349 i Moss og Våler og ny banerekord!

Lørdag skjøt jeg mitt aller første stevne med den nye DFS-dressen min, og det kunne vel ikke blitt stort bedre. Greit nok at dressen er veldig stiv og gir god støtte i alle tre stillinger, men jeg leverte også min beste gjennomføring på DFS-bane noensinne. Alle arbeidsoppgavene ble utført helt rikitg, unntatt første skuddet i stående, som smalt for tidlig og ble en 9,3. Resten satt i blinken! Veldig moro og stort! Seier med tre poeng foran Kim Andre Lund!

Moss og Våler er kjent for å ha en tung 300 meters bane. Det er ikke uvanlig å vinne på 344 poeng. Banerekorden var av mange sitt syn på forhånd, uvanlig høy og ble satt i år 2000 av Steinar Rudseter, 348 poeng. Den rekorden er nå etter 12 år slettet, og jeg håper at mitt navn med mine 349 (18*) poeng, blir stående minst like mange år som Rudseter sitt. 

Like etter dro jeg til Skiptvet. Jeg gjennomførte en god 15 skudd på 149 poeng, men et skudd igjen på stående som smalt for tidlig. På grunnlaget og omgangen hang jeg dessverre ikke med. Kom for sent i gang med begge deler. Grunnlaget var dog greit, med litt uflaks. 98 poeng med to 9,9. På omgangen surret jeg med omladningen, og kom i en veldig tidsnød. Derfor ble det tre niere på de fire siste skuddene og 97 poeng der, noe som ødela mye for poengsummen. 344 poeng gav en 6. plass. Seier til Kim Andre Lund med 348 poeng, foran Hans Kristian Wear på samme poengsum! 

Uansett så er det deilig å se at formen sitter. 249 og 247 poeng på 25 skuddene, synes jeg er fine tall. Nå gjelder det bare å holde dette gående til Landskytterstevne i Voss! 

Jentenes EM!

Juniorene har omsider kommet hjem etter et fantastisk EM i Italia. Jeg spådde på forhånd: 1 individuell medalje, 3 individuelle finalister og 2 lagmedaljer. Fastien ble denne: 3 individuelle medaljer, 3 individuelle finalister (Siw og Håkon x2) samt 3 lag medaljer. 

Særlig på jentesiden var det total norsk dominans. Tre blant de 15 beste i halvmatch og 3 blant de 12 beste i liggende, er og blir fantastisk og jentene beviste helt klart at de er Europas beste nasjon på juniorsiden. Malin Westerheim dro til mesterskapet som en av de store favorittene. Hun kommer hjem med en 11. plass og tre gullmedaljer og det er imponerende hvordan hun taklet presset. Halvmatchen ble hennes ble dessverre ødelagt i starten, da det var noe kluss med liggende innstillingene, men hun skjøt seg dog opp igjen og tilbake til en 11. plass. To dager senere var innstillingene på ligg i orden, og hun ble Europamester. Måten hun ble det på er også imponerende. Med 590 poeng, så vitner det akkurat ikke om kremforhold. Hun måtte ha 100 på siste serien for å gå helt til topps, og prikket inn 100 med 9 innerblinker i vinden. En stor europamester og OL-utøver verdig! 

Siw Anita Dramstad ble det beste Norske utøveren, og var svært nære ved å kopiere Kristoffer Skjelland sin bragd fra 2009. Skjelland kom hjem med fire av fire mulige gull, mens Dramstad kommer hjem med tre gull og et sølv. Helt fenomenalt! Jeg må innrømme at jeg på forhånd, ikke helt hadde trodd å se henne i finalefeltet. Men Siw skjøt denne kritikken vekk på en gnistrende og imponerende måte. Med fantastisk fin og rytmisk skyting prikket hun inn bare blinker på liggende, for så å levere den suverent beste stående serien på 194 poeng. Stor idrett! 

