4. plass på Fredrikstad Open

Jeg kjempet som en løve og fikk til slutt godt betalt på første konkurranse dag av Fredrikstad Open. Jeg merket tidlig at jeg hadde dagen og at det kunne bli veldig bra, hvis jeg var nøye nok og gjorde tingene riktig. Selv om det også fløt greit på i starten, så ble jeg straffet hardt av enkle feil og mistet for mye poeng i starten. På de siste 22 skuddene, så fikk jeg det derimot virkelig til å klaffe på. Beinhard, fokusert jobbing, samt troen på at det skulle gå var nøkkelen. Resultatet ble 22 blinker, hvorav 21 satt i sentrum og 590 poeng. Sesongens nestbeste resultat. 

Jeg hadde skive 4 i finalen, og med fire poeng opp til medalje, så gjaldt det å forsvare plassen. Etter en 10,2* og en 10,9* på de to første skuddene, så ble jeg dessverre for defensiv på slutten. Holdt brukbart rolig, men klarte ikke å være tøff nok i hode. Dermed glei det ut tre niere og jeg endte til slutt på 101,8 poeng i finalen. 

En herlig duell mellom Are Hansen og Mikael Svensson på dag 1, som begge hadde 597 poeng innledende. Svensson fikk en 8-er på første skuddet, og ga dermed Hansen et forsprang som svensken ikke klarte å innhente. Bronse til Karl Johan Jönsson. 

Dag 2

På dag 2 stemte dessverre ting svært lite. Jeg var tung og sliten i kroppen, uten at jeg har noe særlig forklaring på hvorfor, når jeg følte meg pigg forrige dagen. En forklaring kan være at det har vært mye i det siste. Jeg har trent beinhardt i hele høst, kanskje mer enn jeg noen gang har gjort før og hadde ikke lagt opp til noe formtopp til denne konkurransen. Så det kan fort være at kroppen sa i fra. 

Uansett så måtte jeg jobbe mye hardere for å få det til denne dagen, sammenlignet med lørdagen. Det fløt greit på i starten, men jeg måtte jobbe som et svin på hvert eneste skudd for å få blink. Da ga kroppen til slutt etter og jeg ble sliten på de siste 30 skuddene. Ettersom jeg skjønte at det gikk rett vest, så satte jeg opp tempoet på slutten. Synes da at jeg skjøt bedre teknisk enn på starten, men det ville ikke på. Totalt 11 niere på de siste tretti skuddene, hvor 9,7 hadde den dårligste verdien. Totalt 583 poeng.

Jeg merker det blir godt med juleferie nå snart. På det verste så har jeg vært oppe i 40 timer skytetrening i uken denne høsten. Kommer til å fortsette å kjøre på hardt til landslagssamlingen 6 – 9. desember, men etter det så kommer jeg til å legge vekk børsene, og kun delta på Marathon Kisen. Håper dette gir en formtopp til Swedish Cup i starten av januar. 

Blant andre resultater i Fredrikstad så stjal jentene igjen overskriften. Malin Westerheim med ny norsk rekord i junior kvinner 399 + 104,4. I tillegg skjøt Christina Teigen 399 samme dag, og fikk revansje dagen etter da hun også presterte på internasjonalt toppnivå med 397. 
Marianne Berger skjøt også 397 poeng på første dag, men lot noe uforstårlig svenskene gjøre opp om seieren i finalen.  

 

2×247 poeng i Østfold

Fredag kveld skjøt jeg to 15m DFS-stevner i Østfold, med de tradisjonelle 15m programmet (kun kne og stående) i Rakkestad og Sarpsborg.

Med litt mer sauer-skyting i kroppen den siste tiden, så begynner jeg å få dreisen på det nå. Men til neste uke så arrangeres Norges største 15m stevne Oslo Open, et stevne som jeg har gode minner fra de to siste årene. Dette vil jeg selvsagt prøve å gjenta også i år, og derfor kommer jeg til å legge ned en del trening med sauer neste uke. Hovedfokusen vil ligge mest på avtrekksteknikk, ettersom at avtrekket på saueren er en helt annen verden enn den jeg er vandt med fra matchriflene. I tillegg til holdetrening på stående, så vil jeg også fokusere på stillingsskifte, for å få seriene til å sitte i midten og ikke på snei.

