World Cup München 2013

Da er jeg hjemme igjen etter å ha deltatt på min første World Cup for Norge, og for aller første gang stått side om side og konkurrert mot verdens beste skyttere. Med unntak av OL-kongene Niccolo Campriani og Matthew Emmons, så var hele verdenseliten på plass i München, noe man godt kunne se. Samtlige resultater og finalekrav var vesentlig høyere her enn det var både i Sør-Korea og Fort Benning. Under kan du lese mine tanker om hver enkelt øvelse. 

10 meter luftrifle: 611,3 (586) 98. plass. 
Det var litt ironisk nok på luftrifle, som er min anntatt svakeste øvelse innenfor NSF-skyting, at jeg skulle få World-Cup debuten. Siste treningen hjemme gikk dårlig, men jeg følte at ting var bedre på stell under treningsdagen i Tyskland. Målsettingen under konkurransedagen var å gjøre det likt teknisk, slik jeg gjorde det under treningsdagen. Det klarte jeg dessverre ikke, noe jeg selvsagt er skuffet over. Selv om dette ikke var så ulikt stevne IWK München, hvor jeg perset i januar, så var det litt spesielt og ekstra spennende bare ved tanken av at det var verdenscup. 
Jeg var nervøs i starten, men jobbet beinhardt og kjempet meg til 99 poeng på heltall og 103,0 poeng på førsteserien. Jeg fortsatte å kjempe på i samme spor, men etter kun 16 skudd, så merket jeg at kreftene begynte å tære på. Flyten satt ikke, jeg måtte blodkjempe på hvert eneste skudd, for å få det til å bli bra og det koster jo selvsagt energi. Etter 20 skudd, så skjønte jeg at dette ikke kunne fortsette og at jeg var nødt til å få en flyt på det, ellers ville jeg ikke rukket å bli ferdig. 
Jeg var tøff og prøvde, men dessverre så ville det ikke sitte og når det da kom skudd på både 9,0 og 9,2 i tillegg til tynne tiere fra før, så ble det en svak poengsum på desimaltall, som jo tross alt er det som teller nå. På slutten derimot, så fikk jeg litt dreisen på det og de siste 8-skuddene skjøt jeg slik jeg ønsker å gjøre det.

Med 611,3 poeng og en 98. plass av 125 deltakere, så er det jo ikke annet å si enn at det er skuffende. Men starten og avsluttningen var bra. Man må tenke på det positive, finne løsninger og tenke framover. Graver man seg ned, så kommer man ingen vei. I tillegg er jo dette gullverdt rent erfaringsmessig og selvom det ikke gikk bra rent poengmessig, så tror jeg at jeg har vokst på en slik konkurranse.

Ser man på de øvrige resultatene, så var det et skyhøytnivå blant seniorherrene. Are Hansen skjøt knallsterkt hele veien, men 625,5 poeng holdt akkurat ikke til finale. Stian Bogar skjøt 618,2 poeng og ble nummer 60 i det tøffe selskapet. Peter Sidi fra Ungarn som vel uten tvil er verdensbeste luftskytter innledende, satte verdensrekord med 633,5 poeng. Det er over 10,5 i snitt på hvert skudd!! Helt utrolig!! Denne rekorden står trolig i lang tid. I finalen ble han slått av kinesiske Haoran Yang som skjøt en fantastisk finale med kun tiere hele veien. Hviterusseren illa Charheika tok bronsen.  

