1165 i Fredrikstad og 3. plass blant ulvene!!

Det er ikke guttunger jeg skyter mot lengre. Jeg har blitt voksen og skyter i senior klasse A, i Norge som er en meget god skytternasjon. Navn som Vebjørn Berg, Ole Magnus Bakken, Ole Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne, Stian Bogar, Kim Andre Lund, Hans Kristian Wear og Are Hansen er alle navn som på en god dag skyter over 1170 poeng, og da snakker vi om poengsummer på internasjonalt nivå.

De navnene som var forbilder, har blitt til konkurrenter. Konkurrenter som jeg i utgangspunktet trodde skulle være milevis bedre, men etter dagens match i Fredrikstad, så fikk jeg se at jeg ikke er så langt unna som jeg trodde. Riktignok manglet Bakken og Hansen, men jeg velger nå å kalle det ulvelag likevell. Fasiten ble 1165 poeng etter seriene 393 (589) – 383 – 389.  3. plass med tre poeng bak Vebjørn Berg og fire bak Ole Kristian Bryhn.

Utrolig fornøyd med gjennomføringen på stående og kne, hvor jeg virkelig følte at teknikken satt skikkelig bra. Klarte å være avslappet og flink med tankegang på arbeidsoppgaver, når det itillegg også fløt bra på, så var det en nytelse å skyte. Ingenting er mer fantastisk enn denne idretten, når det flyter på slik det gjorde i dag!

Liggende var dessverre ikke helt patent, men det velger jeg ikke å fokusere så mye på. Jeg fokuserer på det som var bra i dag, og det var veldig mye bra i stå og kne. Særlig på kne, har jeg vel aldri skutt med bedre følelse før.

Resultater fra stevne i Fredrikstad finner du på www.fmsl.no

Nivået er ekstremt

Det finnes utrolige mange gode skyttere i denne verden. På begynnelsen av denne helga har det store stevne IWK München blitt arrangert. Et av de aller største mesterskapene som blir arrangert, hvis man ser vekk i fra mesterskap som EM, VM og OL. Skyttere fra hele verden deltar, og det er kjent for å være et uhyre sterkt nivå på akkurat dette mesterskapet. Og året i åre var inget unntak.

Håkon Sørli fra NTG Kongsvinger, har virkelig fått ut potensialet sitt etter det forsmedelige tapet på EM uttaket, og det ser ikke ut til at det er noe formsvikt på gang, for å si det sånn. Etter to gode stevner under Kisen Open, så fulgte han igjen meget sterkt opp med to gode konkurranser i Tyskland. På den første så det ut til å bli det virkelig store. Med ti skudd igjen, så lå 17 åringen an til utrolige 595 poeng. Men avslutningen stod dessverre ikke helt i stil med de fantastiske første 50 skuddene. Med 590 poeng til slutt, så ble det ingen finale i juniorklassen. 15. plass. Hardt og brutalt!

– Jeg var egentlig ikke så veldig nervøs på slutten, men det var vel heller det at jeg ikke klarte å beholde roen. Når jeg først fikk noen niere på rad, så ble jeg så sur og forbanna, at det ødela for resten av serien. Det var veldig dumt, men man får bare ta det med seg videre som læring, forteller Sørli som også forteller at det var stort og gøy å få internasjonal erfaring.

– Disse konkurransene har absolutt vært gullverdt, når det gjelder erfaring. Det har vært kjempelærerikt, og så er det utrolig gøy å gå rundt å se hvordan de “store” verdensstjernene gjør de forskjellige tingene, sier Håkon som ennå har igjen et og et halvt som elev hos Øyvind Sirevaag på Kongsvinger.

Blant de andre juniorgutta, så viste Håkon Auran Christensen at han er tilbake i form, etter og ikke ha fått det til i Sävsjø. Men med 585 og 588, så ser det ut til at Meråker skytteren har funnet formen tilbake før EM. Jan Tore Aarskog viste også grei form med 588 og 584 poeng.


