Uttak til Militær-Nordisk

Det ble en hard, minnerik, erfaren og ikke minst lærerik uke for meg i uke 21 (forrige uke). Jeg debuterte på øvelsene i militær-standardgevær skyting på 300-meter (halvmatch press og halvmatch hurtig) i uttak til Nordisk, samt skjøt 1. vurderingsmatch til VM på 300-meter 60-ligg og 3×40 skudd. Alt dette fordelt på en 6-dager lang samling på Terningmoen. 

Under kan du lese stikkord messig om hver av samlingsdagene, samt resultater og poengsummer. 

Søndag 18. mai. 

50-meter stevne på Terningmoen, Norges aller første utendørsstevne sesongen 2014. Strålende forhold på de 40 første kneskuddene, før det ble mer vanskelige forhold i liggende og stående. Jeg endte på poengsummen 1163 etter: 390 – 393 – 380. Jeg misset noe uforstårlig teknikken og biten på vinden på de siste stående skuddene, og mistet fryktelig mye poeng der. Ellers var kneskytingen grei, mens liggende skytingen igjen bestod av horribel høydespredning. 
Det skal bli godt å få prøve ut Grüning og Elminger på kal. 22 også, som ser ut til å bli mitt nye faste våpen. 
Etter stevne var det landslagsmøte og fysisk trening.

Sterk skyting av Ole Magnus Bakken som vant stevne på 1172-poeng. Ole Kristian Bryhn fulgte poenget bak på 1171.

Mandag 19. mai 

Treningsdag på 300-meter med mitt nye militære standardgevær (Gruning og Elminger) som jeg har fått låne av forsvaret ut til NM i juli. Totalt 2 gode skyteøkter på 300-meter med mye justeringer og notater, samt litt ammo-testing fra skulder.  
Fysisk trening på kvelden.

Tirsdag 20. mai 

Første dag av uttak til MIL-nordisk. To halvmatcher (press). Satte ny pers med 578-poeng på den første halvmatchen, mens det ble 571-poeng på den andre. Knestående litt overraskende svakt på begge matcher. Fløte forhold på match 1, mens det var mer varierende på match 2. 
Uvant med så tungt avtrekk. Spesielt på stående synes jeg dette er en utfordring, da jeg flere ganger føler jeg presser så hardt at fingeren bli blå, uten at skuddet går av.
Totalt lå jeg på 6. plass, et poeng bak Stian Bogar som inneholdt den siste uttaksplassen (de fem beste på uttak blir sendt til Nordisk). Ole Kristian Bryhn og Odd Arne Brekne i en klasse for seg etter første uttakssdag.

Onsdag 21. mai

Andre dag av uttak til MIL-nordisk. Startet med en halvmatch (press) klokken 0915 om morningen. Jeg presterte 574-poeng etter igjen for svak kne-skyting, men mye bedre stående enn dagen før. Ole Kristian Bryhn presterte utrolige 591-poeng, selvom han skjøt et skudd i gal skive og ble trukket to poeng (fra 593 til 591). Jeg var nå inne på 5. plass og inne på det Nordiske-laget. Tett som hagel bak Bryhn, Brekne og Aannestad Lund. Kun 4-poeng som skilte mellom henholdsvis: Hans Bakken, Simon Claussen, Stian Bogar og Arild Røyseth etter at alle press-halvmatchene var ferdige. 

Etter lunsj var det hurtig-trening, før første hurtig-match. På militært halvmatch hurtig er programmet slik:

Forberedelsestid og prøveskudd i 12-min. Deretter går det slag i slag med:
10-skudd kne på 2-min. 10-skudd kne på 2-min.  
10-min forberedelse til ny stilling (ikke prøveskudd)
10-skudd ligg på 90-sekunder
10-skudd ligg på 90-sekunder
10-min forberedelse til ny stilling (ikke prøveskudd) 
10-skudd stå på 2-min
10-skudd stå på 2-min
FERDIGSTILLING i alle stillinger. Kun lov til å ta våpenet i skulderen på START.

På dette programmet er er du nødt til å være offensiv. Noe annet er utenkelig og ugjennomførbart.

