394 poeng på knestående i Fredrikstad!

Det ble en artig skuddårsdag for min del, da jeg i kveld skjøt 50 metersstevne i Fredrikstad. Etter grei ligg skyting, litt laber stå skyting, så kom oppturen og vel så det i kne. På 30 skudd hadde jeg notert meg en 9,9, mens resten satt innenfor blinken. Det ble tilslutt 394 poeng, etter blant annet en 8er, og litt urytmisk skyting på siste serien. Men de 30 første skuddene, var rett og slett helt perfekte gjennomføringsmessig. Gjorde rett og slett alt riktig, etter læreboka, og dette er helt klart det råeste jeg har gjort i knestående i karrieren!

På 60 skudd liggende ble det 592 poeng etter seriene: 99 99 99 98 98 99. Mangler det lille nødvendige ekstra, for at toppresultatet skal komme, i tillegg til at jeg fortsatt sliter litt med høydespredning.

På stående ville det seg dessverre ikke i dag. Skytingen var grei, men etter 96 og 95 på de to første seriene, så dreide det seg stort sett bare om niere. Ja, faktisk så ble det bare fem blinker på de to neste seriene, mens resten ble niere.

Men etter oppturen i kne, så ble det et toppresultat likevell. 1165 poeng er tangering av pers, noe jeg er veldig godt fornøyd med. Nå gjelder det å se framover, lade opp og være klar for de neste oppgavene de neste dagene. I morgen drar jeg til miniatyrbanen på Lampeland for første gang, og skyter luft og 15 metersstevne. Mens jeg fredag morgen drar til Eskilstuna sammen med Daniel Sørli og Jens-Kristian Larsen. Der skal vi skyte 50 metersstevne fredag 18.00 og lørdag 10.00. Flere norske skyttere tar turen ditt, deriblant Ole Kristian Bryhn, Eline Utne og Ole Magnus Bakken.

Jenny Vatne som er lillesøster til NTG Kongsvinger eleven Eline Vatne, og bare 15 år gammel imponerte både eldre og yngre skytterøyne i dag, med fantastisk liggende skyting. Det er utrolig imponerende av ei 15 år gammel jente å skyte 596 poeng, på øvelsen 60 skudd liggende. Etter mine beregninger, så har vel dette kun blitt prestert av ei 15 år gammel jente tidligere her i landet, da Siri Mortensen skjøt 596 poeng på Løvenskiold i våren 2010. Utrolig imponerende av Jenny Vatne, som er et navn vi helt sikker kommer til å høre mye mer ifra i tiden som kommer!


Jenny Vatne fra Skarnes skjøt utrolige 596 poeng på 60 skudd liggende

Hør på Sport & Musikk timen til Kanal 1 klokken 15.00 i dag!

På Norges kreative mediefolkehøyskole på Danvik, så driver vi en egen lokal radio “Kanal 1”, med 100 000 potensielle lyttere. Hver lørdag har jeg mitt eget program som heter “Sport og Musikk”, hvor jeg forteller om sportsnyheter på verdensbasis, riksbasis og lokal basis (i Drammen) som har vært aktuelt i media den siste tiden. I dagens utgave, så er det skytesporten som er MEGET sentralt. Jeg legger vekt på hvor stor skytesporten faktisk er på verdensbasis, men kritiserer også de største mediebedriftene i Norge for at sporten blir dårlig dekt. Det til tross for at Norge har flere skyttere som hvert år er med å hevder seg stort internasjonalt.

Du får høre en del faktaopplysninger om skytesporten, resultater fra EM luftrifle som ble skutt forrige uke, Radioreportasjen om Ole Kristian Bryhn sine forberedelser til EM, som også ble spilt på NRK P1 i forrige uke, og du får høre min aller første radio dokkumentar “Sina Busk sin vei til EM luftrifle” (Dette var min første dokkumentar, så her er jeg litt amatør, rent stemme messig).

