Dobbeltstevne i Alfhallen

I helga var det dobbelt 50m stevne i Alfhallen arrangert av Kisen Miniatyrskytterlag sin elitegruppe “Team Kisen”. 3×40 skudd helmatch/3×20 skudd halvmatch lørdag og søndag, samt 60 skudd liggende separat fra matchen begge dager. Med jobb som standplassleder begge dagene, så fikk jeg ikke med meg begge liggendeskytingene, men rakk to helmatcher og en 60-skudd på liggende. Grei utnyttelse av tiden!

Lørdag leverte jeg sesongbeste i yndligsøvelsen 3×40 skudd helmatch. Jeg har fått jobbet en del med liggende siden Eskilstuna, spesielt med stillingen som nå fungerer ganske bra. Jeg jobbet godt og fikk 395 poeng, selv om avsluttningen med to niere på de fem siste irriterte meg en del.

Stående fungerte nærmest som en drøm. Holdingen var god og teknikken satt utmerket. Med unntak av litt småproblemer med balansen på tredjeserien, så er nok dette den beste gjennomføringen jeg har hatt på stående noen gang. 387 poeng og tangering av pers med 9,5 som det dårligste skudde var smårått!

Dermed lå alt til rette for en svært god poengsum, men skal man lykkes i denne øvelsen så må det klaffe i alle tre stillinger. Det er det som gjør denne øvelsen så fascinerende og dessverre så kan jeg konkludere med at jeg har mye å jobbe med i knestående fram mot Kuwait Open 1. mars. Gjennomføringen var dog ikke så aller verst, men det er helt klart at jeg gjør noe veldig merkelig når jeg ikke ser forskjell på nier og tier i siktet. På lørdag ble fastien 386 poeng og totalt 1168 poeng på helmatchen. En poengsum jeg dog for all del er fornøyd med, men på en god dag i kne så kunne det blitt så mye mer………

Søndagen
Jeg åpnet godt på liggende, men kan også her være glad for at sesongen ennå ikke er helt i gang. Etter to 99-serier, så ble mye ødelagt på tredjeserien. Etter å ha innledet med 10,1 og 10,0 tok jeg pause, og startet så med en 9,5 ned høyre uten helt å skjønne hvorfor. Deretter skjøt jeg tre gode innerblinker, før jeg får 9,7 og 9,9 under og en 9,9 til høyre rett etter hverandre uten å skjønne noen ting. Men med unntak av denne serien så var det mange gode skudd. Totalt 393 poeng på serien etter 99 – 99 – 96 – 99

Stående fungerte egentlig også i dag ganske bra, men jeg tullet forferdelig mye på andreserien, noe jeg fikk svi for. Med unntak av det, så er jeg godt fornøyd med gjennomføringen, men det hang ikke like godt på i dag. Skudd som gikk inn på lørdag gikk ut i dag. Totalt 379 poeng på serien etter 96 – 92 – 95 – 96.

Knestående ble nesten en reprise av lørdagen. Grei gjennomføring, men det blir både vanskelig og mye frustrasjon når man ikke ser forskjell på en 9,6 – 9,7 og innerblink. Sisteserien ble et prakt-eksempel på hele kneskytingen i helgen: 95 poeng med: fire innerblinker, 1×10,0, 4×9,7 og 1×9,6, hvor jeg overhode ikke ser forskjell på noen av skuddene i siktet.
Jeg får ta med meg tredjeserien på kne videre. Da hadde jeg en veldig fin rytme og skjøt 98-poeng.

Rett etter helmatchen så hev jeg meg ned i etasjen under og skjøt 60-skudd liggende. Med veldig god rytmisk skyting, så ble det sesongbeste med svært god margin. 594 og 621,6 poeng. Veldig mye bra, men også en del å sette fingeren på. 1×9,3 og 1×9,4 som jeg ikke kan gjøre rede for, holder ikke i det beinharde senior-selskapet.