Jeg hang godt med på min aller første halvmatch og ledet faktisk etter de 20-første på kne med fine 194-poeng. Så ble det 194-poeng i ligg etter særdeles dårlige forhold på spesielt sisteserien da vinden snudde etter drøyt 30-sekunder.
På stående så skjedde det som gjorde at jeg mistet en plass med på det Nordiske laget. Forkilling på sisteserien, gjorde sitt til at jeg kun fikk ut 7 av 10-skudd. Jeg hadde ikke blitt fortalt at dersom du får forkilling på denne øvelsen, så skal du bare stoppe og vente til tiden er slutt, så kan du få skyte om igjen. Jeg reagerte som enhver DFS-skytter ville gjort og fikk til slutt ut patronen, men da var tiden altfor knapp.

Det ble med 535-poeng på min første hurtig-match, med tre skudd for lite. Odd Arne Brekne best med 565 i det som var meget vanskelige forhold.

Torsdag 22. mai 

To hurtig-matcher før lunsj og de to siste matchene i Nordisk-uttaket. 

Jeg fant igjen fin flyt på kne og ligg. Var helt i tett-sjiktet på hver av matchene føre stående, hvor den første serien ødela på begge matchene. Kommer ikke ordentlig i gang og må ta sjanser. Da mister man fort poeng, når det er snakk om internasjonal skive. Men begge siste-seriene på stående var bra. Spesielt den aller siste jeg skjøt denne dagen: 94-poeng med seks niere og fire blinker. 557 og 554 ble fasiten på de to siste hurtigmatchene.

Odd Arne Brekne vant uttaket med 1-poeng foran Ole Kristian Bryhn. Med seg til nordisk får de: Kim Andre Lund, Arild Røyseth og Hans Bakken. Jeg var 17-poeng bak Hans Bakken som fikk den siste plassen, med 3-skudd for lite.

Etter lunsj var det trening med frigeværet for å prøve å forberede seg til morgensdagens VM-vurdering på 60-ligg og 3×40-skudd.

Fredag 23. mai

VM-vurdering med frigeværet på 300-meter i 60-ligg og helmatch. Jeg har kunn skutt disse øvelsene en gang før med et ordentlig frigevær. Det var under NM i fjor, hvor jeg likesågodt ble Norgesmester på ligg og tok sølv på helmatch. 
Det var langt til den skytingen der denne dagen. Jeg kom aldri inn i noen god flyt på liggende fra start av og tapte fire poeng bare på de første 25-skuddene. Så kom jeg inn i en god periode, hvor jeg hadde 20-blinker på rappen, før jeg ble sliten i håndleddet og tok pause etter 45-skudd. På de siste 15, så var flyten plutselig borte igjen og med tre niere til, ble det 593-poeng.

Meget god, fin og offensiv flyt og tøffhet på kne. Kun fire niere etter 32-skudd. Så mistet jeg det totalt på de siste 8 skuddene, hvor jeg bare noterte to blinker og hele seks niere.

Stående fikk jeg rett og slett ikke til å sitte. Ble aldri venn med rekylopptaket som til tider forsvant i alle retninger, jeg turte ikke å gå på tøft nok og ble for defensiv. Med 377-poeng i stående, så ble det 1159-poeng på helmatchen. Bryhn overlegen foran Brekne på en god nummer 2. Heldigvis er det en vurderingsmatch igjen under NM, jeg er like hakk i hell med topp 3 innenfor rekkevidde, så dette er ikke avgjort ennå. 

RESULTATER VM-VURDERING LIGG

1. Odd Arne Brekne: 597
2. Stian Bogar: 595
3. Ole Kristian Bryhn: 594
4. Simon Claussen: 593
5. Harald Stenvaag: 593
6. Endre Hagelund: 589
7.Hans Bakken: 588
8.Vebjørn Berg: 288 DNF

RESULTATER VM-VURDERING 3X40-HELMATCH

1. Ole Kristian Bryhn: 1174
2. Odd Arne Brekne: 1167
3. Kim Andre Lund: 1161
4. Simon Claussen: 1159
5. Stian Bogar: 1158
6. Endre Hagelund: 1155
7. Hans Bakken: 1153
 

2×349 under frigjøringshelgen

Dagen etter hjemkomsten fra Tsjekkia ble selvsagt brukt på skytebanen og Frigjøringsstevnene i Frogn & Drøbak, samt Moss & Våler. Det begynner å bli en god tradisjon å skyte disse stevnene nå, som jeg har deltatt på siden 2006. 


To grovkaliber treninger og et stevne på Gjerdrum (247+97=344) er det jeg har skutt av bane sålangt. Men etter en liten kveldsøkt på Grasåsen lørdag, så kjente jeg at ting bet ganske så bra på. Jeg har egentlig aldri noen gang slitt veldig med overgangen fra luft/finkaliber til grovt med saueren. Og på begge 15-skuddene i Drøbak og Moss, så merket jeg veldig godt at matchskytingen også gir resultater på DFS-skytingen. 

