Claussen skjøt karusellrekord

Jeg er glad av å vise skryteartikler av meg selv som står i lokalpressen på bloggen. Her kommer et nytt et. Med nye finknepp-skruer på saueren, så fungerte skruingen slik som den skulle og da satt også seriene midt på. Med 249-poeng på Rælingen, så slo jeg Vebjørn Berg sin karusellrekord fra 2009 med et poeng. 

 

CLAUSSEN SKJØT KARUSELLREKORD

Av: Fredrik Vestård. [email protected] 

RÆLINGEN: 

Den populære karusellskytingen til Akershus skyttersamlag på 15-meter innendørs ble søndag avsluttet på Rælingen. Før den fjerde og siste runden hadde allerede Simon Kolstad Claussen (22) fra Setskog sikret seg sammenlagtseieren i klasse 5 med resultatene: 246 på Nannestad, 248 på Blaker og 249 på Skedsmo. 
Søndag prikket han igjen inn sterke 249 av 250 poeng og tok sin fjerde av fjerde seier i karusellen og en overlegen seier i sammendraget. Sammenlagt endte han opp på 746 av 750 mulige poeng, noe som er ny karusellrekord: et poeng bedre enn Vebjørn Berg sin sammenlagtsrekord fra 2009.

Oslo Open neste
Nå er Oslo Open som er landets største innendørsstevne på 15 meter, det neste store målet for Høland/Bjørkelangen skytteren, som håper på å revansjere den skuffende 16. plassen fra Viken II for to uker siden.

       — Jeg fikk ødelagt finkneppskruene mine på en Østlandscup-runde før Viken II og klarte ikke å prestere optimalt. Det var derfor godt å se at det fungerte godt med nytt utstyr allerede nå på Rælingen. Nå er målet en finaleplass, samt å kjempe om medalje under Oslo Open til helgen, sier Claussen.

Simon var for øvrig også på plass i Østfold denne helgen, hvor det ble to 3. plasser i Rakkestad og Sarpsborg med 246-poeng.

FORSVARTE TITTELEN: Simon Kolstad Claussen vant i år som i fjor Akershus skyttersamlag sin innendørskarusell sammenlagt og satte også i år ny karusellrekord med 746 poeng. Claussen vant også alle de fire innledende rundene suverent. 

5. plass under Fredrikstad Open

Jeg var i helgen i aksjon i Rolvsøyhallen under Fredrikstad Open 2013. Et bra luftstevne jeg har deltatt på helt siden oppstarten første gang i 2008, da jeg gikk i 2. klasse på NTG Kongsvinger. Stevne var også første uttaksstevne til luft-EM som arrangeres i Moskva i februar. 

Det har gått mye trått på luften så langt i høst, men forrige uke følte jeg at jeg fant en liten kode på det hele. Både på onsdagen, torsdagen og fredagens trening stemte null-punktet mye bedre og da gikk også ting mye lettere. 

Jeg klarte å gå inn mot lørdagens konkurranse med samme følelse som på disse treningene, og selv om jeg ikke var helt innafor på desimaltall, så ble det 591 poeng på heltall, noe som er sesongens beste resultat til nå. Da det også var heltall som telte innledende, ble det også finaleplass med god margin. 

Under finalen var jeg skikkelig elektrisk i starten. Jeg klarte ikke å roe ned kroppen som ønsket og slet både på prøveskuddene og den første 3-skudd serien. Etter å ha startet med 29,6 poeng på de første tre skuddene og jeg lå nestsist, så roet kroppen seg med en gang og jeg klarte å gjennomføre skuddene ganske likt som på den innledende skytingen. Are Hansen og svenske Karl Johan Jønsson var overlegne i tet, mens det var veldig jevnt mellom meg, Øyvind Solbrekken Flatla og Henrik Tvengsberg. Jeg avsluttet med 9,9 og 10,*2 og tapte dessverre kampen om bronsen. Men uansett en stor opptur sett under ett. 

