Seier i finale av Akershusserien 1. divisjon

I dag skjøt jeg sammen med mitt miniatyrskytterlag Østre Romerike MSL finalen i Akershusserien. Over 170 skyttere fra både miniatyrlag og DFS lag i hele Akershus området (også noen utenfor) har deltatt i den tradisjonsrike lagskytingen, som har vart i over 30 år. Det skytes i 4. divisjoner, men det har også før vært hele 5. forskjellige divisjoner. Programmet er stående mot NSF skive, hvor det i 1. divisjon skytes 45 skudd, mens de resterende divisjonene skyter 30 skudd. Det er tabeller i hver divisjon, og de fire beste fra hver divisjon møttes til finaleskyting på Rælingen, hvor alle starter på null.

Østre Romerike har i år hatt et meget sterkt og stabilt lag. Vi ble nummer 2 etter alle de innledende rundene, etter å ha tapt siste matchen mot Oslo Østre SKL 1, etter at vi den dagen hadde litt manko på folk.

I dag stilte vi med et reint ungdomslag, hvor den eldste på laget var 20 år, og den yngste 17. Etter en meget jevn og god innsats fra samtlige, ble det seier med 10 poeng foran Rælingen og 11 foran Kisen.


Jubel og gladscener sammen med Sina etter at seieren var i boks!

 

Jeg skjøt 3. etappen, og slet litt innledningsvis. Tankene og usikkerheten rundt den siste stående skytingen kom raskt i minnet, da det virkelig gjaldt, og jeg skjøt urytmisk og uten selvtillit, tross god holding. Heldivis klarte jeg å riste dette av meg etter de 15 første skuddene, og de siste 30 skudda er jeg veldig godt fornøyd med. Da var selvtilliten tilbake. Rytmen og teknikken satt som bare det, og da blir det bra. 448 poeng!

Før jeg gikk inn på standplassen, var det superjevnt med 1 poengs ledelse til Østre Romerike, foran Kisen, og tre poengs ledelse til Rælingen. Da det siste laget skulle starte ledet vi med 6 poeng på Kisen. Sina Busk var sikkerheten selv på ankerettappen og prikket inn suverene 449 poeng, og ble også kveldens beste skytter. Bjarne Muri fra Oslo Østre SKL skjøt også 449 poeng, men resten av mannskapet hadde ingen god dag, og serievinnerne fra årets 1. div endte på 4. plass i finalen.


Blomster, medalje og vandrepokal!


Kåre Sylte (til venstre i sofaen) 88 år gammel, var atter en gang på plass som journalist for Romerikes Blad. Jeg vet ikke om han er landets sprekeste pensjonist, men det er iallefall ikke langt unna. Blir jeg som ham slik han er på sine eldre dager, da skal jeg være VELDIG godt fornøyd med livet mitt!

 

RESULTATER

1. Østre Romerike MSL: Sina Busk 449, Simon Claussen 448, Anders Hemmingbye 445, Siri Mortensen 442:     1784 poeng

2. Rælingen: Halvor Thrane Svendsen 447, Kine G Eide 446, Kjetil Sundby 441, Bjørn Bylterud 440: 1774 poeng.

3. Kisen MSL: Håkon Sørli 444, Hanne Skarpodde 444, Vidar Strøm 443, Lars David Øvrum 442.

4. Oslo Østre SKL: Bjarne Muri 449, Nils Thomas Vaaland 444, Helge Norberg 437, Per Arve Strømstad 434:      1764 poeng

PS:

LITT MORSOM  OG KANSKJE UNØDVENDIG FAKTA FRA AKERSHUSSERIEN

* Årets Akershusserie fikk følgende vinnere: Østre Romerike MSL 1.div, Nordstrand II 2.div, Nannestad 3.div og Fet 4.div.

* Nordstrand II som vant 2.div suverent, stilte også med et meget ungt lag: Eline Vatne (17), Sigurd Salvesen (18), Sondre Westad (18). Morten Fuglevåg på 26 år, dro imidlertidig snitt alderen en del opp.