Jeg tenkte stille for meg selv, hjemme foran den trege og dårlige livevisningen til Sius: “Nå må vel nervene komme snart?” Og det gjorde dem vel også, men du verden hvor bra hun taklet dem! 191 poeng i kne var mer enn godt nok til skive 1 i finalen, med et supert godt utgangspunkt for medalje. I over 35 varmegrader og en litt stressendes start, så skjøt Siw en god finale, med forholdende og situasjonen tatt i betraktning. Hun hadde en suveren ledelse, før siste skuddet, og da jeg fikk høre 7,3 på telefon fra Romerikes Blad, så tenkte jeg “TYPISK”! Men dette var Siws og de andre Norske jentene sitt EM. Med en 9,9 på Tanja Perec fra Kroatia, så holdt det til gull med 0,1 poeng! 
En historisk og fenomenal bragd av jenta fra Rakkestad og NTG Lillehammer. Hun viste hele skytter-Europa, hvor skapet skal stå. Hennes innledende resultat hadde holdt til finale i London OL med god margin. Så får vi nå da bare håpe at denne prestasjonen gir iver og inspirasjon til å bli ennå bedre, for jeg er overbevist om at hun kan oppnå ennå større ting enn dette, hvis hun bare vil!

Når det gjelder gutta, så var det Håkon Sørli som fikk sitt store gjennombrudd internasjonalt. I sitt aller første mesterskap med flagget på brystet, så ble det 5. plass i liggende, 7. plass i helmatch og lagbronse i liggende. En utrolig prestasjon av NTG Kongsvinger eleven, som skyter for Kisen. På helmatchen noterte han seg kun for to åttere, og disse kom attpå til i knestående. Håkon har et helt år igjen på Toppidrettsgymnaset i Kongsvinger, og det blir svært spennende å følge den videre utviklingen. Her ligger det også utvilsomt noe stort!

Dette junior-EM var et helt tydelig bevis på at det florerer av talenter i Norge. Det er viktig og også tenke på at med unntak av Anders Hemmingbye og Malin Westerheim, så var de øvrige på årets EM-lag ikke mange poengene foran de resterende på uttaket. Talentene er mange og konkurransen er hard. Så får vi da inderlig håpe at Skytterforbundet tar vare på alle disse. Norsk skyttersport trenger dem, alle sammen!  

Lykke til i EM!

Mandag denne uka var jeg i Alfhallen og tok EM-pulsen på Sina Busk, Anders Hemmingbye, Jens – Kristian Larsen og Håkon Sørli som i går var aviskjendiser i Romerikes Blad. 

Etter vel litt over en time med trening på alle, både de EM-klare og journalisten var det intervjuer og bilder. Samtlige av Romerikingene på EM-laget (som også er aktive DFS-skyttere) er helt klare på at mesterskapet i Bologna er sesongens desiderte største høydepunkt. 

– Dette er klart større enn landskytterstevne. LS får man være med på hvert eneste år og alle kan delta. EM må man kvalifisere seg til, og det er også kun de beste i landet som får muligheten til å kvalifisere seg, sier Jens-Kristian Larsen fra Lørenskog og Oslo Østre MSL.
Han er sammen med Malin Westerheim de eneste fra fjorårets EM-lag. De fire andre er nye annsikter i EM 50 meter sammenheng, men Anders Hemmingbye, Sina Busk og ikke minst Siw Anita Dramstad har gode erfaringer fra EM i luftrifle. Sistnevnte har også erfaring fra VM 50 meter. 

Treningsøkta bestod av stort sett det samme som det har gjort den siste uka før EM: Lett økt med teknikk trening, for å sjekke at alt fungerer som det skal. 

– Det har nok blitt 2-3 timer trening daglig i ukene før EM, mens det nå den siste uka har blitt nedtrapping og fokus på teknikk, for å være i best mulig toppform til sesongens høydepunkt, sier Sina som er glad for at hun fra før har litt erfaring ifra ekte internasjonal skyting. 

– Dette er overhodet ikke som et stort stevne her hjemme. Hodet må være på riktig plass og alt fokus må rettes på de arbeidsoppgavene som skal gjøres. Selvom det er utrolig jevnt og veldig små marginer, så er formen fin og jeg håper på en finaleplass på 3×20 skudd halvmatch, forteller Busk

Alle Romerikingene har også troen på egne ferdigheter og vet at de kan takle vanskelige forhold, noe de viste på EM-uttaket på Nøtterøy. 

– Målet er å gi alt for å få ut det man er god for, så får det bli det – det blir. Men på en god dag, så er lagmedalje en mulighet og alle har potensialet til å kjempe om en finaleplass, mener Håkon Sørli.