På slutten av programet, så får du høre jeg intervjuer selveste Jahn Ivar “Mini” Jakobsen, anngående Knut Torbjørn Eggen sin tragiske bortgang.

Håper du tar deg tid til å høre på. Hvis du bor i Drammens regionen får du inn Kanal 1, ved FM 107. Hvis du ikke kommer fra Drammens regionen, kan du høre sendingen på vår nettradio ved å trykke følgende link: www.kanal1drammen.no:8000/ trykk på M3U

 


Hør radioreportasjen om Ole Kristian Bryhn sine forbredelser til Luftrifle EM. Reportasjen gikk også på lufta på NRK P1 i forrige uke!


Under sendingen får du også en halvtimes reportasje om “Sina Busk sin vei til EM i luftrifle”. Her følger jeg Sina gjennom en vanlig uke på NTG Kongsvinger, og det hele topper seg da jeg kommenterer slutten av EM uttaket “i ren travkommentator stil” i Alfhallen.


På slutten av sendingen kommer Knut Torbjørn Eggen sin tragiske bortgang i fokus. Her har jeg fått til et telefonintervju med selveste Jahn Ivar “Mini” Jakobsen. Her får du høre Mini prate åpent om bortgangen til sin tidligere kolega og lagkamerat, samt om hvordan Eggen var som person både på og utenfor fotballbanen. ‘

www.kanal1drammen.no:8000/ trykk på M3U

KLOKKEN 15.00!!!

 

 

Lillesøster viste supertakter med god ammo på gårsdagens ligg trening

Min lillesøster Sofie er inne i sin fjerde sesong som matchskytter. Hele veien så har liggende vært hennes spesialitet. I 2009 kom hun likt med Anna Hjelmevoll på EM uttaket 50 meter, men ble ikke prioritert, siden Hjelmevoll fra før var kvalifisert på halvmatch. På VM uttaket 2010 på Løvenskiold, som var preget av veldig leie vindforhold, var hun igjen inne blant de tre beste, og ble denne gangen tatt med.

I fjor vet vi alle hvordan det gikk. Med 587 og 592 kom hun på 2. plass på EM uttaket, og var nesten 15 poeng foran Konstanse Skøyen. Men ble ikke tatt med, fordi Skøyen fra før hadde kvalifisert seg for halvmatch. Mange var enige med meg om at dette var helt katastrofalt galt uttak av fagkomiteen. Se mitt innlegg fra juni 2011 og reaksjons kommentarene ved å trykke på linken under. http://simonclaussen.blogg.no/1309166887_da_er_juniorkvinner_t.html

Selvom hun ikke presterer like godt på luft og halvmatch, som i ligg, så handler det om å ta vare på de beste, uansett øvelse. Og på 60 skudd liggende er hun virkelig god. I går testet hun sin nye gode ammunisjon på trening. Resultatet ble ikke mindre enn 598 poeng på 60 skudd liggende. Så får vi nå se hvordan det da går i konkurranse, men at ferdighetene hennes innenfor ligg er stor, det er det ingen tvil om!

 

Stevner den siste tiden

KLUBBSTEVNE

Forrige uke skjøt jeg klubbmesterskap for Høland/Bjørkelangen på Grasåsen, samt 15m stevne på Spydeberg. Selvom klubbstevne ikke er store greiene, så er det alltid viktig å nullstille seg etter en god konkurranse. Jeg kom på klubbstevne rett etter en av mine beste prestasjoner på skytterbanen i DFS – sammenheng, hvor jeg blant annet hadde slått et av mine store idoler Vebjørn Berg.

Jeg var ennå litt i skyene på standplass, og tok kanskje litt for lett på oppgaven. Det mistet jeg fire unødvendige poeng på etter de 15 første skuddene: 146. Tok et lite oppgjør med meg selv på grunnlaget og skjøt en god 99 serie: 245 poeng. Thomas Bråthen deltok ikke, og Siri Mortensen slet med skjeve serier. Dermed ble det en klar seier.