Sistnevnte faktor var en gjenganger i Rakkestad og Sarpsborg, men med flaksen på rett side, så ble poengsummene gode likevel. Hadde 150 på klassen i Rakkestad, men fikk stående serien anvist til høyre og mistet to poeng der.
I Sarpsborg satt også stående serien ut til høyre, hvor jeg der også mistet to poeng.

Skytemessig sett så fungerte det veldig bra. Og med noen timers effektiv sauertrening føre helgen, så håper jeg å være i god rute føre det braker løs i Ekeberg-hallen.

Føre den tid, så er imidlertidig fokuset rettet mot Rolvsøyhallen og Fredrikstad Open. Jeg stiller til start i sesongens første internasjonale luftkonkurranse, med et noe lavt forventningsmål. Siden landslagssamlingen, så har det dessverre gått trått på trening den siste tiden. Usikkerheten ble ikke derimot større, da jeg onsdag skjøt 583 poeng på Stange, etter mye slurv og dumme feil.

Føre lørdagens konkurranse har jeg gjort luftrifla som jeg for tiden bruker (Feinwerkbau 700) en del tyngre, ved å sette på vekter og satt på en helt ny krok. Etter torsdagens trening med Team Kisen ble jeg også anbefalt å bytte håndstilling, noe som fungerte både og. Usikkert om jeg kommer til å benytte den på lørdag.

 Fokuset blir på å jobbe beinhardt fra første til siste skudd, være tro mot teknikken sin hele veien, tøff i hode og fokusere mye på avslapping/avspenning, så får vi se hva det blir.

Det er rekordstor deltakelse i årets utgave av Fredrikstad Open som samler flere av Norges og Sveriges fremste luftskyttere. I senior menn skal jeg blant annet bryne meg på landslagsskytterne Ole Magnus Bakken, Are Hansen og svenskene Karl Johan Jönsson og Mikael Svensson. I tillegg stiller også sterke luftskyttere som Jonas E Larsen og Endre Hagelund på standplass i Rolvsøyhallen.

Sikret sammenlagtseieren i Akershus-karusellen

Jeg skjøt i går kveld den fjerde og siste runden i den populære karusellskytingen på 15m DFS til Akershus-skyttersamlag, hvor de tre beste resultatene teller i sammendraget. Med fire poengs ledelse føre siste runde, ville jeg derfor med 246 eller mer sikre seieren sammenlagt etter siste runden i Blaker. 

Med strålende jobbing og rett fokus hele veien, så klemte jeg inn 248 poeng. Holdeområdet på stående var ikke av det store slaget, men jeg var hele veien veldig fokusert på avspenning, pusteteknikk, samt rene og kontrollerte avtrekk. Når da kneskytingen igjen satt som et skudd, så ble det veldig bra. 50 – 49 – 49 – 50 – 50 = 248 (10*) og jeg avgjorde sammenlagtseieren i klasse 5 føre de reelle utfordrerne har skutt siste runde. 

Framover nå vil fokuset dreie seg om luftskyting og Fredrikstad Open som arrangeres til helga. Deretter vil det bli lagt ned en del sauer-trening, særlig på stående for å få holdingen på stå med sauer til å være så godt som ønsket. Etter den sure innledende skytingen på Viken II, så er lysten veldig stor på å prestere godt under Oslo Open helga! 


Bildet av meg og Kristina Olsen som leder hver vår klasse etter dag 1 av siste karusell-runden på Blaker. FOTO: INGAR BENSTUEN. www.dfs.no/blaker 

Landslagssamling dag 3

Jeg sitter igjen med en hel del masse etter min aller første landslagssamling på seniornivå. Spesielt har det vært veldig lærerikt å få høre erfaringer, samt å få tips og råd fra landets fremste skyttere. Spesielt av Ole Magnus Bakken lærte jeg en hel del masse, både når det gjelder skytestilling, teknikk-trening og planlegging.
Det å stå side med side med disse er utrolig inspirerende, vanvittig morsomt og jeg tror også det er med på å heve nivået mitt ytterligere.

