Avsluttet juniorkarrieren med meget sterk liggende skyting!

Jeg skjøt mine siste stevner som juniorskytter i kveld, i de tre øvelsene jeg har satset mest på som juniorskytter de 4 siste årene: 60 skudd liggende finkaliber på 50 meter, 3×40 skudd helmatch finkaliber på 50 meter og 60 skudd stående luftrifle på 10 meter. 

LUFTSTEVNE

Jeg startet med luftstevne og er skuffet over meg selv da jeg gikk ut av standplassen med 581 poeng. Jeg hadde to gode seriere på 99 poeng, hvor jeg hadde fin flyt og rytme i kroppen. Klarte å repetere likt fra gang til gang og gjorde det aller meste riktig. Resten av skytingen var dessverre preg av defensive tanker, urytmisk teknikk, temperament og slurvefeil. Resultatet holdt til 3. plass, slått på sentrum av Lars David Øvrum, mens Øyvind Flatla (også senior til neste år) vant suverent med 587 poeng. 

50 METER LIGGENDE

Jeg gikk inn på 50 meter standplassen med stor revansjelyst, og hvilken revansje det ble! Med den gode Xact låtten min fra NM på plass, så ble det andre boller. Jeg startet litt nervøst og slurvete med blant annet en 9,9 på første skuddet og fire 10,0 på de første 20. Men etterhvert som jeg ble varm, så kom jeg inn i en veldig fin sone som jeg klarte å holde hele øvelsen ut. Hadde en veldig fin offensiv rytme i kroppen, klarte å repetere likt fra gang til gang og tenkte kun på arbeidsoppgaver hele tiden. Med seriene 99 100 99 100 99 100 så ble det 597 poeng og pers med 5 poeng!!! Veldig moro. Et resultat jeg er stolt av!

 
Stor jubel etter liggende!

 

Dette holdt til seier, to poeng foran Jørgen Elstad. Må nevne at jeg slo selveste Harald Stenvaag med to poeng, og snek meg foran Are Hansen med et poeng. Dette er to skyttere som er hete kandidater for London OL. Vebjørn Berg, Ole Magnus Bakken og Vidar Strøm var alle hakket hvassere enn meg med 598 poeng.

 

50 METER HELMATCH 

Med 398 poeng på 40 skudd liggende, så lå alt til rette for en god helmatch, hvis jeg da skjøt normalt i stå og kne. Det gjorde jeg dessverre ikke. Utrolig skuffende, særlig på stående hvor det har stemt meget bra på trening. Jeg skjøt også godt selv på stå, synes jeg iallefall. MASSE tiere, til og med 8 på rad en stund. Men jeg synes jeg ble VELDIG hardt straffet for bitte små feil. F. eks: hvis skuddet var bitte litte granne uperfekt så ble det 9,7 – 9,9 hele tiden. Hvis jeg var i nærheten av å være unøyaktig med fingeren så ble det 8,8 – 8,9 hele tiden. Fire åttere og en syver la demper på en grei sum. 375 poeng med seriene 94 94 95 92. 

Kne har jeg sliti litt med de siste dagene på trening. Noe jeg tror er fordi jeg må bøye hodet og nakken så kraftig for å få siktet. I dag var to nye prismeblokker på plass. Disse passet bra, og jeg fikk en mye bedre hodestilling. Det så derimot ikke slik ut på selve skytingen. Jeg fikk anvist annenhver nier og blink hele tiden, uten å se forskjell på skuddene. Riktignok var det gode niere, men de teller som alle vet like mye. Med 95 96 96 hvor 9,6 var det dårligste skuddet på de tre første seriene, så ble dessverre sisteserien et ennå tristere kapitell. Her fikk jeg også anvist en 9,1 og 8,8 under, som jeg ikke kan gjøre rede for. Med 380 poeng i kne, så ble det 1153 poeng på helmatchen. En poengsum som burde vært MYE høyere. 

Resultatet holdt til seier, men det er en mager trøst. Jeg lever i nuet, og jeg er seniorskytter om nøyaktig 27,5 time i skrivende stund. Liggende var en stor opptur, hvor jeg beviste ovenfor meg selv at jeg kan spise kirsebær med de store gutta, bare jeg har ammo som er god nok. Men på luften og helmatchen må det mer trening til. 581 og 1153 holder kun til listefyll i seniorklassen, iallefall hvis man skal prøve å komme seg på noe som helst i form av uttak til mesterskap.

