587 poeng i Flisa

Nytt luftstevne på programmet, denne gangen i Flisa, noe som ble en ren kopi av stevne i Charlottenberg. Akkuratt eksakt de sammen seriene i helt lik rekkefølge: 99 97 97 97 99 98 = 587 poeng. Mitt tredje stevne på 587, så langt i sesongen.

Litt skuffet over egen prestasjon i dag. Holdinga fungerte meget bra, og jeg merket allerede veldig tidlig at dette kunne gå veldig bra, hvis jeg bare holdt hodet kaldt. Kanskje det var bare den tanken som vippet meg av pinen? Uansett så selv om holdinga var veldig bra, så slet jeg nå med noe så sjeldent som avtrekksprossesen. Fingeren ville kun samarbeide som ønsket på to serier og det var også de med 99 poeng, begge med niere på siste skuddet.
Prøvde å gasse på også midtveis, men med en finger som ikke ville samarbeide, så ble det vanskelig. Kjedelig i og med at jeg følte meg i veldig bra slag i dag. Håper på like god holding og at jeg klarer avtrekksprossesen bedre på søndag, da jeg drar til Bærum på stevne.

Jeg tok en 2. plass i senior, et poeng bak Henrik Tvengsberg. Daniel Sørli skjøt sesongbeste med 582, etter at han lånte børsen til bror Håkon som skjøt 581. Lars David Øvrum med 585 poeng etter en 94-serie. Av NTG Kongsvinger sine elever var Sina Busk igjen best med 395 poeng etter en 96-serie med 4×9,9!

Nå er det guttekveld med taco og senkveld i leiligheten til meg og Daniel på Skedsmokorset!

Akkurat nå er hun landets beste skytter!

Skjønte det var noe spesielt der

Helt fra første trening av i mitt 3. skoleår på NTG Kongsvinger, så skjønte jeg at det kom til å bli noe stort av Malin Westerheim. Før hun startet på Norges beste skyttergymnas, hadde hun dog også levert sterke resultater med blant annet pallplassering i Fredrikstad Open, etter kun å ha skutt aktivt luft i litt over 1 år.
Så talentet var der, men det var ikke derfor jeg så det. Det var noe med måten hun tok informasjon på, strukturen hennes, måten hun gjorde tingene på og selvsagt den enorme viljen. Viljen til å ville trene, ville bli bedre og fokusere på det som er viktig og la monitoren telle opp til slutt.
Mens mange, (inkludert meg selv) ofte stanget i veggen, ble frustert, var sta og ikke minst trakk frem det som var mest negativt, så var Malin på mange måter rake motsetningen. Hun hadde en helt egen evne til å suge til seg informasjon fra Øyvind Sirevaag, gjorde det han sa og gikk ut å spurte om råd istedenfor å la frustrasjonen ta overhånd, når ting gikk dårlig. Det å stå på NTG å trene sammen med henne var ganske fascinerende. Alt hadde en mening i det hun drev med og det var en plan ved alt.
Når jeg som 3. klassing så at en 1. klassing hadde en slik evne og gjorde alt dette på en mesterlig måte ( når jeg slet med MYE av dette selv), så skjønte jeg at dette var ei jente som en dag kom til å bli noe stort.

Men at det har blitt så stort allerede nå, i så ung alder, hadde jeg ikke våget å tro. 6. plass i Prøve-OL. Videre fra eliminasjonen i samtlige WC-stevner hun har deltatt i. På topp 10 i hvert eneste junor-EM i luft, OL deltakelse med MEGET respektable resultater. Europamester 50m og selvfølgelig også nordisk mester og norsk mester. Merittlisten skremmer allerede enhver utenlandstoppskytter, tross at hun bare er 18 år. Skytingens Mozart er kanskje feil å si, men i helt motsatt bås er hun iallefall ikke!