Resultater som er verdt å nevne ellers er:
* Are Hansen med kruttsterke 1178 på søndagens helmatch!
* Marianne Berger og Malin Westerheim med henholdsvis 586 og 583 på 3×20 skudd halvmatch. Begge har ikke tatt i 50m geværet siden september.
* Malin skjøt i likhet med Sina Busk, Eline Vatne og Marianne Berger også 3×40 skudd helmatch i klasse B. Malin noterte den beste summen på 1161 poeng. Sina skjøt 1157 som sin beste sum.
* Per Audun Kjensli fra Løken i Høland skjøt den beste liggendesummen i helgen på 625,6 poeng.
Fyldige resultater finnes på www.kisen.no

Summa sumarum så oppsummerer jeg helgen slik:

Liggende: Veldig mye bedre. Godt å se at arbeidet denne uken ga resultater. Må fortsette å bygge videre på den gode 60-skudden fra i dag og trene mye automatisering

Stående: Har nesten aldri fungert bedre. All luftskytinen har helt klart hatt mye å si. Men må  passe på og alltid leve i nuet, og selv om ting flyter så får man intenting gratis og det må jobbes beinhardt på hvert eneste skudd for å få det til.

Kne: MYE Å JOBBE MED! Mulig at stillingen må endres helt.

Tiden farm mot Kuwait Open vil dette få hovedfokuset:

10m luft: Balanse, 0-punkt og automatisering. Det meste av stående-treningen vil bli skutt her.

50m: Stillingsarbeid, avspenning og automatisering i liggende og kne. Kun få skudd på stående for å sjekke at ting fungerer. 

594 på luftstevne i Eidskog

Torsdag var jeg på farten i Eidskog sammen med Daniel Sørli og fem ungdommer fra ungdomsgruppa til Kisen.

Etter en litt kinkig start, så klarte jeg å vise fram meget solid skyting. Det jeg viste fra det 21 skuddet og utover er vel noe av det beste jeg har vist på luftbanen i hele karrieren. Jobbingen var målrettet hele veien, arbeidsoppgavene ble fulgt til punkt og prikke, jeg gjorde det jeg har trent på og jeg klarte å kopiere likt fra gang til gang.

594 poeng og 622,0 på desimaltall ble fasiten til slutt. Det begynner virkelig å se bra ut på luftskytingen nå og stående generelt.

Kisen ungdommene viste også fram fin skyting. Spesielt Mats Andre Hansen (16) som skjøt 573 poeng (med en 100-serie) på sitt andre luftstevne.

Marianne Berger var suveren blant jentene med suverene 398 på 40-skudd og 596 på 60-skudd.

 

 

Klubbmester 15m!

Jeg tok i går min tredje strake tittel som klubbmester i 15m DFS for Høland/Bjørkelangen skytterlag. Med en solid gjennomføring på 15-skudden, ble det 150 poeng der på “utendørs programmet” innendørs. På grunnalget hadde jeg faktisk puls på stående, noe jeg vel aldri har hatt på et klubbmesterskap før. Moro å kjenne det litt der også!
De to første skuddene satt fint, mens jeg ble for sein på det tredje som satt i 9,5 ut venstre. Andre kneskuddet bommet jeg også på med timingen som også satt ut venstre (9,7). Resten satt der det skulle og 248 poeng. Og med en nydelig omgang på 100 (8*), så ble det 348 poeng og en gasnke konfortabel seier.

Min romkompis fra Skedsmokorset Daniel Sørli, har byttet lag fra Oslo Østre til Høland/Bjørkelangen og skjøt sitt første klubbmesterskap for sin nye klubb i går. Vi fulgte hverandre tett hele veien og Sørli var en stund kun et poeng bak på grunnlaget, men havnet to poeng bak med en 9,3 på siste liggskuddet. På omgangen havnet han litt skjevt og fikk 97 og 343 poeng totalt. Men 246 poeng som er pers på 25-skudden innendørs er meget solid. Thomas Bråthen tok 3. plassen med 341 poeng.

Klubbmesterskap 15m Høland/Bjørkelangen

1. Simon Claussen: 348
2. Daniel Sørli: 343
3. Thomas Bråthen: 341

 

Grei sesongstart i Eskilstuna

Eskilstuna: Da var sesongens første 50m stevner gjennomført og sesongåpningen ble vel akkurat som forventet. Det var mye bra, men også mye som må jobbes med!

