60-skudd på 34-minutter med to-tre pauser underveis og var til tider skikkelig on fire. Det haglet på med tiere underveis, selv om det ikke helt ble de aller beste innerblinkene, noe kanskje lur vind kan være et svar på. 624,5-poeng ga 3.plass etter innledende og finaleplass. 

Jeg sparte de beste innerblinkene til finalen og var faktisk i teten fra første til aller siste skudd. Det var ikke måte på en stund hvordan det gikk på med 10,8* og 10,7* oppå hverandre flere ganger. Men på de seks siste skuddene hadde jeg ikke like god kontroll lengre. Da begynte det å bli ordentlig spennende, og jeg slet med puls i våpenet. 

Det gjaldt å time så godt jeg klarte, samtidig med et rent avtrekk. Det klarte jeg ganske bra, men med svake tiere hele veien på slutten, så spiste de bak innpå masse. Før siste skuddet skilte det kun 0,3-poeng mellom meg og Stian Bogar. Jeg leverte et skudd som var ganske likt de øvrige seks siste: 10,2 rett under som en følge av for mye puls i våpenet. 
Bogar bommet skikkelig på avtrekket og nappet en 9,5 under. Dermed fikk folk oppleve et av NM-historiens villeste jubelscener, det er jeg ganske sikker på.

Helt tom under helmatch-finalen
Dagen etter var det klart for helmatch. Jeg startet nervøst og slet med spenninger i høyre skulder på kne. Jeg forsøkte å gi gass og få en offensiv flyt fra starten av, men det ble en motsatt effekt. Jeg skjøt med spenninger og var virkelig ute å kjøre i starten.
Etter en pause på 10-minutter, så strammet jeg reimen et hakk, slik at jeg ble mer kontant i stilling. Det hjalp tydelig veldig mye. De siste 26-skuddene var bare blinker og jeg endte på gode 394-poeng. Liggende fungerte ikke like godt denne gangen, men vite likevel 395.

Stående innledet jeg meget bra. Nesten samme følelse som på Jordbru, bare at nå stemte skuddene riktig med det jeg så i sikte. Etter to gode serier i starten, så falt fokuset over på gale tanker og jeg mistet med en gang mye poeng. Etter harde runder med meg selv, så klarte jeg heldigvis å komme til hektene på slutten. Med 382-poeng bled et 1171 totalt, noe som er personlig rekord på helmatch-utendørs.

Men den harde jobbingen underveis i varmen tok på, og dessverre startet finalen allerede 15-minutter etter at innledende var ferdig. Jeg var fortsatt sliten etter innledende, sløv og overhodet ikke på nett allerede fra prøveskuddene av i finalen. Det gikk som det nesten måtte gå. Når jeg itillegg var altfor passiv underveis, og flere ganger slet med tiden, så ble det ennå verre. Jeg røk ut som en av de to første og fikk 7.plass.  

 Likevel: NM-gull på ligg og pers på utendørs helmatch. Jeg er meget godt fornøyd! 

 

 

 

 

Godfølelsen foran NM

Nedturen etter første VM-uttak er langt i glemme skuffen. Nå er det fokus på NM 50m og 300m på Terningmoen som gjelder. 

Jeg har fått trent meget godt, faktisk hver eneste dag siden stevne på Jordbru. Under generalprøven på Alfhallen i går, så fikk jeg skikkelig godfølelsen. Spesielt på liggende, som er veldig deilig å kjenne en mestringsfølelse på igjen. 

Etter de siste treningsøktene å bedømme, så våger jeg meg ditt hen at jeg setter meg et dumm-dristig mål om tre medaljer. Hardt mål, men slik det har gått på trening i det siste, så er det også godt mulig! 

Lang vei til VM

Stor nedtur under første uttaksstevne til VM på 50-meter. 

