Bilder fra IWK München 2013

Med fem dager på et av de største åpne internasjonale stevnene innen skyting, så ble det jo litt knipsning. Her er noe av det! 

 


Stor utstyrskontroll med LAAANG ventetid. Vi var heldigvis i god rute og ble kun stående i litt over 1 time. Det var flere som ble stående betydelig lengre! 


Sri Lanka sine skyttere var ikke heldige på flyplassen. Der ble både luftgevær og alt skytterutstyr sendt tilbake til hjemlandet. De fikk låne rifler, men måtte konkurrere uten skytterklær. Her tester de ironisk nok stivheten på en handske som de måtte bytte på å låne! 


Malin i finalen på konkurranse 1


Malin i finalen på konkurranse 1 med TV-kamera både bak og foran


Bronse på første konkurransedag til Malin bak tyskerne Monica Dummer og Selina Gscwandtner


Marianne “hurtigskytter” Berger i aksjon

 


Eline Vatne

 


Finalejuryen i ISSF. Han til venstre med svart jakke og hvit hår er ingen ringere enn selveste Willy Grill. 


Malin på vei inn på standplassen for sin andre finale


Meget spennende i finalen. Malin var 0,1 poeng foran Amerikanske Gratz føre siste skuddet og avsluttet mesterlig med en 10,8. Dermed kom gullet hjem til Norge. 


Medaljeseremoni og nasjonalsang


Godt fornøyd med å perse i Tyskland. Spesielt moro var det når selveste OL-vinner Alin Moldovenau fra Romania kom bort for å gratulere meg med pers!


Backer opp Are føre finaleskytingen


Are i finalen fra skive 6


Kom til slutt på en fin 5. plass


Vant gjorde Peter Sidi. 600 poeng innledende og seier fra skive 1 i finalen = Suverent! 


Kanskje den søteste jenta på hele IWK: Ivana Maksimovic fra Serbia. 22-åringen som perset med hele 5 poeng i London og tok OL-sølv på halvmatch, mistet finalen med tre 9,9 på første konkurransedag. På andre konkurransedag ble det 398 poeng og finale, hvor det ble seier foran danske Stine Nielsen (i bakgrunn på bilde). 

Perset i min første internasjonale konkurranse

Jeg har akkurat nå i skrivende stund hvert hjemme i 24 timer, etter landingen på Gardermoen lørdag kveld. Fra tirsdag – lørdag, så har jeg tilbringet dagene på det fantastiske skytterannlegget i München, hvor Tyskerne arrangerte VM senest i 2010. Nok en gang samlet det åpne internasjonale stevne IWK München verdens beste skyttere på standplass. Med unntak av deltakere fra Kina og Körea, så var verdenseliten meget godt representert, spesielt i senior. Finalegrenser med 597 på senior menn og kun en finaleplass med 397 i senior-kvinner sier sitt om nivået. På andre konkurransedag, så var det over 30 skyttere i seniormenn som hadde 594 poeng eller bedre! 

Jeg dro i følge med syv andre norske skyttere. Håkon Sørli, Jørgen Elstad, Malin Westerheim, Sina Busk, Marianne Berger og Are Hansen er alle godt i gang med oppkjøringen til EM og har denne konkurransen som det viktigste oppkjørringsstevne. Jeg og Eline Vatne fulgte med på laget for matching og god internasjonal erfaring. Med på turen var også Morten Elstad, Harald Stenvaag og coach Øyvind Sirevaag. Norske Megalink var også til stede og hadde stand på den store skytterarenaen. 

TO MEDALJER TIL MALIN
Av de norske resultatene, så ble Malin Westerheim igjen det store navnet. Unikummet fra Krapfoss viser virkelig at hun bare har vokst med deltakelsen i OL. Mens flere av de andre OL-deltakerne har vært slitne etter konkurransene i London, har Westerheim bare fortsatt å kjørt på med samme treningsiver. Det blir resultater for den som legger ned innsats, noe hun virkelig er et godt bevis på også nå. På første konkurransedag ble det 395 poeng innledende og skive 6 i finalen. I finalen som ble skutt etter det nye systemet, kom hun litt skjevt ut, men skjøt glimrende på enkeltskuddene. Det holdt til slutt til bronsemedalje. 
På andre konkurransedag, så ble det sterke 397 poeng innledende. Finalen var meget spennende, hvor Malin var med i kampen hele veien. På slutten viste hun sin utrolige mentale styrke og avsluttet de to siste skuddene med 2×10,8. Dermed måtte Elisabeth Gratz fra USA se seg slått og gullet kom hjem til Norge! 
Så langt i 2013, så har Westerheim skutt hele syv åpne internasjonale konkurranser og vunnet seks! Tre suverene seiere i Swedish Cup, to suverene seiere på Kisen Open, samt en seier og en 3. plass på IWK München. Det er inget annet å gjøre enn å gratulerer stort med en sinnsyk start på 2013! 