50 meter 60 skudd ligg: 617,0 (594) 14. plass i MQS.
På 50 meter, hvor jeg jo har det største potensialet, så skjøt jeg ikke World Cup, men i mqs-klassen (altså en egen klasse utenfor konkurransen). Liggende har stemt bra den siste tiden og det fortsatte å flyte bra på da eliminasjonen på 60-ligg fant sted. Forholdene var varierende, men alle mqs-skytterne var plassert på hver sin kant av standplassen, slik at de dermed fikk de beste forholdene. Kulden var derimot utfordrende og lik for alle. Når det både blåser, regner og ikke er mer enn 7-8 grader i lufta, da blir man fort kald. Jeg startet derimot forykkende med 38 tiere og kun en nier på de 39 første skuddene. Etter skudd nummer 39, så måtte jeg ta pause, da kulden hadde hvisket bort følelsene i fingertuppene mine. Da jeg startet på’n igjen begynte jeg med en uforstårlig 9,5 og da mistet jeg litt tryggheten. Fant dessverre aldri helt tilbake til det igjen, og når jeg også hadde flere svake tiere så ble det kun 617,0 på desimaltall. Det til tross for at jeg hadde fine 594 poeng på heltall. 
Tross alt en god gjennomført konkurranse likevel, hvor jeg fant ut at jeg må bli mye bedre på å trene inn og ut av stilling. 

Liggende finalen ble en duell mellom ungdommene mellom franske Mickael D Halluin og Østerrikeren Thomas Mathis, der D Halluin vant med 0,1 poeng. Rajmond Debevec lurte seg igjen med til finalen og kapret bronsemedaljen. 

 

50 meter 3×40 skudd helmatch: 1155, 8. plass i MQS
På helmatchen, så endte jeg på en 8. plass av de totalt 22 skytterne som deltok i mqs. Men jeg kan ikke si meg fornøyd med den totale gjennomføringen, og poengsummen er jeg heller ikke tilfreds med. Jeg startet så bra så bra med fin flyt og teknikk i knestående. 2x 98 serier med dårligste skudd 9,8. Så ble jeg for passiv og nølende, og jeg turte ikke å slippe meg løs. Dermed forsvant det fryktelig mye poeng på slutten og jeg endte til slutt opp med 387 av 400 poeng. 
I liggende var gjennomførigen grei, men jeg fikk fire uforstårlige niere rett over, mens jeg i tillegg skjøt tre niere selv som jeg såg godt. 393 poeng. 
Stående har vært utfordrende i de siste konkurransene, men jeg gikk på med et meget godt arbeidsmot og startet også meget bra. De 20 første skuddene var veldig bra, sett bort i fra to 8-ere, så var jeg virkelig i siget. Men på slutten ble det tøft. Jeg gjorde flere klassiske feil og poengene forsvant fort som fy. Det hjelper ikke hvor hardt man jobber, så lenge man ikke utfører skuddet teknisk riktig. 

Jeg var meget skuffet med en gang etter matchen, men jeg velger igjen å tenke på det positive. De 20 første på kne og de 20 første på stående var veldig bra. Jeg har fått flere råd og tips om hva jeg må jobbe med videre med og bare det å få være med på en slik tur som dette er inspirasjon og motivasjon i seg selv. 

Sølv til Ole Kristian Bryhn på 3×40 skudd helmatch
Turen toppet seg også da Ole Kristian Bryhn tok sølv i 3×40 skudd helmatch. Bryhn tok seg sammen med Bogar og Are Hansen seg enkelt videre fra eliminasjonen til hovedskytingen. Under hovedskytingen slo kulden igjen til, i tillegg til at vinden kom og gikk og regnet haglet på. Det skremte ikke gutten i røyken som var best av alle med 1171 poeng. En meget sterk sum ut i fra de kalde forholdene. I finalen var det hele 8 forskjellige nasjoner representert, ikke slik som i en sprintfinale i langrenn, hvor det er tre nordmenn, to svensker og en russer. 
Med det nye finalesystemet, så har det sålangt i år vist seg at det helt klart ikke er noen fordel å skyte fra skive 1, selvom alle starter på likt. Bryhn startet dog svakt på første kneserien, men leverte deretter to fine 5-skudder på kne. På liggende var han best av samtlige og lå på 4. plass før stående. På første ståserien var han på viddene med en 7-er og 8-er, men derfra og inn så viste Ole Kristian hvilken fantastisk idrettsmann han er. 
Med unntak av en 9,3, så satt resten av ståskuddene i 9,8 poeng eller bedre. Dette var ingen av de andre i nærheten av å prestere og de falt av lasset som fluer mann etter mann. Serbiske Mirosavljev som skjøt ekstremt godt i både kne og ligg, hadde dog et meget sterkt forsprang, men var likevel skjelven før siste skuddet. Serberen fyrte av nærmest på kommandoen “start” og fikk anvist en 7,9, og da Bryhn prikket inn 10,8, så ble det stor ståhei blant publikum. Men dessverre var nordmannen 0,6 poeng bak til slutt. 