* Alle finalene bestod av de fire beste lagene, bortsett fra i 3. div. Kisen III kunne overraskende ikke stille lag til finaledagen, derfor ble det 3.lag i finalen av 3. divisjon.

* Årets 1. divisjon startet med 8 lag, men ble krympet til 6, ettersom vinnerne fra de to siste årene: Oslo Østre MSL trakk seg rett før første runde, og det helt nye laget: Norges Idrettshøgskole kastet inn håndkleet etter 3 runder. 

* Dette er både min og Østre Romerike Miniatyrskytterlag sin aller første finaleseier i Akershusserien i 1.divisjon.

* Kjetil Sundby fra Rælingen ble dagens STANG INN skytter med totalt ni 10,0. Per Arve Strømstad fra Oslo Østre ble det motsatte: dagens STANG UT skytter på vel ca. 13 skudd som var fordelt på 9,9 og 9,8.

* Dette er femte året jeg skyter Akershusserien. Fra de 4 tidligere årene husker jeg følgende fra finalene:

Ifjor tok Østre Romerike en 2. plass med Vebjørn Berg, Siri Mortensen, Odd Arne Brekne og meg selv på laget. Jeg var lagmann, satte meg selv på 1.etappe. Fikk total panikk og nerver og skjøt 442 poeng. Vi kunne likevell aldri ha truet Oslo Østre MSL som vant suverent.

For to år siden tok jeg en ny 2. plass. Det var den tiden jeg var heldig og var elev ved NTG Kongsvinger. Oslo Østre MSL ble for sterke i finalen. Jeg, Kristoffer Skjelland, Marit Sangesland og Anders Hundseid skjøt finalen for NTG.

For tre år siden var jeg ikke god nok til å komme med på finalelaget til NTG Kongsvinger, som vant foran Oslo Østre MSL. Kristoffer Skjelland, Henrik Tvengsberg, Anna Hjelmevoll og Marianne Berger skjøt på finalelaget da.

For fire år siden var jeg 1. klasse elev på NTG Kongsvinger og skjøt på finalelaget til 2. laget, som skjøt finalen i 3. divisjon. Husker at jeg skjøt 294 poeng, etter en klassisk sprekk på slutten, og at vi tok en overlegen seier. Med meg på laget hadde jeg: Henrik Tvengsberg, Simen Rundberget og Veronica Bjørkkjær.ØM grovfelt

Jeg skjøt lørdag Østlandsmesterskapet i grovfelt på Jevnaker. Østlandsmesterskapet eller ØM, er for mange feltskyttere sesongens høydepunkt og er feltskyting på sitt beste, hvor man skal være meget dyktig på både avstandsbedømming og vindbedømming i tillegg til å skyte godt. Et ØM blir på mange måter sammenliknet med feltopplegget på Nordisk. Alle de beste feltskytterne fra Østlandet fordelt på 16 samlag møttes til dyst.

Dette var mitt første ØM, og jeg er ikke fornøyd med hva jeg presterte. Mangler den nødvendige erfaringen for å være med helt i toppen. På årets ØM var det “rekrutt” hold på de 30 første skuddene, mens resten var det man kan kalde et ekte ØM opplegg.

Jeg hang meget godt med etter 24 skudd, da hadde jeg 24 av 24 treff. På hold 5 skjøt vi på mini 1/4 rekrutt figur i knestående. Jeg dømte figuren til 135 meter, og skrudde et knepp over 125. Det var litt for lite. Figuren stod på 161 meter, men likevell, så var det skuffendes å kun få anvist 2/1 rett under. Dermed var alt håp ute om en topp plassering.