SINA NÆR FINALEPLASS
Av de øvrige juniorene, så viste Eline Vatne fine tendenser på begge dagene, men dessverre ble det for mange niere etter en flott start på begge dager, og 391 og 387 poeng. Sina Busk var den som var nærmest en finaleplass av de øvrige juniorene. Med meget god teknisk og rytmisk skyting på første konkurransedag, så gikk det mot en god finaleplass. På sisteserien ble det nok muligens litt spennende. Med 96 på sisteserien og 9-er på sisteskuddet, så ble det 394 poeng og finalen glapp med et poengsmargin. En 11. plass i en stor internasjonalkonkurranse er dog meget bra. På siste konkurransedagen fikk hun 391 poeng. 

Håkon Sørli viste også at han har stigende EM-form. Det gikk mot finaleplass begge dager, men sisteserien ødela for Sørli. På første dagen ble det 586 poeng med en avslutning på 94. På andre dagen startet han litt svakt, men fant for alvor flyten midtveis og hadde 24 blinker på rad. På sisteserien fikk han anvist en bom, noe som var skivefeil. Da ble han bedt om å skyte et nytt konkurranseskudd, mens ISSF-sjefen stod rett bak og så på. Da faller man fort ut av rytmen og med 97 poeng på siste serien ble det 588 poeng. Men flere serier på 100 og 99 poeng viser at Sørli er i stigende form til EM. 

Jørgen Elstad fikk 581 poeng første dag og skjøt sitt beste stevne for sesongen på andre dagen med 586 poeng. 

GOD AVSLUTNING PÅ KONKURRANSEDAG 1
Etter dårlige finaler og dårlig prestasjon under press på Kisen Open, så gjorde jeg avtrekket mitt både direkte og tyngre. Nå slipper jeg å klemme inn til trykkpunkt, men må samtidig klemme vanlig fra trykkpunkt og inn, for å få skudde til å gå av. Dette fungerte meget bra på mandages RTT-trening, men jeg slet mer på onsdagens treningsdag i Tyskland. Jeg valgte derimot å la den stå og fokuserte på å jobbe hardt, riktig og senke skuldrene med tanke på at dette var mitt første møte med verdens beste skyttere.
Men jeg var likevel litt preget på konkurransedagen. Det er noe ekstra som skjer når du er på stevne utenlands og iallefall en så stor konkurranse. Det er ikke som et vanlig midtuke stevne her hjemme i Norge. Jeg klarte heldigvis å gjøre som planlagt og skjøt en god førsteserie, men som dessverre ikke var på mer enn 97- poeng med to 9,9 og en 9,8. Neste serien var heller ikke dårlig, men jeg slet litt med balansen og havnet fort til siden når ting bare var litt lurvete. 96 med to 9,9 og 9,8. Ga ikke opp og fortsatte å følge de planlagte arbeidsoppgavene, men med en ny 96-serie, så raste jeg som en foss nedover listene og var en stund rangert som tredje-dårligste skytter.
Da falt alt som var av puls og spenning bort. Jeg fortsatte å være pirkete, men ble mer bestemt, kontant og offensiv i det jeg drev med. Da snek også skuddene seg innenfor tier-ringen. Med 98-100-100 som avslutning, så klarte jeg å oppnå godfølelsen til tross for 65. plass og 587 poeng. Det var moro!

KONKURRANSEDAG 2: PERS OG OL-GRATULASJONER
Jeg forberedte meg godt til andre og siste konkurransedag med blant annet å få nok søvn og en god frokost på morningen. Deretter fulgte en god oppvarming med både fysisk og tørr-trening. Jeg holdt med til samme arbeidsoppgave metode med fokus på å være pirkete, men offensiv, rene avtrekk og etterholding. Da jeg selv syntes jeg hadde en del uflaks på første dagen, så var det deilig å se at det gikk inn nå. Skudd som jeg nå rynket litt på nesen over gikk inn som hovedsaklig 10,1 (hele 10×10,1 på hele 60-skudden!!). Med en forrykende start på 100 og 99, så datt jeg ut av det på skudd nr 21. Jeg holdt dønn rolig, men var for defensiv med fingeren og når det til slutt smalt var jeg på vei ut og avtrekket var heller ikke rent = 8,9. Med en 9,8 på neste skudd tok jeg meg en god pause, og heldigvis klarte jeg å nullstille meg og fant raskt tilbake til flyten. Med 97 på nevnte serie og to strake 100-serier, så ble det spennende på slutten.
Spesielt kom pulsen raskt når jeg hadde 10 minutter igjen på 8-skudd, men da klarte jeg med en gang å fokusere på NTG Kongsivinger og RTT-øvelsen 25 skudd på 15 minutter, og jeg ble ferdig i god tid før tiden var ute. På et skudd var jeg for unøyaktig med avtrekket, men ellers så gikk det strålende. Med en 10,1 på sisteskudde, så stod det 594 poeng på skjermen. At jeg kom på 30. plass som den dårligste rangerte av de ni skytterne på 594 poeng, hadde null betydning.
Følelsen av å få godt betalt etter å ha jobbet beinhardt, og adrenalinkicket ved å nå nye høyder i idretten man legger ned så mye tid på er herlig. Stort var det også da selveste Alin Moldoveanu (regjerende Olympiske mester) kom bort å gratulerte meg med pers, selv om han hadde skutt sitt dårligste resultat på 2 år med 586 poeng.