På søndag, så måtte jeg jobbe mye hardere enn på lørdag for å få det til. Jeg slet ganske mye med holdeområdet og måtte ta ut mitt ytterste og jobbe som en helt, for å få blink. Det tæret på kreftene og jeg brukte hele 35 minutter på de 20 første skuddene. Da var jeg nødt til å få opp tempoet på de 40 neste, og selv om jeg synes jeg klarte det ganske bra, så ville det seg ikke like bra denne dagen. Jeg hadde et vådeskudd: en 8,5 og en 95-serie med 4×9,9 som ødela en del. 586-poeng var et poeng unna finaleplass. 

Jeg er fortsatt en del bak de beste i landet på luft, men 591 poeng og 586 poeng er til sammen fire poeng bedre enn i fjor da jeg hadde 590 og 583. 

Skandinavias beste luftskytter: Are Hansen vant som han ville på lørdag med 10,9* på siste finaleskudd og prikket inn fantastiske 599 poeng søndag. På søndag kunne han derimot ikke svare på Jönsson sin finale, mens Øyvind Solbrekken Flatla tok sin andre bronsemedalje, etter sterke 595 innledende. 

På juniorsiden regjerte Håkon Sørli og Jørgen Elstad med et gull hver, mens førstnevnte også fikk sølv på søndag. Malin Westerheim er inne i en litt tøff periode og kommer høyst sannsynlig til å ta seg en god pause denne vinteren. Hun stilte likevel opp i Fredrikstad og viste at nivået fortsatt er av internasjonal toppklasse med 398 og 395. På lørdag ble det et suverent gull, mens det på søndag ble sølv. Da ble hun beseiret av Victoria Brenden Nyfløt fra NTG Lillehammer som har hatt sitt store gjennombrudd i år med flere sterke resultater på luft. På søndagens finale skjøt hun 207,1 poeng, noe som vitner om et vannvittig potensialet. 

Sina Busk leverte strålende 398-poeng på søndag, men fikk det tøft i finalen og røk ut som nummer 7. 

Fyldige resltater fra årets Fredrikstad Open finnes på: http://fredrikstadopen2013.blogspot.no/p/resultater.html

17. plass på Viken II

Det ble ingen suksess under årets Viken II på 15-meter under finaledagen forrige søndag på Årvoll. 

Jeg var en av hele syv skyttere som hadde 246 poeng etter innledende skyting. Under finalen hvor det skytes fem kne pluss fem enkle stå, så leverte jeg en grei gjennomføring, men slet veldig med å komme meg i midten. 
Prøveskuddene mine på kne satt ut venstre, jeg skrudde, skrudde og skrudde uten at jeg kom meg noe nærmere sentrum. Da serien startet, så skjøt jeg også på samme plassen og fikk anvist 48 poeng med 2×9,9 ut venstre. På stående skjøt jeg under, og selv om jeg skrudde for hvert eneste skudd, så ville det ikke flytte på seg. Med kun 46 på stå og beskjedene 94 poeng og 340 som sluttsum falt jeg ned ti plasser fra innledende.

På samlagsskytingen skjøt jeg ankeretappe for Akershus, og fikk her litt bedre betalt, selv om jeg også her var skjev. Jeg skjøt 98-poeng, men ingen av de øvrige på laget hadde en god dag og vi havnet på 4. plass, en plass vi fortsatt hadde endt på hvis jeg hadde skutt 100-poeng. På laget skjøt: Åse Marit Myrvang 95, Kjersti Nyborg Teigen 96, Håkon Sørli 96 og jeg 98. Oslo vant foran Follo og Østfold.

Individuelt ble det en meget gledlig hjemmeseier til Nils Thomas Vaaland fra Oslo Østre. Den innflyttende sørlendingen prikket inn 99-poeng på finalen fra skive 1 og brøt ut i et vilt jubelshyll som samtlige på standplass unnet ham etter bragden.

Fyldige resultater fra årets Viken II på 15 meter finner du på hjemmesidene til Oslo Østre: http://www.skytterlag2.no/oslo-ostre/

 

Fra 249 til bom og B-cup i Østlandscupen

Det aller meste gikk galt under 1.runde i Østlandscupen i Alfhallen i dag.

Mitt Høland/Bjørkelangen skjøt trippelmatch mot Ullensaker og Eidsberg, hvor de to beste lagene gikk til A-cup, mens taperen gikk til B-cup. 