Økta ble avsluttet med at alle fire la seg ned på ryggen med skytterutstyret på og tok X-antall situps etter kommando av general/journalist Claussen. En litt deilig følelse, å føle seg som en trener 😉 

Varmen blir en utfordring

– Det er meldt varmt i EM-dagene, så jeg har forberedt meg på det så godt jeg kan. På Blaker banen har jeg blant annet satt varmeannlegget på for fult under trening, og endte da opp med å skyte i nøyaktig 29 grader, men trolig blir det ennå varmere på standplassen i Bologna, sier Anders Hemmingbye, noe han nok har fått helt rett i

I de telefonsamtalene jeg har hatt så langt med juniorgjengen i Italia, rapporteres det nemlig om en svært VARM sommer i byen Bologna. Ja, varm selv for Italienerne. Det er meldt jevnt fra 30 – 35 grader i morgen og søndag, men med skytterundertøy, skytterbukse/jakker og et tungt gevær oppå, så føles det nok mye varmere. 

– Ja, varmen her er ille. Jeg er nesten sikker på at det er i underkant av 40 grader på standplass. Det blir viktig å kjøle seg godt nok ned og få i seg nok veske, før konkurransen, forteller en av de store forhåndsfavorittene i junior kvinner: Malin Westerheim. 

Spennende Junior tropp

Hvis man sammenlikner junior troppen i årets EM, med den i fjor, så er årets utgave minst like spennende og etter min mening ennå bedre. I fjor var Malin Westerheim, Siri Mortensen og Jonas Dahl de store finalehåpene på forhånd, og damelaget var blant medaljefavorittene. I EM ble det derimot Jens-Kristian Larsen (8.plass) og overraskelsen Sigurd Salvesen (4.plass) som kom til finale + at gutta tok et meget sterkt laggull i 60 skudd liggende. I år mener jeg bestemt at finalemulighetene er flere. Malin Westerheim må tåle å ha et favorittstempel på seg, sammen med Lisa Ungerank fra Østerikke er disse to de eneste i mesterskapet som skal til London OL. Med seg på laget har Malin: Sina Busk og Siw Anita Dramstad som begge i år har vært oppe på kruttsterke 584 poeng i halvmatch. Vi vet også alle hva Siw Anita kan få til på liggende (pers 598!). 

Blant gutta så har Anders Hemmingbye og Jens-Kristian Larsen vært oppe på 1160 tallet, mens Håkon Sørli viste internasjonal klasse da han ble nummer 3 i Dortmund og slo der store deler av Europa eliten. På liggende er alle også spenningsmomenter, spesielt Larsen som har vært oppe på 596 og har mye god erfaring fra skyting i dårlig forhold. Det viste også Hemmingbye og Sørli at de kan takle etter EM-uttaket. Summa summarum så er det en svært spennende juniortropp hvor ALLE kan nå finale i hver sin øvelse på en god dag. Jeg synes det lukter lagmedaljer lang vei for begge lag. MEN: som Sina Busk sa: Internasjonal skyting er noe helt annet enn et stort stevne her hjemme. 
I morgen klokken 0900 og 1245 får vi det første svart. Under kan du lese min vurdering av hver utøver i den Norske juniortroppen.

 

Fakta

Junior kvinner:

Navn: Sina Busk
Alder: 17 år
Bosted: Rånåsfoss
Klubb: Østre Romerike MSL
Skolegang: 2 år på NTG Kongsvinger, starter på sitt tredje til høsten
Personlig rekord på EM øvelsene: 593 poeng 60 ligg, 584 poeng 3×20 skudd halvmatch

Vurdering: Fikk sitt store gjennombrudd ved starten av 2. klasse på NTG. Har i hele år bak Malin Westerheim vært den beste norske juniorjenta. At hun ikke ble sendt til WC München-Milano er for meg en stor gåte. 19. plass i EM luft, 3. plass Swedish Cup, banerekord på Trosterud (alle luft) og flere stevneseiere hvor hun også har knust seniorene på 50 meter halvmatch er noen av årets prestasjoner. Er i følge rapportene i god form og skal regnes med i kampen om en finaleplass på halvmatch! 