Jeg merket det spesielt på holdingen, avtrekksteknikken og generelle rutiner på standplass. Begge 15-skuddene på søndag er nok trolig de beste 15-skuddene jeg har skutt noensinne med tanke på gjennomføring. En skjev stå-serie under i Moss, hindret at det ble 150-poeng på begge to.


349-poeng (19*) i både Frogn & Drøbak og Moss & Våler ble fasiten under årets Frigjøringshelg. Seier på begge stevnene og strålende stemning. 

Jeg sliter litt mer og har ikke riktig god kontroll når det begynner å gå litt fort på både grunnlag og omgang. I Drøbak flakset jeg såvidt inn ti blinker på grunnlaget, men da tempoet økte etter omlading på omgangen, så brukte jeg fingeren for fort og for mye. Da ble det en fortjent 9,8 ned til høyre.
I Moss fungerte grunnlaget og omgangen mye bedre, og med fine 7-sentrum på omgangen, så ble det 349 (19*) og jeg forbedret min egen banerekord fra 2012 med en sentrum.

Utrolig moro. Det er å komme til VM som har hovedprioritering i år, men jeg skal selvsagt skyte Norges-Cup, Viken II og Landskytterstevne. Litt ujevne prestasjoner må man regne med, siden man prioriterer en helt annen form for skyting og øvelse først, men ting ser bra ut og jeg føler meg i god rute 🙂  

Høydespredning i Tsjekkia

Da er jeg hjemme igjen etter tre dager og to konkurranser i Grand Prix of Liberation i Pilzen. En flott konkurranse med fine tradisjoner helt tilbake til tidlig på 1980-tallet. I år var det også et av de sterkeste feltene noensinne til start, hvor hele verdenseliten var samlet bortsett fra Kineserne. 

Jeg opplevde veldig fine forhold i min første utendørskonkurranse for sesongen. Vinden kom av og til i kast, men da var det bare å legge ned og vente til det ga seg. 

På liggendeskytingen bommet jeg nok uansett litt på vindtaktikken. Vimplene nærmest skivene bevegde seg hele tiden, mens vimplene nærmest standplass stort sett hang rett ned. Sett i etterpåklokskapen, så burde jeg nok stolt mer på de vimplene nærmest standplass og i tillegg sett på gresset. Nå fulgte jeg mest med på de vimplene som bevegde seg, og da ble det veldig mye skyting i rykk og napp. 

Uansett, så var hele skytingen preget av høydespredning. Niere over og under (spesielt over) hele veien. 588-poeng på heltall. En nier ut venstre og en ned høyre, ellers så er det syv niere rett over og fire rett under. God gjennomføring på de første 20-skuddene, men resten av gjennomføringen bærer preg av mye rykk og napp pga usikkerhet på vind, også er det også tøft mentalt å få niere i høyden som du ikke ser. 614,6-poeng som sluttresultat og langt ned på listen. 


Matthew Emmons var totalt overlegen i finalen på 60-skudd liggende og tok en 2. plass under Helmatchfinalen etter 1180-poeng innledende. 

På helmatchen strammet jeg opp reimfestet på jakken litt, slik at jeg fikk børsa ennå mer nærmere og mer inntil kroppen. Dette bedret seg noe, men fortsatt mistet jeg så og si kun poeng i høyden på ligg, men også på kne. 

Liggende var dog bra gjennomført. Jeg skjøt veldig offensivt og rytmisk, slik jeg pleier når det går godt, og brydde meg ikke så mye om hva som kom på skjermen. Fokuset var å gjøre det beste ut av situasjonen. Det ble til slutt 394 med kun to niere til siden som var siktefeil og avtrekksfeil. Ellers var det to 9,9 rett under og to 9,8 rett over.
På kne ble det 388 etter en god start på 98 og 99, så fikk jeg et arbeidsuhell på tredjeserie og jeg mistet flyten litt dessverre, men også her fikk jeg ansvist hele ti niere som sitter både over og under

Stående er jeg egentlig veldig godt fornøyd med. Utrolig mye uflaks. Hele 9-skudd på 9,9 hvor 93-serie med 4×9,9 og 95-serie med 4×9,9 ødelegger mye. Men god flyt underveis og følte at jeg klarte å gjennomføre som planlagt. Slapp meg veldig bra løs på slutten og hadde en periode med 7 blinker på rad.