Dessverre så kom jeg meg ikke over dette, og ble usikker på egne ferdigheter innenfor avstandsbedømming. På hold 6 som var et dobbelt hold med C25 og 1/8, dømte jeg i utgangspunktet riktig til 260 og 300 meter, med det jeg føst anslo. Men usikkerheten fra det forrige holdet, gjorde så jeg la på 2 knepp ekstra. Dermed ble det 2 av 3 treff på begge to, rett over.

Siste holdet var en C50 figur. En figur jeg aldri før har skutt på. Jeg skjøt i siste laget, og vi var uheldige med dårlig lys, ettersom at mesterskapet fra før av hadde blitt utsatt i over 4 timer, pga tett tåke. Jeg så figuren nesten 4 ganger i sikte, noe som skulle tilsvare hele 647 meter, i følge min tabell. Jeg skrudde på 600 meter, og fikk anvist 0 treff rett over på figuren som stod på 545 meter.

Dermed ble det 30 av 42 treff og en plassering langt nede på listen. Lagmessig ble det heller ingen suksess og en 12. plass. Et skuffende resultat, etter en meget svak avslutning. Men meget god erfaring å ta med seg videre!

God ligg og kne skyting på en svart dag i stående. Seniorherrene viste Verdensklassenivå

Jeg fikk meg en meget god og lang konkurranseøkt i kroppen, under gårsdagens stevne i Alfhallen. 50 meter utvidet helmatch fra klokken 1700 – 2000. Og luftstevne fra klokken 2030 – 2130. God og stiv i kroppen etter en slik marathon økt på skytebanen.

På 50 meteren viste jeg frem god ligg og kne skyting. På liggende ble det 594 poeng på 60 skudd, med seriene 100 98 99 98 100 99. Et resultat jeg er godt fornøyd med. Gjorde en dobbelt feil på serie nummer 2, mens jeg generelt sett må bli flinkere til å ta pauser, når jeg merker at rytmen ikke sitter. Ellers mye bra.

Stående butter dessverre veldig i mot om dagen. Mye begynner også nå å gå på det mentale, da stående for femte gang på rappen ødelegger for et bra resultat. På de to første seriene var jeg direkte piss dårlig. Gjennomføringen der er nok den værste på svært svært lenge. Tok meg inn igjen på de siste 20 skudda, hvor jeg holdt ganske rolig, var flink med avtrekket og var offensiv. Men i motgang, blir det stang ut. 9,4 var dårligste skudd på de siste 20, men det hjelper lite når det er 14 niere og kun 6 blinker på de siste 20. Stusselig poengsum med kun 367.

I kne går det derimot så det suser om dagen. Stillingen er veldig god, er flink med avspenning i kroppen og rytmen sitter som bare det. 393 poeng var stevnets nestbeste kneserie, bak Are Hansen sine 395. Totalt sett ble det 1155 poeng på helmatchen.

Seniorherrer i Verdensklasse

Etter å ha skutt ferdig 50m øvelsene, gikk jeg ned for å sjekke resultatlistene i seniorklassen. Jeg har den siste tiden fått stor glede og stor treningsmotivasjon etter at jeg har kommet med på rankinglistene til LONDON OL på helmatch, med mine to resultater på 1165 poeng. Men etter å ha sjekket resultatene fra stevne i Alfhallen, gikk det vel egentlig 110% opp for meg, at jeg har en lang vei å gå, for å i det hele tatt komme til noe som likner et uttak til mesterskap i seniorklassen i Norge. Det er helt VILT for et nivå, seniorherrene har om dagen.FOR Å SLÅ DISSE GUTTA, SÅ KREVES DET MER ENN BARE TRENING TIL!

 

Rajmond Debevec hadde skive 1 i Bejing OL 2008, med 1176 poeng. I går skjøt Kim Andre Lund den samme poengsummen. Men holdt det til seier, neida, ikke på et lokalt stevne i Norge nei. Glem det. For dårlig. Han kom faktisk akkurat på pallen (3. plass). HELT RÅTT!! Vebjørn Berg hadde vel en (litt dårlig dag), og skjøt 1172 og han ble NUMMER 5!!! Rett og slett helt fantastisk. Og dette var et stevne, hvor mannen som er ranket som verdens beste helmatchskytter: Ole KR Bryhn IKKE deltok på!!

