990 poeng på Kisen maraton 50 meter

Luft har hatt førstepri i høst, og 50-meters treningen har kommet i annen rekke. Men litt 50-meters trening har det nå blitt likevel. 

Som jeg skrev tidligere så har jeg spesielt trøblet mye på liggende i høst. De to siste ukene har jeg virkelig forsøkt å finne ut av problemet. Har prøvd alle de justeringer som tenkes kan med både reim, krok og håndstopper, uten hell. 

Nå ser det derimot ut som at jeg kanskje har funnet et løsning på problemet. Jeg tok av den store og svarte Änschütz håndstopperen og satte på sauer-håndstopper. I tillegg invisterte jeg i splitter ny reim og tok av alle prismeblokkene foran, og lot kun en stå igjen på diopteret bak. Dette for å få nakken og hodet lengre ned, og i en mer behaglig stilling, slik at nakken ikke spennes. 

I går skjøt jeg mitt første stevne med de nye innstillingene, og jeg må si at det fungerte veldig bra. Fire niere laget jeg helt selv, mens jeg dessverre fortsatt sliter litt med høydesprening. Tre 9,8 og tre 9,9 både over og under fikk jeg anvist, som jeg dessverre ikke ser. 100 – 99 – 99 – 99 – 99 – 99 – 98 – 99 – 99 – 99 = 990 poeng er uansett STOR forbedring fra hvordan det har gått på trening i liggende i det siste. 

Stian Bogar vant ikke overraskende stevne med glitrende 1000 poeng = fult hus. Harald Stenvaag tok 2. plassen med 996, mens Kjell Roar Livold skjøt 992 poeng med to 97-serier, (hadde seks 100-serier). Vidar Strøm skjøt også 990 poeng, men tok meg på innerblinker denne gangen. 

Fyldige resultater på www.kisen.no 

MAGIMANNEN BOGAR

ALFHALLENLandets mest uheldigste skytter i 2012 er også landets beste i sin spesialøvelse. Det beviste han i kveld. Torsdag 20. desember 2012 er datoen da Stian Bogar prikket inn skyttermagi i Alfhallen.

Det er ikke så altfor mange år siden at den fra før av lille 50-meters blinken ble krympet til 10,4 millimeter. Den umiddelbare reaksjonen da, var at det nærmest var umulig å fylle på 60 skudd liggende. Hva man hadde sagt hvis øvelsen var 100 skudd istedenfor 60, skal jeg ikke spekulere i. Uansett er det liten tvil om at Stian Bogar skrev ekte skyttermagi i Alfhallen i kveld.
Et noe skuffende oppmøte på NSF historien sitt første 100 skudds liggstevne på 50 meter, ble fort glemt i kveld. Med en jevn og fin rytme, skarpt fokus og en utrolig evne til å repetere likt fra gang til gang, så prikket Stian Bogar inn 100 av 100 blinker på tieren som ISSF ikke har turt å krympe mer. 
Det var heller ingen antydning til flaks. Kun en 10,0 ble anvist på de 100 skuddene, og snittet på samtlige av seriene ligger på over 105,0 i desimaler.

En stor idrettsprestasjon av en stor norsk idrettsutøver.

PREGET
Det var en naturlig nok preget Hallingdøl som pratet med den første journalisten som ringte, kun 10 minutter etter at skudd nummer 100 også satt i blinken.
– Det gikk på i dag gitt, sier han raskt. Så momler han litt og må summe seg ordentlig, før han er mer tydelig i språket.

– Jeg har hatt mye å tenke på om dagen. Det er alt fra flytting i ny leilighet, kundemøter på jobb og annsettelsen av ny landslagstrener. Så jeg ble nesten ikke nervøs i dag. Jeg kjente det dunket litt under jakka etter 400 på 40 skudd, men etter å ha fått roet meg litt ned, så merket jeg ikke noe særlig mer til det. Det var bare å presse gjennom og det sklei også lett på. En helt herlig følelse. Jeg tror jeg aldri har vært borti lignende før, sier Bogar når han beskriver sitt herlige kick på skytebanen.