Ny barriere er brutt

Nå er en ny barriere brutt av fenomenet fra Østfold. På onsdag ble det magiske 400 poeng på luftstevne i Krapfoss. Ny tangering av en norsk rekord. Kun Anne Marit Nordløkken har prestert dette før henne her til lands. I månedene før dette så hadde hun en knallsterk periode med kruttsterke WC-resultater og OL i London. Deretter beviste hun vel virkelig at jenter overhodet ikke står noe tilbake for Gutter, når det gjelder skyting. Den tvilen fjernet hun med 1175 poeng på helmatch i Charlottenberg I VIND!!!!!! Dagen før 1175-resultatet, så hadde hun tangert Marianne Berger sin norske junior rekord med 589 poeng på halvmatch.
Før i årets luftsesong, så har hun også prestert 397 og 398 poeng. Ser man på resultatene hennes fra OL og til nå, og med tanke på at INGEN av OL-skytterne eller resten av seniorlandslaget (menn), har vært aktive på stevner etter OL, så slår jeg følgende fast: Malin Westerheim er per dags dato Norges beste skytter!

I dag presterte hun 396 poeng på Kisen. To 9,9 og en 9,8 på siste serien hindret henne i fra å svare 400 resultatet med et nytt stort toppresultat dagen etter, men selvsagt er 396 dagen etter 400 selvsagt også utrolig imponerende. Dette viser atter en gang at hun overhodet ikke har hvilt på noen som helst laubær etter hjemkomsten fra London.

Med Malin på laget er alt mulig!

Det er spennende dager i norsk-rifle om dagen. En ny landslagstrener skal velges og alle både i, rundt og utenfor sporten er meget spente på hvem som vil ta over for Trond Kjøll. Uansett hvem det nå måtte bli, så er faktum det at Norge nå ser ut til å kunne få det beste landslaget på kvinnesiden i historien!
Jeg varslet om Marianne Berger før sesongen i år, og hun har virkelig vist at hun blir å regne med denne sesongen. Resultater på 397, 398 og 399 vitner om det. Kristina Vestveit vet vi alle hvor god er. Nå er hun iallefall litt tilbake i gamet igjen med sitt første stevne på X år på Kisen med 393.
I tillegg har vi Sina Busk, Siri Mortensen og Maja Høgstrøm. Tar landslaget, fagkomitee og skytteforbundet vare på disse, så har Norge her skyttere som har kapasitet til å dominere i mesterskap framover. Allerede til vinterens EM i luftrifle bør Norge være blant gullfavoritene i lag både på junior-kvinner og senior kvinner!

Og med den nåværende beste skytteren i Norge: Malin Westerheim som kaptein på laget, da er alt mulig. Ja, da er ALT mulig!

 

587 poeng i Charlottenberg

I går skjøt jeg sesongens første luftstevne utenfor Norge, i Charlottenberg.

For første gang denne luftstesongen, så leverte jeg ingen såkaldte “dritt-serier”, så det er en positiv ting å ta med seg. Etter mye surr under innskyting, fikk jeg til slutt skutt meg inn og startet meget godt. 99 poeng med 9,9 og meget fin flyt på det jeg drev med. Før i årets sesong så har det så og si på hvert eneste stevne hvert starten som har ødelagt for meg. Nå startet jeg godt, men klarte dessverre ikke å fortsette helt i samme spor. Ingen katastrofe seriere, men er rett og slett ikke tøff nok til å trå på i samme flyt og tempo.
Tre strake serier på 97 poeng fulgte så etter, og da er dyrebare poeng borte. Avslutningen var bra. Her fant jeg tilbake til den gode starten og synes jeg viste frem fin skyting. Seriene: 99 97 97 97 99 98 = 587 poeng med 39* (flest sentrum på stevne).

Kun tre deltakere med i seniorklassen med meg på toppen av lista. NTG Kongsvinger er som vanlig faste deltakere på stevnene i Sverige og Sina Busk ble best blant jentene med 395 poeng. Busk er i form om dagen med 398 poeng i Lausgarda mandag, 395 poeng i Charlottenberg onsdag og 394 poeng i Kisen i dag. Sammenlagt har hun nå: 398, 396, 395, 394 som sine fire beste stevner. Håkon Sørli beste juniormenn i Charlottenberg med 589 poeng.
Siri Mortensen er også for alvor kommet tilbake etter et tungt år med mye motgang. I både Charlottenberg og Kisen skjøt hun 395 poeng etter å ha mistet henholdsvis 3 og 4 poeng på den første serien. Mortensen står på og legger ned enormt mye trening, og da er det kjempemoro at resultatene nå også kommer og at hun er tilbake der hun hører hjemme!


Siri Mortensen er tilbake i slag! FOTO: Kåre Sylte (LS i Voss 2012).