Sist jeg rørte saueren, så skjøt jeg 249 poeng i Skedsmo og kroppen sprudlet før skyting til det som ble generalprøven før Viken II på Oslo Østre. Men sprudlingen stoppet opp etter første prøveskudd. Det traff kanten på treverket i skiva, bom ut venstre, mens en 2-er fulgte på neste prøveskudd. 
I ren sjokktilstand tok jeg en rask kikk på børsa og gikk over forsikte og baksikte uten å finne noe galt. Jeg klarte å skru meg inn i nieren, og selv om jeg skrudde som en gal underveis på alle seriene, så kom jeg meg ikke inn i tieren. 327-poeng med fem skjeve serier ble fasiten og Høland/Bjørkelangen røk rett ut i B-cup.

Det er ganske utrolig og en humoristisk komisk opplevelse å gå fra å skyte 249, til å bomme på skiven, uten å finne feilen. Trolig har baksiktet fått seg en støkk, eller så har pipa sagt takk for seg. Saueren er nå gjennomgått fra topp til tå og jeg skal trene med den i morgen tidlig, så får vi se om jeg bruker børsa på Viken II samme dag klokken 18.00. 

Rett etter cup-fadesen, så skjøt jeg 1.runde i Akershusserien, hvor mitt Kisen MSL møtte min gamle klubb Østre Romerike. Jeg fikk her låne saueren til Daniel Sørli og ble beste skytter med 299 (20*) på 30-skudd stående mot NSF-skive. Øyvind Solbrekken Flatla skjøt også 299, Siri Mortensen 298, Maren Kristine Heier 294 og vi vant med meget god margin. 

Det er selvsagt veldig kjedelig og surt å være syndebukk i lagskytingssamenheng, men jeg prøver å ta det med et smil. Jeg leverte en ok-gjennomføring og kunne egentlig ikke gjort så veldig mye annerledes. Jeg prøvde forgjeves å skru meg inn i tieren, noe jeg dessverre ikke klarte og da ble det veldig vanskelig. Men når man først driter seg ut skikkelig, så er også Høland/Bjørkelangen en meget fin klubb å være i. Her støtter man hverandre i tykt og tynt uansett. 

Ordene fra lagkompisene kunne heller ikke vært bedre. ” – Det var godt det skjedde her og ikke på et stort stevne. Nå får vi gi gass og slå Løten i B-cupen”.  

Min første samling med militærlandslaget

Jeg har mandag – onsdag hatt meget herlige dager på Olympiatoppens toppidrettsenter og Norges Idrettshøgskole sammen med Militærlandslaget i skyting. Både jeg, Eline Vatne, Katrine Lund og Siri Mortensen som alle er inne til førstegangstjeneste i år, har fått lov av trener Vidar Linstad Fossmo til å være med på samlinger i november, januar og mars. I tillegg får vi lov til å være med på uttaksskytingene som Militærlaget skal ha føre mesterskap den kommende sesongen. Vi er ikke en del av militærlandslaget nå, men er aspiranter på laget. 

Dagene på samlingen var mer eller mindre perfekte. Frokost klokken 0700, trening fra 0800 – 1130. Lunsj 1200. En liten powernapp på sengen før ny skyteøkt fra 1245 – 1600. Fysisk trening på Olympiatoppen fra 1730 – 1830. Middag 1900 og lagmøte med blant annet foredrag om skyteteknikk og taktikk, samt teambuilding fra 1945. 

Felleskap, samhold og trivsel har alltid vært sentrale verdier i militærlaget. Selvom det er knallharde kamper om plassene på laget, så blir man gode sammen og hjelper hverandre hver og en opp mot suksess. Tross for at jeg ikke er en del av laget ennå, så merket jeg dette veldig godt på disse samlingsdagene. Stemningen var super på hvert eneste fellestrening og fellesmøte, og man får virkelig følelsen av at man er en del av et skikkelig godt team. 