GOD PIPE
Bogar er den tredje mannen i Norge som skyter fult hus på en liggendeøvelse under et skytterstevne på Norsk jord. Men Bogar sin prestasjon skiller seg klart mest ut av alle andre øvrige liggendeprestasjoner på et stevne i Norge, når han nå skjøt nesten dobbelt så mange skudd som man gjør på den opprinnelige øvelsen. Godt utstyr og 100% pirking på trening er to hovedfaktorer bak kveldens magiske prestasjon. 

– Etter den siste WC-runden i år, så har jeg byttet Bleikerpipe. Den jeg har nå går knallgodt og har gått godt og stabilt hele tiden. På trening den siste tiden har jeg funnet ut av små detaljer som har vært feil og som har blitt bedre. Det er de små detaljene som skal til for å heve seg opp fra 597 – 599/600, og det er klart at det føles helt herlig å være der nå, sier han.

HAR LYST TIL Å FORTSETTE SATSINGEN
Mens toppskyttere i sterke skytternasjoner som USA, Tyskland, Russland og Kina kan leve av idretten sin og attpå til tjener seg rike, så er skyttere i Norge nødt til å ha jobb i full stilling ved siden av idretten. Hvis man ikke har det, eller ikke har sponsorer, så går man fort personlig konkurs. For så dyr er denne idretten og så dyrt er det å være på toppnivå. Selv om de aller beste i Norge får x antall mer prosent rabatter og de som er i millitæret har god tilgang på ammunisjon, så bruker Stian i likhet med sine lagkamerater på landslaget en stor del av lønnen sin på idretten han bruker mye av tiden i livet sitt på. De økonomiske kårene blir også avgjørende for om han satser i fire år til.

– Det er klart jeg har lyst til å satse ordentlig i fire år til, men det kommer mye an på økonomien, sier Stian før han utdyper det økonomiske problemet mer.

Det er et høyt nivå i riflenorge, men vi er ikke de beste. De beste lever av dette her, mens vi må gjennom en vanlig arbeidsdag før vi er på plass på treningsfeltet. Når man er sliten etter en lang dag på jobb og står på standplass, da trener man ikke med kvalitet. Og nettopp for at vi skal ta ennå et nivå, så tror jeg vi er avhengig av å trene med kvalitet, altså trene på lik linje med våre konkurrenter fra utlandet. Derfor håper jeg på mer pengestøtte fra både OLT og NSF fram mot Rio. Uansett, så kommer jeg nok til å satse bra også i 2013, sier Bogar som selv er utnevnt som tillitsmann blant landslagsskytterne på riflelandslaget.

Hvordan skal du feire dette nå?

– Hehe, nå skal jeg hjem å skru møbler i den nye leiligheten. Det kommer jeg nok til å gjøre fram til jeg reiser hjem til Hallingdal på lillejulaften, sier en flirende Stian Bogar – Norges beste liggendeskytter. Samlagsmester!

I helgen var det samlagsmesterskap 15m DFS innendørs på Blaker. Saueren har ligget i våpenskapet siden Oslo Open helgen, og ble dratt fram dagen føre konkurransedagen. Gjennomførte en fin treningsøkt i Alfhallen på fredagen, hvor jeg fikk 100 skudd i kroppen, hvor teknikk var hovedfokuset.
På lørdag klarte jeg å gjennomføre teknikken som planlagt. To skudd på stå og et skudd på kne glei ut, mens resten var godt gjennomført. En lav kneserie holdt på å ødelegge, men heldigvis hadde jeg nok sentrum og min første samlagstittel på 15m i seniorklassen var et faktum.
1. Simon Kolstad Claussen 245 (9*) 2. Vidar Strøm 245 (5*)

Fyldige resultater finnes på www.dfs.no/blaker

Under kan du lese artikkel som er publisert i dagens papirutgave av Romerikes Blad

BEDRET SELVTILLITEN

Selv om han har prestert bedre i år enn aldri før, så mener Simon Kolstad Claussen (21) at helgens seier i samlagsmesterskapet var godt for selvtilliten.

