2. plass i finalen av Akershusserien

Det ble som ventet steinhard kamp og superjevnt helt til aller siste skudd under gårsdagens finale i 1.divisjon i den populære og tradisjonsrike Akershusserien. 

Mitt Kisen 1 møtte Nordstrand 1, Oslo Østre 1 og Kisen II til dyst, hvor det på forhånd var ventet at de tre førstnevnte lagene ville krige om pokalen. Selv om Vi (Kisen I) i fjor vant på sentrum foran Nordstrand, så har det vel aldri i historien vært så jevnt som det var under årets finale. 

Før siste lag, så ledet Nordstrand 1 med tre poeng ned til Kisen I som igjen var to poeng foran Oslo Østre. Og da Marianne Berger fra Oslo Østre unnagjorde 300 av 300 poeng på 12-minutter (pluss prøveskudd), og Daniel T. Haig fra Nordstrand mistet to poeng på sine åtte første skudd, så var spenningen allerede på bristepunktet. 

Jeg kjente trøkket delvis når jeg gikk fra prøveskudd til konkurranseskudd, men følte likevel at jeg hadde grei kontroll på situasjonen. De to første seriene var godt gjennomført, men på siste-serien så ble spenningsnivået litt høyere enn ønsket. Det hjalp heller ikke at Haig sto rett over meg, og jeg fikk vite han sine skudd midt i fleisen og jeg visste hele tiden hvordan hele situasjonen lå an. 

Men jeg klarte til dels å fokusere slik jeg skulle, helt til siste skuddet. Alltid har jeg slitt med at jeg har blitt for treg og brukt for lang tid, når det blir spennende. Nå slo det motsatt ut. På siste skuddet gikk jeg på litt for tøft og litt for fort, og klarte ikke å presse frem et rent avtrekk. Da ble det et klassisk skudd ned høyre, som akkurat satt utenfor i 9,9. 

Haig avsluttet også med en 9,9 på sitt siste skudd og med 299 poeng på meg og 297-poeng på Haig, så fikk Nordstrand 1 sin revansj fra fjoråret og berget det hele med et poeng. Hadde jeg skutt tier på siste ville vi vunnet. Ergerlig og tenke på i etterkant selvsagt, men nå hadde vi to på laget som presterte en god del under pari, så det blir også på mange måter feil å tenke sånn.

Nordstrand 1 vinner uansett fortjent. Laget har fått ennå bedre bredde og en ny dimensjon med Jenny Vatne sin utrolige framgang etter 6 måneder på NTG Kongsvinger. De har vunnet samtlige av sine kamper i 1.divisjon med suveren margin, er serievinnere og vinner også finalen. Med Stian Bogar med på laget, tror jeg dog det hadde sett annerledes ut, men vi får satse på å ta revansje til neste år. 

RESULTATER

1. Nordstrand I
Jenny Vatne: 299
May E. Nodahl: 298
Daniel T. Haig: 297 
Helene Farestveit: 297
1191

2. Kisen I 
Øyvind Solbrekken Flatla: 299
Simon Kolstad Claussen: 299
Hanne Skarpodde: 296
Sina Oleane Busk: 296
1190

3. Oslo Østre SKL I
Marianne Berger: 300
Jørgen B. Elstad: 298
Jens Kristian Larsen: 297
Nils Thomas Vaaland: 294
1189

4. Kisen II
Maren Kristine Heier Ekker: 298
Jan Tore Aarskog: 293
Jonas Dahl: 293
Lars David Øvrum: 291
1175

HISTORISK FAKTA

PS: I fjor var rollene byttet om i både finalen og serien. Kisen I gikk ubeseiret gjennom alle matchene, men i finalen ble det mer enn spennende mot Nordstrand I. Før siste laget ledet Nordstrand med et poeng og de samme ankermennene skjøt også da. Undertegnede la inn 448, mens Daniel Haig lå an til 449 med fem skudd igjen. Det endte til slutt opp med 447, og Kisen I vant på sentrum. Vidar Strøm, Hanne Skarpodde og Daniel Sørli var de øvrige på vinnerlaget for 365 dager siden. 

PS: For to år siden ble det seier til Østre Romerike MSL som stilte med et rent ungdomslag i: Simon Kolstad Claussen (20) 449, Sina Busk (17) 448, Anders Hemmingbye (19) 445 og Siri Mortensen 442 (18). Den dagen i dag skyter både Busk, Claussen og Mortensen for Kisen. 
Rælingen tok 2. plassen, Kisen 3. plassen og Oslo Østre SKL endte sist det året. 

PS: For tre år siden ble det en suveren seier til Oslo Østre miniatyrskytterlag. Året var 2011 og dette var den siste aktive sesongen for Oslo Østre MSL, før laget totalt gikk i oppløsning. Kim Andre Lund, Maren Kristine Heier, Ingrid Stubsjøen og Stian Bogar holdt lekestue med resten. Østre Romerike MSL tok andreplassen med Simon Kolstad Claussen, Odd Arne Brekne, Vebjørn Berg og Siri Mortensen på laget, over 10-poeng bak. 

PS: For fire år siden vant Oslo Østre MSL suverent foran NTG Kongsvinger. Oslo Østre MSL var på denne tiden landets desidert beste miniatyrskytterlag, særlig med storsatsing på kvinnesiden. Året etter flyttet Ola Fosshaug til Numedal og Runar Berget gikk lei, og da tok alt brått slutt. Laget var identisk med det som vant i 2011. Kristoffer Skjelland, Marit Sangesland, Anders Hundseid og Henrik Tvengsberg skjøt for NTG Kongsvinger. 

PS: For fem år siden ble det seier til NTG Kongsvinger, etter at Oslo Østre MSL hadde vunnet alle sine seriekamper i de innledende rundene. Kristoffer Skjelland, Marianne Berger, Anne Hjelmevoll og Henrik Tvengsberg skjøt for NTG. Ingrid Stubsjøen, Robin Berget, Hanne Skarpodde og Christine Landrø Lind skjøt for Oslo Øster MSL dette året. Dette året ble det forøvrig skutt 30-skudd, før 45-skudd ble inført i fire år. I år var det på’n igjen med “kjedelige” 30-skudd.

PS: For seks år siden vant NTG Kongsvinger som de ville, tross for at de beste skytterne var på “spisset samling” og to 1.klassinger måtte steppe inn. Linn Glemmestad Larsen, Renate Skarpeid, Kristoffer Skjelland og Daniel Sørli skjøt for NTG. Undertegnede skjøt dette året for NTG Kongsvinger II i 3. divisjon og prikket inn “ny pers” i den anledning med 294-poeng. Simen Rundberget, Veronica Bjørkjær og Henrik Tvengsberg sørget for at det ble en suveren seier med 20-poeng. 

PS: Undertegnede har deltatt i Akershusserie-finalen følgende år med følgende plassering: 
2008: NTG Kongsvinger, gull i 3. divisjon. Poengsum: 294
2011: Østre Romerike, sølv i 1. divisjon. Poengsum: 442
2012: Østre Romerike, gull i 1. divisjon. Poengsum: 449
2013: Kisen MSL I, gull i 1. divisjon. Poengsum: 448
2014: Kisen MSL I, sølv i 1. divisjon. Poengsum: 299