SPYDEBERG

På stevne i Spydeberg skjøt jeg for aller første gang et utendørsprogram, innendørs på 15 meter. ligg – stå – kne – grunnlag – omgang. Jeg skjøt en 9,9 i hver stilling på de tre første seriene og hadde 147. Ytterligere en 9,9 og en 9,8 ble anvist som de dårligste skuddene på grunnlaget. Omgangen satt bra med 100 poeng og 7 inneblinker. 345 poeng og 2. plass. Poenget bak Maren Kristine Heier (346). God gjennomføring, men litt stang ut reint poengmessig.

LUFTSTEVNE ALFHALLEN

Mandag var jeg på luftstevne i Alfhallen. Jeg hadde ikke tatt i luftgeværet siden nedturen i Swedish Cup, og synes derfor at jeg traff overraskende meget bra i starten. Jeg jobbet knallhardt, men riktig og skjøt 99 97 99 97 på de fire første seriene og 392. Noe jeg er meget godt fornøyd med i det som er min svakeste øvelse innenfor NSF/ISSF.

Men på de 20 siste skuddene gikk det dessverre mye tråere. Jeg merker at jeg ikke går på NTG lengre, hvor de er så heldige og har fantastiske muligheter til å trene minimum to økter om dagen. Rytmen, flyten og teknikken sitter ikke så godt, som den gjorde i NTG tidene. Derfor må jeg som jeg skrev over, jobbe knallhardt på hvert eneste skudd. Det funka bra på de 40 første, men på slutten, så ble jeg sliten. Holdinga ble svekket, jeg turte ikke trekke av og tok opp nesten hele tiden. Jeg ble også sliten i øynene av å sikte for mye, og når jeg prøvde å angripe gjorde jeg det på feil måte, og dermed ble det mange niere på slutten. Faktisk hele 9 niere på de siste 20, mot de 8 jeg hadde på de første 40. 583 poeng landet jeg på. Ingen store navn i senior skjøt stevne, så dermed ble det seier. Fire poeng bak Jørgen Elstad som vant i junior menn.

Bilder fra dagens trening i Alfhallen. Stående trening i bildet over. Bildet under er fra en 40 ligg serie på 397 poeng.  FOTO: Tommy Johansen

I dag har jeg gjennomført en meget god treningsøkt i Alfhallen. Litt over 3 timer og totalt 220 skudd jevnt fordelt i alle tre stillinger på 50 meter. Testet ut ny god ammunisjon som har blitt testet og funnet av Roy Skogly –> En stor takk til ham! Traff meget bra i liggende og stående, mens det fortsatt er litt variabelt i kne. Videre denne uka, blir det trening med RTT på torsdag. Neste uke har jeg vinterferie, og da ligger det ann til å bli en skikkelig skytteruke 🙂 Er i gang med planlegging og påmelding nå. Ingenting er sikkert, men hvis jeg får det som jeg vil, så kommer jeg til å skyte stevne i Fredrikstad onsdag, dobbelstevne i Eskilstuna fredag, lørdag og samlagsstevne felt søndag.

PS: TV-reportasjen jeg lagde om Ole-Kristian Bryhn ble dessverre ikke sendt på noen av de TV-stasjonene jeg sendte den til. Noe som selvsagt var en nedtur. Radiosaken ble sendt på P1, og den kan du høre på nytt lørdag, da jeg sendet mitt ukentlige “Sport & Musikk” program på KANAL 1, hvor jeg denne lørdagen nesten kun skal snakke om skyting. Skal også få lagt ut TV-saken på youtube. Mer info om dette vil komme 🙂

17.feb.2012

Jeg var høyt oppe etter å ha fått råd og veiledning fra kjente sportsreportere i NRK i går, og i ærlighetens tegn så burde jeg ikke ha annonsert sendingen av Bryhn så åpent som jeg gjorde. Håper ikke at jeg fikk veldig mange til å stå opp tidligere enn vanlig for å sjekke morgennytt på NRK.