5. PLASS TIL ARE
Are Hansen som er Norges største medaljehåp i EM, leverte to gode konkurransedager med 595 poeng på dag 1 og kruttsterke 598 poeng på dag 2. 598 poeng holdt til skive 6 i finalen i det knallharde selskap. Are slet litt på de to tre-skudd seriene, men skjøt flere gode skudd innledende. Forspranget opp til en imponerende firer-bane beståendes av: Yuri Scherbatsevich (Hviterussland), Alexander Schmirl (Østerrike), illa Charheika (Hviterussland) og Peter Sidi (Ungarn) var derimot for stort etter tre-skuddene og Are kom på 5. plass. Men nok en imponerende prestasjon av Krapfoss-skytteren som igjen viser at han holder verdenselite-nivå i luftrifle. 
Kanskje verdens beste skytter gjennom alle ISSF sine rifle-disipliner (10m, 50, og 300m) Peter Sidi fra Ungarn skjøt fantastiske 600 poeng innledende. Finalen var også av det imponerende slaget og fra skive 1 tok han gullet foran Charheika fra Hviterussland. 

Marianne Berger skjøt godt med 396 poeng begge konkurransedagene, noe som holdt til en 19. og 17. plass i det tøffe selskap. Utrolig nok kun et hårfint poeng unna finaleplass, men likevel hele 9 og 11 plasser bak den siste finaleplassen. SMÅ marginer i verdenseliten i rifleskyting! 

Summa summarum: En strålende flott tur med flott reisefølge. En tur jeg har fått mye inspirasjon av og som også forhåpentligvis har gjort meg bedre! 

 

Kisen Open dag 2: Snuste på EM-plass.

Med betydelige lavere skuldre enn gårsdagen, så klarte jeg å kose meg på standplass i dag. Da ble det også en mye bedre gjennomføring og et bedre resultat enn gårsdagen, selv om de gamle syndene fra gårsdagen også kom tilbake når presset var som verst.

Jeg jobbet bra med pusten og hadde en helt annen innstilling. Allerede fra første skudd av, så fløt det veldig bra på. Jeg klarte å bevare flyten i det jeg drev med og var flink med å ta pauser når jeg var sliten og når jeg merket at jeg falt ut av rytmen. Jeg var også flink til og ikke bry meg om poeng, men med tier på tier, så ble jo poengsummen stadig høyere og da selvsagt spenningen større.

Etter 53 skudd ble spenningsnivået dessverre for høyt. VIPS så lå jeg plutselig ann til EM-bilett med god skyting på de siste syv skuddene. Jeg gjorde alt jeg kunne for å roe ned kroppen og fokusere på de riktige tingene, men avtrekksfingeren slo seg vrang igjen, og da ble det ikke enkelt. Med en 9,9 10,0 9,5 9,8 og 9,9 på de fem neste skuddene så var det kjørt. Da hjalp det dessverre lite med 10,8 og 10,3 på de to neste. Sammenlagt opp til Jonas E Larsen etter to konkurranser skilte det 1,3 poeng, mens det skilte 0,2 poeng opp til Ole Martin Døsen.
Men i bunn og grunn ingenting å være sur for. Det var skytingen på dag 1 som ødela mulighetene. I dag var jeg en helt annen person på standplass og koste meg på de første 53 skuddene og de to siste. Gjennomføringen der må tas med videre!

614,7 poeng ga skive 3 i finalen bak de to kanonene Are Hansen og Ole Magnus Bakken. Finalen som ikke telte i det hele tatt på EM-uttaket skulle bli en fin bonus, hvor jeg igjen skulle fokusere på å ha det gøy. Det klarte jeg dessverre ikke. På prøveskuddene gikk det igjen veldig bra, men med en gang det virkelig gjaldt, så startet avtrekksfingeren med sine parkinson tendenser igjen. Jeg hadde ikke kontroll og da blir det igjen veldig vanskelig og ikke morsomt. Endte til slutt på en 6. plass denne gangen, men hadde jeg i det minste hatt kontroll på det jeg drev med, så hadde det faktisk vært bedre med en 8. plass!  

Det er skuffende at jeg ikke klarte å levere når det gjaldt som mest, når jeg vet at jeg har skutt flere gode finaler før og vet at jeg kan så mye bedre. Nå har jeg justert på avtrekket, så trykkpunktet er veldig hardt i håp om at dette kanskje kan være en bedring. Uansett så viste jeg iallefall en del av hva jeg kan på den innledende skytingen i dag. Det er både gøy og deilig, selv om finalene la en liten demper på det hele.


Are Hansen tok to suverene gullmedaljer og er det sterkeste medaljehåpet i EM på herresiden. 


Lars David Øvrum tok en sølvmedalje og en gullmedalje på Kisen Open etter sterk finaleskyting. EM-plassen røk dessverre etter for dårlig skyting innledende. 

Are Hansen skjøt to suverene finaler og tok fult fortjent to gullmedaljer i senior menn. Øyvind Solbrekken Flatla skjøt også en sterk finale i dag og tok sølvet foran Jonas E Larsen. I skrivende stund gjøres det nå en vurdering på hvem av disse to som blir tredjemann sammen med Are Hansen og Ole Magnus Bakken på det norske herrelaget til EM.