Skal man i det hele tatt komme opp på et slikt vilt nivå, så er man nødt til å leve av skytinga. Man må ha det som en fast jobb. 4-5 ganger i uka med trening holder på langt nær. 2 økter om dagen i iallefall 5 dager i uka fast, må til, hvis ikke mer. Og da er det bare å se seg selv i speilet, se realiteten og være dønn ærlig med seg selv og si: Jeg er rett og slett ikke god nok 🙂 Jeg har hatt en stor sesong fra NM av, og prestert resultater jeg aldri før har vært i nærheten av. Men for å komme opp å bli stabil på 1173 – 1175 som du MÅ være for å komme i diskusjonen, så kreves det ENORMT mye med trening, innsats, blodslit og vilje til. For slik er nivået blitt i rifleNorge blant herrene, og da er det bare å være ærlig med seg selv, med et smil om munnen å si at: Jeg er god, men så god er jeg ikke!

Da får man heller ta å kose seg med denne skytingen, ikke tenke på noe som helst i form av uttak til mesterskap, konkurrere med seg selv og heller satse på å slå disse fantastiske toppidrettsutøverne på DFSen. Men bare det å være nevnt på en rankingliste til OL, sammen med disse navnene. Det er kjempestort bare det i seg selv 🙂

Etter litt tanker og evaluering om disse tingene i mitt eget hodet, gikk jeg inn på luftbanen med kun EN målsetting: Om å ha det gøy, og kose meg med den idretten som tross alt jeg synes er den mest artigste i verden. Det klarte jeg bra. Bannet vel bare en gang (rekord!) og skjøt 585 poeng, etter en litt svak start og avslutning. Men hadde en kanongod periode midtveis med blant annet 20 blinker på rad, noe som er pers!

Spennende dager i møte

Det er noen spennende dager som går rifle Norge i møte nå. Are Hansen vant helmatchen i Alfhallen med 1180 foran Ole Magnus Bakken på 1178, Kim Andre Lund 1176, Odd Arne Brekne 1174 og Vebjørn Berg 1172. Det blir UTROLIG spennende å følge Bakken, Bryhn, Berg, Brekne, Bogar og Hansen i prøve OL. Og det blir ikke minst like spennende å se hvem som får prøve seg når det virkelig gjelder i London! En ting er sikkert: At det lukter medaljer i London, med disse navnene på standplass, er det ingen som helst tvil om!

Det blir også spennende å følge damene. Marte Torvik er landets klart beste kvinnelige luftskytter nå for tiden, og kan fort igjen komme til finale. Med seg får hun Malin Westerheim, som det var veldig gledlig å se at fikk en plass på både luft og 50 meter. Det jeg ikke forstår er hvorfor Sina Busk ikke ble sendt sammen med disse to. Kvoten var på 3 skyttere, også på kvinnesiden. Men den har man altså ikke valgt å bruke. Hvis man ser på Sina sine siste resultater (397 + 395 luft og 584 på halvmatch), så har hun helt klart noe å gjøre i prøve OL.

 

Sina Busk får ikke prøve seg i prøve OL, tross meget sterke resultater. Forbundet valgte heller å spare den siste plassen. Utrolig synd for kvinnene i norsk skyttesport, at det ikke blir sendt fulle lag. 

Det at hun ikke får prøve seg er for meg helt uforstårlig, og det er fryktelig synd. Både for kampen om OL plassen på kvinnesiden, og for skyttertalentet Sina Busk som helt klart hadde vokst stort mentalt og blitt bedre på sikt etter et slikt mesterskap.

Fryktelig synd! Forstå det den som kan!?!!

8. plass på Viken II og utatt til Østlandsmesterskapet!