De som gjorde det oppdaget i likhet med meg at det dessverre ikke ble prioritert av nyhetsankerne på morgennytt, noe som selvsagt er litt skuffende, iallefall for meg. 

Jeg gir imidlertidig ikke opp, og det er ikke helt over ennå. Har fått beskjed av NRK om at reportasjen har blitt overlevert til helgen, så kan hende at det kommer et eller annet på lørdag, selvom jeg vel egentlig tviler sterkt. 

Uansett så har jeg i dag vært hos TV8 Buskerud, og de virket positive og skulle gi meg tilbakemeldinger senere i kveld. Hvis de velger å kjøpe den, så blir den sendt i morgen, dagen før Bryhn skal i aksjon i Finland. 

Radioreportasjen på NRK P1Buskerud, ble ikke sendt på morningen i dag, men har fått ny sendetid og går av i ettermiddag et sted mellom klokken 17.00 – 17.30. Trykk på linken under for å få inn NRK P1 avd Buskerud live på nett. http://nettradio.nrk.no/default.php?kanal=dk_bu 

 

 

Mulig reportasje av Bryhn på NRK sin morgennytt sending i morgen!!!

 


Bryhn kommer på radio NRK Buskerud i morgen (enten 0645 eller 0745), og forhåpentligvis på TV i NRK morgennytt 0700 i morgen tidlig!

Man opplever også oppturer og nedturer som frilansjournalist. Uansett, er det noe jeg har lært, så er det at man alltid må være engasjert, vise at man vil jobbe kreativt, hele tiden finne på ideer og gjøre det man kan for å realisere dem til en best mulig sak, og jobbe så at denne blir best mulig vist for almennheten.

Tidlig denne uken var jeg hos NRK Buskerud i Drammen. I et møte med redaksjonssjefen fortalte jeg at jeg selv synes det var litt dårlig at det ikke hadde kommet frem i media at Ole – Kristian Bryhn nå er ranket som verdens beste rifleutøver i helmatch, og at han nå snart drar til EM i luftrifle i Finland. Skyting som tross alt jo er en av verdens største idretter på verdensbasis.

Jeg tilbød med selv også å lage både en nettavis sak, radioreportasje og TV-sak. Jeg har nå etterhvert fått grei erfaring i avis og radio journalistikk, men TV har jeg ennå ikke prøvd meg på. Men som sagt, man må være engasjert og positiv i dette yrket. Redaksjonssjefen i NRK Buskerud gav meg grønt lys til radio og TV-saken, men kunne ikke love noe betaling for sakene, noe som i bunn og grunn ikke spiller noen rolle for meg.

Tirsdag var jeg og Marthe Jacobsen fra TV-klassen her på Danvik hos både landslagstrener Trond Kjøll og Ole-Kristian og gjorde opptak. Dagen etter satt vi av til redigering, og resultatet har blitt en radioreportasje som jeg har laget, og en TV-reportasje som vi begge er fornøyd med.

Etter at sakene ble levert hos Buskerud, virket folkene der nede fornøyde og gav tilbake mye lærerik tilbakemelding. Begge sakene var gode, men måtte småpreppes litt her og der. Etter å ha gjort det og sendt dem tilbake, så fikk jeg beskjed om at radiosaken blir sendt i morgen tidlig på NRK Buskerud klokken 0645 eller 0745, men TV-saken kunne de ikke prioriteret grunnet det som skjer i Vikersund disse dagene.

En liten nedtur, ettersom det var TV-saken som det var lagt ned mest arbeid i. Jeg har imidlertidig ikke gitt opp, og var ikke snauere enn at jeg ringte til selveste RIKS NRK redaksjonen i Oslo, avtalte et møte, kjørte inn og viste opptaket. Etter litt venting, fikk jeg først Nei, men etter at flere sportsjournalister hadde tittet på den så ser det KANSKJE ut til at den blir sendt likevell. Alt stoffet er iallefall sendt til nyhetsankerene som har morgennytt sendingene, så er det opp til dem å bestemme om det skal sendes.