Katrine Lund viste sterk skyting under Kisen Open og selv med en lånt børse, så skjøt hun seg inn på EM-laget sammen med Sina Busk og Malin Westerheim. Et sterkt og spennende jentelag på juniorsiden!

Malin Westerheim var helt suveren blant jentene. Helt overlegen i både innledende og finale, og bør regnes som et hett medaljenavn i Danmark. Med seg på laget får hun Sina Busk og kanskje noe overraskende Katrine Lund fra Numedal. Lund sin luftbørse sviktet i dag, men hun fikk låne luftgeværet til Daniel Sørli. Det kunne nesten ikke endt bedre. Med 395 på heltall og en sterk finale som ga 2. plass bak Malin, så skjøt hun seg inn på EM-laget.


Kristina Vestveit er tilbake på skytterbanen. Da Marianne Berger prioriterte studier framfor finaleskyting, så var bordet duket og med to gode finaler ble det to gullmedaljer for OL-deltakeren fra 2008. Men den innledende skytingen stod ikke helt i samme stil og årets EM i luftrifle går uten Kristina. 

De to øvrige norske lagene ser slik ut: 

Junior menn:
Håkon Sørli, Ola M Strand og Jørgen Elstad
Senior kvinner:
Marianne Berger, Christina Langeland Teigen og Anne Marit Nordløkken.

Kisen Open dag1: Mentalt skakk kjørt

Jeg både sprudlet, smilte og gledet meg masse før skyting i Alfhallen i dag. Men da det hele startet så ble det alvor og nervøsitet over det hele.

Prøveskuddene fløt bra på og jeg gjorde det jeg har trent på. Men da serien startet så kom vel det man klassisk kan kalde “Medaljen stilte seg foran hullkornet og sperret siktelinjen”. Jeg ble feig, turte ikke trekke av, redd for å feile, fikk med en gang negative tanker i hodet, ja ALT jeg hadde trent på ble plutselig bare hvisket bort. Akkurat som å trykke på en knapp.
Spenningsnivået ble høyt og pulsen høy. Likevel var faktisk ikke holdeområdet så altfor dårlig, men det jeg slet veldig med var avtrekksfingeren. Den gikk rett og slett berserk. Dirret så man skulle tro jeg hadde parkinson. Levde sitt eget liv og jeg hadde null kontroll.

Det er morsomt at man kjenner det dunker litt og det skal være et visst spenninsnivå. Men når spenningsnivået blir så høyt, at man ikke lengre har kontroll, da er det ikke noe morsomt lengre. Og det var det ikke dag. På trening har det gått veldig bra denne uka, og det er utrolig skuffende og prestere langt under hva man kan når det virkelig gjelder. Jeg har INGENTING i et EM å gjøre, med slik skyting jeg viste i dag.

Det gikk mot katastrofe, men heldigvis klarte jeg å roe meg ned på slutten. Da var skuldrene så lave og skuffelsen så stor, så det var heller ikke noe vanskelig. Med 102,5 og 104,3 på de to siste seriene, så karret jeg meg inn på 7. plass med 611,1 poeng.

På finalen innledet jeg igjen godt med prøveskuddene. Men da den første treskudd-serien startet, så slo nervene til igjen og avtrekksfingeren dirret som en kaffekoker. Jeg innledet med 2×10,1 og en 9,5 til venstre. Etter å ha innledet neste treskudd-serie med 9,7 på samme plassen, skurdde jeg to knepp til høyre og bestemte meg bare for å la det bære heller briste. Det endte med at jeg ble altfor offensiv og 8,0 på neste skudd. Dermed var det slutt og det hjalp lite med at jeg avsluttet med fire blinker.
Ole Magnus Bakken så 8-tallet to ganger i finalen og røk ut før meg, men en 7. plass er likevel meget skuffende, i forhold til hvordan treningene har vært i det siste.

I dag var det ikke noe gøy å skyte. Når spenningsnivået blir så stort at man ikke har kontroll på hva man gjør, da er det ikke noe moro. I skrivende stund har jeg akkurat tatt en løpetur for å løpe av meg skuffelsen og gjør nå alt for å prøve å nullstille seg til i morgen. I morgen skal jeg gjøre det jeg kan for å ha det gøy, noe som også er hovedmålet, samt å prøve å se det positive i alt jeg leverer. Det er jo også tross alt derfor jeg driver med dette, fordi det er gøy.

Ole Magnus Bakken skjøt sinnsyke 630,1 på den innledende skytingen. Det er det vel ingen skytter i verden som har klart å kopiere foreløpig. Men i finalen gikk det dessverre skeis. Are Hansen vant foran Jonas Engebret Larsen og Henrik Tvengsberg. Ola M Strand vant i junior menn foran Lars David Øvrum og Jørgen B Elstad.
Blant jentene så var Malin Westerheim helt suveren innledende, fikk god følge av Rikke Rise Halseth i finalen, men vant også der som hun ville. Bronse til Åshild Flatla. Kristina Vestveit gjorde comeback i høst og tok en imponerende seier i senior kvinner.

 

Kretsmester på 15m innendørs!