Skytterlagene i krets 2 i Akershus skyttersamlag arrangerte i går Viken II i feltskyting, arrangert ved Bjertnes Videregående skole på Nittedal. 339 deltakere, strålende sol, litt vind og flotte standplasser la rammen for et stort og fint mesterskap.

Jeg er meget godt fornøyd med egen gjennomføring på den innledende skytingen, hvor jeg presterte 30/15, etter å ha vært litt skjev på de to første holdene. Turte å gå på, men ta rene avtrekk, samt at jeg ikke var feig med å skru på vinden. Da ble det sesongens første stevne med 30 treff!

Arrangøren hadde gjort en flott jobb med å rigge til masse snø, og hadde laget fine standplasser. Hovedrunden var det også en flott vansklighetsgrad på, og det hele så ut til å gå meget fint unna med bra flyt. Dessverre så ble det enormt mye forsinkelser etterhvert. Laget mitt satte seg i bussen 12.00 og var ikke fremme på skolen igjen før 15.45. Nesten fire timer, på en runde som skulle ta 1,5 time. Standplassene på hold 4 og 5 måtte samarbeide fordi man var redd for kryss skyting, i tillegg til at anviserne på disse holdene var vel trege med å anvise, så ble det til slutt store forsinkelser. Og når veteranene var ferdige med mesterskapet i tussmørket så hadde bussjåføren reist hjem! De som skjøt i første laget klokken 08.20, og kom til finalen var ikke hjemme før i 7 – halv 8 tiden på kvelden. Altså nesten 12 timer av dagen slått av til stevne!

Med mine 30/15 var jeg nummer 4 etter innledende. Øyvind Haugen fra Urskog best med 30/20. Jon Arne Stenberg fra Aas og førsteårs senior Eline Vatne fra Nord-Odal, hadde begge 30/16.

Finalen på årets Viken II er det strammeste jeg iallefall har prøvd meg på i feltskyting. B45 figur på 540 meter (115 m over maks), samt 1/6 figur på 370 meter. I tillegg til dette var det vind, samt at lyset var dårlig og mørket kom, grunnet forsinkelsene. Da er det VELDIG vanskelig, iallefall for meg å dømme en B45 som står så mye over maks. Og det var det tydeligvis for de andre seniorene også.


Øyvind Haugen og Meg under finaleholdet. Litt betenkte begge to, etter å ha fått anvist 0 treff på kneholdet her.

Når 41 skyttere hadde skutt ferdig finalen så hadde de tilsammen 27 treff på kne!!! Over halvparten av skytterne hadde 0 treff på kneholdet. Av dem var blant annet Jeg og Øyvind Haugen, som begge dømte B45’en til 480 meter. Jon Arne Stenberg skjøt 9 treff og vant suverent, foran unggutten Kenneth Buvik som skjøt 6 treff i finalen. Begge disse hadde ironisk nok satt langholdet på 470 meter, men var de med mest treff på henholdsvis 3 og 2. Dette er feltskyting på sitt beste!

Mange seniorer var sure og forbannet etter finalen, og jeg har i ettertid hørt flere kalt hele finaleopplegget for en parodi, skandale, bingo og latterlig.

Personlig så vet jeg ikke helt om jeg er på deltakernes eller arrangøren sin side. Det er bra med vanskelig mesterskap. At noen arrangører har baller til å kline så mye til på avstand, tross at mørket begynner å komme, det er artig. Og det skal være krevende på mesterskap. Men dette var kanskje litt i meste laget. Når bestemann har 3 treff på langholdet, i en Viken II finale, da blir det kanskje litt mye bingo. Det skal være vanskelig, men det går ann å ha en grense 🙂

1/6 figuren dømte jeg til 340 meter. Bomma med 30 meter, men fikk likvell anvist 4/4. Dermed ble det 34/4 sammenalgt og en 8. plass, medalje og utatt til lørdagens Østlandsmesterskap i feltskyting, sammen med syv andre feltskyttere fra Akershus.