På den siste samlingsdagen skjøt vi en 60-skudds konkurranse med de nye tidsreglene, som trer i kraft fra 1. januar av: 15 min prøveskudd og 60 skudd på 1 time og 15 min, samt det nye finalesystemet rett etterpå. Jeg hadde Bryhn og Bakken på hver min side, og man skjerper seg automatisk når man ser at begge disse så og si kun får innertiere. Det gjør noe med deg. Sammen er vi med på å dra hverandre oppover. Etter en litt slakk start, så skjerpet jeg meg betraktelig og tangerte persen min.

På den nye finalen røk jeg ut som førstemann, 0,2 poeng bak Ole Magnus. Finalen bar preg av et generelt høyt nivå, så jeg er ikke missfornøyd med hva jeg leverte. På de to første 3-skuddene fikk jeg en nier på hver, mens jeg kun skjøt blinker på samtlige av enkeltskuddene, men røk altså ut som førstemann. Ole Kristian Bryhn vant finalen suverent på utrolige 207,5 poeng!


Tidligere Europamester og 2x OL-deltaker Are Hansen trener luft.

 

Her er et sammendrag av den siste samlingen.

0845-0900: Mental trening – forberedelse til 60 skudden.

0900-0915: Prøveskudd og forberedelsestid.

0915-1030: 60 skudd konkurranse. Resultater: Ole Kristian Bryhn: 594, Simon Kolstad Claussen: 593, Ole Magnus Bakken: 591, Are Hansen: 590, Christina Teigen: 394

1045-1120: Finale. 1. Ole Kristian Bryhn, 2. Are Hansen, 3, Christina Teigen, 4. Ole Magnus Bakken. 5. Simon Kolstad Claussen

1130 – 1200: Lunsj

1200-1300: Egentrening luft/50m

1300-1330: Skytterprat om OLT. 

1330-1430: Egentrening luft/50m


Meg under den siste luftøkten på samlingen. Godt sliten her!!


Bryhn skjøt den beste innledende poengsummen på samlingens luftkonk etter å ha startet med 399 på 40 skudd.Moro på samling!

Seier i samlagsskytingen på Viken II

På søndagens finaledag på Viken II var jeg klar i kroppen igjen, og skjøt ankeretappen for Akershus i samlagsskytingen på Viken II. Jeg sliter med holdingen og overgangen til sauer, etter å ha skutt så mye med matchvåpen, så holdingen på stående var ikke all verden. Men jeg jobbet bra og hadde riktig fokus. Gode avtrekk, avspenning og god timing sørget for en fin serie som dessverre satt skjevt opp til høyre. Men det gjorde ingenting, da alle kneskuddene satt der de skulle. 98 poeng og seier til Akershus i samlagsskytingen med tre poeng ned til Østfold og fire ned til Oslo. 

Siw Anita Dramstad kopierte fjorårsseieren og dro hjem med rubbel og bit fra Årvoll. Martine Minge på 2. plass, mens Vidar Strøm skjøt seg opp fra 12. plass til bronse. 

Landslagssamling dag 2 – nedtur på Viken II

Ny hard dag med mye luftskyting og egentrening. Slik var programmet for samlingens 2. dag. 

0930 – 10.00. Mentaltrening, mentaleforberedelser i eget hodet (helt ny øvelse for meg, men veldig interessant og noe jeg kommer til å fortsette med!)

10.00 – 11.30. Egentrening luft.

11.40 – 12.00. Finale etter det nye finalemønsteret i luft. Ole Kristian Bryhn 1. plass, Simon Claussen 2. plass, Stian Bogar 3. plass og Christina Teigen 4. plass. 

12.00 – 13.00. Lunsj.

13.00 – 15.00 Egentrening luft.

15.00 – 15.30. Skytterprat, gjennomgang av treningsdagbok innføring og årsplan.

15.30 – 17.00: Egentrening luft/ 50 meter.

17.00 – 17.30: Skytterprat 

17.30 – 18.00: Mer egentrening.

18.00: – Opprydding.

 Nedtur på Viken II

Med over 800 skudd i kroppen, fordelt på 13 timer på to dager, så skjøt jeg den innledende skytingen på Viken II lørdag kveld. Det gikk vel nesten som det måtte gå. Fikk følgende oppfordring på samlingen om å ikke skyte ” – Simon! Tror du virkelig at Petter Northug trener friteknikk 6 timer torsdag, 7 timer fredag og går klassisk renn på fredagskvelden??” 