Jeg kjenner at jeg allerede gleder meg masse til neste samling i januar og å få bli en del av dette laget er allerede skrevet opp som målsetting for 2014. Det er viktig med hardtrening og seriøsitet, men den trivselen og det gode samholdet som militærlaget har er uten tvil minst like viktig. I tillegg når du spiser måltider og trener fysisk sammen med utøvere som: Tora Berger, Ola Tufte og Gro Hammerseng så får du også en meget god toppidrettsfølelse som jeg vil beskrive som unngålig. 

Alle på samlingen støttet og hjalp hverandre meget godt under skyteøktene. Vi hadde også noen test-matcher som Vidar Fossmo noterte ned. Odd Arne Brekne har hatt et hvileår etter å ha tømt seg helt under OL-sesongen. Nå dro han fram Bleikeren igjen og var best på begge de to testmatchene vi hadde. På 60-skudd liggende skjøt han 630,6 poeng, mens han på 3×20 skudd halvmatch skjøt 586. 
Vebjørn Berg kom på 2. plass på ligg med 629,9, mens jeg tok 3.plassen med 626,2. Siw Anita Dramstad tok 2. plassen på 3×20 også med 586, mens jeg her også kom på 3.plass med 582.

Jeg sitter igjen med en meget god treningsdose, godt humør, motivasjon og god lagfølelse etter tre meget gode samlingsdager på Olympiatoppen og NIH med et fantastisk team 🙂  

Sikret sammenlagtseieren i Akershuskarusellen før siste runde

Med fine 249 og seier med tre poeng i 3.runde av Akershuskarusellen på Skedsmo, så sikret jeg samtidig meg også sammenlagtseieren i karusellskytingen, før siste runde i Rælingen. 

Etter tre runder står jeg bokført med: 246, 248 og 249 = 743 poeng. Den som er nærmest meg er Rælingen sitt nye medlem: Marianne Stigen. Hun har to resultater på 246 poeng, men vil selv med 250 poeng på siste stevne ikke få nok poeng til å komme likt med min sammenlagtsum. 
Dermed tok jeg min andre strake sammenlagtseier i den populære innendørskarusellskytingen i Akershus, som samlet 180 skyttere til 3.runde på Skedsmo.

Jeg gjennomførte prikkfri og solid liggende og kneskyting, mens jeg i stående ble litt for ivrig noen ganger. Første skuddet på stå smalt for tidlig, men hang akkurat i 10,0. På grunnlaget smalt både skudd nr 2 og 3 også alt for tidlig og viste henholdsvis 9,4 og 10,0. 
Men ellers så var det meget solide skudd hele veien. Jeg er i flyten og i god form med saueren nå, og når jeg da også har stang inn, så blir det sterke og fine poengsummer også, selv om den totale gjennomføringen min i hodet i dag egentlig tilsa 247.

Til neste helg arrangeres Viken II på Oslo Østre. Her har jeg både sølv og bronse fra før, og det er selvsagt ingen hemmelighet at vi får for gull i år!

Resultater fra Akershuskarusellen på Skedsmo finner du her: http://www.livevisning.com/skedsmo/Resultater/2013/Karusell/index1.html

Det vil seg ikke på luften

Etter en meget god treningsuke i forrige uke, så hadde jeg litt forhåpninger før luftstevnene denne uken. 

Tirsdag skjøt jeg på Elverum, mens jeg i dag (torsdag) skjøt på Flisa. Og med skuffende 585 og 583 / 612,2 og 611,7 poeng, så må jeg rett og slett bare seg meg selv i speilet og innrømme at jeg ikke er god nok på luft, slik ting er nå. Jeg har heller ikke vært så mye bedre på trening, så i bunn og grunn er det ingen overraskelse. 

Jeg følte meg fin og klarte å slappe godt av i både Elverum og Flisa, men med en møkka start med både tre og fire niere allerede på de første fem-skuddene, så begynner det å tære både på selvtilliten og det mentale. Jeg føler at jeg står godt, er avslappet og jeg kjemper på hardt hele matchen igjennom, men på luften glir skuddene ut, der de isteden på miniatyr-rifla og grovkaliberen glir inn. Det glir ut i siden, i begge sider, hvor det særlig er venstre siden som er utsatt.