 


Navn: Siw Anita Dramstad
Alder: 19 år
Bosted: Rakkestad
Klubb: NTG Lillehammer
Skolegang: Fullført 3 år ved NTG Lillehammer. Starter etter planen i millitæret til vinteren
Personlig rekord på EM øvelsene: 598 poeng 60 ligg, 584 poeng 3×30 skudd halvmatch

Vurdering: Viste et fantastisk talent allerede som 1. klasse elev på NTG og i sin første sesong som matchskytter. Ga da Norge en kvoteplass til Ungdoms OL med sin 3. plass i Ungdoms EM luft. Har flere medaljer fra Swedish Cup (luft), var også med i junior VM 50 meter i 2010. Har nåværende Norges rekord i junior kvinner med 598 på 60 ligg. Har vært oppe på 584 på halvmatch i år, ellers noe varierende resultater i årets sesong. På en grei dag leverer hun trolig et godt resultat som kan være med på å sikre lagmedalje til junior-jentene. Kjemper også om en finaleplass med klaff på halvmatch. 

 


Navn: Malin Westerheim
Alder: 19 år
Bosted: Krapfoss (Moss)
Klubb: Krapfoss
Skolegang: Fullført 3 år ved NTG Kongsvinger. Starter etter planen opp med lærerstudier i Halden til høsten
Personlig rekord på EM øvelsene: 597 60 ligg, 586 3×20 skudd halvmatch

Vurdering: Har helt siden starten av vist et taltent utenom det vanlige i rifleskyting (særlig luft). Med riktig og systematisk trening ved NTG, samt et godt støtteapparat er hun pr dags dato Norges suverent beste kvinnelige rifleskytter i både luftrifle og 50 meter. Tok en 9. plass og 3. plass i sine første EM (ungdom og junior i 2009), siden det har det blitt mesterskaps deltakelse i både EM og VM i hver sesong etter det med sterke resultater (11. plass Ungdoms OL 2010, 4. plass EM luft 2011 og 10. plass EM luft 2012). Har 2 år igjen som junior, men viste i vår at hun likevel hører hjemme i verdenseliten blant seniorene, noe hun viste på WC-rundene i vår, der særlig 6. plassen i Prøve-OL luft imponerte en hel skytterverden. Selvom det er luft som er hennes spesialitet, så viste hun at hun hører hjemme i verdenstoppen også i halvmatch med sin 17. plass i Milano med 577 poeng (4. poeng fra shoot-off). Her slo hun FLERE OL-klare og sterkt merriterte skyttere. Utklasset junioreliten her hjemme på uttaket og vant med over 20 poeng i sterk vind! Må sammen med Lisa Ungerank fra Østerrike tåle et favorittstempel i EM, da begge to er klare for London OL. Har naturlig nok spart den absolutte toppformen til om 2 uker, men beviste at hun er i form med 583 i vind på Hobøl for 1 uke siden. Skyting er den sporten det er desidert vanskeligst å vurdere noen favoritt på forhånd, men ja hun er en naturlig medaljefavoritt og JA hun kan gå helt til topps, dersom hun har dagen! 

Junior menn


Navn: Anders Hemmingbye
Alder: 19 år
Bosted: Blaker
Klubb: Østre Romerike MSL
Skolegang: Har 3 år bak seg ved NTG Lillehammer. Har kombinert jobb og trening i et år etter skoleslutt på NTG. Starter mulig opp med studier til høsten. 
Personlig rekord på EM øvelsene: 594 60 skudd ligg, 1160 3×40 skudd helmatch

Vurdering: Ble beste norske ungdom skytter blant guttene i Ungdoms-EM 2009, som er hans eneste internasjonale erfaring med flagget på brystet. Var i perioden 2009 – 2011 blant de bedre luftskytterne i junior-menn, men kvalet seg ikke for mesterskap. Regjerende Norgesmester i 3×40 skudd helmatch. Har prioritert trening framfor stevner i årets 50m sesong, så det er litt vanskelig å vurdere ham pga mangelen på stevneresultater. Beviste derimot på EM-uttaket at han var den klart beste etter spesielt imponerende helmatchskyting i orkanen, og vant uttaket med over nesten 20 poeng til 3. plassen. Er i følge rapportene i god form og har trent spesielt på varmeforholdene som venter i Italia. Er med å kjemper om en finaleplass i begge øvelser. 