Med kun to-tre ordentlige treninsøkter på 50m føre sesongdebuten i Eskilstuna, så hadde jeg ingen særlige målsettinger annet enn å jobbe like godt som jeg har gjort på de siste luftstevnene. Og jobbingen/innsatsen var det ingenting å si på. Med henholdsvis 6 og 10 minutter igjen av skyttertiden da det siste kneskudde smalt i skiva på lørdag og søndag, så brukte jeg tiden fult ut. 

Liggende har jeg bare fått testet meg skikkelig en gang på før stevne. Da fungerte det greit, men i Sverige ville ingenting på. Jeg fant ikke en avslappet stilling, skjøt urytmisk og ble frustrert da nierene kom. Selv om liggende aldri har vært min sterkeste side, så er 389 poeng langt under pari. Faktisk ble det 389 poeng begge dagene, noe som ødela for to fine summer på helmatchen. På 60-skudden ble det 585 og 586/ 611,7 og 611,0 poeng, langt unna det jeg virkelig kan. 

Stående derimot fungerte veldig bra. På lørdagen bet det virkelig på og 386 poeng er kun et poeng unna tangering av pers på 40 skudd. Søndagen fungerte det også bra, men her måtte jeg jobbe mye hardere enn på lørdagen for å få det til å flyte. 380 poeng med flere gode niere, er jeg likevel fornøyd med i sesongdebuten. Det er godt å se at all luftskytingen i høst og vinter har gitt resultater også på 50m! 

Knestående synes jeg også fungerte greit begge dager, men på søndagen startet jeg serien altfor tidlig og fikk svi for dette med en skjev start og 5 poeng borte på de fem første skuddene og 95 poeng på første serien. Men med unntak av dette synes jeg at det fungerte fint og med riktig trening framover, så tror jeg at jeg skal finne nøkkelen for å nå 390-tallet. 389 poeng lørdag og 386 poeng søndag ble fasiten på kne.

Med 1164 og 1155 poeng, så er jeg som sagt greit fornøyd med sesongdebuten, hvis jeg ser på det store forbedringspotensialet jeg har i liggende. På en grei dag, så bør jeg være iallefall 5-6 poeng bedre her. Liggende-trening vil derfor selvsagt bli prioritert i tiden fram mot Kuwait Open og allerede på gårsdagens Team Kisen trening fløt det mye bedre på. Skjøt 594/619,9 poeng på en 60-skudd og fant etter litt justeringer fram til en god og avslappet stilling igjen.

I dag og i morgen blir det luftskyting som tross alt er nøkkelen til det aller meste, mens det fredag, lørdag og søndag igjen blir mye 50m. Fredag er det trening og testskyting på annlegget i Alfhallen, føre Team Kisen arrangerer 2x50m stevner lørdag og søndag. Det er muligheter for å skyte to matcher på 60 skudd liggende og to 3×40 helmatcher/3×20 halvmatcher separat fra 60-skuddene på ligg. Møt opp i Alfhallen og ta med mye ammunisjon. Påmelding gjøres på www.pamelding.net

Av resultater å nevne i Eskilstuna, så fortsetter Stian Bogar å vise gnistrende form. 2×599 poeng på 60-skudd liggende var fantastisk med hele 530,1 poeng i desimaltall på lørdagen! På helmatch skjøt han strålende 1174 poeng (to poeng fra pers) på søndagen. På gårsdagens Team Kisen trening skjøt han også 398 poeng på en 40-skudd med luftrifla. Bogar er i form! 
Håkon Sørli satte to personlige rekorder på lørdag med 596 og 1161 poeng!

Topp 3 fra helmatchen senior menn i Eskilstuna.

Lørdag:
1. Simon Kolstad Claussen, Norway: 1164
2. Karl Olsson, Sweden: 1161
3. Stian Bogar, Norway: 1159

Søndag:
1. Stian Bogar, Norway: 1174
2. Karl Olsson, Sweden: 1159
3. Simon Kolstad Claussen, Norway: 1155

 

 

Med i troppen til KUWAIT OPEN!!!