Av Per Straume. [email protected] 63 80 48 00

BLAKER:
Kolstad Claussen var den mest treffsikre under helgens samlagsmesterskap på 15 meter innendørs.

Rifleskytteren fra Setskog har hatt en sterk 2012-sesong med blant annet seier i Romeriksblinkfinalen, topp 20 plassering i Norges Cupen, NM-bronse i 50 meter liggende og 15 meter miniatyr. Flere sterke resultater på OL-øvelsen 50 meter helmatch har også blitt lagt merke til av landslaget, og de to siste månedene har unggutten deltatt på sine to første landslagssamlinger i sin første sesong som senior på internasjonal matchskyting.

– Jeg har aldri vært bedre enn jeg er nå og legger bak meg et sterkt 2012. Men veien for å ta ennå et nytt nivå nå er knallhard. Derfor er det viktig å leve i “nuet”, sier Høland/Bjørkelangen skytteren.

Lettelse
I helgen ble han for første gang samlagsmester på DFS-øvelsen 15 meter innendørs, hvor det kun skytes kne og stående. Både Claussen og Vidar Strøm fra Ullensaker prikket inn 245 av 250 mulige poeng, men Claussen gikk seirende ut med ni innerblinker mot Strøms fem.
– Jeg har trent knallhardt og bra i hele høst, men har slitt litt med å få nok overskudd i konkurranser den siste tiden. Derfor har resultatene vært veldig variable. Jeg fikk ikke helt ut det jeg var god for i helga heller, men det holdt til seier. Noe som var en lettelse og godt for selvtilliten. Jeg er som sagt opptatt av å leve i “nuet”, sier Simon som nå tar juleferie før han er klar på standplass igjen 4. januar. Da skal han måle krefter med Nordens beste luftskyttere under Swedish Cup i Sävsjø.

Gode resultater
Det ble levert flere gode resultater under årets samlagsstevne på Blaker. I klasse eldre rekrutt noterte både Jenny Stene fra Haga, Alexander Bengtson fra Nittedal og Håkon Boine fra Haga seg for fult hus, 250 poeng. Stene prikket inn flest innerblinker og ble samlagsmester. Fult hus noterte også veteranen Erik Jødahl seg for, som ble samlagsmester på hjemmebane i klasse V65.
Klasse rekrutt ble vunnet av Vetle Edseth Engebretsen fra Ullensaker på 248 poeng. Andreas Martinsen fra Rælingen vant klasse junior, også med 248 poeng.

Sliten etter en hard høst

Torsdag forrige uke skjøt jeg det som blir mitt siste luftstevne i 2012, Kisen Maraton (100 skudd luftrifle). Med kun to fysiske økter og en luftøkt med RTT på Trosterud, så hadde jeg forhåpninger om å være i slag etter en meget god landslagssamling. Men slik gikk det ikke.
Kroppen ville ikke samarbeide og jeg hadde et holdeområdet som jeg tipper fort kan ha vært årsverste i starten. Jeg prøvde å være offensiv, finne rytmen og få flyt på det jeg drev med, men til ingen nytte. Nierene kom altfor ofte, i alle retninger. Av de totalt 10 seriene, så hadde jeg tre serier på 98 poeng som var greie, mens jeg heldigvis avsluttet godt med en solid 99 serie som viste 104,6 poeng i desimaler. Resten var dessverre altfor dårlig og jeg endte opp med 973 poeng totalt.