Navn: Jens-Kristian Larsen
Alder: 20 år
Bosted: Lørenskog
Klubb: Oslo Østre MSL
Skolegang: Gikk 2 år på NTG Kongsvinger, før han gikk tredje året på Lørenskog VGS. Studerer nå økonomi ved Handelshøyskolen BI i Oslo. 
Personlig rekord på EM øvelsene: 596 60 skudd ligg, 1161 3×40 skudd helmatch

Vurdering: Har vært med i toppen av junior-menn de to siste sesongene og var sammen med Malin Westerheim med på EM-laget i fjor. Har også erfaring fra Ungdoms-EM luft i 2009. 8. plass og laggull fra EM 60 ligg i fjor, hvor han imponerte i svært vanskelige forhold. Har vært oppe på 596 og 1161 på EM-øvelsene i år, som også er nåværende pers. Ble sammen med Anders Hemmingbye best på liggende under det vanskelige EM-uttaket. Har gode erfaringer fra skyting i vanskelige forhold. Er vanligvis for ustabil i helmatch, men er helt klart med å kjemper om en finaleplass på 60 skudd liggende. Har han dagen der, så kan han også finne på å kjempe på øvre halvdel av finalelaget.

 


Navn: Håkon Sørli
Alder: 18 år
Bosted: Kongsvinger/Greipstad
Klubb: Kisen MSL
Skolegang: Har gått 2 år på NTG Kongsvinger. Går sitt tredje og siste år der til høsten
Personlig rekord på EM øvelsene: 593 60 ligg, 1158 3×40 skudd helmatch

Vurdering: Har i likhet med alle de andre på EM-laget, hatt en strålende utvikling helt fra første skoledag i regi av Norges Toppidrettsgymnas. I hele år har han etter min mening vært den beste luftskytteren i junior-menn, men feilet på EM-uttaket og kom ikke med. NM-gull i luft, tre 2. plasser i Swedish Cup samt 4. plass i ISAS Dortmund vitner om det. Har også vist storform på 50 meter denne sesongen og har på helmatch vært den beste på de åpne stevnene. 1158 og en strålende 3. plass i ISAS Dortmund i vår, hvor han slo store deler av europaeliten. Debuterer i Internasjonal skyting med flagget på brystet. Har kapasitet til å iallefall kjempe om en finaleplass i først og fremst helmatch, men som EM-debutant skal man ikke forlange for mye.

Claussens EM-tips: 1. individuell medalje, 3 individuelle finalister og 2 lagmedaljer!  

Masse lykke til i EM 🙂 

Følg Junior-EM live her: http://results.sius.com/ShootEvent.aspx?Championship=EuropeanChampionshipJunior20120710BolognaITA&ShootEvent=STR3X20WJ

Trening med ny DFS-dress

Heldig som man er så fikk jeg ny DFS-dress i 21 års gave, av min snille far. Det har blitt lite DFS-trening den siste uka, noe som gjøres noe med nå. Kongelaget på landskytterstevne i Voss har vært sesongens store mål i år på DFS-fronten, og da kreves det nøye planlegging og riktig trening. 

I dag trente jeg for første gang med den nye dressen, som er av det stiveste laget (3-lags canvas i ryggen). Det ble en del tørr-trening, siden det var fryktelig stivt i alle tre stillingene. Skjøt totalt 35 skudd på økta, men selvom det var stivt og leit i stillingene, så må jeg innrømme at jeg er overrasket over hvor godt det satt. Etter 5 skudd innskyting på ligg, skjøt jeg 10 skudd stå, som resulterte i 10 blinker. Kne var den leieste stillingen å skyte i. Der skjøt jeg også 10 skudd, noe som resulterte i 7 blinker og tre niere. Avsluttet med et grunnlag som viste fine 100 poeng med 7 innerblinker. 

Det blir en liten tørrtreningsøkt med dressen i morgen, før jeg skyter mine første stevner i ny dress på lørdag. Da drar jeg til Moss og Skiptvet. 

Best i vinden på dobbeltstevne i Hedmark!