Så for meg, ble iallefall dagen ikke så ille likevell :)

Fantastiske Are Hansen

Det er litt feil på mange måter å sammenlikne idrettsprestasjoner, man får det liksom ikke til å bli rett, og det er vanskelig å vite hva som er bedre enn det andre. Men Are Hansen sin prestasjon i Fredrikstad forrige uke, er det noe helt særeget med. Det er noe ordentlig spesielt, det er nesten ikke så man tror det.

Det å skyte 120 tellende konkurranse skudd på en blink som kun er 10,4 mm stor på 50 meter avstand, er krevende nok i seg selv. Men det å skyte kun 11 niere, mens resten sitter innenfor denne knøttlille blinken, det er STOR IDRETT! Ja, faktisk så mener jeg at det sålangt et av Norges råeste idrettsprestasjoner i år 2012. Anders Fannamel sitt fantomhopp på 244,5 m er også stort, men jeg mener nå da at Are sine 1189 poeng, hvor han skjøt fantastiske 397 poeng i stående, faktisk er like bra. Må jo heller ikke glemme Tora Berger sine VM gull i Rupholding oppi det hele, men som sagt det blir vanskelig å sammenlikne idrettsprestasjoner. Men at Are Hansen sitt 1189 resultat i seg selv, som enkelprestasjon er et av de største prestasjonene sålangt i 2012 av en Norsk idrettsutøver, er jeg ikke i tvil om. Selvom det kun var et lokalt stevne.

Hansen som er kjent som luftspesialist, er nå klart på høyde med de aller beste på 50 m også, og kanskje er han også landets beste 50m skytter for øyeblikket.

Dette gjør  kampen om OL i London plassene, ikke akkurat mindre hard, enn det den var fra før. Jeg tror aldri at det har vært så harde kamper om plassene før. Jeg er glad jeg ikke heter Trond Kjøll og skal ta ut dette laget.

Men utifra mine synspunkter er Are Hansen så god akkurat nå, at han fort kan havne i alle øvelsene: luft, liggende og helamatch. Med seg på luft får han etter mitt syn mest sannsynlig med Ole Magnus Bakken. 50 meter øvelsene er overhodet ingenting bestemt, men så god som Are er nå, så mener jeg at han iallefall har beinet inni minimum en av øvelsene. Vi skal ikke glemme at han også har skutt 600 på ligg.

På helmatch så står det mellom de fire navnene: Hansen, Bakken, Bryhn og Berg. Disse fire skiller seg klart ut. Det er på liggende at det virkelig er mange om beinet. Her har vi både Hansen, Bakken, Bryhn, Berg, Bogar og Brekne. Selvfølgelig må vi heller ikke glemme Harald Stenvaag som fortsatt er mer enn god nok for et toppresultat internasjonalt.

Også på Jentesiden blir det spennende. Tar man ut landets klart beste luftskytter Marte Torvik, og håper på en finaleplass og mulig medalje.Heller satser mann på ei som kan prestere i begge øvelsene, som f. eks: Ingrid Stubsjøen eller Malin Westerheim.

En ting er iallefal sikkert. Dette blir et rotterace uten ved like, og det er nok flere enn jeg som er veldig spente på hvem som skal representere Norge i OL sine rifleølvelser. Det eneste jeg selv kan si ganske sikkert ut ifra mine egne synspunkter det er at det er EN mann som jeg tror iallefall kommer til å skyte to øvelser i London.

Og han heter: Are Hansen!

4. plass på KM felt

Jeg skjøt lørdag kretsmesterskap i feltskyting, arrangert av Setskog og Rømskog skytterlag. Synd at bare 49 deltakere dukker opp, når arrangøren drar i gang en så fin feltrunde.