En meget godt sitat som jeg kommer til å huske lenge. Når man har tømt kroppen sin såpass mye som vi har gjort på disse samlingsdagene, så er det vanskelig å prestere opp mot sitt beste samme kvelden. I tillegg til at man bytter børse, skytterklær og øvelse, så blir det jo heller ikke noe enklere. Jeg er fornøyd med gjennomføringen i knestående, men stående var bare tull fra ende til annen. Når i tillegg seriene satt skjevt, så ble det stusselige 240 poeng og ingen finaleplass. 

Men en meget god erfaring rikere! 

Landslagssamling dag 1

Et av de aller største målene i 2012 er oppnådd: Jeg er tatt ut til min aller første landslagssamling på senior-rifle nivå!!

Selv om jeg bare er med som “gjesteskytter”, så er det utrolig moro å få være med. Det viser at det harde arbeidet gir resultater, noe som rett og slett er rørende!

I skrivende stund er dag 1 av samlingen i Alfhallen ferdig. Jeg er VELDIG sliten og har fått kjørt meg skikkelig, med vel nesten 400 skudd luft i kroppen i dag. I tillegg til liggendetrening på 50m. Tipper jeg kommer til å være rimelig ferdig, når denne uken er omme med vel planlagte over 40 timers trening i kroppen denne uka!

Det er på’n igjen klokken 0900 i morgen tidlig. Her kommer et lite resyme av samlingens første dag:

På grunn av sykdom og jobb, så var det mange borte fra samlingens 1. dag, men etter planen er det en mye større tropp som er på plass i Alfhallen i morgen. I dag var det kun Jeg, Stian Bogar, Christina Teigen, Marte Torvik og Harald Stenvaag på samlingen.

0930 – 10.00. Mentaltrening, mentaleforberedelser i eget hodet (helt ny øvelse for meg, men veldig interessant og noe jeg kommer til å fortsette med!)

10.00 – 11.30. Egentrening luft.

11.40 – 12.00. Finale etter det nye finalemønsteret i luft. Stian Bogar vant, meg på 2. plass og Christina Teigen på 3. plass.

12.00 – 13.00. Lunsj.

13.00 – 15.00 Egentrening luft.

15.00 – 15.30. Skytterprat, gjennomgang av treningsdagbok innføring og årsplan.

15.30 – 16.00: Mer luftskyting.

16.00 – 17.30: 50m trening (liggende).

17.30-18.00: Opprydding.

18.00-19.00: Hvile/Mat.

19.00 – 20.15: Luftstevne Kisen.

De andre på samlingen var ferdige 18.00, mens jeg også stilte opp på 10 meter stevne i Alfhallen, som startet rett etter at samlingen var ferdig. Med nesten 5 timers luftskyting og 300 skudd i kroppen, så ble stevne veldig tungt. Kjente at det allrede på prøveskuddene ville bli veldig tøft, og var inne på tanken å bryte, før jeg i det hele tatt hadde startet. Men valgte å bite tenna sammen og stå løpet ut. Med verk og smerter gjennomførte jeg til slutt til 585 poeng, etter å ha mistet mye i starten.
Jobbet knallhardt på slutten og avsluttet med fine 198 (to 9,9) på de siste 20 skuddene.

I morgen er det mer luftskyting, hvor jeg skal ha fokus på automatisering, inn og ut av stilling, samt 0-punkt fokus. Senere på dagen bytter jeg fokus til saueren, da jeg skyter innledende runde av Viken II 15m. Så får vi nå da se hvordan det går, med x antall skudd og timers trening i kroppen på samme dag.I stående modus!

Viser stolt fram et bilde som viser mine 10 siste skudd på tirsdagens Team Kisen trening!