Uansett en stor idrettsprestasjon – mye større enn det vanlige folk, også DFS-skyttere kan fatte.  

(Det ble dårlig med bilder fra München, men jeg skal prøve å laste opp noe etterhvert)

 

 

Siste trening før avreise til München

Tirsdag gjennomførte jeg min siste trening før avreise til World-Cup i München. Neste skudd jeg avfyrer er på standplassen i Tyskland! 

Det ble en lang dag i Alfhallen på tirsdag, som startet med en fysisk økt klokken 15.00 og varte til 16.00. Deretter skjøt jeg 20 skudd i hver stilling på 50m, og det gikk utrolig bra. Både holdingen og teknikken var suveren og det var deilig å få den brekreftelsen. Selv om det har uteblitt med 1170-resultater, så langt i år, så har jeg lenge kjent at det er noe på gang på 50-meteren. På tirsdag fikk jeg virkelig bekreftet dette ytterligere, så nå er det bare å gi gass og levere samme gjennomføring i Tyskland.


20- skudd liggende: 200 poeng 🙂 


De fem siste skuddene på 50m stående. Totalt ble det 242 poeng på 25 skudd. 

Jeg avsluttet med luftskyting, noe som dessverre ikke gikk bra. At jeg hadde trent fysisk 1 time og skutt 50m over 1 time før dette, kan vel kanskje være en forklaring. Uansett, så fokuserer jeg ikke på det og legger den skytingen i glemmeboken. 

I dag har dagen bestått av en løpetur, pakking og avslapping. Nå går jeg bare rundt og smiler og gleder meg masse til morgendagen. Dette blir artig! 🙂

 

Nesten i generalpørven på 50m

Løvenskiold: Det ble “igjen” bare nesten og nære, da jeg skjøt et nytt 50m stevne på Løvenskiold mandag. Men det er kanskje greit å ikke skyte toppresultater dagene før min hittils største konkurranse. Likevel viste skytingen og gjennomføringen at det er noe ordentlig på gang. 

Forholdene var varierende, men forhåndsvis fine på Løvenskiold mandag. Vind var det jo selvsagt, men hadde man den rette tålmodigheten, så var ikke det noe problem. Om det var vinden eller meg selv som var feilen på første serien i liggende, har jeg ingenting svar på. Jeg fikk uansett en del ødelagt her. Etter seks suverene blinker på de seks første skuddene, så kom det fire niere på rappen. Først to i samme hull ned høyre, og en til ut høyre, etter at jeg hadde stilt et opp og et til venstre. Etter å ha stilt ennå et knepp, så kom det nier på venstre siden. Men derfra og inn gikk det forhåndsvis bra og jeg endte til slutt opp med 590 poeng, etter en horribel start. 

I stående er det igjen mye bra. Man kan ikke være missfornøyd når det kun er tre dårlige skudd på serien: 1×8,9 1×9,0 og 1×9,1. Men når resten av skuddene viser 9,6 og innover og man ikke får mer enn 377, da er det fortvilende. Ny rekord ble igjen satt på antall 9,9 med ikke mindre en 5×9,9 på en og samme 10-skudd serie og 2×9,8 og 1×9,9 på de tre siste skuddene. Det sitter mye i det mentale, når gode skudd i siktet sitter akkurat på utsiden. Men jeg tenker positivt og endrer ikke teknikk eller taktikk. Jeg skal skyte offensivt, men nøyaktig og kontrollert, være tøff og gjøre ting likt. 

I knestående ble det 387 poeng, etter en heller skrall gjennomføring i starten. Det kom seg bra på slutten, men jeg synes selv at jeg var uheldig med vinden på siste serien og mistet fire litt uforstårlige poeng der. Så dermed endte det hele opp på 1157 poeng. 12 poeng bak Ole-Kristian Bryhn som seiret med 1169. Kim Andre Lund på 3. plass med 1154. 