Håkon Sørli var best av de norske juniorgutta i München med 590 og 588 poeng på de to konkurransene. Her avbildet i Sävsjø, hvor han også var best av de norske juniorgutta med tre sølvmedaljer.

Marte Torvik er kanskje landets beste luftrifleutøver for øyeblikket. Stevnene forrige helt på Kisen Open bekreftet dette, og i helga fulgte hun også strålende opp med 2×396 poeng på en av de største åpne internasjonale konkurransene. Det skal bli utrolig spennende å følge Torvik i EM om noen uker!

Men med et resultat, som muligens kanskje hadde holdt til OL finale, så glem det. Ingen finale her, ikke på IWK München, faktisk ikke sjans i havet.  Italienske Elania Nardelli og tyske Jessica Mager, måtte faktisk finne seg i å ikke komme med til finalen, selvom de kun hadde skutt to niere og resten blinker på sine 40 skudd, på den 0,5 milimeter store blinken. Et helt fantastisk nivå! Sonja PFEILSCHIFTER bekreftet igjen at hun blir å regne med i OL til sommer, og er medaljefavoritt i EM. En gull og en sølv, og kun tre niere på til sammen 100 konkurranseskudd (to 40 skudd + to finaler), samt en finale på utrolige 105,2 poeng. Jeg sier igjen: Nivået er høyt!

–  Jeg mister overhodet ikke motet, av at nivået er så steinhøyt. Det at jeg vet at jeg muligens må ha 398/399 på slike konkurranser for å komme til finale, gir meg bare ennå mer motivasjon til å satse ennå hardere videre, forteller Torvik etter München oppholdet.

(FOTO: Bjørn Hytjanstorp)
Kanskje landets beste luftskytter for øyeblikket er i storform for tiden. Kan det bli kvoteplass i Finland?

Blant de EM klare juniorjentene, så ble det finaleplass på Christina Langeland Teigen med 395 poeng. 3. klasse eleven ved NTG Lillehammer har kommet som en storm i år, og viste i Tyskland at det kan bli noe stort av henne. Selvom det ble en 8. plass etter finaleskytingen, så hadde hun flere gode skudd i finalen, men de som gikk ut, gikk dessverre litt for langt ut.

–  Pulsen var veldig varierende i finalen. Jeg klarte å kontrollere den til tider, og da gikk det veldig bra. Men noen ganger ble det også for spennende, og da ble det veldig vanskelig. Uansett så har jeg fått masse erfaring og lært mye av denne turen. Nå venter dager med mengdetrening fram mot EM, som jeg gleder meg skikkelig til, sier Christina.  

Malin Westerheim presterte 391 og 393 poeng i München, mens Sina Busk skjøt 390 og 391.

I seniormenn skjøt Ole Magnus Bakken gode 595 poeng på dag 1, men ingen finale i det harde selskap, faktisk helt nede på en 18. plass. På dag 2, skjøt han 592 poeng. Are Hansen skjøt også 595 poeng på dag 1, havnet på 16. plass, mens det på siste dag ble 589 poeng.

Radiointervju med Ole Kristian Bryhn

Min store drøm er å få meg en jobb i en sportsredaksjon i en av landets største mediebedrifter. Helt til nå i min journalistiske karriere har jeg 2 år bak meg som frilanser i lokalavisene Indre Akershus Blad og Romerikes Blad, samt litt småskriving for andre aviser som Glåmdalen og Østlendingen.

Skolen jeg går på er den største mediefolkehøyskolen i Norge, som ligger i Drammen. Her prøver jeg meg på radio, for å finne ut hvordan det er å drive muntlijournalistikk. På skolen driver vi en egen radiostasjon, og her er jeg sportsansvarlig.


Drammens beste idrettsutøver per dags dato er i studio i helgas Sport og Musikk program til Kanal1!