I dag glei det faktisk helt ut i en 8,6 noe som gikk mye utover humøret på standplass, og da må jeg gjøre grep. Det er ingen vits med blodsatsing for å prøve å komme til EM i vinter, når alt bare blir alvor, isteden for moro og jeg attpå til skyter langt under hva jeg vet jeg kan. Derfor legger jeg nå helt om fokus på luftopplegget. Akkurat nå er jeg faktisk ikke bedre enn midt på 580-tallet, så får vi jobbe utifra det. Målet framover blir og alltid ta med seg det positive fra hver økt og spesielt ha det gøy på standplass. Glede seg over alle sentrumene jeg skyter og glemme de dårlige skuddene. I dag på Flisa hadde jeg også faktisk en serie på 104,2 poeng!

Noe EM er jeg ikke god nok for nå, så jeg skal kose meg og ha det artig i Fredrikstad Open og Swedish Cup og tar eventuelle gode resultater der som en stor bonus. Noe IWK München blir det ikke denne sesongen, isteden planlegger jeg å dra til Nederland og Intershoot i Den Haag, som arrangeres fra 6. – 8. februar. 


Sina Busk med fantastisk skyting. 399 og 417,7 poeng er vakkert å se på. 

Sina Busk er i kanonform og leverte skyting i verdensklasse på Flisa i kveld. 417,7 og 399-poeng var helt fremragende. Henrik Larsen som er 1. klasse elev på NTG Kongsvinger satte ny pers med fine 513,5 poeng. 

247 i 1.runde av Lapua-Cup 

Siden jeg er bosatt på Rena, så får jeg være med som gjesteskytter i Lapua-Cup på DFS 15-meter. Cupen er for skytterlag i samlagene: Hedmark, Østerdal, Nord-Østerdal, Oppland , Valdres, Gudbrandsdalen og Solør, hvor det skytes 7. runder på hjemmebane til hvert skytterlag. De fire beste rundene telles og danner grunnlaget for en finaleskyting som er på Terningmoen 1.februar med speakertjeneste +++

Jeg måtte bite i gresset for Katrine Lund i 1. runde. En skjev stående serie ble utslagsgivene for meg, etter en god gjennomført 25-skudd. Jeg hadde et dårlig skudd på stående, ellers er jeg godt fornøyd med gjennomføringen som viste 247 poeng, et poeng bak årets Norgescup vinner.
Vi satser på revansje til neste runde!


Katrine Lund tok første stikk i Lapua Cup. Revansjelysten er stor før neste runde. 
 

Siste landslagssamling under Øyvind Sirevaag

Ole Kristian Bryhn, Kim Andre Lund, Kjell Roar Livold, Endre Hagelund, Harald Stenvaag, Sina Busk, Katrine Lund og undertegnede var de som møtte opp på Norges Idrettshøgskole denne helgen for det som ble den siste landslagssamlingen med Øyvind Sirevaag som landslagssjef. 

Etter at de siste skuddene var avfyrt klokken 14.30 søndag, så har jeg en følelse av at alle satt igjen med en god følelse etter samlingen. Veiledningen og hjelpen var god for samtlige,  i tillegg til et fint og innholdsrikt program, slik det har vært på samlingene vi har hatt på NIH i høst, som dessverre har vært preget av mye uforstårlig dårlig deltakelse. Åtte stykker er det desidert meste vi har vært på en samling i høst. 

På to dager gjennomførte vi to halvmatcher (en i vanlig tempo og en i finaletempo), en 3×30-skudd i halvmatchtempo, 2xligg finaler, 2xmatch-finaler, shading-øvelser, fri trening i tillegg til litt teori, tips og råd i spesielt knestående, hvor mange slet litt på lørdagen. 

Av resultater å nevne så slutter Harald Stenvaag aldri å imponere. I en alder av 60-år så satte han søndag ny treningspers: 600 poeng på heltall og svimmlende 633,5 poeng på desimaler. Stenvaag hadde også den beste liggende-finalen på 209,0 poeng. Kjell Roar Livold var ikke mye dårligere med tre liggende matcher på over 628 poeng, hvor den beste ble summert til 629,8 og en finale på 208,9 poeng. 