 

Klar for mine siste stevner som junior

Det har blitt bra med fysisk trening og skytetrening i romjula, og jeg er klar for å forhåpentligvis bite godt fra meg i morgendagens stevner på Kisen, som er mine aller siste stevner som juniorskytter innenfor NSF. 

I går var jeg på Kisen og satte bestenotering på luft med 589 poeng på 60 skudd, etter blant annet å ha skutt 18 tiere på rad og avsluttet med en 100 serie og en 99 serie. 

På 50 meter har jeg vært på 1160 tallet på trening. Skyter godt ligg og stå, mens kne er litt mer varierende. Hovedproblemet ligger i at jeg bøyer hodet altfor mye, noe som skal være rettet på til i morgen da jeg setter på et sett ekstra med prismeblokker. 

I tillegg til gode skytetreninger, så har jeg også hatt mange fine fysiske økter med vekt på det som er viktig for skytesporten. Kondisjonstrening, samt styrketrening i mage og ryggregionene. 

 

Et av 2011 sesongens største øyeblikk. NM gull 60 skudd liggende, foran Jens-Kristian Larsen og Ole Anders Hagen. Tok også 2. plass på helmatch samme helga. 

 

Selvom jeg ikke har skutt et 50m stevne siden NM i høst (også grunnet et meget dårlig stevnetilbud på 50m her hjemme), så føler jeg at jeg aldri har vært bedre enn jeg er nå, og håper at jeg får en fin avslutning på juniorkarrieren og på et 2011 som uansett har vært mitt desidert beste år på skytterbanen så langt i karrieren. 

Jeg skyter luft klokken 12.00 og 50 meter klokken 15.00. Stevne kan følges live på www.kisen.no  Stor pågang på stevne. På luften, som jo tross alt har sin sesong nå, er det kanskje overraskende litt få påmeldt. Men på 50 meteren derimot er det kun 1 plass ledig. Folk er sultne på 50 meter stevner, også i luftsesongen. 


God jul!

Jeg ønsker alle venner, kjente og mine kjære blogglesere en riktig riktig god jul. 

Deilig med juleferie, og ferie for meg betyr endelig tid til trening 🙂 20. desember var jeg i Grasåsen og skjøt i alle stillinger med matchgeværet på 15m simulert 50 meter, og noterte fine 596 poeng på ligg, noe som er solid treningspers. 

På bittelillejulaften var jeg i Alfhallen med Daniel Sørli og Jens – Kristian Larsen og skjøt utvida helmatch, for første gang siden NM 50 meter i høst. Også der ble det ny treningspers med 1160 på matchen etter 393 ligg, 380 stå og 387 kne. 

De to siste dagene har det kun blitt fysisktrening og familiekos i den kjærlige høytiden som julen jo tross alt er. Under er bildet av meg og løpekompisen Konstanse, etter en fin joggetur på litt over 1 time i dag morges. Blir godt å kunne spise ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, riskrem +++++ med god samvittighet i kveld 🙂

Håper alle hygger seg med sine nærmeste i kveld. God jul 🙂 

Sina klart best på laget og sikret seier

Tidligere denne uka skjøt vi 3. runden i Akershusserien mot Oslo Østre SKL 2. 45 skudd stående mot NSF skive på 15 meter. Fire på hvert lag og alle fire resultatene teller.

Da gutta på Østre Romerike MSL ikke hadde en særlig god dag på skytterbanen, så var det godt vi hadde med Sina Busk på laget. Sina har en utrolig fin flyt, har selvtillit og virker rett og slett urokkelig om dagen. At hun ikke var fornøyd med 448 poeng sier jo også sitt. Resten av laget presterte under pari. Jeg skjøt 444 poeng, etter en forferdelig periode med 4 poeng borte på 5 skudd. Anders Hemmingbye 442 og Lars Jødahl 436.

Det så ut til å bli veldig jevnt en periode da de første gikk av standplass. På Oslo Østre 2 så hadde  Daniel Sørli 444, Bjarne Muri 441 og Lars Bugge 440. Østre ledet da med 3 poeng, men når Tore Johansen ikke hadde sin beste dag og oppnådde 332 mot Sina sine 448, så ble det til slutt seier med 13 poeng.