Jeg skjøt i går to 50 meter stevner i Hedmark. Startet med utvidet helmatch i Stange i strålende forhold. Dessverre klarte jeg ikke å utnytte de gode forholdene. Slet i liggende og stående, og fikk på langt nær ikke ut det jeg er god for. På liggende slet jeg enormt med høydespredning, noe jeg har gjort i det siste. Høye og lave skudd nesten på hvert tredje, med høye og lave niere hele tiden. 586 på 60 og 389 på 40 var nedtur. Kjempet godt i stående, men fikk det der heller ikke til å gli på. 374 var også en nedtur. 

Trøsten var at kne stemte mye bedre. Endte til slutt på 387 etter å ha tullet vekk fire poeng på de siste tre skuddene. 1150 poeng på helmatchen der. Ole Magnus Bakken fortsetter å vise sin flotte OL-form med 598 poeng på 60 skudd liggende denne gangen. På helmatchen ble det også råfine 1181 poeng. Ellers imponerte Marianne Berger med 583 poeng på halvmatchen! 

Rett fra Stange, så bar det avgårde til Elverum og 2. runde i Sommercupen. 60 ligg + 3×20 skudd halvmatch for alle klasser. Etter råd og tips fra Øyvind Sirevaag gjorde jeg justeringer på innstillingene i liggende, noe som slo veldig positivt ut. 593 poeng ble det i leie forhold. Skjøt med stor selvtillit på de første 40 og noterte meg 397 poeng der, mens jeg på de siste 20 ble mer defensiv og tenkte mer på vinden enn gjennomføringen. På halvmatchen ble det 580 poeng etter 188 poeng i stående og 194 poeng i kne. Godt fornøyd med dette også tatt forholdene i betraktning. Da Ole Magnus Bakken ikke deltok, så holdt dette til seier for min del! 

Jørgen Elstad skjøt også fine 593 poeng i vinden på Elverum! 

Onsdag 18. juli arrangeres tredje og siste runde i Sommercupen på Elverum. Den får jeg imidlertidig ikke med meg, da jeg isteden drar til Arvika og skyter utvidet helmatch der! 

 

Ole Magnus Bakken viser OL form

Ole Magnus Bakken viser at formen på 50 meter 60 skudd liggende er inntakt, når snaue to uker gjenstår før lekene i London åpner. På onsdagen arrangerte Elverum 1. runde i et nytt “prøve arrangement” som heter Sommer cupen. Det arrangeres tre runder i cupen, hvor planen er at alle skyter utvidet halvmatch: (60 ligg + 20 stå + 20 kne) og at alle da konkurrerer i samme klasse. Juniorer, seniorer, veteraner osv. 

Stevnene er ikke approberte, fordi dette som sagt er et prøve arrangement, for å se hvordan det slår ann. 

Men arrangøransvarlig Bjørn Myrset kunne nok ønsket at han approberte stevnene. Ole Magnus Bakken viste fantastisk form og prikket inn 60 av 60 blinker på liggende. Dette er det kun Odd Arne Brekne (innendørs) og Harald Stenvaag (utendørs), som har kopiert før ham her i Norge. Vebjørn Berg har skutt 600 poeng to ganger, men i Sverige (Eskildstuna og Charlottenberg). Men som sagt var dette ikke approbert som stevne. 

På halvmatchen viste også Stangesokningen herlig skyting. Han viste at stående skytingen er meget godt inntakt med 97 – 98 poeng, med vel tre 9,9 skudd. På kne prikket han inn bare blinker. Dermed var fantastiske 595 poeng på halvmatch et faktum. Helt utrolig! 

Ole Magnus tok selvsagt en overlegen seier. Jeg tok 2. plasssen med 593 poeng i liggende og 580 poeng halvmatch (198 – 188 – 194). Litt for mye ustrukturert skyting, hvor jeg mister hodet på de fem siste ståskuddene og på den første kneserien. Høydespredning igjen på liggende. Ellers greit. 

Andre runde i cupen skytes onsdag. Blir spennende å se hva Ole Magnus kan finne på da! 

 

 

Seier i finalen av Romeriksblinken!

Jeg vant til slutt i går en meget nervepirrende finale i Romeriksblinken. En finale som også kan ha vært den siste i historien. Fremtiden til den populære avisskytingen i Romerikes Blad er høyst usikker. Den fenomenale Kåre Sylte har fylt 90 år, og har flere år nå sagt at han selv begynner å bli sliten. Nå tror jeg derimot han mener alvor. Dermed er fremtiden usikker, da jeg selv ikke kan skrive kommentar artikler eller være journalist for Blinkskytingen, da jeg blir innhabil når det gjelder dette. Forhåpentligvis vil det komme en arvtaker etter evigunge Sylte! 