Jeg er en av seks norske rifleskyttere som tidlig i mars drar til olje-landet Kuwait i midtøsten for å skyte Kuwait Open. Min første ordentlige tur med landslagsgutta i senior-menn og med Vidar Linstad Fossmo som reiseleder. Oljesjeik gutta i Kuwait har satt sitt preg på stevne ved å spandere reise, opphold og startkontigent på stevne til samtlige utøvere. Dermed kommer flere av verdens beste skyttere i både luftrifle og 50m til å stille på standplass. UTROLIG MORO!

Norge hadde i utgangspunktet fått tre plasser i rifle og tre i lerdue, men da ingen lerdue skyttere ville stille, så fikk rifle alle de seks plassene. Det skytes 10m luftrifle, 60 skudd liggende 50m og 3×40 skudd helmatch 50m med finaler i alle øvelser. Det ryktes også om at det er 6000 dollar, altså ca. 30 000 norske kroner i førstepremie i hver øvelse. Fine pengepremier også til 2. og 3. plassen.

Skyttersportens Grand Old mann Harald Stenvaag skal kun skyte liggende, mens de øvrige norske er påmeldt i alle øvelsene. I tillegg til undertegnede er dette: Ole Kristian Bryh, Stian Bogar, Odd Arne Brekne og Kim Andre Lund. Vanvittig moro å få være med på dette! All blodslittet på standplass i hele høst og så langt i vinter har gitt resultater. Det finnes som sagt nesten ingen bedre følelse enn det 🙂

Avreisedato er ennå ikke satt, men trolig drar vi 1. mars og luftrifle er første øvelse som går 5. mars 09.00 lokal tid i Kuwait! Dermed gjelder det å jobbe som pokker i dagene fram nå for å være best mulig rustet. Arbeidet er også allerede godt i gang. Jeg hadde min siste luftøkt på tirsdag, mens jeg også resten av denne uka har fått dratt fram Anschützen-rifla mi igjen. Hadde en god treningsøkt i Alfhallen i dag, hvor fokuset var stillingsarbeid i liggende og knestående, som jeg ikke har skutt på 50m på en god stund.

KLARE FOR KUWAIT OPEN:

 
       Simon Kolstad Claussen                                   Kim Andre Lund                                     Stian Bogar


 ,        Ole Kristian Bryhn                                                       Odd Arne Brekne
                                          
                                                                 Harald Stenvaag

De første treningene har gått så som så, mens dagens trening i ligg og kne var oppløftende. Ammoen min som er testet av testskyting.no ser ut til å funke bra. Første ordentlige svar for å se hvor formen står føre Kuwait Open, får jeg allerede til helga. Sammen med 7 andre skyttere fra Team Kisen reiser vi i morgen til Eskilstuna for å skyte to 50m stevner. I og med at dette blir min første konkurranse på 50m i år, så har jeg ingen målsettinger utenom å jobbe hardt, riktig og like bra som jeg har gjort på mine siste luftstevner. Tar stevnene som trening og oppkjørring føre konkurransene i Midtøsten!

Vi skyter lørdag og søndag. Start 09.00 begge dager. Stian Bogar, Daniel Sørli, Tommy Johansen, Harald Stenvaag, Jørgen Elstad, Lars David Øvrum, Håkon Sørli, Siri Mortensen og Marte Ulberget er øvrige norske skyttere som blir å finne på dobbeltstevne i Eskilstuna.

Mer om Kuwait Open kan du lese på denne linken http://www.kssf.com.kw/gb2013/1.html

Tap i semifinalen av Østlandscupen 15m

Løiten: Høland/Bjørkelangen kommer ikke til å forsvare fjorårets sølvmedalje i Østlandscupen. Med ujevn skyting borte mot et knallsterkt Løiten lag, så ble vi i år sendt hjem som slakt i runden før finalen.