Jeg skjøt i dag KM 15 meter i DFS innendørs, som ble arrangert på banen til Fet skytterlag. Akershus skyttesamlag består av 4 forskjellige kretser og jeg hører til krets 1. De skytterlagene som hører til krets 1 er: Sørum, Blaker, Urskog, Fet, Høland/Bjørkelangen, Søndre Høland,Rømskog og Setskog.
Det er alltid morsomt og spennende å dra fram saueren igjen etter og ikke ha skutt med den på en god stund. Selv om DFS-øvelsene er totalt annerledes fra matchøvelsene jeg vanligvis driver med, så kan jeg med god samvittighet se at spesielt all luft-treningen også gir resultater på DFS’en.

Jeg slurvet veldig mye på prøveskuddene og slet kraftig med å komme meg inn. Når det gjenstod 30 sekunder igjen av prøveskuddene, så hadde jeg ennå ikke skutt en eneste blink, men avsluttet med to tiere over og en tier under. Jeg lot ikke den slurvete innskytingen gå innover meg og fokuserte med en gang på avspenning og å bruke pusten riktig. Lukket øynene, kjente at jeg satt godt og i balanse i kne og pustet rolig og avslappet med hele kroppen. Da forsvant de gale tankene med en gang og fokuset var der det skulle være.

Med unntak av en rufsete tredjeserie på kne, så var resten av gjennomføringen akkurat slik jeg ønsker at den skal være. Offensiv, tøff, rene avtrekk, rolig og avslappet pusting og tro mot teknikken sin hele veien. Avsluttet med et nydelig grunnlag på 100 poeng som med et knepp ned på stående fort kunne vist 10 innerblinker.

248 poeng med seriene: 50-49-49-100 og jeg forsvarte KM-tittelen innendørs fra i fjor. Jan Strand fra Blaker tok 2. plassen med 242 poeng. Noterte med det samme ned gjennomføringen og god følelsen i boka, og ta vare på den til helga 🙂

Resultater fra årets KM 15 meter finner du på denne linken: http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=78025
Les også om stevne på Urskog skytterlag sine hjemmesider. Trolig det skytterlaget i landet som er flinkest til å oppdatere sin hjemmeside: http://www.skytterlag2.no/urskog/

Tidevis mye bra i Fredrikstad

Jeg skjøt i går luftstevne i Rolvsøyhallen arrangert av Fredrikstad MSL. Sesongens første luftstevne i Norge i 2013 og mitt første stevne med min nye Feinwerkbau. Dette var også min siste luftkonkurranse før helgens EM-uttak på Kisen Open.

Jeg endte opp med 588 poeng (614,3 poeng på desimal). Seriene: 96 – 100 – 99 – 97 – 100 – 96. Tre av seriene var veldig gode og jeg tar med meg gjennomføringen der videre. Da skjøt jeg nærmest perfekt rytmisk og teknisk. Akkurat slik jeg vil skyte på hvert stevne. Var offensiv, men leverte hele tiden rene avtrekk, nølte ikke og var ikke redd for å feile. På de tre andre seriene nølte jeg dessverre for mye, og hadde feil tankegang i hodet. Da forsvinner poengene fort.
Med en god treningsøkt på torsdag, samt testing av ammo, så håper og tror jeg at formen skal sitte til helgen.

Av andre resultater å nevne så skjøt Are Hansen 595 og vant seniorklassen. Henrik Tvengsberg kom på 2. plass med 589 etter å ha avsluttet med fire hårfine niere. Jeg kom på 3. plass. Lars David Øvrum vant juniorklassen med 584 poeng. Øvrum er et navn å merke seg til helgens EM-uttak. Etter lang ventetid, så har den tidligere NTG Kongsvinger eleven fra Ullensaker endelig fått ny dress. De to siste årene har han skutt med en dress som vel kan sies og ikke være spesielt stiv. På Fredrikstad i går hadde han hele ni skudd på 9,9 og kun fire skudd som satt utenfor 9,8. Det ga fine 613,5 i desimaler noe som hadde holdt til gode finaleplasser alle dager på Swedish Cup. Øvrum er på gang og bør merkes til helgen!
Av jentene så var ikke uventet Malin Westerheim den beste, denne gangen med 395 poeng.

Det ligger ann til et spennende Kisen Open hvor alle de norske lagene til luft-EM i Oddense skal tas ut. Juniorene har hatt to uttaksstevner før i Fredrikstad som også teller, mens for seniorene teller kun uttakene på Kisen Open, samt at det blir lagt noe vekt på prestasjonene i Sävsjø.
Ole Magnus Bakken og Are Hansen er selvskrevne på det norske laget i senior-menn. Men til mange sin store overraskelse så har både Ole-Kristian Bryhn og Kim Andre Lund lagt luftbørsa mer eller mindre på hylla denne sesongen. Dermed er den siste EM-plassen i seniormenn  VID ÅPEN! Både undertegnede, Daniel Sørli, Henrik Tvengsberg, Jonas E Larsen, Ole Martin Døsen, Vidar Strøm og ikke minst Øyvind Solbrekken Flatla er navn som kjemper om den siste EM-plassen.

Avgjørelsen faller i Alfhallen til helga og jeg anbefaler alle skytterinteresserte i nærheten å komme for å ta en titt på landets beste luftskyttere i aksjon!