Ole Kristian Bryhn skjøt den beste matchfinalen lørdag på meget sterke 462,3 poeng (kun seks niere), mens jeg var best på søndag med 459,2 poeng. På halvmatchene var det ingen spesielt gode resultater, men her var jeg best med 582-poeng som høyeste sum. 


ALLE FOTO FRA SAMLINGEN: Øyvind Sirevaag

Etter samlingen takket Øyvind av for seg og ønsket oss lykke til videre. Det har vært mye som har hendt den siste tiden, og jeg har valgt å holde meg mest mulig stille rundt situasjonen ettersom jeg selv har vokst opp med Øyvind på NTG, og synes hele stiuasjonen er ganske lei å snakke om. 

Det som uansett er sant er at han er utrolig faglig og teknisk dyktig i det han driver med. Jeg vet at det er veldig mye delte meninger, men jeg mener at han burde fått fortsette 1 år til. Med tanke på alt skriveriet som var før ansettelsen og tidspunktet som han først ble ansatt på, så har det ikke vært lett for han å levere som ønsket i den korte perioden han har hatt ansvaret.  
De siste samlingene vi har hatt på NIH har også vært meget innholdsrike med tanke på fin finaletrening og gode. Det vet jeg også at så og si alle (de som har valgt å stille på samlingene) er enige i.

Jeg takker Øyvind for et fint samarbeid i 2013 og ønsker ham masse lykke til videre i å utvikle fremtidige toppidrettsutøvere på NTG Kongsvinger. Så blir det meget spennende å se, hvem som fører landslaget videre etter ham.  

249 og seier i Råde

Jeg var fredag kveld på plass i Østfold da Råde og Fredrikstad arrangerte dobbeltstevne på 15m, hvor det normale innendørsprogrammet ble brukt (15-skudd kne og 10-skudd stå). 

Stående skytingen fungerer bort i mot perfekt om dagen. Jeg tør påstå at jeg aldri før har skutt så godt stående med sauer før. Holdingen er veldig god og jeg klarer å presse rent og forsiktig av, mens det fortsatt står dønn i ro. Faktisk nesten som å skyte ligg, med litt puls, for å sammenlikne. Veldig moro. Jeg ser at luftskytingen hjelper godt! 

Kneskytingen fungerte dessverre ikke like bra denne dagen. Jeg slet med at jeg ikke klarte å slappe av nok i høyre skulder, og av rett og slett for anspent. På Fredrikstad var det også til tider ille. Her mistet jeg fire poeng på kne, selv om siste serien satt hårfint skjevt rett over, så var ikke gjennomføringen noe god. Men med strålende stå-skyting, så holdt det til 246 poeng og 3. plass. 


249-poeng på Råde er pers på det “normale” innendørsprogrammet!

På Råde fungerte kneskytingen bedre. Jeg klemte inn 150-poeng på klassen og åpnet 10-skudden med 50-poeng på stå. Fortsatte med to tiere i kne, før det dessverre kom en 9,9 ned høyre på skudd nr: 23. De to siste satt i midten og dermed ble det en meget fin serie på 249 poeng. På det normale 15m programmet, så har jeg hatt 249 to ganger før på klubbmesterskap, men aldri før under et åpent stevne, så itillegg til seier ble det også stevne-pers! 

I Fredrikstad fikk vi se en flott prestasjon av 55-år gamle Wenke Blien fra Flikka. 248-poeng holdt til seier, mens hun også var nære det helt store på Råde, men en skjev 10-skudd gjorde slik at hun der stoppet på 245-poeng. Moro å se at man tross for å ha bikket over 50, kan hevde seg i toppen med riktig og systematisk arbeid og trening! 

Resultater fra stevnene i Østfold finner du på: http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=87155  og  http://www.skytterlag2.no/fredrikstad/

 

 

Avisartikkel i Romerikes Blad etter dobbelpers i Fredrikstad

Det er mulig jeg er litt klysete, men jeg er glad i å vise mine trofaste blogglesere når jeg får omtale i lokalpressen. Under kan du lese følgende artikkel som var på trykk i tirsdagens utgave av Romerikes Blad etter 50m-stevne i Fredrikstad. 