Østre Romerike har vært i finalen i Akershusserien 3 år på rad. I fjor ble det en 2. plass bak Oslo Østre miniatyrskytterlag. I årets serie så har Oslo Østre miniatyrskytterlag trekt seg fra serien, og ser man på resultatene sålangt, så er det ingen tvil om at årets mannskap kanskje har den største muligheten på mange år til å ta hjem pokalen til Romerike. De som har skutt på laget i årets serie er Vebjørn Berg, Sina Busk, Simon Claussen, Anders Hemmingbye, Lars Jødahl og Ida Marie Matheson. Det må nevnes at skyttere som Siri Mortensen og Odd Arne Brekne ikke har skutt noen av rundene ennå!


Godt å ha en EM deltaker med på laget!
Sina har vært aviskjendis de siste dagene. I både Glåmdalen, Indre Akershus Blad og Romerikes Blad. Trykk på linken for å lese Romerikes Blad sin nettutgave av saken da hun kvallet seg for EM http://www.rb.no/article5854662.ece


 

Lagene er offentliggjort

Da er lagene offentliggjort. Jeg tippet på forhånd at Malin Westerheim ville få en plass på seniorlaget, og dermed ville Eline Vatne automatisk tredd inn på juniorlaget. Kjøll og Rolland valgte heller å satse på Berger. Ser man på uttaket, så ble Berger både slått av de tre uttatte juniorene, men også av Eline Vatne. Av de juniorene som er sendt, så er Malin Westerheim den helt klart mest erfarne. Jenta fra Krapfoss har i en alder av kun 18 år vært med på VM 50 meter – VM luft, EM 50 meter, Ungdoms OL luft og to tidligere EM i luft. Hun er nå klar for sitt tredje EM i luft, samt hennes 6. strake internasjonale mesterskap. Det er erfaring nok til å få sjansen til å kjempe om en kvoteplass, mener nå jeg.

Men uansett så er det en meget sterk tropp som drar østover i februar. Berger har slitt litt med formen frem mot uttaket, grunnet eksamen. Men vi et jo alle hvor god hun er. To måneder med trening, så er jeg sikker på at Marianne er tilbake i god gammelt slag, og seniorlaget er helt klart en medaljefavoritt i lag. Jeg har også stor troen på at hvis en av de tre seniorjentene har dagen, så blir det også kvoteplass i Finland.

Juniorjentene har også et knallsterkt lag. Årets to store gjennombrudd: Sina Busk og Christina Teigen får følge av rutinerte Malin Westerheim. Helt klart store muligheter for lagmedalje her også.

Når det gjelder juniorgutta, så fikk vi igjen se at Jan Tore Aarskog virkelig har et svært høyt nivå inne, når det klaffer. Håkon Christensen leverte solide finaler, og har erfaring etter å ha deltatt på EM i fjor. Også var det veldig gledlig å se at 16 åringen Jørgen Elstad fikk en plass på laget. Jeg vet at Jørgen legger store treningsmengder ned hver uke i både luft og 50 meter skyting, og det er moro at slikt blir belønnet.

Kvinner junior
Sina Busk, NTG Kongsvinger/Østre Romerike MSL
Christina Teigen, NTG Lillehammer/Melum
Malin Westerheim (18), NTG Kongsvinger/Krapfoss MSL

Menn junior
Jan Tore Aarskog, NTG Lillehammer/Vanylven
Håkon A. Christiansen  (19), Meråker Idrettsgymnas Rifle/ Levanger
Jørgen Elstad (16), Vestre Bærum SSL

Kvinner senior
Marianne Berger (21), Oslo Østre MSL
Ingrid Stubsjøen (22), Oslo Østre MSL
Marte Torvik (20), Meråker Idrettsgymnas Rifle/Torvikbukt (Nordmøre)

I dagens papirutgave av Glåmdalen er det en helside i sporten om Sina Busk og Malin Westerheim fra NTG Kongsvinger. Onsdag kommer det om Sina Busk i Indre Akershus Blad og Romerikes Blad

EM-uttak luftrifle LIVE!

15.30: Da har klokken blitt halv fire, og det er klart for de siste finalene av årets EM-uttak. Senior kvinner og juniorkvinner er nå i ilden.