Og i dag har jeg en skikkelig godbit, da jeg har fått selveste Ole Kristian Bryhn i studio. Hør på min sending med Bryhn, hvor du får han sine tanker om sin egen karriere så langt, året 2011, om skytesporten generelt og selvfølgelig det store store STORE i år: LONDON OL 2012!!!

www.kanal1drammen.no:8000/ trykk på M3U

Sendingen starter 14.00 – 15.00

Kretsmester på dårlig dag!

Jeg skjøt onsdag denne uken kretsmesterskap 15 meter innendørs for Krets 1 i Akershus skyttersamlag. Så og si ingenting stemte dessverre i knestående. Jeg satt i dårlig stilling under alle tre seriene, var ikke i balanse og holdt ikke rolig. Fem poeng borte ble det, noe som er for dårlig.

En liten trøst var at stående fungerte bra, hvor jeg skjøt 50 og en litt skjev 48 serie. 243 poeng var skuffende, men holdt likevell akkurat til seier, på innerblinker foran Kenneth Buvik fra Fet.

Resultater finner du på: www.dfs.no/holand.

Bryhn fikk glasskule på Idrettsgallaen! Men han BURDE fått to!!!

For andre gang ble det delt ut en pris til en rifleskytter på idrettsgallaen i Hamar, og selvfølgelig var det Ole Kristian Bryhn som mottok denne. 22 åringen fra Røyken har hatt en helt eventyrlig sesong, og glasskula etter triumfen i åpen klasse ble også et verdig punktum på hans beste sesong noensinne.

Men jeg tror ikke Idrettsnorge er klar over hvor sterke prestasjonene til Bryhn er, og etter min mening burde han klart stått med ei glasskule i hver arm da fotografer, journalister og andre mediefolk stormet seg rundt kanskje verdensbeste rifleskytter for å ta bilder, filme og gjøre intervjuer.

Jeg forbanner på ingen som helst måte noen jury i idrettsgallaen, men det er ingen som helst tvil om at skyting ikke blir sett på som “stor idrett” her i Norge. Den riksdekende Mediadekningen av sporten er ELENDIG!! Lokalavisene er flinke, veldig flinke, men de store mediene er meget svake. Ser man bortifra at NRK dekker landskytterstevnet hvert år, at VG stikker innom kongelaget, og at Aftenposten eller Dagbladet kan skrive en liten snurt dersom noe helt ekstraordinært har skjedd, så er det trist dekning av skytesporten av de største mediene. Og det er synd.

Vi i Norge ser på ekte idrett som noe sterkt fysisk krevende. Svetter, gråter og blør man, så er det idrett man driver. MEN, jeg kan LOVE alle skeptikkere til skyting der ute at Ole Kristian Bryhn både har svettet, grått og blødd for å komme ditt han er i dag. Spør ham selv hvor mye av treningen hans, som er bassert på fysisk krevende trening, så tror jeg noen og enhver vil få seg et sjokk. Det krever fysisk sterke egenskaper å treffe en 10,4 milimeter blink på 50 meter 40 ganger i liggende, stående og knestående med en tung børse, samt å treffe en 0,5 milimeter blink på 10 meter 60 ganger i stående med luftgevær. Meget sterke!

På verdensbasis er også skyting en av de største idrettene i verden. Visste dere det? Kun fotball og friidrett er de som kan utfordre, ser man på deltakerantallet. I OL 2008 Bejing, så deltok over 50 nasjoner på rifleøvelsene i OL. Hvor mange nasjoner deltok/deltar i langrennsøvelsene hver gang det er vinter OL??


Ole Kristian Bryhn var en av de mest fortjente vinnerne under årets Idrettsgalla. Og han burde ikke bare stått med en glasskule i hånda på dette bildet, men TO!!