Høland/Bjørkelangen kvalifiserte seg til to Østlandscup finaler i 2012 og kom også fra de finalene med to sølvmedaljer. I år går Østlandscupens A-finale på 15m uten Høland/Bjørkelangen. Men i år har vi heller ikke vært gode nok. Laget er det samme som tok sølv i fjor med: Undertegnede, Thomas Bråthen, Siri Mortensen, Kjersti Nyborg Teigen og Nina Bøe. I første runde mot Sem og Sypdeberg var vi gode og presterte 1717 poeng, noe som var det beste resultatet i runde 1.
I kvartfinalen var vi derimot langt under pari og holdt på å gå på en smell mot Skarpskytten, men vant til slutt med to poeng etter beskjedne 1684 poeng sammenlagt.

I dag møtte vi seriefavoritt Løiten til dyst i semifinalen. Løiten som tok 4. plassen i Ø-cup finalen (med 1 skudd for lite) i fjor, har i år et ennå sterkere lag. Karoline Lien er byttet ut med Ole Magnus Bakken og Sverre Frøshaug er byttet ut med ingen ringere enn Kim Andre Lund, som skyter for Løiten ut denne 15m-sesongen. Med Marius Mellembakken, Ole Martin Døsen og Dag Lien på laget fra før, så har Løiten iallefall på papiret det klart sterkeste laget i år.
Da vi dessverre også denne runden presterte ujevnt på vårt lag, så ble det tap med ikke mindre enn 24 poeng. Og det også på en dag der Løiten laget heller ikke skjøt opp mot det de virkelig er gode for!

Selv skjøt jeg 344 poeng, etter 1 månede siden sist jeg tok i saueren. Kne og liggende fungerte fint, mens det på stående ikke var særlig godt holdeområdet. Jeg skjøt offensivt og riktig teknisk på første ståserien og fikk betalt med 49 poeng. På grunnlaget ble jeg altfor offensiv og hjalp til med skulderen, og var heldig som ikke fikk dårligere enn 10,0 9,4 og 9,5. Ellers grei skyting for min egen del.

Resultater fra runden:

Løiten: 1712 (69*)
Ole M Bakken: 344 (19*)
Ole M Døsen: 344 (12*)
Kim Andre Lund: 343 (18*)
Marius Mellembakken: 341 (9*)
Dag Lien: 340 (11*)

Høland/Bjørkelangen: 1688 (52*)
Thomas Bråthen: 344 (16*)
Simon Claussen: 344 (13*)
Kjersti N Teigen: 338 (9*)
Nina Bøe: 332 (9*)
Siri Mortensen: 330 (5*)¨

Gratulerer til Løiten og masse lykke til i finalen, som de på en normal dag kommer til å vinne!

PS: Thomas Bråthen var fra 1998 – 2005 en av landets aller beste DFS-skyttere med blant annet flere Norges Cup finaler, seier i Nationsfinalen, to Viken II triumfer, VM-gull lag og flere topp 10 plasseringer på militære mesterskap i 300 meter. Selv om han trappet ned i 2005, så vet han fortsatt hvordan det gjøres. Best på laget i forrige runde og best også i dag. Da var det dermed naturlig at undertegnede fikk høre det på veien hjemover^^

PS: Kim Andre Lund var dagens mest uheldigste skytter med totalt 5×9,9 skudd. Hele fire av disse kom på grunnlaget, hvor han hadde 96 poeng, forøvrig med 6 sentrum!

PS: Løiten har en god historie i Østlandscupen og har vært med i A-finalen hele 5 ganger de siste 10 årene. Sist de vant var i 2007. Nå har de en stor mulighet til å gå til topps på ny, dog på 15m!

PS: Den regjerende mester Oslo Østre er ikke med i årets Ø-cup finalen. Laget tapte byoppgjøret mot Nordstrand med 6-poeng. Samtidig skjøt A-laget til Oslo Østre Akershusserie på Kisen. Bjarne Muri og Nils Thomas Vaaland som i fjor skjøt på det seirende Ø-cup laget, ble tydeligvis i år ikke funnet gode nok for en plass i semifinalen mot Nordstrand og ble satt til å skyte Akershusserie i steden. Jens-Kristian Larsen som er fast mann på begge lag ble satt til å skyte Ø-cup mot Nordstrand. Det hele resulterte i tap i begge matchene.
Laget har dog en fin mulighet til å nå Ø-cup finalen likevel, da Oslo Østre 2 i morgen møter Blaker til den siste semifinalen.