Daniel Brodmeier slipper jubelen løs etter seier i Helmatchfinalen.

1163 holdt til en 34. plass i det knalltøffe selskapet, 9-poeng unna finaleplass. Med tanke på at det er ett eller annet som skurrer skikkelig på liggende, og delvis også på kne med høydespredning, så kan jeg ikke si meg missfornøyd med prestasjonen. Ti poeng bak OL-vinner Nicco Campriani er jo en del, men det er jo også en start. I tillegg ble jeg beste norske skytter på Helmatch-øvelsen og forbedret meg på helmatchrankingen til VM med hele 14-poeng 🙂

Det tyske storfenomenet Daniel Brodmeier skjøt kun 384-poeng på kne, men misset kun 12-poeng på de neste 80-skuddene og kvalifiserte seg akkurat til finalen med 1172-poeng. I finalen var han ustoppelig fra første til siste skudd og vant overlegent foran Matthew Emmons og Niccolo Campriani på 3.plass.  

 

1172 og seier i Alfhallen

Det ble 1172-poeng og seier med fire poeng ned til Are Hansen på første konkurranse av det doble 50-meter stevne i Alfhallen 6.-8. mai. 

Jeg skjøt seriene: 391 knestående – 398 liggende og 383 stående. 

Deilig med seier og deilig å være tilbake på 70-tallet igjen på helmatchen. Men det er fortsatt store forbedringsmuligheter. Høydespredning er igjen et sentralt tema i mye av det som skjer, spesielt i liggende. Jeg var heldig som kun mistet to poeng på 40-skudd. Det holdt akkurat såvidt med 10,0 – 10,2 over og under. 
På 60-ligg ble det 594, men ikke mer enn 620,8 på desimal, noe som gjenspeiler problemene med høydespredning og mange svake tiere.  

Stående fungerte meget bra i starten. Jeg klarte å finne tilbake til teknikken og følelsen jeg hadde under landslagssamlingen og startet bra med 97 på første serien og 96 på neste. Så slet jeg dessverre med å være tøff nok og trekke av på rett tidspunkt, når det sto ganske rolig. Med litt mere guts mellom ørene, så kunne det fort blitt ennå mer i dag, men 1172 er uansett mitt tredjebeste resultat på helmatchrankingen, så man får ta det med seg videre. 

1. Simon Kolstad Claussen: 1172
2. Are Hansen: 1168
3. Stian Bogar: 1163
4. Endre Hagelund: 1162
5. Jonas Dahl: 1142
6. Kjell Aarskog: 1133 

Are Hansen viste fram skyting av ekte internasjonal klasse dagen etter og prikket da inn hele 1179-poeng, og er nå i ferd med å rykke fra de øvrige på Helmatchrankingen til VM-uttaket. Ole-Kristian Bryhn og Ole Magnus Bakken deltok ikke under disse stevnedagene. 

Ellers fikk vi også se skyting i ekte verdensklasse av Katrine Lund som bare blir bedre, bedre og bedre. 591 på halvmatch er vel det høyeste junior-resultatet som er skutt av noen kvinne i Skandinavia. 

God landslagssamling i Alfhallen

Jeg har torsdag – lørdag denne uken vært på landslagssamling med sivil-laget i rifle i Alfhallen. 

Hovedfokuset mitt under samlingen var å jobbe med utviklingsplanen min som varer fram til World-cup runden i München i starten av juni, hvor jeg skal skyte MQS-helmatch. Hovedprioriteringen i denne planen er for det meste lagt vekk på stående trening, og særlig mye basis i stående som balansetrening, inn og ut av stilling, samt holdetrening. 

Dette var en meget god samling, hvor jeg fikk lagt ned ca. 10 timer med ren skytetrening. Jeg har begynt å benytte balanse-puter på stående, noe som gir en meget god effekt. Av resultater på samlingen så skjøt jeg en 60-skudd luft og en helmatch på lørdag. Med tanke på at jeg har slitt en del den siste måneden, så er jeg meget godt fornøyd med hva jeg fikk inn på monitoren. 
På luften ble det 617,8 (592). Selv om det jo ikke er et knallresultat på desimaler, så var det veldig mye gode tendenser og jeg kjente at jeg begynner å komme inn på sporet igjen.