I liggende ble det en ny seier til Ole-Kristian med sterke 598 poeng, et poeng foran Harald Stenvaag. 

Tirsdag er den siste treningsdagen med sjekk på både fysisk, 50m og luft før avreise til München på torsdag! 

God luftøkt på søndag

Søndag gjennomførte jeg en god luftøkt i Alfhallen. Først tre runder med 25-skudd på 15 minutter med 50xsitups og 20x rygghev mellom hver runde. Deretter en 60-skudd test på 590/619,8 poeng. Deretter ble det en runde med inn og ut av stilling, og terping på 0-punkt. 


De siste 10-skuddene på søndagens økt. Alltid deilig å avslutte godt! 

Føler at formen er stigende, noe som alltid er deilig å kjenne før en stor konkurransen! 

Blandede følelser etter finaleseier

Mandag forrige uke skjøt jeg luftstevne i Alfhallen. Tross alt for at det ikke er sesong for luftrifle, så var det et meget bra oppmøte. Etter endt skyting så ble snittskuddet fra hver skytter i de ulike klassene regnet ut, og de åtte beste fikk skyte en finale til slutt. 

Jeg tok selvsagt stevne som oppkjørring til verdenscupen i München og jeg må jo innrømme at jeg hadde håpet på en bedre generalprøve. Jeg vil så gjerne få det til, og jeg tror nok at jeg vil for mye. Det ender med at jeg blir stående for lenge, får ingen rytme eller flyt på skytingen, og selv om innsatsen og jobbingen er veldig bra, så blir det for mye ustrukturert totalt sett. 614,3 / 586 poeng er ikke godt nok, mer er det ikke å si. 

Dette holdt dog til skive 4 i finalen, tre poeng bak Jonas E Larsen, Christina Teigen som skjøt 411,9 poeng på skive 2 og suverene Ole Magnus Bakken med 627,5 poeng på skive 1. I finalen følte jeg at det gikk ganske mye bedre. Da var jeg mer bestemt og klarte å få en viss rytme på det jeg drev med. Det ble tre dårlige skudd totalt på: 2×9,9 og 1×9,9, mens resten av skuddene var blinker. 

Jeg var dermed med i tetten hele veien, og før de to siste skuddene, hvor gullet og sølvet skulle avgjøres ledet jeg knepent foran Christina Teigen. På det nest-siste skuddet skjøt jeg en 9,6, mens Teigen skjøt en blink og var plutselig 0,8 poeng foran. Men da Teigen var ute i 9,0, mens jeg prikket inn 10,3 på siste finaleskudd, så endte det lykkelig likevel. Ole Magnus Bakken fikk en dårlig start på den første 3-skudden, men skjøt meget sterkt resten av finalen og tok 3. plassen. I premie ventet henholdsvis: 1000,. 750,. og 500 kr til pallen. 

Selvsagt veldig moro å gå til topps sammenlagt, men det er fortsatt mye å sette fingeren på. 

596 og 1165 på Flisa

Dagen etter den andre helmatchen i Alfhallen, var jeg klar på standplass i Solør sin skytterhall på Flisa for et nytt 50-meter stevne. 

På fredagen åpnet jeg med 20 strake blinker, før den første nieren kom, noe som da var rekordstart i liggende. På Flisa la jeg på ytterligere 10-skudd, slik at jeg altså åpnet med 30 blinker før den første nieren kom. Flyten og rytmen var helt strålende og jeg klarte å gjennomføre skuddet likt fra gang til gang. På den fjerde-serien, ble det dessverre litt mer slit, jeg mistet både flyten og kontrollen og fikk to fortjente niere der. På de to neste seriene fant jeg tilbake til det igjen, men det snek seg ut 2×9,9 slik at det endte på 596 poeng, uten at det var noe nederlag. 100 – 100 – 100 – 98 – 99 – 99 = 596/625,2 med desimaltall var en ny suveren opptur i liggende. 