Vidar Strøm skjøt sine første skudd med luftrifla denne høsten og viste at han har skutt noen skudd på 10m før! 980 poeng holdt til både gullmerke og seier i seniorklassen! Gøril Sandbraaten fra NTG Kongsvinger vant juniorklassen med 971 poeng, mens den yngste veteranklassen ble vunnet av Harald Dalen fra Stange med 959 poeng.


Vidar Strøm traff meget godt i sitt første luftstevne for sesongen og gikk seirende ut av årets første Kisen Maraton.

År 2012 har vært et utrolig sterkt år for meg, og jeg har aldri før skutt bedre resultater enn jeg har gjort i år. Men jeg merker nå på kroppen at det har vært en lang og hard høst.

Fra september og til i dag, så har hverdagene mine kun bestått av to ting: SKYTING OG JOBB. Enkelte dager har det vært så hektisk at middagen har blitt spist i bilen på vei fra jobblokalene i Romerikes Blad og TV8 Romerike til skytebanen i Alfhallen. I helgene har det også stort seg hvert trening eller stevner. Nå kjenner jeg at det blir svært godt med litt ferie.

Det er overhodet ikke synd på meg. Jeg trives veldig godt med hverdagen, men i etterkant så ser jeg nok at en del kunne blitt gjort annerledes. Blant annet så har jeg nok kanskje vært for ivrig når det gjelder stevnefronten. Jeg tipper nok at jeg muligens er den skytteren som har skutt flest stevner fordelt på match og DFS i høst! I tillegg så har mange av stevnene kommet ubeleilig på, slik at jeg ikke har fått slappet av godt nok/ fått nødvendig med restitusjon inn mot konkurransen. Dette har nok igjen ført til flere varierende resultater.

Fra og med etter nyttår så kommer jeg til å endre en del på treningsopplegget. Jeg kommer til å prioritere fysisk trening i en mye større grad, enn hva jeg har gjort denne høsten. I høst har det så og si kun bare vært skyting, skyting, skyting og ennå mere skyting, mens den fysiske biten nærmest fullstendig har uteblitt. Det blir også mye hard skytetrening etter nyttår, men en del av timene som jeg tilbragte på standplass ukentlig i høst, vil bli dratt over til styrkerom, skiløyper og joggeløyper etter nyttår! Når det gjelder skytetreningen, så vil jeg fokusere mer på basistrening enn hva jeg har gjort før. I tillegg kommer jeg også til å redusere stevnedeltakelsen noe, og heller møte opp 100% opplagt, klar og med nok restutisjon inn mot en konkurranse.


Fysisk trening vil jeg prioritere mye mer i 2013. Her et bilde fra Skogsløpet på LS i 2009, hvor jeg tok 2. plassen bak Ole Martin Erdal. (PS: Legg merke til Marius Austad tidligere klassekompis på NTG liggende nede til høyre etter målgang).

Torsdag kveld drar jeg hjem til Setskog for å ta en velfortjent juleferie. I jula står kun to treninger med Team Kisen + to lette luftøkter føre Swedish Cup i Sävsjø på skyteprogrammet. Med nødvendig nok hvile, samt noen fysiske økter, så håper jeg at formen sitter den 3. januar. Da deltar jeg på mitt 6. Swedish Cup stevne i karrieren.

Sliter i liggende

Dagen etter siste landslagssamling (søndag) arrangerte Team Kisen 50m stevne i Alfhallen. To 60 ligg konkurranser og en match konkurranse. Med 21 timers trening i kroppen på de tre siste dagene, og minimalt med søvn lørdag (da jeg dum som jeg var sa ja til å hente folk på julebord i byen), så burde jeg vel strengt talt ikke skutt. Men siden jeg likevel skulle jobbe som standplassleder, så slengte jeg meg med likevel.