På helmatchen skjøt jeg 1170: 393 – 394 – 383 med ammunisjon som jeg vet kaster på et og to skudd pr 10-skudd serie. Landslagstrener Anne Grethe Jeppesen uttalte at det til tider var en fryd å se meg skyte kne, og at jeg lett kunne oppnådd 397-398 poeng, hvis jeg ikke hadde tabbet meg ut på de siste 5-skuddene.
På stående startet jeg svakt på første-serien, så tok jeg meg sammen og gjorde det hele enkelt, eller “mindre vanskelig” og med 97 – 96 – 98 på de siste 30, så ble det 383. Jeg hadde aldri verden trodd jeg skulle klare 1170, slik formen har vært den siste tiden, så dette var alt i alt veldig oppløftende og jeg kjente at jeg fikk både gnisten og troen tilbake.

Jeg sliter fortsatt på liggende med høydespredning og har fortsatt ikke noe ammunisjon som går skikkelig. Børsa er inne til nytest i dag, og det blir spennende å prøve den kommende tirsdag, da jeg skyter stevne i Alfhallen. Onsdag drar jeg til Pilzen sammen med Stian Bogar og Vidar Strøm fra Kisen. Her skyter vi en internasjonal konkurranse med god deltakelse fra Europa og er i aksjon på liggende torsdag og helmatch fredag.

Det var mye god skyting av gjengen under samlingen i Alfhallen disse dagene. Under kan du lese resultater fra helmatchen på lørdag og noen av finalene vi skjøt, hvor jeg dessverre ikke har sluttresultatene.

Helmatch-test lørdag:

1. Ole Kr Bryhn 1183: 395 – 399 – 389 
2. Odd Arne Brekne: 1174: 394 – 397 – 382
3. Ole Magnus Bakken: 1173: 392 – 395 – 386
4. Simon Kolstad Claussen: 1170: 393 – 394 – 383
5. Malin Westerheim: 1167: 388 på stå
6. Endre Hagelund: 1162
7. Kjell Roar Livold: 631,4 60-ligg.  

Helmatch finale: 1. Ole Kr Bryhn
                        2. Malin Westerheim
                        3. Simon Kolstad Claussen
                        4. Ole Magnus Bakken
                        5. Endre Hagelund
                        6. Odd Arne Brekne
                        7. Eline S. Utne

Ligg finale 1: 1. Stian Bogar
                   2. Odd Arne Brekne
                   3. Ole Magnus Bakken
                   4. Simon Kolstad Claussen
                   5. Endre Hagelund
                   6. Eline Skovli Utne
                   7. Malin Westerheim
                   8. Kjell Roar Livold

Ligg finale 2: 1. Malin Westerheim
                   2. Odd Arne Brekne
                   3. Stian Bogar

 

361,7 kilometer gjennomført!

Til fots HELE VEIEN. Fra Roseveien 1 Kjeller langfredag klokken 0730 og i mål på Flekkerøya kunstgress søndag 25. april klokken 14.00. Startvekt på langfredag: 92,1 kg – 9-dager senere: 86,7 kg. 

En lang og strabasiøs ferd var det, men også virkelig et minnet for livet. Det store mediedekningen i lokalpresse gjorde sitt at jeg var i ikke mindre enn 8 lokalaviser på veien ned, samt i mosjonsbladet “Kondis”, hvor alle disse tok kontakt med meg underveis på turen ned. Dette førte selvsagt til at jeg ble lagt god merke til på turen, og det var mange som stoppet for å prate og for å ta bilde, noe som selvsagt er veldig artig. 

Det hele ble en mental-viljestyrke prøve. Jeg vet med meg selv at jeg er i mye bedre form rent kondisjonsmessig enn hva folk tror når de ser meg ved første øyekast. Jeg var faktisk 100% sikker, når jeg bestemte meg for å gjennomføre, at det ikke var kondisjonen det skulle stå på. Det store spørsmålet var: beina og været. 

Begge disse to tingene klaffet perfekt. To dager med overskyet ble fulgt opp med skyfrihimmel, sol og en solbrent KIL-supporter de neste 7-dagene. Skoene jeg brukte ble sponset av Intersport på Kongsvinger. Her fikk jeg støpt foten og steget mitt, slik at jeg fikk såler som passet identisk med beina mine. Skoene var i tillegg en god komboblanding av joggesko og tur-fjellsko. På hele turen fikk jeg kun to vannblemmer, noe som er smått utrolig. 