I stående, så ble det dessverre mye likt det i Alfhallen. God gjennomføring, men det blir bare nesten hele veien. Jeg satte ny personlig rekord med antall 9,9 i en stilling, da jeg totalt fikk 10×9,9 skudd på stående serien. Det blir mye frustrasjon og man blir hardt prøvet, mentalt messig når det sitter millimeter på utsiden av tieren hele tiden, men med en ok avslutning, så klarte jeg å ro i land 377 poeng etter seriene: 94 – 93 – 95 – 95. 

På kne slet jeg litt med avspenning og rytme i starten, men avsluttet bra og karret meg akkurat inn på 390 etter seriene: 96 – 97 – 99 – 98. Totalt 1165 på helmatchen, noe som holdt til seier med tre poeng foran Malin Westerheim. På liggende ble det 2. plass et poeng bak Kjell Roar Livold. 

Jeg er godt fornøyd med alt på dette stevne totalt sett, men med tanke på så enormt mange gode niere i stående, så kan det jo bli så veldig-veldig bra, den dagen det går inn istedenfor ut! 

 

Tangering av pers i kne, sliter på stående

Det ble på mange måter en liten reprise gårsdagens stevne, under dagens konkurranse i Alfhallen. En god gjennomført match, bedre gjennomført enn gårsdagens, men stående henger ikke på og da uteblir også den store poengsummen totalt.

Tangering av pers i kne
Jeg startet matchen forrykende med tangering av pers i kne: 394 poeng etter seriene: 99 – 98 – 97 – 100. Rytmen og flyten satt strålende og jeg klarer å skyte avslappet. Jeg var litt på videne midtveis, men jeg klarte hele tiden å skyte avslappet og gjennomførte perfekte avtrekk hele veien, noe som nok helt sikkert ble avgjørende. Det å avslutte med 100 poeng på de siste 10-skuddene var veldig artig. ¨

Mange gode tiere i liggende
Liggende startet også forrykende, faktisk med 21 blinker på de 21 første skuddene, noe jeg vel aldri har opplevd i liggende før. Dessverre så falt det seg litt mot slutten. Jeg får veldig vondt i håndleddet på liggende, noe som gjør at jeg må ta flere pauser gjennom 60-skudden. Da kommer rytmen og flyten ofte litt på utur. Men tierene var i dag som i går veldig gode, og selv om det “bare” ble 592 på heltall, så ble det fine 523,2 poeng på desimal. 395 poeng på 40.

God jobbing, men poengene uteblir
Stående ble en tilnærmet helt lik opplevelse som i går. Jeg bestemte meg nå for å være tøff å kline til, noe jeg klarte bra. Men det er tøft både for selvtilliten og hode, når du selv synes du gjennomfører et godt skudd og det så og si kun vises niere (gode også) på skjermen. 93 på førsteserien, men kun to dårlige niere var tøft, etter å ha gjennomført skuddene nesten helt perfekt etter planen. Da ga jeg mer eller mindre litt opp og bare skjøt. Da kom det ironisk nok en 97-serie med en 8-er, og plutselig så var jeg inne i det.
Men på tredjeserien begynte nierstimen igjen, og det hele ble en kamp for å holde frustrasjonen borte. Jeg ga aldri opp og jobbet på hele veien, men poengene uteble totalt. 375 poeng endte det med etter seriene: 93-97-92-93.

Det er nesten så jeg synes litt synd på meg selv i stående nå. 1160 og 1164 poeng med 377 og 375 tross for gode gjennomføringer, i det som lenge har vært min beste stilling er tungt. Men det gjelder å være tålmodig å fortsatt jobbe på. På dagens match hadde jeg 1164 med 61 innertiere. Hele 7 innertiere mer enn Kim Andre Lund som vant med 1173, noe som jo tross alt sier at jeg har skutt mye bra. Liggende og kne sitter jo også bra om dagen, så bare jeg får orden på stående nå, så håper jeg at jeg snart kan se et toppresultat!