Gële i beina på stående

Hver mandag trener jeg nå fast med “nye RTT Oslo/Akershus/Buskerud” med Kristina Vestveit som hovedtrener. Treningene er på Trosterud, hvor vi som regel har effektiv skytetrening fra 1815 – 20.00 og en god fysisk økt fra 20.15 – 21.00.
Etter mandagens fysiskte økt, som var styrketrening med egen kroppsvekt, var jeg helt gële i beina. Bare jeg reiste meg skrek det på baksiden av låret. Tirsdagen skjøt jeg to stevner, hvor jeg fikk dette veldig i stående. Verst var det i på luftstevne i Alfhallen. Beina ville ikke være i ro, og det var rett og slett umulig å holde rolig.

Startet dårlig, men fant etterhvert ut en god teknikk som jeg var nødt til å bruke og klarte etterhvert å prikke inn en del blinker. Endte til slutt opp med 583 poeng, og med den holdingen jeg viste der, så vil jeg faktisk si at det var ganske så bra.

Kun litt over 1 time etterpå bar det til Nittedal for DFS stevne med Jens-Kristian Larsen. Kne fungerte fint, mens stående igjen med samme oppskrift ble veldig vanskelig. Men med god timing, så ble det 49 og 47 poeng på stå seriene, og da jeg mistet et poeng i kne, så ble det til slutt 245 poeng.
Jeg leder i skrivende stund stevne som avsluttes søndag. Resultater finnes på www.nskl.no

 

Åpnet 15m sesongen med 247 poeng i Ullensaker!

Lørdag åpnet jeg årets innendørssesong i DFS 15 meter på Ullensaker. Stevne var 1. runde i den populære karusellskytingen til Akershus skyttersamlag og var det aller første 15m stevne som ble arranget i årets sesong, dog kun for skyttere i Akershus.

Jeg gjennomførte en så som så 25-skudd, men fikk meget godt betalt i form av poeng. De skuddene som så nifse ut gikk inn, og da er det rart hvor stor utslag dette gir i poengsum. Jeg sier igjen: Skyttersporten slutter aldri å fascinere meg.
Med seriene 50-49-49-50-49 endte jeg opp på 247 poeng  og tok en overlegen seier. Fem poeng ned til blant annet Halvor Thrane Svendsen og Ola Herje. Etter mye match og luftskyting de siste dagene og kun fire treningsøkter med saueren på 15m føre dette stevne, så må jeg si meg meget godt fornøyd med 247 poeng i sesongdebuten.

 Sammenlagt i karusellen etter 1. runde leder jeg da altså med fem poeng. Det skytes 4. runder, hvor de tre beste resultatene teller. Det blir kåret sammenlagtsvinner i alle klassene.

Resultater fra stevne finnes på denne linken: http://www.skytterlag2.no/ullensaker/

 

 

587 poeng i Fredrikstad

Etter god og fin treningsperiode skjøt jeg i forrige uke et nytt luftstevne i Fredrikstad. Jeg klarte å gjennomføre stevne delvis som planlagt. Dessverre så fikk jeg “igjen” en tung start, som ødela for en topp poengsum. Men endte til slutt opp på 587 poeng, noe som foreløbig er sesongbeste, så da er det dumt å klage. Men har vist på trening at jeg har en del mer inne.

Etter gode prøveskudd, så blir jeg igjen for defensiv i starten og skal gjøre alt 110% rett. Da blir det ofte feil, noe som det igjen ble denne dagen. Med seks poeng borte på de 20 første, så kom jeg heldigvis inn i flyten og skjøt mye bra på de tre neste seriene. Kun fire poeng borte på de tre neste seriene med tre 9,9 skudd. På siste serien havnet jeg igjen litt på defensiven og mistet der tre poeng.

Men den skytingen jeg viste midtveis under de 60 skuddene var meget bra og må tas med på veien videre.

Vant stevne med 587 poeng. Ennå ingen av de toppskytterne i seniormenn som har startet luftsesongen. Så langt er det Jonas Engebregten Larsen som har hevdet seg best med 586 og knallsterke 596 på et stevne i Hasle/Ise i Sarpsborg.
Blant jentene så bekreftet Malin Westerheim storform med 398. Marianne Berger prikket inn 395 poeng. Håkon Sørli bekreftet sin posisjon som den sålangt beste junioren i luft med 588 poeng.

Resultater fra stevne finnes på www.fmsl.no