Etappe 2 og etappe 7 var de tøffeste. På etappe to startet jeg fra Ski sentrum klokken 0915 og var framme i Tønsberg sentrum klokken 00.15. Altså 15-timer lang marsj på over 6-mil. På etappe 7 begynte kroppen og merke kjøret også, og da var det tøft med en 45 km lang etappe fra Arendal til Lillesand. 

Men jeg var ved godtmot stort sett hele veien, og ved hjelp av militære-marsj rutiner på: 50min gange – 10min hvile, så gikk faktisk hele ferden mye bedre enn forventet. 

At laget tapte kampen, gjorde i bunn og grunn ikke så veldig mye. Det var jo nesten “ment to be”. Når du har gått over 36-mil for å se en fotballkamp, så hører det jo nesten med til historien at laget ditt tapte. Dog var det litt stort og rørende å se at spillerne hadde tårer i øynene, da de beklaget innsatsen sin til deg de første 45-minuttene. 

Hovedpoenget med turen var at jeg fikk vist at jeg står for det jeg har sagt, er mann for mine ord og nærmest slaktet alle kritikerne sine spådommer (inkludert Johan Kaggestad) som mente at jeg ikke ville klare det og at beina ville ryke. 

I tillegg tror jeg dette kan ha en meget positiv ting å si for skytingen. Viljestyrken ble til tider virkelig satt på prøve, jeg måtte hele tiden jobbe med meg selv og holde tankene målrettet og positive. Det kan komme godt med og kanskje bli gullverdt, når det står om VM-plasser til Granada til sommeren.  

Må jobbe med avtrekket

Dagen før #denlangestraffen starter til Sørlandet, var jeg innom gamle trakter på NTG Kongsvinger og hadde en luftøkt i Tråstadhallen med Øyvind Sirevaag som trener. 

25-skudd som oppvarming, ble fult opp med en 40-skudd test på scatt, for å se hva jeg har å jobbe med framover. 

Resultatet på testen ble 409 (393) et bra resultat, tatt min siste tids skyting i betraktning. 

Etter å ha analysert skytingen med Øyvind i etterkant konkluderte vi med at jeg har grei holdning, men taper utrolig mye poeng akkurat rett før skuddet går i avtrekksfasen. Avtrekket mitt er ikke rent nok og sørger for at skuddet går mye lenger ut enn nødvendig, tross for at holdingen er ganske grei. 
Mye jobb med rett avtrekksutførelse og da skyting uten hullkorn ble hovedoppgavene jeg må jobbe med framover.

Godt å få en slik analyse i den situasjonen jeg er i akkurat nå, så man forhåpentligvis kan komme tilbake ganske så kjapt der man var en gang i vinter.  

 

ALLE FOTO: ØYVIND SIREVAAG 

Nede i en bølgedal

Er det et sted det høyst trolig går mest opp og ned, så er det i skytesporten. 

Dessverre så er jeg for tiden inne i en liten bølgedal og en downperiode det. Jeg startet året godt med flere stevner rett over 1170, men nå har ikke skyteformen stemt i det hele tatt siden jeg sist skjøt 1172 på mars-stevnet i Alfhallen. 
Jeg sliter fortsatt veldig mye på liggende, hvor igjen høydespredning er et sentralt tema, mens jeg varierer kraftig på stående. Kneskytingen er det eneste som kan sies å stemme ganske greit.

Ammunisjonen jeg bruker i konkurranse “lapua X-act” testet jeg i Kisen-benken i starten på April-måneden, og den spredde kraftig i alle mulige kanter. Forhåpentligvis kan dette være et sentralt svar på problemet. Når du skyter med ammo som ikke samler bedre enn 19-18mm på 10-skudd, så blir det vanskelig å konkurrere på topp-nivå med de beste. 

Heller så er det ikke å stikke under en stol, at jeg ikke har fått trent så mye i år sammenliknet med fjoråret, dessverre. Selv om jeg har en veldig fin militær-tjeneste på Rena leir og får tid til å dra på samlinger og stevner, så er det militær-tjenesten som har måtte blitt første prioritering, når jeg er i tjeneste i hverdagen. Så har skytingen kommet i annen rekke. 

Nå legger jeg som mange kanskje har fått med seg ut på en 9-dagers lang gåtur til det glade Sørlandet, og håper å utnytte tiden til å tenke på andre ting og få de litt vonde opplevelsene på skytebanen den siste tiden litt på avstand. Så får man ta tak, teste ny ammo og starte på scratch når vi kommer tilbake igjen i slutten av April-måned.