 


Får råd og innspill av selveste NRK sportsreporter Pål Gordon Nilsen, mens TV-reportasjen om Bryhn (til venstre i bildet) blir gjennomgått.

Så da er det bare å stå opp TIDLIG i morgen rundt 0600 – 0700 å følge med på morgennytt, for å se om du ser landets og kanskje også verdens beste skytter på skjermen. Reportasjen handler om Bryhn sine forberedelser til luftrifle EM. Skru også på radioen enten 0645 eller 0745 i morgentidlig for å høre radioreportasjen.

Ellers må jeg nevne at det er STORT å i det hele tatt være på samme arbeidsplass, men også å prate og få råd av kjente sportsjournalister som blant annet Arne Scheie, Karen Marie Ellefsen og Pål Gordon Nilsen. Jeg storkosa meg hvert eneste sekund og sugde til meg det som var av informasjon og lærerike råd!

Selv er jeg nervøs og er kjempespent om det blir sendt i morgen. Gud hvor artig det hadde vært om RIKS NRK hadde prioritert det, mens NRK Buskerud valgte å ha full fokus på Vikersund isteden!!!

Sende tider: Radio reportasjen på NRK Buskerud: Klokken 0645 eller 0745. Og forhåpentligvis TV-sending på NRK sin morgensending som starter klokken 0700!!

2. plass i Østlandscupen. Beste individuelle skytter med 347 poeng! – Oslo Østre gjorde storeslem i begge A-finalene

Jeg presterte i dag kanskje min aller største prestasjon på skytterbanen, sett i DFS sammenheng. Seieren i Oslo Open 2010 er nok det følelsesladde største øyeblikket, og 2. plassen i Norges Cupen i Nordland bak Espen Berg Knudsen var også stort, men rent skyttemessig, så er nok kanskje dagens prestasjon noe av det største. 

Jeg skjøt som sistemann “ankermann” for mitt Høland/Bjørkelangen, som etter hovedskytingen ikke presterte særlig god skyting. 1199 poeng, er vel den laveste summen vi har hatt etter innledende 25 skudd. På laget presterte: Nina Bøe: 233, Siri Mortensen 237, Kjersti Nyborg Teigen 240, Thomas Bråthen 241 og jeg 248. Det må nevnes at Bråthen og Mortensen hadde mye stang ut, med skjeve serier og veldig mye 9,8 og 9,9. Selv klarte jeg å gjennomføre skytingen min som planlagt. Jeg var tøff, offensiv og fant rytme og flyt i det jeg drev med. To skudd smalt litt på vei ut, et på stå og et på kne som resulterte i 9,8 og 9,9, mens resten satt der det skulle. 248 poeng!

Oslo Østre sine skyttere presterte jevnt svært godt, slik de har gjort de siste rundene, og ledet med fem poeng ned til Løiten, trodde alle før finalen. Men det viste seg vist at Ole Martin Døsen fra Løiten hadde avfyrt på klar, og ikke på ild før grunnlaget. Han ble dermed trekt 10 poeng, før finalen, og Oslo Østre var plutselig alene i tet, mens vi plutselig hadde stor heng på sølvet. 


Får gratulasjoner fra Vebjørn etter finaleskytingen!


Med kun poenget bak Løiten, og Blaker like bak med 3 poeng, så lå det ann til en spennende finale, iallefall sett med mine øyne. Jeg startet litt rufsete i kne, og kom ikke inn i den gode rytmen jeg hadde innledende. To skudd gikk til hver sin side, en i 9,9 og en i 10,0, resten satt i sentrum. 49 poeng. Vebjørn Berg skjøt 50, mens Sverre Frøshaug fra Løiten kun skjøt 46. Ekstra trøkk i dette avgjørende finalelaget, med speaker som pratet midt under kneskytingen, og fortalte hva hver og en hadde. Hvis man ikke har hodet på rett plass da, så er det fort gjort å falle ut av det. 