 Bryhn sine prestasjoner i 2011 taler for seg selv. Han har  WC medalje 50 meter, WC finale gull i helmatch 50 meter som tidenes første nordmann gjennom alle tider, EM gull lag 50 meter og 300 meter, han er militært verdensmester individuelt og i lag 300 meter, NM gull 50 meter, han er sammenlagtvinner av Norges Cup DFS med tidenes største sammenlagtsum og han er ranket som verdens nestbeste helmatchskytter av ISSF bak Peter Sidi. Og nå var det også helt sikkert noe jeg glemte i 2011 sesongens fantastiske merittliste.

Vel har Bryhn vært god lenge, men hvorfor i alle dager holder ikke dette til årets gjennombrudd på Idrettsgallaen?? Overhodet ingenting vondt eller stygt sagt om en strålende flott idrettutøver som Magnus Krogh. Et kjempetalent som tok en solid og fortjent Verdenscup seier i november. MEN, det var også det eneste. Kan denne prestasjonen VIRKELIG slå prestasjonene til Bryhn??? En Verdenscupseier i kombinert av en 23 åring, i en idrett hvor antall nasjoner er halvparten så lite som i skyting, er større prestasjon alle prestasjonene til 22 år gamle Bryhn, som kanskje attpå til er verdens aller beste utøver i kanskje verdens neststørste idrett!! Utrolig, men sant, ja Krogh sin ene prestasjon er vist større enn alt hva Bryhn har gjort i år. Dette er idrettsnorge, dessverre. TRIST!

Riktignok så skal jeg ikke svartmale situasjonen helt. For det har virkelig kommet seg. To store idrettspriser til to skyttere de to siste årene på idrettsgallaen vitner om at det klart har bedret seg i forholdt til hva det var. Skyting er på vei fremover i idretten, og forhåpentligvis i media også.

Jeg synes det er stort og gøy å se en fantastisk idrettsmann som Ole Kristian bli hyllet med glasskula i den ene hånda av en sal som er stappfull med landets beste idrettsutøvere. Men jeg blir også litt oppgitt og trist over at han ikke fikk to. For det hadde han virkelig fortjent. Og det håper jeg at hele idrettsnorge også forstår!

Ny pers i Alfhallen!

På en dag der liggende fungerte meget dårlig, så var prestasjonene i stående og kne likevell sterke nok til at det ble personlig rekord på helmatch med tre poeng. Den nye persen lyder på 1161 poeng!

Nytt skytterstevne kun to dager etter hjemkomsten fra Sävsjø, og over fra luft til 50 meter match! Om det var akkurat denne overgangen, om det var nerver eller at jeg sist ligg stevne skjøt 597 vet jeg ikke, men liggende fungerte dessverre meget dårlig. Jeg fikk veldig ofte høye skudd, uten å helt skjønne hvorfor, så det kan godt være at jeg utførte skuddene teknisk galt, eller lå i en dårlig stilling. I etterpåklokkens tankegang, så burde jeg også skutt flere prøveskudd enn det jeg gjorde. Med 96 og 97 på de to første seriene, så var egentlig ligg øvelsen nesten ødelagt, før det ordentlig hadde begynt. Klarte å avslutte med en viss stil på 98 100 98 98 og 587 poeng.

Heldigvis ser det ut til at jeg har tatt læring av turen til Sävsjø. I går så fokuserte jeg iallefall (nesten) alltid kun på det som var bra, og hva som skulle gjøres på neste skudd, isteden over å ærge seg over det som var skutt. I stående er jeg utrolig fornøyd med gjennomføringen. Aldri har jeg noensinne holdt så rolig før som i går. Derfor synes jeg faktisk at 382 poeng, ikke forteller godt nok om den gode holdingen. Med litt flaks kunne det faktisk blitt MYE mer. Men gjennomføringen og da spesielt holdingen var helt super.