Kvinner junior
Christina Teigen: 10,5* 10.3* 10.6* 10,4 10,5 10,2 10,1 10,3 10,0 10,3= 102,9 
Sina Busk: 10,8* 9,8 10,0 10,7 10,3 10,0 10,2 10,6 10,3 10,2= 102,3
Siw Anita Dramstad:10,2* 10,2* 9,9 10,8 10,5 10,4 10,3 10,7 9,6= 102,6

Eline Vatne: 10,1 10,1 10.5* 10,8 10,8 10,7 10,5 9,4 10,5 9,6= 103,0 
Malin Westerheim: 10,2* 10,7* 10.7* 9,8 10,0 10,6* 10,1 10,6 10,4 10.1= 103,2
Siri Mortensen: 9,8 10.9* 10,0 10,5 10,6 10,2 10,8 10,1 10,2 9,8= 102,9

Kvinner senior
Ingrid Stubsjøen: 10,1 10,7* 10-6* 10.2* 10,5 10,2 10,8 10,4 10,4 10,4= 104,3
Marte Torvik: 10,5* 10,3* 10.2* 10.2* 10,4 10,2 10,5 10,5 10,7 10,3= 103,8

Eline Skovli Utne: 9,9 10,9* 10,7* 10,2 9,3 9,7 9,7 9,7 10,1 10,1= 99,9
Marianne Berger: 10,2* 9,8 10,3* 10,7* 10,4 9,1 9,1 10,3 10,5 9,9= 100,3


Rå finaleskyting av Marte og Ingrid. Begge holder et meget høyt nivå, og har de dagen om noen måneder, så er det overhodet ikke umulig med en kvoteplass!

16.15: Da er det klart for gutta sin siste finale. UTROLIG jevnt. Ingenting blir avgjort før siste skudd. Mellom Håkon Sørli og Jørgen Elstad så skiller det fattige 0,25 poeng!!

Menn junior
Håkon Auran Christiansen: 
10,8 10,8 10,7 10,7 10,5 9,8 10,5 10,1 10,1 10,4 = 104,4
Jørgen Elstad: 9,7 10,2 9,7 10,6  10,5 9,5 10,3 10,2 10,2 10,5 = 101,4
Anders Hemmingbye: 10,4 10,8 10,1 10,4 10,4 9,2 10,2 9,5 10,3 10,0 = 101,3
Håkon Sørli: 10,7 9,6 9,4 10,1 9,5 9,9 9,3 10,0  10,2 10,2 = 98,9
Lars David Øvrum: 9,7 10,4 9,9 10,5 10,6 10,4 10,0 10,6 9,6 10,4 = 102,1
Jan Tore Aarskog: 10,5 9,8 9,8 9,8 9,2 10,2 10,3 10,5 10,8 10,2 = 101,1

 

SAMMENLAGTLISTER

1. Marte Torvik 1398,25

2. Ingrid Stubsjøen 1395,60

3. Sina Busk 1392,30

4. Christina Teigen 1390,20

5. Malin Westerheim 1387, 65

6. Eline Vatne 1380,5+

7. Marianne Berger 1377,90

8. Siw Anita Dramstad 1376,40

9. Siri Mortensen 1371,00

10. Eline Utne 1359,20

 


Den herlige jentetrioen fra NTG Kongsvinger leverte varene. Spørsmålet er hvem av de som kommer med hvor. Jeg tror alle tre blir å finne i 
Heinola-Vierumäki i februar med Malin (lengst til venstre) i senior og Sina/Eline i junior.

 

 

JUNIOR MENN

1. Jan Tore Aarskog 1968,40

2. Håkon Auran Christensen 1956,80

3. Jørgen Elstad 1949,90

4. Håkon Sørli 1947,65

5. Anders Hemmingbye 1945,50

6. Lars David Øvrum 1934,70

 


Kanskje Norges største skyttertalent 16 åringen Jørge Elstad, klarte biffen og tok igjen de hårfine poengene på Håkon Sørli i den siste finalen. Det synes jeg fortjener en EM-bilett til Finland.

Fagkomitee rifle offentliggjør laget i morgen. Mitt tips er: Jan Tore Aarskog, Håkon Christensen og Jørgen Elstad i junior menn. Sina Busk, Christina Teigen og Eline Vatne i junior kvinner. Ingrid Stubsjøen, Marte Torvik og Malin Westerheim i senior kvinner.