Det endte med mange spørsmål, uten at jeg fikk noen spesielle svar. På 60 ligg matchen så startet jeg meget godt. Etter 47 skudd hadde jeg 44 blinker og tre uforklarlige høye niere. Så kom jeg borti forsiktet og hullkornet ble stilt dønn i bånn. Derfra og inn mistet jeg det totalt og endte til slutt på 589, med også flere høye niere, til og med en åtter over på de siste 13 skuddene. Men gjennomføringen var fin.

På liggende under helmatchen var også gjennomføringen fin. En 9,9 ned høyre (avtrekksfeil) og en 9,7 opp venstre (siktefeil), lagde jeg helt selv. Men jeg fikk også fem øvrige niere fra 9,5 – 9,2 rett over som jeg ikke har noen som helst forklaring på. Stående og kne fungerte elendig med en døgnvill kropp, så hele stevne er bare å legge i glemmeboken så fort som mulig.
Gjennomføringen på liggende tar jeg derimot med meg videre. Den var fin. Derfor desto mer frustrerende at ikke monitoren viste det samme. Her må det tas tak for å finne ut av problemet snarest!

Kjell Roar Livold og Stian Bogar noterte seg begge for glitrende 599 poeng denne søndagen. Bogar er i kjempeform og skjøt også 1174 poeng på helmatch, to poeng bak sin personlige rekord!


Hallingdølen Stian Bogar er i skuddet om dagen!

Ny god landslagssamling i Alfhallen

Jeg var bedt med på en ny landslagssamling som ble avholdt i Alfhallen torsdag 6. – lørdag 8. desember. Tre svært gode treningsdager ble gjennomført med både luft, 50m, treningsplanlegging, mental og fysisk trening.
Jeg stod på bra hele veien og noterte meg for hele 21 treningstimer på tre dager, noe jeg synes er bra. Det jeg spesielt tar meg videre er mye god skyting på luften. Alle dagene skjøt vi en finale, av det nye systemet, slik det blir etter nyttår. På torsdag og fredag gikk jeg seirende ut etter en duell mot henholdsvis Christina Langeland Teigen og Stian Bogar (torsdag) og mot Endre Haglund og Stian Bogar (fredag). På lørdag skjøt vi en 60-skudds konk med finale til slutt. Jeg jobbet steingodt hele veien og fant virkelig rytmen på slutten og fikk det virkelig til å flyte på. 593 poeng med 29 tiere og en åtter på de 30 siste skuddene ble fasiten. På finalen kom jeg på 2. plass, slått med 0,7 poeng av Christina Langeland Teigen.

På fredags kvelden trente vi også fysisk på Olympiatoppen, hvor jeg også fikk levert en god økt. Moro å være i samme treningsrom som mange kjente fjes, blant annet landslaget i sandvolleyball var på plass der denne kvelden.

På samlingen skjøt vi også den nye finalen på 50 meter match. Her skal jeg innrømme at jeg har mye å hente når det gjelder å ha orden, system og struktur på sakene. Først forberedelsestid og prøveskudd 8 minutter føre tre 5-skudd serier på kne venter. Så starter stresset: 7 minutter tid til ombygging av våpen og prøveskudd til liggende. Deretter er det ni minutter til ombygging av våpen og prøveskudd til stående. Jeg, Kim Andre Lund og Ole Kristian Bryhn var de som skjøt finalen, mens Harald Stenvaag fulgte med kun i liggende. Etter kne og ligg hang jeg godt med og lå på 2. plass 1,5 poeng bak Bryhn. Men på stående ble det stress. Da jeg stod klar på stå, hadde jeg fire minutter igjen av tiden før serien startet. Jeg startet i sekseren ut til venstre, og slet med å komme inn. De to første 5-skudd seriene endte svært dårlig, mens jeg klarte å roe ned kroppen på de fem siste enkeltskuddene og skjøt to gode niere og tre blinker. Endte på 3. plass bak Lund og Bryhn til slutt.