Selvom det var mer puls enn vanlig på stående, så merket jeg at holdeområdet var bra. Da gjaldt det bare å være like tøff i hode, slik jeg var innledende. Og det klarte jeg!! Noe jeg er veldig godt fornøyd med. Fem blinker ble det, og sammen med Siri Mortensen, så skjøt jeg den beste finalesummen på 99 poeng. 347 poeng sammenlagt, og sikret 2. plassen for Høland/Bjørkelangen. I tillegg så må jeg nesten nevne at det er stort å stå siden av Vebjørn Berg, som selvsagt har vært et stort forbilde fra veldig ung alder av, stirre ham i øynene på stå og slå ham 🙂

Skiva mi etter finaleskytinga. 5 kne og 5 stå. 

 

STORE SLEM AV ØSTRE

Blaker tok 3. plassen, mens Løiten havnet på 4. plass. Oslo Østre var det ingenting å gjøre med. De var gode, knallgode, og har en jevnhet i laget som ingen andre kunne matche i dag. En meget fortjent og etterlengtet seier, til det som nok muligens for tiden er landets største og beste skytterlag. Seieren er også vel unt skytterlaget fra Årvoll. Laget har et utrolig bredt og godt mannskap, men har sjeldent fått vist hva som bor i dem, da de nesten gang på gang har vært uheldige i cupskytinger (særlig Østlandscupen) med verst tenkelig motstand i semifinaler og stang ut med 1 poeng tapt.


Fortjente vinnere av årets første Ø-cup innendørs. Fra venstre: Nils Thomas Vaaland, Helge Norberg, Bjarne Muri, Magnus Bjerke og Jens – Kristian Larsen. 

– Siden vi har hatt mye stang ut på cupskytinger tidligere, så var dette en ekstra deilig og etterlengtet sier. Kjempemoro, konkluderer lagleder for innendørs Ø-cup laget til Østre Helge Norberg. 

Formann i Oslo Østre skytterlag: Eirik Ahdell var også en glad mann etter dagens finale i Alfhallen.

– Jeg har ikke den fullstendige statistikken helt i hodet, men vi har iallefall tapt mot Jondalen med 1 poeng to ganger i Ø-cup tidligere, og i fjor tapte vi mot Blaker med 1 poeng. Generelt sett så har vi hatt veldig mye stang ut når det gjelder lagskyting. Men vi har ikke mistet motet og stått på videre hele veien. Også i år da vi trakk den antatt verste motstanderen (Jondalen) i semien, så var vi klare på at alle måtte gjøre så godt de kunne og hadde ikke tatt noe på gitt på forhånd. Nå var det vår tur, og det var virkelig moro. Dette er ikke bare moro for de som deltok på laget, men er en vitamininsprøyting for hele skytterlaget, med tanke på selvtillit og tro på seg selv fram mot Ø-cupen i baneksyting, forteller Ahdell over telefon. 

Oslo Østre tok seg også suverent av A-finalen i cupen for Rek/Jun/Vet/kl 1-2. Her ble Blaker beseiret med 19 poeng!

www.dfs.no/blaker for resultater.


Oslo Østre også suveren i Cup 1! På laget: Guro Hollund, Christian Ytterhaug Sæther, Anders Madsen, Bjørn Tore Monsrud og Jan Ola Monsrud. 


Sølv til Høland/Bjørkelangen i Cup 2! Fra venstre: Siri Mortensen, Simon Kolstad Claussen, Thomas Bråthen, Kjersti Nyborg Teigen og Nina Bøe


Rollag & Veggli tok seg av B-finalen i Cup 2. På laget: Harvalld Grette, Sveinung Eriksrud, Geir Kongsjorden, Roar Kongsjorden og Synne Tråen. 