Heldigvis tenkte jeg ikke poengsum og kosikvens i knestående, men i stede på gjennomførelse og muligens det aller viktigste i knestående: AVSPENNING og AVSLAPPING. Jeg startet godt med 98 på første, så gikk det i stå. Med tre niere, en dårlig blink og en åtter, så var fokuset på galt spor. Men heldigvis lot jeg ikke frustrasjonen ta overhånd. Jeg tok 2 min pause, og fokuserte på det jeg hadde gjort godt, og hvordan de gode skuddene hadde blitt utført. Herifra og inn fokuserte jeg veldig mye på avspenning og det å være avslappet i hele kroppen. Det fungerte meget bra. Med kun 5 niere på de siste 25 skuddene, så ble det 388 poeng og en ørliten jubelscene på standplass etter å ha forbedret persen fra 1158 – 1161. Veldig morsomt.

Det var mye bra i dag, og det er det gode man må fokusere på, noe jeg virkelig har skjønt. Og det er med den innstillingen jeg fortsetter med i veien videre i jakten på de STORE gutta!

Verdens kanskje aller beste skytter: Ole Kr Bryhn leder suverent med 1176 poeng, mens jeg ligger på 2. plass med 1161. Stevne fortsetter videre på torsdagskvelden da blant annet Ole Magnus Bakken, Vebjørn Berg, Are Hansen og Odd Arne Brekne skal i ilden! www.kisen.no

Swedish Cup 2012 oppsummering

Da er man hjemme igjen, etter en likeså alltid artig tur til Sävsjø med veldig gode skyttervenner. Årets Swedish Cup ble en nedtur sett med mine øyne. Det startet middels med 582, men dessverre så ble det bare verre resultater de to neste dagene. 577 og 575, sesongens klart dårligeste resutlater. Nedtur, enkelt og greit. Jeg er rett og slett ikke tøff nok i hue, når jeg trykker på nyserie. Når man skyter 392 på trening dagen før konkurransen med utrolig god flyt og rytme, så sier det seg selv at man ikke er mentalt god nok, da man blir helt blank når det virkelig gjelder. Tidevis viste jeg at jeg kan, og jeg fokuserer kun på dette i veien videre.

Norge har mange gode rifleskyttere, og det ble som vanlig prestert flere gode norske resultater under Swedish Cup. Dessverre ble det ingen seniorer som maktet å få medalje. Knut Jørgen Brodahl fikk beste plassering med 4. plass etter dag en. Ole Magnus Bakken lå på medaljeplass før finalene etter hvert eneste stevne, men fikk dessverre en veldig dårlig start på hver eneste finale og selvom han hentet seg godt inn igjen så ble det 5. plass som beste plassering.


Håkon Sørli ble den klart beste Norske utøveren i junior menn med tre sølvmedaljer!

 

På junior siden så ble Håkon Sørli det store navnet. 2. klasse eleven ved NTG Kongsvinger er virkelig i slaget om dagen og skjøt fantastiske poengsummer alle dagene med 591×2 og 594 siste dagen. Det ble tre andreplasser etter at Jørgen Persson fra Sverige var litt hvassere enn Sørli i finalene. Men tre fantastiske resulater av Sørli, som rett før jul mistet EM plassen på minst mulig margin. Han var den klart sterkeste norske skytteren, og hvis resultatene fortsetter i samme stil, så er det vel ingen hemmelighet om at dette må være en SUPER RESSERVE i EM, hvis noen av de uttatte skulle bli syke eller lignende. EM klare Jan Tore Aarskog sikret seg to fjerdeplasser.


Gull til Christina Langeland Teigen fra NTG Lillehammer på dag 2!

På juniorkvinnesiden så ble det norsk gullmedalje til Christina Langeland Teigen fra NTG Lillehammer på dag to, da hun regelrett utklasset de andre med tre poeng ned til andreplassen, selvom hun skjøt en 8,6 på sitt siste finaleskudd. Sina Busk viste også at formen er fin med to finaleplasser og bronsemedalje siste dag.


Sina i finalen på skive 5. Christina Teigen på skive 1.

 


Jens Kristian Larsen i shoot off på dag 3. Det ble til slutt en 10. plass på Oslo Østre skytteren.