Jeg skjøt 28 treff innledende etter å ha misset et treff på en liggende stripe, anvist over, og et på en stående stripe ut høyre. Begge hold på liggende. Noe vanskelige vindforhold på stevne, så 28 treff holdt til skive 3 i finalen. Her møtte vi et skarpt mesterskap med C25 figuren på 295 meter + 10/30 stripa på 240 meter. Jeg dømte stripa rikitg og fikk 6 treff, mens jeg dessverre dømte C25 for langt, og fikk bare 2 treff. Sammenlagt ble det 4. plass et innetreff fra bronsen, som gikk til Jan Strand fra Blaker.

Voldsom vind under finaleskyting, og dette var veldig vanskelig på spesielt kne. Odd Arne Tangen fra mitt Høland/Bjørkelangen skjøt 12 treff i finalen, noe som var meget imponerende i vindforholdene. Han hadde “bare” 27 etter runden, og Øyvind Haugen fra Urskog skjøt 10 treff + sine 29 fra innledende, ble det omskyting, da de også var likt på innertreff.

Den bataljen vant Haugen og tok sin femte KM tittel i feltskyting.

Øyvind Haugen fra Urskog og Odd Arne Tangen fra Høland/Bjørkelangen etter om skyting og under omskyting om KM tittelen.

 

Samlagsmesterskap feltskyting

Søndag skjøt jeg årets samlagsmesterskap i feltskyting for Akershus, arrangert på Hemnes av Søndre Høland og Høland/Bjørkelangen skytterlag. Stevne var mitt tredje feltstevne for sesongen.

Jeg gjennomførte en runde jeg er fornøyd med, men det var litt ergerlig å miste et treff på siste skuddet, altså det 30ende skuddet. Siste holdet var knehold på liggende stripe, jeg satt ikke noe særlig godt, og skjøt hele tiden slurvete på’n, men akkurat nok til å treffe. Siste skuddet smalt derimot i stansen, og var et skikkelig napp, så da var jeg ikke overrasket over å få anvist 5/1 rett under.

Med 29/17 kom jeg på en 8. plass etter innledende og var i det beste finalelaget. Bortsett fra Jon Granlund (Nannestad), Jan Strand (Blaker) og Lars Jødahl (Blaker), så bestod det beste finalelaget så og si av ungdommer. Finalen var stram med C20 figur og Småen på henholdsvis 30 og 50 meter over maks. 45 sekunder på kne og 35 sekunder på ligg.

Jeg dømte C20 figuren riktig, men skjøt altfor fort på kne, og fikk to hårfine bom (ifølge anviser), som jeg også var klar over. Småen hadde jeg faktisk ikke i felt-tabellen min på nordisk, så viste ikke hvordan jeg skulle dømme den. Etter å ha vurdert i lynrask tid, så satte jeg den på 320 meter (20 meter over maks). Det ble iallefall 30 meter for kort, og 2/0 rett under. Dermed ble det ingen topp plassering.


Steinar Rudseter gratulerer klubbkompis fra Blaker, Lars Jødahl med seieren i årets SM felt!

Så og si alle de unge falt av i finalen. Avstandsbedømming på så kort tid, samt hurtig finaleskyting, vindbedømming osv, osv krever mer erfaring og rutine, enn dyktige skyteegenskaper. Litt overraskende så ble det Lars Jødahl som ble samlagsmester da han skjøt 11 treff i finalen og 40 treff totalt, likt som 4 andre, men hadde innertiere nok til å vinne! Moro for en av de DFS skytterne i Blaker som jeg vet trener bra! Steinar Rudseter på 2. plass, Øyvind Haugen på 3. plass og Øyvind Nitteberg på 4. plass.

 

Dobbeltstevne i Eskilstuna

Jeg skjøt fredag og lørdag dobbelt 50 meter stevne i Eskilstuna, inne i en stor og flott idrettshall med både golfbane, friidrettsbane, håndballbane/fotballbane og store treningsstudioer i tillegg til den flotte skytterbanen.