Mer om Kisen Open kan du lese på www.kisen.no
Fyldige resultater fra gårsdagens stevne i Fredrikstad finner du på www.fmsl.no 

Supergod samling på Kongsvinger

Denne helga (lørdag) var jeg på samling med RTT Oslo/Akershus/Buskerud i gode gamle lokaler på NTG Kongsvinger, hvor en dag uten trening er en dag uten mening. Lørdagen ble brukt meget godt fra morgen til ettermiddag/kveld, hvor jeg kunne notere meg for totalt 6 treningstimer i kroppen.
Totalt skjøt jeg 420 skudd med min nye luftrifle: Feinwerkbau 800. Etter litt hytt og pine i starten, så fikk jeg til slutt stilt inn våpenet slik jeg ville ha det. Og da gikk det strålende. Hovedfokuset på samlingen var automatiseringstrening med god veiledning av Øyvind Sirevaag. Jeg fulgte planen og syntes jeg skjøt meget godt teknisk. De første treningene etter Swedish Cup har vært så som så, men i det siste har jeg kjent at det har begynt å løsne litt. Og lørdagens trening var ennå en bekreftelse på det. Til tider, så skjøt jeg faktisk opp mot det jeg vet jeg virkelig kan, og det er selvsagt veldig moro.

Yppet meg mot Malin Westerheim på en 60-skudd med desimal, men måtte til slutt se meg slått med 3,2 poeng etter å ha oppnådd 616,5 poeng (593 på heltall).

Etter 5 timer skyting, så ventet en beinhard fysisk økt med Kristina Vestiveit i Storhallen på Kongsvinger. Både hard kondisjonstrening og styrketrening, med hovedvekt på stabelisering i mage og rygg, samt muskler omkring hofta. De viktigste musklene som er i spenn under skyting.

Totalt 9 skyttere var i aksjon under samlingen. På RTT-gruppen til Oslo/Akershus/Buskerud er vi 8 skyttere som trener på Trosterud hver mandag fra 1800 – 2100. Skyting i 2 timer og fysisk i 1 time. Anbefaler folk å melde seg inn her. Kristina Vestveit er dyktig og kan veldig mye, i tillegg er det alltid moro å ha en gruppe å trene med. Det gjør skytingen mer morsom og får en også bedre på sikt!

Noen bilder fra samlingen. ALLE FOTO: ØYVIND SIREVAAG

              

                                                                           

Ny luftbørse!

Jeg innledet luftsesongen i høst med å skyte med Walther LG300 XT. Men etter å ha prøvd Feinwerkbau på en trening i Alfhallen, så ble jeg frelst der og lånte et lagsvåpen av Kisen: en standard Feinwerkbau 700. Det er også denne jeg stort sett har skutt med i denne luftsesongen.

Nå har jeg fått min egen Feinwerkbau og den nyeste modellen FWB 800. Børsa har flere justeringsmuligheter enn 700-modellen og jeg synes også den generelt er mye bedre å holde i og kontrollere, selv om den er ganske lik 700-modellen.
Ser fram til forhåpentligvis mange flotte stunder med denne herlige krabaten!

        

 

Bilder fra Swedish Cup 2013

Swedish Cup 2013 er over, og som vanlig med flere gode norske prestasjoner. For min egen del så ble det ingen gode konkurranser. Influensaen i romjula satte nok sitt preg på formen. Jeg lagde plan for hver konkurranse dag og fulgte planen bra på den første og siste konkurransen, men selvom jeg kjempet på og gjorde mitt beste så klarte jeg ikke å skyte opp mot hva jeg vet jeg kan. 610,0 poeng på første konkurransedag og 21. plass som beste må sies å være en nedtur.

Men igjen var det en artig tur med godt selskap og som nevnt over, så var det igjen flere norske som kom hjem med medaljer. Malin Westerheim beviste at hun er landets beste kvinnelige skytter og kanskje også landets beste luftskytter uansett kjønn. Tre suverene innledende resultater, pluss sterk finaleskyting hvor alle nå starter på lik linje, holdt til tre suverene gullmedaljer. Rikke Rise Hallset viste fin form på første stevnedagen og tok en bronsemedalje. Her tok også Siri Mortensen med kyssesyken friskt i minne en 5. plass. Karoline Hansen fra Meråker fikk med seg en 4. plass, mens klubbvennine Anja Rønningsgrind skjøt seg til finale alle tre dager og noterte seg for en 6. plass som best.

 Marianne Berger viste også at hun er blant medaljekandidatene i EM i Danmark om en snau måned. På første konkurransedagen slo Ørje jenta selveste Constanze Rotzsch fra Tyskland. Rotzsch er kanskje Tysklands beste kvinnelige luftskytter per dags dato og har danket ut ingen ringere enn Sonja Pfeilschifter fra det Tyske EM-laget. På den siste konkurransedagen hadde de to en herlig duell som Rotzsch til slutt vant etter å ha avsluttet de tre siste finaleskuddene med utrolige: 10,8* 10,8* og 10,6*. Rotzsch ble oså den beste individuelle skytteren på Swedish Cup, med Malin Westerheim hårfine 0,5 poeng bak.