Jeg hadde skive en i det siste finalelaget og skytingen bar preg av svært leie forhold. Forholdene kan nesten beskrives som NC-skytingen på Gjøvik. Det var ILLE! 

Etter 50 på ligg, stilte jeg meg opp i stående med fokus på å være offensiv og få rytmen til å sitte med en gang. Vinden tok litt i kroppen, men jeg klarte det jeg skulle bra, bortsett fra et skudd som jeg var alt for offensiv på. Det reiste langt vekk. Ironisk nok, så ble dette skuddet en blink til høyre, mens resten av skuddene satt i topp samling i nieren til venstre. Akkurat likt som på Viken II, nesten helt identisk kopi. Utrolig frustrerende! 
Kneserien satt også til venstre, til tross for at jeg skrudde. Men her hadde jeg flaks med to 10,0 og jeg reddet meg inn med 49 poeng. 

Det var da en forbannet Claussen som stilte seg opp på stå før grunnlaget. 145 poeng på klassen, med kun et dårlig gjennomført skudd. Heldigvis kom sinnet og frustrasjonen til gode. 99 poeng på grunnlaget etter en suveren og effektiv gjennomføring. 244 poeng og skive 2 i finalen! 

På finalen var jeg igjen skjev på kne. 48 poeng ut venstre, og jeg var avhenig av god stående skyting for å gå helt til topps. Siri Mortensen som hadde skive 1 ledet på meg med et poeng, mens jeg var likt med Olaf Aanerud fra Blaker på skive 3. 

De fem enkle skuddene på stå er noe av det værste jeg har vært med på. Kun 30 sekunders skytetid og vinden var helt grusom. Med et var det helt stilt, og med et var det full orkan. Jeg taklet det dårlig på første stå skuddet og skjøt en nier. Heldigvis lot jeg ikke dette gå innpå meg og kjempet utrolig bra på de fire siste. Holdt opp når vinden tok i kroppen, fant trykkpunkt fort og presset av fire gode avtrekk. Da ble det også fire blinker. 97 poeng i finalen og seier med 341 poeng, et poeng foran Siri Mortensen. Olaf Aanerud tok 3. plassen etter omskyting mot Daniel Jøndal Listou. 

Vebjørn vant vandrepokal

Rett etter finaleseieren, skulle jeg igjen i finaleskyting. Romerikes Blad deler hvert femte år ut en vandrepokal, som går til den som har flest seiere i Blinkfinalen (napp i pokalen) de fem siste årende. Siden det har vært fem forskjellige vinnere de fem siste årene, så ble det omskyting om pokalen. 

Jeg stilte meg opp sammen med: Jan Ole Skotterud, Thomas Bråthen, Halvor Thrane Svendsen og Vebjørn Berg på standplass. Finalen var igjen en “svenske omgang” fem kne + fem enkle stående skudd. Jeg skjøt 49 poeng på kne, og hadde heng på pokalen da jeg startet med to blinker i stående. Dessverre datt jeg ut av det på de to neste. Tredje stå skuddet ble en 9,8 som jeg trodde skulle sitte. Og på fjerde skuddet ville ikke vinden slippe tak i kroppen og jeg var heldig som fikk anvist en 9,0. Dermed fikk Vebjørn for stort forsprang. Han klemte inn 98 poeng i finalen og tok hjem pokalen til odel og eie. Jeg kom på delt 2. plasse med Halvor Thrane Svendsen i finalen, begge med 97 poeng. Thomas Bråthen skjøt 96 poeng og Jan Ole Skotterud 95 poeng. 

En veldig artig dag på skytebanen. Dette er en seier jeg setter høyt! Nå blir det jobb og trening videre fram til torsdag, før jeg unner meg noen feriedager i Kristiansand. Deretter starter oppkjøringen til Landskytterstevne og jobbingen om å nå det store målet der: En plass i kongelaget! 