DOBBEL PERS FOR CLAUSSEN

Av: Fredrik Vestgård. [email protected] 

Fredrikstad: Setskogingen Simon Kolstad Claussen (22) satte ny personlig rekord under et 50-meter stevne i Rolvsøyhallen i Fredrikstad på lørdag. På den krevende øvelsen 3×40-skudd helmatch som omfatter 120 konkurranseskudd mot den 10,4 milimeter lille tieren oppnådde han: 396: poeng knestående, 398 poeng liggende og 382 poeng stående. Dette ga ny personlig rekord på sterke 1176 poeng. Det er rekordforbedring med to poeng, fra den forrige persen som han skjøt for ikke mer en 2 uker siden i Alfhallen.
1176 poeng er også etter det RB-sporten erfarer det fjerde beste resultatet som er skutt på helmatch i 2013-sesongen på norsk jord. Kun OL-skytterne Ole-Kristian Bryhn og Are Hansen, samt skytterkongen Kim Andre Lund har skutt et høyere resultat i år.
I tillegg perset også unggutten på 60-skudd liggende under samme stevne, hvor han forbedret rekorden sin fra 597 til 598 poeng. Spesielt kne og liggendeskytingen til Claussen var imponerende i Fredrikstad. På 100 skudd kne og ligg ble det 6 niere og 94 tiere og det dårligste skuddet verdien 9,8 poeng, noe som vitner at Setskogingen har ekte verdensklassenivå inne på en god dag. 

Fantastisk sesong
Selv mener Simon at han aldri har hatt et bedre år på standplass enn i år. 

– Jeg har blant annet to individuelle NM-gull. Seks rekordforbedringer fra 2012-sesongen, skutt 350-poeng på DFS, samt min første World-Cup deltakelse for å nevne noe, sier Simon. 
Om lørdagens gjennomføring i Fredrikstad sier han følgende:
– Jeg har aldri hatt en slik flyt i liggende og kne før. Jeg merket allerede på første prøveskudd at det fløt utrolig bra på og jeg klarte å holde fokuset målrettet på arbeidsoppgavene hele veien. Likevel var ikke alt perfekt. Rekylopptaket mitt i knestående var tidevis litt merkelig og i stående, ble det litt for mye poeng-tenking, så det er alltid mulig for forbedringer, men dette var uansett stort og veldig moro, sier han.

Vil til VM i 2014
Før 2013-sesongen hadde Claussen tre store mål. 1. bli individuell Norgesmester, 2. Klare A-kravet i 3x40skudd helmatch og 3. Få sin Verdenscupdebut. Alle de målene er nå nådd, to måneder før året 2013 er omme. Til neste år er det et stort mål som står for øyet: VM i Granada. Det er også det første mesterskapet, hvor rifleskyttere fra hele verden kan skyte en kvoteplass til sin nasjon til OL i Rio De Janeiro. 
– Det er knallharde kamper om plassene. For to uker siden i Alfhallen var vi hele fire skyttere på 1173 poeng heller bedre, så nivået i seniormenn er beintøft. Men jeg vet at jeg er god nok, hvis jeg fortsetter å bygge på den samme formen som jeg har nå. Å bli blant dem som kommer med til VM og kjemper om kvoteplass for Norge er det storemålet, i først og fremst helmatch. Jeg har også en fin mulighet til å komme med på 300-meter grovkaliber, men dette er mindre viktig, siden dette ikke er en OL-øvelse, sier Simon

Førstegangstjeneste på Rena
Grunnlaget for å ta ennå et høyere steg til neste år, mener Claussen også er godt mulig. For tiden tjenestegjør han i den militære idrettstroppen på Rena Leir i Hedmark. Her har han fått flotte forhold lagt til rette for seg. 
– Jeg har en veldig snill sjef og får masse tid til trening, samt fri for å dra på stevner og samlinger. Jeg må jo selvsagt også prioritere litt militærtjeneste, men slik situasjonen min er akkurat nå, så er det gode muligheter for å forbedre seg ytterligere til neste år, sier Simon Kolstad Claussen.