På seniorkvinne siden, så fikk vi se tre råe oppvisninger av finske Hanna Etula, som viste at hun klart er Nordens beste kvinnelige luftskytter. Tre suverene triumfer med fantastiske 400 poeng på dag 2, til stående applaus av en nærmest fullsatt hall. 


Hanna Etula fra Finland etter å ha prikket inn 40 av 40 blinker på sin innledende skyting!

Resultater og alt annet fra mesterskapet på www.swedishcup.nu

582 på første dag av Swedish Cup. Mye god norsk skyting, men ingen gull.

Da var første dag av Swedish Cup over. For min egen del, så ble det en tøff dag på jobb, hvor jeg jobbet og slet mye. Prøveskuddene satt bra, og jeg følte at jeg hadde noe av den flyten som på treningen i går. Det var helt til jeg trykket på knappen “ny serie”. Da ble det mer alvor og preg over det hele.

Det som skjer er at jeg rett og slett blir for mye preget av konkurransen, poengfiksert og er redd for å skyte dårlig. Holdingen er ikke dårlig, men klarer ikke å trekke av på rett tidspunkt. På to serier gikk det bra, hadde ikke noe særlig flyt da heller, men da trakk jeg av på de rette tidspunktene og klarte å repetere sånn nogenlunde likt fra gang til gang. I tillegg til en del stang ut med 8,9 og mye 9,9, så ble det 582 idag med seriene 95 99 96 97 99 96. 34 plass av 78 deltakere i seniorklassen.

Mye god skyting av flere norske utøvere, selvom det ikke ble noen gullmedalje. I seniorklassen var det tre nordmenn i finalen. Ole Magnus Bakken skjøt meget sterke 597 poeng og fikk med seg Knut Jørgen Brodahl (594) og Odd Arne Brekne (592) i finalen. Bakken er kanskje verdens beste skytter, hvis man ser på den innledende skytingen. Hans teknikk, flyt og egenskaper er helt enestående. Det er både lærerikt og enestånde å se på ham skyte sine innledende matcher, og se hvordan han gjør alle de forskjellige tingene.

Det er derfor utrolig synd at han fortsatt sliter i finaler. Fra skive 1 i dag så åpnet han med 9.0, 7,2 og 8,8,. Da var medaljehåpet over før finlaen egentlig var ordentlig i gang. Etter disse skuddene skjøt han godt og havnet til slutt på 5. plass. Jeg unner virkelig Ole Magnus som også er en utrolig trivlig kar utenfor skytterbanen å finne en oppskrift på finaleskyting. For på det innledende programmet er det få i denne verden som rører ham!


Pallen i senior menn

Sveriges muligens beste luftskytter Karl Johan Jönsson vant senior klassen med 596 + 103,3, foran Mikale Svensson og finske Juho Kurki. Knut Jørgen Brodahl endte på 4. plass, mens Odd Arne Brekne kom på 7. plass.

I juniorklassen så ble det 2. plass på EM klare Christina Teigen fra NTG Lillehammer med 396 + 100,3, mens en annen NTG Lillehammer skytter Rikke Rise Hallset tok bronse med 394 + 102,2 ( en 8,5 ødela muligens seieren for Rikke). Malin Westerheim fra NTG Kongsvinger tok 4. plassen. Blant gutta så tok Håkon Sørli skikkelig revansj fra det forsmedelige EM uttaks nederlaget og ble suverent beste norske skytter med 591 + 101,7. EM klare Jan Tore Aarskog også representert fra NTG ble nummer 4 med 586 + 102,7 poeng.


Fornøyd sølvgutt: Håkon Sørli fra NTG Kongsvinger!

FOTO: Simon Kolstad Claussen og Eline Vatne.