Skyter finale i Romeriksblinken i morgen fra skive 1

I morgen skytes finalen i den populære avisskytingen “Romeriksblinken”. DFS skyttere fra hele Romerike deltar i avisskytingen som har foregått i hele vår. De tre beste resultatene “25 skudd” over en rekke utplukkede stevner teller. Jeg nådde i år summen 746 poeng etter 249, 249 og 248 som mine tre beste resultater. Med det vant jeg barometeret i klasse 5 for andre år på rad. Summen i år er et poeng dårligere enn Vebjørn Bergs rekord fra 2008. 

Alle skyter en vanlig 25 skudd. De 10 beste i klasse 3-5 kommer til siste finalelag. Det skytes det fem skudd kne, før det skytes fem enkle skudd stående. 

Det er mange gode skyttere som skal i aksjon på Blaker i dag. Tobias Lillekvelland er i kjempeform og har vært oppe på 349 poeng kort etter Viken II seieren. Halvor Thrane Svendsen som vant finalen i 2009 ble nummer 3 på barometeret og har vært jevn og flink i hele år. Thomas Bråthen (vinneren fra 2010) skjøt 250 poeng på trening onsdag, må alltid regnes i slike sammenhenger. Spennende blir det å se hva Jan Ole Skotterud også kan få til. Luringen som kan skyte hva som helst.  I tillegg må selvsagt Olaf Aanerud, Siri Mortensen, Steinar Rudseter, Daniel Jøndal Listuo og Jens-Kristian Larsen alle også nevnes i kampen om tittelen. 

I fjor ble jeg nummer 2 på Blinkfinalen, et poeng bak Jan Ole Skotterud. Formen virker fin, og jeg må være ærlig å si at jeg har et mål om å gå helt til topps i år 🙂

Resultater og live fra Romeriksblink finalen vil bli lagt ut på www.dfs.no/blaker 

 

4. plass på 3×40 skudd helmatch

Dagen etter min kanskje største prestasjon på skyterbanen, gjorde jeg etter min mening en ennå større bragd. 4. plass i det enorme ulvelaget jeg møtte, som kanskje er verdens beste landslag er jeg utrolig fornøyd med. Rett og slett litt stolt av meg selv. 

Jeg klarte å nullstille meg bra etter bronsen og startet fint på liggende med en god rytme, i det som var absolutt fløteforhold. Dessverre sliter jeg ennå litt med høydesprening i liggende. Skjøt 395 poeng, med en nier som jeg så godt, mens de fire andre poengtapene er uforklarlige hårfine niere rett over. 395 poeng i liggende. 

På stående startet jeg skarpt, men ble jukset litt i starten på andreserien og kom inn i en nierstim. Kom meg heldigvis inn i rytmen igjen og avsluttet bra. 383 poeng i stående. 

Jeg startet skralt i knestående, men kom etterhvert inn i en svært god rytme. Dessverre falt jeg litt ut på slutten, og tok en pause føre sisteserien, og jeg var dessverre ikke tøff/offensiv nok og tapte nødvendige poeng for å se 70 tallet igjen på slutten. 1166 poeng ble det til slutt etter 388 poeng i knestående. 

I finalen hadde jeg skive 6 og stod side ved side med tidligere WC finale vinnere, OL-deltakere og nåværende OL-deltakere. Spenningen var godt til stede, men jeg merket under prøveskuddene at holdingen min var veldig god. Når jeg leverte gode avtrekk, ble det alltid blink på prøveskuddene. Jeg tok med meg dette inn i serien, og fokuserte på å levere et så godt avtrekk som mulig og time det med den gode holdingen. Dette klarte jeg veldig godt. På to skudd ble jeg litt for ivrig, og på et skudd ble jeg litt for sein. Ellers satt de syv resterende i blinken og 99,9 poeng i finalen, noe som var den suverent beste summer. Utrolig artig! 

Are Hansen skjøt ikke finalen, grunnet mye bråk fra 300 meteren rett ved siden av. Ole Kristian Bryhn fikk trøbbel på siste skuddet og skjøt en 6,1. Dermed klatret jeg forbi OL-klare Bryhn og opp på en 4. plass. Min klart aller største prestasjon på skyterbanen. Rent skytemessig er dette MYE større enn å vinne Oslo Open. 

Vebjørn Berg tok skikkelig revansj med tanke på OL-vrakingen og slo alle de OL-utatte skytterne. Sølv i liggende og gull på helmatch!