PS: Lismarken, Nordstrand og Løiten er de lagene som er klare for årets A-finale, mens den neste plassen går til Oslo Østre 2 eller Blaker.  

Ny pers igjen!

Framgangen på luften fortsetter. Lørdag var jeg på plass i Alfhallen som arrangerte et etteraprobert stevne på 10 og 15 meter.

Jeg innledet noe svakt på 15m med 447 poeng, som dog holdt til seier med kun tre deltakere i klassen. På luftstevne var deltakelsen betraktelig høyere, og jentene fikk også lov til å skyte 60-skudd. Selv om jeg skjøt litt lurvete prøveskudd, så merket jeg tidlig at dette kunne bli veldig bra, hvis jeg bare var fokusert og offensiv nok på en riktig måte.
Fokuset glapp aldri, og jeg ble for offensiv på to skudd, ellers så var resten av skytingen bort i mot perfekt gjennomført. Nervene kom virkelig på slutten, og det kjentes nesten ut som jeg drev med skiskyting på de fire siste skuddene. Men jeg rodde der i land en nier og tre blinker og det ble 595 poeng på heltall og 622,7 poeng på desimal. En fantastisk herlig følelse!

Kisen arrangerte også finale for de som ville etter innledende skyting. Dessverre stilte kun fire stykker opp på dette, noe som jeg synes er veldig synd. Og med litt data-trøbbel, så ble finalen mer en treningsfølelse enn en konkurransefølelse. Men STOR creeds til min nye klubb for at de tok insiativ til dette. Norske skyttere inkludert meg selv, trenger finaletrening og jeg håper dette vil bli arrangert flere ganger på åpne stevner.

Jeg merket pulsen på den første tre-skuddserien og på de to siste enkeltskuddene. Ellers var ikke spenningsnivået særlig høyt i finalen. Jeg klarte å fortsette å holde på den fine teknikken og arbeidsoppgavene fra innledende skyting. Finalen i seg selv var jevn fra første til sisteskudd mellom meg, Håkon Sørli og Malin Westerheim. Westerheim røk denne gangen ut som nummer 3. Føre de to siste skuddene ledet jeg på Sørli med fattige 0,2 poeng. Da han avsluttet med to niere og jeg skjøt to tiere, så ble seieren til slutt ganske så solid.

Moro og godt. Men det som er mest deilig er å se at man får betalt for den innsatsen man legger ned i dette. Bedre følelse enn akkurat det, tror jeg nesten ikke det går ann å få 🙂


Malin, meg og Håkon etter finaleskytingen!

Fyldige resultater finnes på www.kisen.no

Man får ingenting gratis

Onsdag forrige uke var jeg i Charlottenberg og kombinerte en “Harry-tur” sammen med et luftstevne. I Tyskland var jeg godt ladet opp til begge konkurransene, men når man har jobbet fra 0900 – 1600 for så å hive seg i bilen å kjøre til Sverige, så er ikke kroppen like godt dystet.
Det merket jeg godt på dette stevne. Måtte jobbe som FY på hvert eneste skudd for å få tier. Var det noe som bare var bitte-litt ruskete, så ble det 9,8 – 9,9 med en eneste gang. Jeg er derfor fornøyd med jobbingen på de 40 første skuddene. Jobbet beinhardt og sto på hele veien. 394 poeng og 413,8 poeng på desmial og jeg ledet på Marianne Berger før de 20 siste.

Etter en grei femte-serie, så ble jeg dessverre frusteret over tre strake kantskudd, og klarte ikke å hente meg inn igjen på slutten. I tillegg til at jeg nok ble litt sliten. Men 516,9 poeng på desimaler med dagens form var likevel ikke ille 🙂

I seniormenn ble det seier. 0,9 poeng foran Henrik Tvengsberg, mens jeg ble slått av Marianne Berger (619,0 poeng) i åpen klasse. Eline Vatne og Sina Busk viste strålende form i Sverige, hvor førstnevnte skjøt ny pers på heltall med 398 poeng. Sina skjøt 397 poeng med heltall og var best av de to med desimal på 412,7 poeng.