Mye uforstårlig og mange spørsmål som jeg ikke har svar på. På en ellers svart dag, så vil jeg trekke fram stående skytingen som det mest positive. Jeg sto meget stabilt, kontant og med en god balanse i stillingen, og følte at jeg klarte å holde rolig. At jeg ikke fikk mer enn 380-poeng, sier igrunn sitt om også resten av skytingen: Et eneste stort spørsmålstegn. 
Men gjennomføringen i stående var iallefall bra. Det er viktig å ta med seg det videre.

I finalen følte jeg at jeg fikk litt bedre betalt enn på innledende, men også der var det mye rart. Det ble til slutt en 4.plass i en finale hvor det stilte fire menn og tre kvinner. Malin Westerheim ble best foran klubbkompis Are Hansen.

Ole Magnus Bakken og Odd Arne Brekne hadde fått fritak fra denne matchen, så jeg endte desidert sist av de som skjøt uttak innledende.

Bryhn og Hansen viste flott internasjonal klasse med henholdsvis 1178 og 1176. Øyvind Solbrekken Flatla på 1161 og jeg på 1156. Det er ingenting som er så kjedelig som å få dårlig betalt, når du synes du leverer en helt grei jobb.

Akkurat nå virker VM i Granada MILEVIS langt unna.  

God treningsuke før VM-vurdering

 Jeg skyter søndag det første av alt to vurderingsstevner til årets VM i Granada. Vurderingskonkurransen går av stabelen på Jordbru i Vestre Bærum og jeg er tatt ut som en av fem til å skyte 50-meter 3×40-skudd helmatch. 
Ole Kristian Bryhn, Ole Magnus Bakken, Are Hansen og Øyvind Solbrekken Flatla er de jeg skal kjempe mot for å overbevise landslagstrener Anne Grethe Jeppesen om at jeg er god nok for en plass på VM-laget. Odd Arne Brekne var sistemann inne på topp 6 streken på helmatch-rankingen, av de seks som får skyte vurderingsstevne. Han har derimot fått fritak fra dette vurderingsstevne, men stiller til start på andre vurderingsstevne som er NM på Elverum neste helg. 

Det har blitt mye om og men, shippertak, samt til og fra etter tiden i militæret på Rena. Målet var å få trent som en toppidrettsutøver. Det kan jeg helt enkelt og greit slå fast i bordet med at jeg ikke har fått gjort i det hele tatt. Selv om jeg har fått mye fri til stevner og samlinger, så har den hverdagslige treningen i store deler uteblitt i tiden på Rena. Jeg hadde en god periode på høsten og tidlig på vinteren, men i våres har det vært mye å organisere, mange øvelser og generelt mye å gjøre i tjenesten. Tjenesten i hverdagen har jeg fått klar beskjed om at har førsteprioritet, og da er det ikke alltid like lett å motivere seg opp eller ta ut kroppens siste krefter for å legge ned en 1-2 timers lang økt på kveldstid. 
Her kan nok også noe av forklaringen til vårens noe ustabile resultater ligge, mens jeg derimot var meget jevn med flere stevner på 1170-tallet på vinteren.

Denne uken har derimot vært meget god med tanke på trening. Det har blitt økter hver dag fra søndag – fredag, noen ganger og to økter om dagen. Fokuset og intensiteten på treningene har vært bra, treffbildet og test-restultatene dog ikke like bra. Liggende sliter jeg fortsatt med å finne ut av, mens det stadig varierer i store bølgedaler på stående – fra det nærmest helt perfekte – til det katastrofale.

Dog har jeg fått forberedt meg så godt som jeg nesten overhodet mulig har kunnet siden jeg fikk sommerferie fra fredag 4.juli, også med en del økter i dagene rett etter Eskilstuna Grand Prix.

Formen er usikker, men innstillingen og troen på å levere en solid gjennomføring er høyst til stede. Jeg er også sikker på at øktene denne uken har gjort godt for teknikken og den generelle skyteformen. Med ytterligere økter til uka, så kanskje en liten toppform melder seg til NM på Elverum? 


De siste 10-skuddene før søndagens VM-uttak. Kne på Jordbru banen under fredagens økt.