Blant herrene så ble det ingen medaljer, men Øyvind Solbrekken Flatla skjøt seg til en fin 6. plass på andre konkurransedagen. Ole Magnus Bakken var den suverent beste innledende skytteren under hele stevne med 595, 595 og 597 på heltall og et snitt på vel over 104,88 poeng på samtlige av seriene over alle tre dager. Bare for å ha sagt det: Dette er skyting av STOR verdensklasse.
Men på finalene gikk det dessverre igjen skeis for Stange skytteren. Med syver og åttere på finalens innledende 3-skudd serier på alle finalene, så var han ute av det allerede før enkeltskuddene var i gang. Selvsagt utrolig synd for en som kanskje er verdens beste skytter når det kommer til den innledende kvalifiseringen.

I junior ble det bronse medalje på dag 1 til Ola M. Strand fra Meråker. Strand skjøt seg også til finale på dag 3, hvor han havnet på 7. plass.  Håkon Sørli fra NTG Kongsvinger viste også fin EM-uttaksform med finaleplass på alle tre konkurransene. På dag 1 ble det 7. plass, mens han på dag 2 kom på 5. plass. På dag 3 var han hårfine 0,2 poeng fra Bronsen og tok den noe ærgelige 4. plassen

Her kommer noen bilder fra den flotte skytterarenaen i Sävsjø Skyttecenter.


Norges beste luftskytter i aksjon!


Eline Skovli Utne


Sina Busk var blant medaljesnakkisene i junior kvinner, men klarte dessverre ikke å følge opp den flotte skytingen tidligere i høst på Sävsjø.


Øyvind Solbrekken Flatla ble best av de norske seniorgutta med en 6. plass. Flatla har for alvor meldt seg på i kampen om en EM-plass, men er overraskende og utrolig nok ikke påmeldt på Kisen Open. Vi får håpe at han tar til fornuften og etterpåmelder seg.


Vakker skyting av Constanze Rotzsch!


Anja Rønningsgrind fra Meråker viste fram fin skyting i Swedish cup og skjøt seg til tre finaler, hvor hun noterte seg en 6. plass som best. Her sammen med trener Knut Bakken etter innledende skyting på dag 2. Selv tok Bakken tre gullmedaljer i veteran-klassen.


Malin Westerheim gratuleres av Kjell Roar Livold etter nok et toppresultat.


Håkon Sørli viste best stabil skyting av de norske juniorene med en 7.- 5. og 4. plass i årets Swedish Cup. På siste konkurransedag tapte han bronsen med fattige 0,2 poengsmargin.


To gode idrettsutøvere som ga publikum stor underholdning i en av de siste finalene. Constanze Rotzsch gikk seirende ut av den jeve duellen. Rotzsch vant også på dag 2, mens Marianne var best på dag 1!
Stor norsk tropp til Swedish Cup i Sävsjø

I tradisjonens tro så innledes det nye året for mange av oss skyttere i Sävsjø for årets aller første internasjonale konkurranse: Swedish Cup. Konkurransen er Skandinavias største skytterkonkurranse for øvelsen luftvåpen på 10m og i alt så samles over 600 skyttere, fordelt på pistol og rifle. Det skytes tre konkurranser med finaler på tre dager.
Nytt av året er at det skytes med desimaler og med kortere skytetider. I tillegg vil finalene foregå i et helt nytt program for aller første gang, så det vil bli spennende å se de ulike resultatene og hvordan nivået er. Men uansett så er det i midten det er mest poeng, og de beste vinner uansett.

Av de mange deltakerne så er det stort sett skyttere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark. Norge har gode tradisjoner i Sävsjø og stikker ofte av med flere medaljer. Under kan du lese min vurdering av flere av de største medaljekandidatene fra Norge. Starter først med meg selv, før medaljekandidatene kommer hver og en etterhvert.

 


NAVN: Simon Kolstad Claussen
KLUBB: KISEN MSL
Tidligere klubber: Østre Romerike MSL og NTG Kongsvinger
Personlig rekord på luft: 593
Klasse: Senior Menn.
Vurdering: Har fått slappet godt av og trent en del fysisk i jula, men ble sengeliggende med influensa fra 3. juledag av. Er klart bedre nå, men ennå litt harkete i kroppen, noe som selvsagt ikke er en fordel. Treningsdagen i dag ga også flere spørsmål enn svar. Har bestemt meg for å være offensiv og bestemt holde meg til teknikken i morgen, så får vi se hvordan det går. Har i høst vist at jeg kan mye på mitt beste. Kan snuse på finaleplass med klaff. Senior menn

MEDALJEKANDIDATER

NAVN: Ole Magnus Bakken
KLUBB: Stange Sportsskyttere
Tidligere klubb: NTG Kongsvinger
Personlig rekord på luft: 599
klasse: Senior menn
Vurdering: Trolig Norges beste skytter, hvis man slår sammen alle OL-øvelsene. 8. plass i OL på samme øvelse i sommer. Trolig den beste innledende skytteren av alle i seniorklassen. Blir veldig spennende å se hvordan han takler det nye finaleopplegget. Det kan meget godt være til hans fordel. Finalenerver eller ei, så skal han alltid regnes i alle konkurransesammenhenger. En av de få store favorittene.