Resultater, livevisning og alt annet om Nordens største luftarrangement i Sävsjø på www.swedishcup.nu

Klar for Swedish Cup

Tradisjonelt ved nyttår for meg de siste årene, er å dra til Sävsjø for å skyte Swedish Cup. Sveriges største luftkonkurranse med godt over 600 deltakere. Det skytes tre konkurranser i øvelsene i rifle, pistol og viltmål med finaler etter hver innledende skyting! Nivået er høyt i alle øvelsene, men nivået er nok klart høyest i rifle, hvor de beste fra Skandinavia deltar. Og de beste fra Skandinavia har som mange vet flere gode internasjonale prestasjoner bak seg.

I dag var åpningsdag, utstyrskontroll og treningsdag, før første konkurranse starter i morgen. Jeg skyter mitt aller første seniorstevne, og skal ut mot de store ulvene for aller første gang. Ole Magnus Bakken, Kim Andre Lund, Karl Johan Jönsson, Are Hansen, Juho Kürki med flere.

På dagens trening startet jeg lurvete, men etter noen råd fra tidligere trener Øyvind Sirevaag, så fikk jeg gjort noen instillinger på luftgeværet og jeg fikk et mye bedre 0-punkt i stillingen, og skjøt flere fine serier. Teknikken fungerte også fint, så målet blir å gjøre mitt ytterste for å finne tilbake til den samme flyten og teknikken i morgen.

Under kan du se flere bilder som jeg tok på Sävsjø Skyttecenter i dag, hvor stevne foregård.

 


Riflebanen


Folksomt når over 600 skyttere deltar i samme hall!


Jonas Engebret Larsen trening6


Viltmål skyttere i trening


Kim og Stian ankom hallen utpå ettermiddagen


Skytterkongen fra 2010: Knut Jørgen Brodahl under trening


NTG Kongsvinger er tradisjonelt med på Swedish Cup hvert eneste år. Når de ikke er på skytterbanen er det skole i lokalene på Ljungapark hotel.

 

Seier over Ringerike i Ø-cup 15 meter!

Jeg skjøt mitt første skytterstevne i 2012 på Hønefoss mandag. Stevne var 2. runde i den nystartede Østlandscupen på 15 meter, som Vebjørn Berg og Blaker skytterlag har dratt i gang. Mitt Høland/Bjørkelangen har mange gode og stabile skyttere som hevder seg godt på både bane og innendørsskyting. Morsomt at vi både kan være med å krige i toppen i Østlandscupen på både bane og innendørs. 

I første runde gikk vi videre sammen med Ullensaker, etter en trippelmatch mot Ullensaker og Spydeberg. Da oppnådde vi 1202 poeng. Ringerike som var motstander i 2. runde, overrasket kanskje noe da de slo ut 2010 vinneren av Ø-cup bane Rollag og Veggli. Mandag presterte de ikke like godt og da vi skjøt mye av samme sort som forrige runde, så ble det en komfortabel seier med til slutt 35 poeng. 1201 mot 1166. 

Selv ble jeg kveldens beste skytter med 245 poeng. Etter veldig mye matchskyting i jula, så var det spennende å ta i saueren igjen. Sist jeg tok i den var under Oslo Open helga. Jeg bestemte meg på forhånd for at jeg skulle være offensiv, tøff og ikke nøle i noe av det jeg drev med. Dette syntes jeg at jeg klarte veldig bra, og jeg er godt fornøyd med gjennomføringen. Så derfor synes jeg kanskje at jeg fortjente litt mer enn 245 idag.

Men sånn er det enkelte ganger. Med 10,2 som dårligste blink og tre 9,9, samt to 9,8 så var det ikke helt stang inn denne dagen. Jeg mistet fire poeng på stående og fikk nierene anvist ned til høyre, noe som nok tyder på at jeg har vært litt for hissig på grøtten. 

Uansett så er det moro å være en god gjeng som drar på tur sammen og selvsagt morsomt da man også oppnår gode resultater sammen som et lag 🙂


Vinnerlaget til Høland/Bjørkelangen. Øverst fra Venstre: Siri Mortensen, Nina Bøe, Oddveig Kjøsnes (med sønnen Sjur), meg og Thomas Bråthen.