 

591 og 1158 på stevne i Alfhallen

Nytt 50 meters stevne i Alfhallen i dag, og fasiten ble 591 poeng på 60 skudd liggende ( 99 98 99 99 98 98) og 1158 på helmatch: 395 ligg, 381 stå og 382 kne.

I ærlighetens navn, så må jeg si at jeg ikke synes det var så altfor store forskjeller på gjennomføringen i dag, og den i Fredrikstad forrige uke. Tvert i mot var de nesten ganske like, så jeg er godt fornøyd med gjennomføringen, med unntak av de 20 siste ligg skuddene. Jeg jobba bra på stående, men synes jeg på en måte hadde litt stang ut hele veien. Når jeg teller opp så ble det totalt tretten 9,9 og syv 10,0 på matchen, så at det var stang ut i dag, sammenlignet med de to forrige stevnene er det ingen tvil om.

For man må ha litt tur, skal man være habil på 1160 tallet, og idag så var det ikke den dagen for meg.

Jeg starta godt på kne med en 98 serie, men så var det dessverre slutt. Helt slutt, uten at jeg har noen særlig god forklaring på hvorfor. Etter en god og rytmisk bra første serie, så såg jeg plutselig ikke forskjell på niere og blinker. En forklaring kan være at jeg muligens ble litt for resultatfiksert, og ble irritert da nierne ramlet inn. Følte selv at jeg var avslappet, men skyter nok med spenninger i kroppen, som jeg ikke merker, når jeg er i det moduset. Så da gjelder det å ta oftere pauser, når det moduset kommer. Det gjorde jeg før de siste 12 skuddene, og på de siste tolv var det to 9,8, en 8,9 og ni blinker.

Etter en kjapp resultat titt, så tror jeg at jeg leder helmatchen etter dag 1. Men torsdag kommer de store gutta med Bryhn & Bakken i spissen, og da er 1158 poeng for dårlig i dette selskap.

Av resultater å merke seg, så skjøt Harald Stenvaag 597 i liggende. Jens – Kristian Larsen i juniormenn skjøt sesongbeste med 1152 på helmatch, etter at også han trøblet i knestående.

Tangering av pers i Akershusserien

Jeg skjøt i går den nest siste runden av 1. divisjon i Akershusserien for mitt Østre Romerike MSL. 45 skudd stående på NSF skive er programet, et program som også er en NM øvelse. Jeg kjente helt fra starten av at holdeområdet mitt var veldig veldig bra. Dessverre så bikket da tankene over i gal retning, da jeg stadig flere ganger tenkte at dette kan fort bli fult hus, så lenge holdinga er så god hele veien.

Selvom dette gav litt nerver som bar preg på noe av skytinga, så synes jeg at jeg likevell klarte å gjennomføre en god match. På to skudd glapp det, da jeg ventet altfor lenge, og begge skuddene føyk ut til høre. Den ene hang så vidt i 10,0, mens den andre gikk ut i 9,9. Resten satt bra, og 449 (25*) er tangering av pers. Det samme resultatet hadde jeg i Alfhallen i Akershus match mot Kisen for 3 måneder siden, altså også 449 med (25*).

Denne matchen var også innlagt som klubbmesterskap i øvelsen (30 skudd stå), her noterte jeg med 299 poeng, og ble med det også klubbmester!

Motstanderen vår var Nordstrand og ble sendt hjem med nesten 34 poeng bak oss. Neste runde er på bortebane mot Oslo Østre SKL 1, selvom vi har gått ubeseiret gjennom alle rundene, så må vi vinne der, hvis vi skal vinne divisjonen.

Finalen i Akershusserien går i slutten av mars på Rælingen, der de fire beste lagene i 1. divisjon møttes.

Resultater fra matchen:

Østre Romerike MSL: 1781

Simon Claussen: 449, Anders Hemmingbye 446, Lars Jødahl 443, Siri Mortensen 443

Nordstrand: 1747

Helene Farestveit: 444, Rasmus Lillekvelland: 441, Tobias Lillekvelland: 433, Helge Lillekvelland: 429