NAVN: Ole Martin Døsen
Klubb: Stange Sportsskyttere
Personlig rekord på luft: 593
Klasse: Senior menn
Vurdering: Har satset stort på luftskyting i høst og langt ned store mengder med trening, noe som har gitt resultater. 593 poeng på et lokalt stevne hjemme på Stange og samme poengsum på Fredrikstad Open, hvor han også tok bronsemedalje, kun slått av Are Hansen og Mikael Svensson. Har dermed vist at hvis han har dagen og litt flaks, så kan han også her være med i medaljekampen. Er også med i kampen om en EM-bilett.


NAVN: Endre Hagelund
KLUBB: Stavanger MSL
Personlig rekord på luft: 596
Klasse: senior menn
Vurdering: Alltid stabil på resultater fra 588 – 592. Utdanner seg via militæret i Lillehammer, hvor han har muligheter til å trene skyting, spesielt luft som er yndlingsøvelsen. Har hatt en fin høst og har igjen vist stabile resultater. Deltok på landslagssamling i desember. Viste fin form i Fredrikstad Open med to finaleplasser. Med i kampen om finaleplass også her.


NAVN: Håkon Sørli
Klubb: Kisen MSL / NTG Kongsvinger
Personlig rekord på luft: 594
Klasse: Junior menn
Vurdering: Var norges beste junior skytter i hele 2012. Har slitt litt i høst med å vise samme form som i fjor, men er likevell den av de norske juniorgutta som har vært best på luft så langt og leder EM-uttaket. Tok tre sølvmedaljer i Swedish Cup i fjor. Er den formen tilbake, så blir det høyst trolig nye medaljer også i år.

 


NAVN: Marianne Berger
KLUBB: Oslo Østre MSL
Tidligere klubb: NTG Kongsvinger
Personlig rekord på luft: 399
Klasse: Senior kvinner
Vurdering: Har denne høsten vært den klart beste av de senior-damene som har skutt stevner, men har også måtte holdt en del tilbake grunnet studier og eksamen. Har samlet krefter i jula og er klar til dyst nå. 399 og 398 på stevner i høst, samt 400 på trening flere ganger sier sitt om nivået. Er blant de store medaljefavorittene. Vinner om hun har dagen!NAVN: Christina Langeland Teigen
Klubb: Kisen MSL
Tidligere klubb: NTG Lillehammer
Personlig rekord på luft: 399
Klasse: Senior kvinner
Vurdering: Var blant landets beste luftskyttere i 2012 og fikk seg en World Cup tur i våres. Har vist flott form i høst med flere sterke resultater blant annet i Fredrikstad Open (397 og 399). Skyter sitt første stevne som senior-skytter, men gjør seg garantert ikke bort. Har nivå til å kjempe i toppen og er en av flere med fin medaljesjans i et som vanlig åpnet felt.

 
NAVN: Malin Westerheim
KLUBB: Krapfoss SSL
Tidligere klubb: NTG Kongsvinger
Personlig rekord på luft: 400
Klasse: junior kvinner
Vurdering: Er inne i sitt siste år som junior-skytter og er kanskje Norges største gullhåp i Swedish Cup. Har vist strålende resultater i høst, tross etter den harde utladningen etter OL. Hadde både 398 og 399 å vise til før hun klarte magiske 400 på et stevne hjemme i Krapfoss. Ingenting er sikkert i denne idretten, hvor marginene er mikronomiske. Men har hun dagen, så er det selvsagt snakk om en fin vinnersjanse.


NAVN: Sina Busk
KLUBB: Østre Romerike MSL / NTG Kongsvinger
Personlig rekord på luft: 398
Klasse: junior kvinner
Vurdering: Har etter Malin Westerheim vært den beste blant junior-jentene i år. Har hevet seg i nivå fra fjorårets suksess-sesong og ligger godt an til en ny EM-bilett. Har trent fysisk og slappet godt av i jula. Føler seg fin og utalte til Romerikes Blad for to dager siden at hun har tro på tre medaljer. Det er hun god nok for, og hun er også god nok til å stå øverst på pallen om toppformen sitter.


NAVN: Rikke Rise Hallset
Klubb: NTG Lillehammer
Personlig rekord på luft: 395
Klasse: Junior kvinner
Vurdering: God luftskytter som kan veldig mye på sine gode dager. Tok bronse i Swedish Cup i fjor, og hadde da lenge heng på gullet. Er idrettsassistent i millitæret på Terningmoen i Elverum, og har der fått trent mye skyting, selv om det ikke har blitt like mange stevner. Er positiv i sine ord om egne muligheter her. Kjemper igjen om medalje, hvis formen er der.NAVN: Siri Mortensen
Klubb: Kisen MSL
Tidligere klubb: Østre Romerike MSL
Personlig rekord på luft: 399
klasse: Junior kvinner
Vurdering: Tilbake etter kyssesyken og det blir spennende å se om formen sitter. Rakk å skyte fire stevner før sykdommen inntraff, og hadde fine 395 poeng på de to siste stevnene. Har et stort nivå inni seg på sine glansdager. Tok medalje i Swedish Cup i sitt første år, helt tilbake i 2010! En av flere med finalesjans.