Tema for dagen var stående skyting, hvor Espen Berg Knudsen var hovedinnstruktør, mens Vebjørn kom litt senere på kvelden. Espen Berg Knudsen er en av Norges beste skyttere gjennom alle tider. Selvom han kanskje best er kjent for sine prestasjoner på grovkaliber (verdensrekord og VM-mester 300m helmatch Zagreb 2006), så har han også representert Norge i Sommer OL i årene 2000, 2004 og 2008. Espen la spesielt vekt på avslapping og balanse i stående. Etter å ha brukt meg selv som prøvekanin, og ca. en halvtime med interessant teori, kom han også med tips og justerte på oss underveis i skyteøkten.

Den over 2 timer lange ståendeøkten bestod også av uttak til 2. runde i Akershusserien. Denne gangen ble 1. laget følgende: Daniel 449, meg 448, Hanne 447, Lars David 446 (slo Håkon Sørli i omskyting). Jeg lå godt ann til 450 og etter å ha simulert skiven over til 50 meter ISSF, så hadde jeg hele 389 poeng på 40 skudd. Dessverre mistet jeg rytmen og flyten på de siste fem skuddene.

Men avsluttningen ble som dere kan se i bilde over, svært god. Nå gleder jeg meg til landslagssamling på torsdag!!

Ny pers på luftrifle!

Rett fokus, riktig jobbing og med hode på rett plass hele veien, så ble det en gledens dag på mandagens luftstevne i Eidskog!

I utgangspunktet sto RTT-trening på programmet mandag. Men etter flere harde treningsøkter og ingen matchstevner i forrige uke, så klarte jeg ikke å holde fristen tilbake, da Daniel sendte meg tekstmelding og spurte om jeg skulle være med. Og glad er jeg for at jeg sa ja til det!

Etter noen gode veiledende ord fra Øyvind Sirevaag, så gikk jeg inn på standplass med klare arbeidsoppgaver og de klarte jeg å følge iallefall nesten helt til punkt og prikke. Jeg var nøye med nullpunkt, nøye med hvordan jeg gikk ned i blinken, fant tidlig en god rytme og hadde veldig fin avtrekksteknikk på prøveskuddene. I tillegg til god holding.
Likevel innledet jeg noe famlende. 10,1, 9,9 og 9,9 var fasiten på de tre første skuddene. Vanligvis hadde dette fort satt usikkerhet i tankene, noe som igjen ville godt utover gjennomføringen. Men jeg var tro mot teknikken min hele veien, tenkte kun enkeltskudd og kjørte bare på videre. Det fikk jeg betalt for.

 

To ganger var tankene og rytmen på vei i feil retning. Da tok jeg to gode pauser, som jeg bruket godt og klarte å nullstille meg strålende. Med seriene 97-99-100-99-98, så var det spennende på sisteserien. Men jeg var også her tro mot teknikken min og klemte inn 10 blinker. En fin 100 serie ga til slutt 593 poeng! Ny personlig rekord med tre poeng, på en bane hvor jeg to ganger tidligere ( i 1. klasse 575 og 3. klasse NTG 588, tidligere har satt perser på luft).

Med 45* og fire 9,9 skudd, så vil jeg ikke si at jeg hadde noe spesielt flaks i dag. Hovedforskjellen fra tidligere stevner, var at jeg i dag var med i hode hele veien, hadde fokus på arbeidsoppgaver hele veien og var hele tiden tro mot teknikken min fra første til siste skudd. Da blir det bra.

Jeg synes selv jeg har levert mye god trening i hele høst og det er moro å se at det gir resultater, ikke bare på 50m, men også på luftskytingen. Det gjelder nå bare å fortsette i samme spor!

Daniel Sørli oppnådde 585 poeng, etter en sterk avslutning med 12 innerblinker på de siste 13 skuddene.
NTG Kongsvinger var på plass og Sina Busk viser at hun er i rute til Fredrikstad Open. 17 åringen tangerte sin personlige rekord på kruttsterke 398 poeng! Jeg og Sina har siden junior-NM 50 meter hatt en intern duell på matchstevner (10m,15m og 50m) som varer fram til nyttår, hvor 40-skuddene på luft og halvmatchene på 50m teller. Sina ledet konfortable 5-2, men med mitt 1172 resultat på Kisen, siste luftstevne i Charlottenberg og NM 15m, så fikk jeg fire strake seiere og gikk opp til 6-5. I dag var hun dermed urokkelig, og stillingen er nå 6-6!