Det ble levert mye god skyting i Alfhallen under de to 50m stevnene. Jonas Dahl tangerte Kristoffer Skjelland sin Norgesrekord i junior menn på 60-skudd liggende på heltall med 598. Jørgen Elstad leverte også to fine 60-skudder med 597 og 595 på heltall. Det samme gjorde Siri Mortensen med 2x 594.
På matchen så ble Kim Andre Lund og Malin Westerheim sine 1173 stevnets høyeste poengsum. På halvmatch fikk vi servert to råflotte resultater av henholdsvis Siw Anita Dramstad og Sina Busk. Dramstad gikk seirende ut av duellene med 587 mot Busk sine 586.

Fyldige resultater finnes på www.kisen.no


1160 poeng uten den rette flyten

Jeg skjøt i går helmatch i den tredje av de i alt fire konkurransedagene på det doble 50m stevne i Alfhallen. Jeg endte opp totalt 1160 poeng etter seriene: 389 – 394 – 377.

Poengsummen i seg selv er for dårlig, men totalt sett så kan jeg ikke si meg missfornøyd med den helhetlige innsatsen. Jeg jobbet utrolig bra, hardt og lenge i alle stillingene, spesielt i stående. Men jeg var ikke tøff nok i hode, noe som gikk utover den tekniske gjennomføringen og flyten i skytingen. Og uansett hvor hardt og lenge du da jobber, så går skuddene ofte ut, noe som selvsagt ble tilfelle i går og da forsvinner poengene fort.

Jeg startet suverent i knestående med en glimrende flyt og rytme på det jeg drev med. Men dessverre så var jeg ikke tøff nok i hode, og da rytmen forsvant så kom også nierene. Jeg slet mye midtveis og måtte ut og inn av stilling totalt 3 ganger for å starte på nytt. Fikk til slutt rodd i land 389 poeng etter seriene: 99 – 97 – 96 – 97.

På liggende startet jeg med den samme gode skytingen som på mandagen, men fikk igjen et godt bevis på at jeg ikke ligger helt likt fra gang til gang. Etter syv av syv gode tiere på prøveskuddene, så startet jeg på serien, og da satt plutselig alle skuddene rett ut til høyre. Jeg skrudde unverveis, men havnet likevel stadig lengre og lengre ut til siden og med 2×9,9 og 2×9,8 på den første serien, så var det meste ødelagt allerede i innledningen. Jeg klarte heldigvis å glemme den vonde starten og etter å ha lagt meg ned på nytt, så stemte plutselig alt mye bedre. 298 poeng på de siste 30-skuddene var bra. 96 – 99 – 99 – 100 på 40-skudden.

I stående var jeg i likhet som i kne, heller ikke tøff nok etter en god start. For det startet så bra med 97 poeng på første serien, men derfra og inn så ville det ikke på. Jeg skjøt to gode 94-serier med flust av 9,9 og 9,8, før jeg sprakk litt på sisteserien med kun 92 poeng, også der med flere gode niere. Totalt med 10×9,9 og 9×9,8 på hele helmatchen, så kan man lett trekke konklusjonen om at det var stang ut. Men det hele kommer som en følge av at jeg blir for defensiv, og da må man igjen si at det ikke er godt nok.

Men med 19 skudd på 9,8 og inn til 9,9, så er det jo ikke langt unna. I dag er det nye muligheter, mens jeg også skal i aksjon på Flisa enten fredag eller lørdag. Liveresultater og livevisning fra stevne i Alfhallen finnes på www.kisen.no

Ny pers på 60 liggende med desimal – merker fin framgang med luftrifla

Siden jeg startet opp luft treningen igjen etter NM, så har jeg merket jevn og fin framgang. På mandag var det ny trening i Alfhallen, hvor jeg etter en halvtime med automatiserings trening testet meg selv på en 60 skudd. Den viste 618,4 poeng / 591 på heltall.
Jeg merker at holdingen stadig blir bedre, samtidig som jeg er flinkere til å være tøff og offensiv i avtrekksprossesen. Men det må ennå mer jobbing til, før jeg kan si meg endelig fornøyd føre avreise til Tyskland. Den siste ordentlige stevnetesten får jeg mandag neste uke. Da er det luftstevne med finale i Alfhallen. Påmelding til det stevne finnes på www.pamelding.net under sportsskyting.