Skytterbanen på 50 meter i Eskilstuna

 

Match nr 1

I liggende er jeg jevn om dagen. På de tre siste 60 skuddene mine, så har alle endt med 592 poeng. Jeg startet offensivt og godt på liggende og hadde kun en nier på de første 22 skuddene. Så kom det en nier på det 23 skuddet, ble irritert, ladet fort om og gjorde en dobbeltfeil, ny nier på skudd 24. Da datt jeg dessverre ut av rytmen, tenkte feil og slet med å komme inn igjen. Ytterligere fire niere kom, før jeg fant flyten igjen på slutten og avsluttet med 199 på de siste 20. 592 poeng på seriene 99 100 96 98 99 100.

På stående jobbet jeg veldig bra, men slet med dårlig uttelling, og mange niere. Var aldri ute i åtteren, men når man nesten bare skyter niere, så blir ikke sluttsummen som ønsket likevell. Hele 15 niere på de 20 siste skuddene og 376 poeng totalt.

På kne startet jeg lurvete, og fant liksom ikke den nødvendige roen. Etter ti poeng tapt på 20 skudd, så kom jeg plutselig etterhvert inn i en veldig god flyt, og da ble kroppet også mer avslappet. Strålende avslutning med 19 blinker og en 9,9 på de 20 siste. 389 poeng og 1158 på helmatchen.

Match nr 2

592 poeng på liggende etter seriene 100 98 98 99 99 98,. Jeg startet igjen godt på ligg, men mistet denne gangen poeng jevnt og trutt over hele. Var inne i en veldig fin periode, når slutten nærmet seg, så derfor er jeg missfornøyd når jeg mistet tre poeng på de siste 11 skuddene. Ellers jobbet jeg godt, og kan ikke si meg missfornøyd sett under ett.

Stående var igjen preget av niere. Jobber bra, men frustrasjonen tar overhånd når gode skudd (iallefall i følget synet), blir fra 9,7 – 9,9, så og si hele tiden. En serie på 92 poeng med 97,7 i desmial, samt en 93 serie med desimal på 98,0 med bare niere og tiere, sier igrunn sitt. Avsluttet stående typisk nok med to 8,8 på rad. Dette var de to dårligste skuddene og de eneste åtterene gjennom begge de to utvidde matchene i Eskilstuna.

Kne var også preget denne matchen preget av en del stang ut. Dårligste skudd var 9,6 og poengsummen på 386 etter seriene 96 97 98 95. God flyt og rytme midtveis, mens rytmen sviktet litt på slutten. 1152 poeng på match nr 2.

Mye god skyting på stevnene. Den svenske liggende spesialisten Sam Andersson skjøt 599 poeng på dag 1 og 596 poeng dag 2. Det har blitt skutt 600 poeng tre ganger på banen i konkurranse. Andersson har skutt det to ganger, mens Vebjørn Berg har gjort det en gang.


Bryhn etter å ha skutt 599. 22 år gammel og en av verdens aller beste skyttere!

 

Sam Andersson ble likevell ikke beste ligg skytter. Det ble skytteren som er ranket som verdens beste helmatchskytter. Og det ikke uten grunn. Ole Kristian Bryhn leverte nok en gang meget supre og flotte resultater. 597 og 599 (9,9) på liggende, ble fulgt opp med gode helmatcher på 1173 og 1176 poeng. Og vi vet jo alle at det ikke er nå, han skal være i toppform, men om 3-4 måneder, så hvor langt dette vil gå blir SPENNENDE å se.

 


Bakken og Bryhn i knestående. En ukjent svensk skytter i midten.

Ole Magnus Bakken som jeg også mener fortjener en plass med i OL troppen, skjøt også sterkt med 597 poeng som sitt ligg resultat, mens det på helmatchene ble 1173 og 1177.

Resultater fra Eskilstuna vil etterhvert bli lagt ut på http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Sektioner/Gevarsektionen/Tavlingsverksamhet/Inbjudningarresultat/