Eline Vatne viste også form føre Fredrikstad Open med sterke 396 poeng på Eidskog mandag!Daniel i slaget!

Min samboer i Skedsmokorset og klassekompis fra NTG Kongsvinger tidene, Daniel Sørli, er virkelig i støtet om dagen. I helgen var han på farten i Meråker og skjøt luft, 15m, og dobbelt 50m stevne.

Luftstevne skjøt han på ankomstdagen fredag. Etter å ha sittet ni timer sammenhengende i bil, med unntak av en liten stopp på Dombås, så ble luftskytingen litt tung og han oppnådde 576 poeng. Men på lørdag og søndag, viste han hva han kan, og fikk fult fortjent betalt etter en meget god treningsperiode i hele høst.

Lørdagen ble det 1155 poeng på helmatch, mens søndagen var ennå mer imponerende med 1162 poeng. Dermed slettet han sin tidligere helmatch rekord fra 3. klasse på NTG med hele fem poeng! På 15m oppnådde han igjen gode 449 poeng.

Moro og ikke minst veldig fortjent. Jeg tror det ikke er altfor mange som har like mange treningstimer denne høsten, og som attpå til er i full jobb! Med videre planlegging og fin trening framover, så kan dette bli ennå bedre. Gratulerer!

Øyvind Solbrekken Flatla som også er en del av Team Kisen, traff også meget bra i Meråker med 1163 poeng på helmatch, 2×594 på 60 ligg og 589 poeng på luft!

Kisen 1 viste muskler i Akershusserien – Marte Ulberget skjøt 450

En ny vinter i anmarsj betyr en ny sesong av Akershusserien, arrangert av Svein Erik Skotterud i Rælingen. Totalt fire divisjoner, hvor det skytes 30 skudd stå på NSF skive i 4 – 2 divisjon, mens den beste divisjonen 1. divisjon skyter 45 skudd stående. 

Kisen MSL stiller med to meget sterke lag i årets 1. divisjon. På uttaksskytingen til 1. runde, hvor 11 skyttere møtte opp og de åtte beste kom på de forskjellige lagene etter Amerikans-uttaksmønster, så måtte man ha 443 poeng for å få den siste plassen på 2. laget. 

Hanne Skarpodde (449 på uttak) og Håkon Sørli (446 på uttak) skulle begge skyte på 1. laget, men kunne dessverre ikke stille. Dermed ble Vidar Strøm og Åshild Flatla flyttet opp på 1. laget, mens Kjell Aarskog og Tommy Johansen ble flyttet opp på 2. laget, da Kisen 1 og Kisen 2 møtte hverandre til match i Alfhallen under 1. runde i går. 

Det ble til slutt en meget konfortabel seier til Kisen 1 som oppnådde 1793 poeng. Totalt syv poeng borte på fire skyttere. Dette er kun et poeng unna rekorden i Akershusserien som er på 1794 poeng, satt av Oslo Østre MSL to ganger. 
Marte Ulberget klarte nå det hun såvidt ikke klarte under NM i Lausgarda. Strålende skyting fra første til siste skudd og 450 poeng. Gratulerer!
Selv presterte jeg 449 poeng og hele 30 innerblinker og satte dermed ny rekord på øvelsen. Var tung og sliten i kroppen på starten, men dette kom seg bedre etterhvert. Trente også en 2 timers lang og god luftøkt med Daniel og Lars David etter matchen, og er fornøyd med hva jeg leverte.  

RESULTATER

Kisen 1: 1793 poeng
Marte Ulberget: 450
Simon Claussen: 449
Åshild Flatla: 447
Vidar Strøm: 447

Kisen 2: 1763
Daniel Sørli: 449
Lars David Øvrum: 445
Tommy Johansen: 435
Kjell Aarskog: 434 

Det er planlagt at det vil bli uttaksskyting føre hver runde, noe som er nødvendig med tanke på det steingode nivået. Daniel Sørli er i praktslag om dagen og var en 9,9-er unna å nå fult hus. Åshild Flatla mistet to poeng på de siste fem skuddene, Vidar Strøm var ikke lenger ut enn 9,9 og med tanke på at to av 1. lags-skytterne ikke stilte, så vitner dette om en beinhardkamp for en plass på 1. laget framover.