 

NY PERS PÅ 60 SKUDD LIGGENDE

Etter luft treningen ble første dag av det i alt “fire dagers” lange 50m stevne i Alfhallen arrangert. Jeg har slitt mye på liggende, noe jeg etter mye prøvelser og testing tror skyldes en for dårlig reim. Rett etter luft-treningen tok jeg fram Anschützen og prøvde ulike reimer i forskjellige stillinger. Til slutt fant jeg en fin og avslappet stilling med min gamle og ny reparerte Anschütz-reim og valgte å slenge meg med på en 60-skudd liggende for å ta det som trening.
Det gikk meget bra. Iallefall rent resultatmessig, selv om jeg merker at jeg ennå sliter litt med å ligge helt likt og kompakt i samme stilling hele veien. Jeg leverte en veldig god teknisk gjennomføring og selv om det stadig snek seg ut en nier, så satt de aller fleste tierene klistret midt i sentrum. Når vi da teller desimaler, så blir det veldig bra likevel.
Totalt endte jeg på 594 og fine 625,9 poeng med desimal. 625,9 poeng er personlig rekord med over 4 poeng! Beste serien min var på 105,7 poeng og det var også med en 9,8!

Sammenlikner man resultatene med heltall og desimaltall, så er det ganske fascinerende å se på de store forskjellene. Harald Stenvaag leverte den beste liggendeserien med 598 og 626,3 poeng. Han var fire poeng bedre enn meg på heltall, men kun 0,4 poeng bedre på desimaltall. Harald Enger skjøt i likhet med meg 594 poeng på heltall, men jeg var over 4 poeng bedre enn han på desimaltall.

Stevne i Alfhallen fortsetter de kommende dagene. Jeg skyter helmatch onsdag og en utvidet match på torsdag.

Resultater finnes på www.kisen.no


Uttatt til World Cup i München!

For ca. 3 uker siden kom gladnyhete: Jeg er uttatt til å representere Norge i World Cup i München 23. – 29 mai. Jeg skal sammen med Are Hansen og Stian Bogar skyte 10 meter luftrifle. I tillegg skal jeg også skyte MQS i 50 meter 3×40 skudd helmatch og 60 skudd liggende, hvis det er ledig plass i sistnevnte øvelse. MQS vil si at jeg får skyte samme øvelse og i samme lag side om side med World-Cup deltakerne, men jeg skyter kun eliminasjon og ikke i hovedkonkurransen.
Konkurransen på luftrifle går av stabelen 25. mai, eliminasjon liggende 26. mai og eliminasjon helmatch 28. mai.

En utrolig motiverende og herlig beskjed å få. Det beviser at all treningen i høst og vinter, samt selvsagt grunnlaget jeg la i mine tre år på NTG Kongsvinger har gitt resultater og at jeg har gjort mye riktig. Dermed er faktisk de to største hovedmålene for 2013 nådd allerede i mai måned: Individuell gull medalje i NM og World Cup-deltakelse.

Men det er dog ingen grunn til å ta av. Jeg er ikke fornøyd med formen, slik den er akkurat nå, noe som stresser meg litt. Jeg startet oppkjørringen på luft for tre uker siden, og den første treningen var mer eller mindre horribel. Selv om jeg har fått trent bra på 10m siden den gang, så er jeg ennå ikke helt tilfredsstilt, selv om det jo stadig går framover. På 50m er jeg også i skrivende stund et stykke unna det jeg vet at jeg kan få til på en god dag.
Så det er bare å brette opp armene å fortsette å jobbe bra i dagene fram mot avreise til München den 23. mai.


Sist jeg var i München på internasjonal skyting var i Januar under konkurransen IWK München. Der skjøt jeg og Are Hansen henholdsvis 594 og 598 poeng, og Hansen tok en 5. plass etter finalen. Den 23. mai er vi begge på plass i München igjen. Her er det teamtalk før Are sin finaleskyting under den nevnte konkurransen i januar.