For å prestere opp mot det man er god for her, så er det nok mye man kan gjøre på det mentale. Puste riktig, rolig og avslappet. Men man er NØDT til å ha orden på sakene sine. Ombyggingen av våpen må skje raskt og effektivt, for at man skal ha god nok tid til prøveskudd. Her henger jeg dessverre nok en del etter, per dags dato. Jeg har blant annet kun en diopter/et baksikte, som jeg bruker i alle stillinger. Nå er man NØDT til å ha tre (et til hver stilling). I tillegg må alt ligge systematisk i bokser som er merket med lapper, slik at man får god orden og system på tingene. Her er jeg nødt til å bli bedre.

Summa summarum: Etter min andre landslagssamling tar jeg med meg masse god trening, god selvtillit på særlig luft og en masse god lærdom for framtiden.

Nummer 21 på rankingen til standplass.no

Norges kanskje mest populære og beste nettside for rifleskyting www.standplass.no, offentliggjør i disse dager sin nye ranking av landets beste DFS-skyttere i baneskyting. LS-speker, Lerkendal-speaker og sportsjournalist Thor Idar Aune står i bransjen for den populære nettsiden. Aune offentliggjør nye navn med flotte artikler om hvert skytternavn hver dag fram til julaften.

På den nye rankingen kommer jeg i år på en 21. plass, noe som er fjorten plasser opp fra 2011. Rankingen går ut i fra NC-resultatene og prestasjonene på landskytterstevne hvert år.

Les den fyldige saken om meg og min plassering på denne linken –> http://www.standplass.no/artikkel.php?id=574

Nr. 21 Simon Kolstad Claussen

Stadig på farten med et eller annet gevær, en penn, pc eller et fotoapparat. Simon Kolstad Claussen er nummer 21 på STANDPLASS RANKING ved utgangen av 2012.

Bildet fra vårstevne i Nord-Odal 2012. En 9,9 på liggende under grunnlaget hindret for fult hus. Mitt resutlat på 349 poeng er den dag i dag banerekord på skytterbanen til Nord-Odal.

God gjennomføring, men kun et toppresultat

Under helgens store DFS-helg på 15 meter i Oslo distriktet noterte jeg meg kun for et toppresultat, tross for god gjennomføring på alle de fire stevnene jeg skjøt. Skjeve serier på spesielt stående ødela mye, men sånn er det i denne sporten. I år hadde jeg ikke helt marginene med meg, men tar med meg den gode gjennomføringen som jeg leverte og fokuserer på det! Under kan du lese hvordan jeg skjøt på de forskjellige stevnene.

ASKER

Skjøt rytmisk godt og klarte å gjennomføre som planlagt i alle stillingene. Dessverre fikk jeg begge stående seriene anvist høyt over, uten noe særlig forklaring på det. Etter 48 på første serien, så burde jeg skrudd mer enn et knepp ned føre grunnlaget. Men det gjorde jeg ikke, og fikk vel da kanskje også som fortjent. 47 rett over på stå-serien på grunnlaget ble fastien. Kneskuddene satt der de skulle og 245 poeng ga 20. plass. Matheas Amb og Kim Andre Lund delte på seieren med 248 og 13*

Oslo Østre

På Årvoll ble det skutt utendørsprogram. Jeg klarte å få en fin rytme og flyt på det jeg drev med, men måtte tåle to 9,9 på 15-skudden. En på stå og en på kne. Fortsatte å være tro mot teknikken på grunnalget og omgangen og fikk betalt med to solide 100-serier. 348 poeng og 17* sentrum ga 5. plass på et stevne, hvor det var et lettere sagt SYKT nivå. Rune Fekjan var en av mange som prikket inn 347 poeng, men måtte tåle en 16. plass. Når man blir nummer 16 med 347, da begynner vi å snakke!
Øyvind Solbrekken Flatla til topps med 349 poeng!

Oslo Open

Et av mine og kanskje mitt også beste gjennomførte DFS-15meter stevne for sesongen. Men når seriene ikke sitter i midten, så forsvinner poengene som en sild. Det mest grusomme var første ståserien: 3×9,8 1×9,9 og 1×10,2 i et hull ut til høyre og 46 poeng. Kneseriene på 15-skudden satt begge tett til venstre, men litt for langt ut og viste 2×49 poeng. På grunnlaget trakk jeg av for tidlig på andre stående skudde som viste en 9,6. Resten satt i blinken, selv om kneserien var noe lav. 99 og 243 på et stevne, hvor jeg kun avfyrte et dårlig skudd. Veldig surt, men gjennomføringen var en av de beste jeg har gjort på 15m noensinne og må tas med som et positivt tegn i treningsdagboken.
Rekorddeltakelse og rekordhøyt nivå på årets Oslo Open. Dusinvis av skyttere på 246 poeng fikk ikke skyte finale. Mest ergerlig var det nok i år for Håkon Sørli som hadde likt antall sentrum med Håkon Tveitan, men mistet finalen på rangering.
Uansett så var det Norges beste DFS-skytter som gikk av med seieren. Kim Andre Lund inntok skive 1 med 248 poeng og leverte fantastiske 100 poeng på 10 skudd stående, og 348 poeng. Dette er også ny poengsrekord i Oslo Open. Søster Katrine på 2. plass med 345. Suverent av Norges beste søskenpar på skytterbanen!


Norges beste DFS-skytter i 2012!

 

KISEN

Rælingen stod i år som arrangør på DFS-stevne i Alfhallen på 50 meter, hvor det ble skutt utendørsprogram. Jeg leverte en lurvete ståendeserie på 48 poeng, og skubbet en 9,8 over på omgangen. Ellers gjennomførte jeg som planlagt og som ønsket. Men fikk tre 9,9 rett under, som jeg ikke har noe særlig forklaring på. En på liggendeserien og to på kneserien. 344 poeng ga en 17. plass. Tor Harald Lund åpnet med en skjev liggende serie på 48 poeng, men vant likevel stevne på 347 poeng. Sina Busk og Geir Atle Metveit på delt 2. plass med samme poengsum.

Nå gjenstår kun samlagsmesterskapet og Østlandscupen, føre den “korte” 15m-sesongen på DFS-fronten er over. Jeg har prioritert matchskyting, og har derfor ikke skutt eller trent så mye 15-meter som jeg ellers har pleid å gjøre. Men ser jeg på sesongen så langt, så har den vært ganske god. Viken II ble i år en parodi med dårlig planlegging da jeg skjøt inneldende skyting med 7 timers trening i kroppen fra landslagssamling samme dag. Jeg lyktes dessverre heller ikke på Oslo Open, selvom jeg der leverte sesongbeste. Men jeg kan se tilbake på flere gode stevner med blant annet en suveren seier sammenlagt i Akershus-karusellen og triumfer i Gjerdrum, Fredrikstad, Ullensaker og Blaker.

PS: For et år siden var jeg tittelforsvarer i Oslo Open. Det så lenge ut til å bli en plass høyt oppe i finalen, men med to niere på de to siste kneskuddene og 246 poeng, så datt jeg akkurat utenfor finalefeltet. Dette var også første gangen at ingen på 246 poeng fikk skyte finale i klasse 3-5 under Oslo Open. I år var nivået ennå høyere!!

PS: For to år siden kom på mange måter vendepunktet i skytterkarrieren og jeg fikk mitt store gjennombrudd. Med 149 poeng på klassen, så sa jeg til meg selv “det får enten bære eller briste”. Stående skuddene ble skutt på 1 minutt, og kneskuddene på under et minutt. 99 poeng = 248 og skive 1 i finalen. Etter en nervøs innledning tok jeg meg sammen og avsluttet sterkt. Måtte ut i omskyting med Ole Magnus Bakken om seieren. Begge skjøt blink på skudd en. Bakken så nieren på skudd to, mens jeg skjøt sentrum og seieren var et faktum.