Da takker jeg for meg, og håper det var morsomt å følge med. Prøvde å oppdatere så ofte jeg kunne, og er klar over at det kanskje av og til gikk litt lang tid mellom hver gang det kom noe ut. Men med programvaren til blogg.no, så blir det nesten slik. Reiser nå fra Alfhallen etter en god arbeidsdag på godt over 7 timer 🙂

All tekst og foto: Simon Kolstad Claussen

EM-uttak luftrifle LIVE

13.37: Da er vi tilbake igjen fra Alfhallen etter en times pause! Skytterne er nå i gang med 2. konkurranse. Jeg kommer med liveoppdateringer hele tiden. Noe livevisning har jeg nok dessverre ikke, men det kan dere se på www.kisen.no

Under den første konkurranse så fikk vi se mye sterk skyting. Spesielt fra Ingrid Stubsjøen, Marte Torvik, Sina Busk, Christina Teigen og Jan Tore Aarskog. Førstnevnte viste virkelig verdensklasse med 399 poeng innledende og en finale på 102,3. Over 500 poeng sammenlagt er meget sterkt!! Ellers var den første konkurransen også litt preg av nerver, særlig gjaldt dette juniormenn, hvor flere var langt ute å kjøre innledningsvis.

Den jevneste kampen om plassene foregård ikke overraskende i juniorkvinner. VELDIG VELDIG jevnt, og her avgjøres ingenting føre siste finaleskudd er skutt. Sina Busk er foreløbig best, hårfint foran Christina Teigen, Eline Vatne, Siw Anita Dramstad  og Malin Westerheim.  


På jobb!!

 

Kvinner junior
Sina Busk: 98 – 99 – 99 – 99 = 395
Siw Anita Dramstad: 98 – 97 – 94 – 96 =
385

Siri Mortensen: 97 – 98 – 98 – 97 = 390

Christina Teigen: 100 – 99 – 97 – 99 = 395

Eline Vatne: 94 – 99 – 98 – 98 = 389
Malin Westerheim: 99 – 100 – 98 – 99 =
396

Menn junior
Håkon Auran Christiansen: 99 – 98 – 95 – 97 – 97 – 95 =
581 
Jørgen Elstad, 96 – 99 – 97 – 98 – 98 – 96 =
584
Anders Hemmingbye: 98 – 95 – 96 -100 – 96 – 95 =
580
Håkon Sørli: 98 – 98 – 96 – 96 – 98 – 96 =
580
Lars David Øvrum: 96 – 99 – 97 – 96 – 98 – 96 =
582 
Jan Tore Aarskog: 99 – 94 – 97 – 98 – 96 – 99 =
583

Kvinner senior:
Marianne Berger: 97 – 98 – 99 – 100 =
394

Ingrid Stubsjøen: 99 – 100 – 96 – 98 = 393

Marte Torvik: 100 – 99 – 99 – 99 = 397

Eline Skovli Utne: 95 – 96 – 96 – 95 = 382

14.11: Marianne Berger fikk revansje fra sitt noe skuffende resultat på uttak 1. Denne gangen var det ikke noe knusel fra Ørje jenta som på 20 minutter gjennomførte sine 40 skudd + prøveskudd og stod igjen med poengsummen 394. I junior kvinner så har Christina Teigen lagt inn en meget sterk søknad om EM-plass med 395 poeng. En god finale nå, så ser det lyst ut for jenta fra NTG Lillehammer. Malin Westerheim og Marte Torvik skyter begge også svært godt og ligger an til henholdsvis 397 og 398 med ti skudd igjen. Blant juniorguttene er det litt varierende resultater. Jan Tore Aarskog treffer ikke like bra nå, Håkon Sørlie og Håkon Christensen er foreløbig best med åtte poeng borte på 32 skudd.

14.40: Alle damene er nå ferdige. Marte Torvik leverte den beste 40 skudden på fine 397 poeng. Igjen mye god skyting av jentene. Malin Westerheim 396, Sina Busk og Christina Teigen 395, Marianne Berger 394, mens Ingrid Stubsjøen til slutt landet på 393 poeng.

Simons kvinnetips!

Det blir spennende å se hva som gjøres blant jentene. Min folosofi eller mitt tips er at Ingrid Stubsjøen og Marte Torvik er garantert sikret en plass. Så får vi se hva som skjer i finalen, om Marianne skyter en super finale, så kan det jo mulig være hun kommer med. Men det som trolig er det mest sannsynlig utfallet er at Malin Westerheim går opp i senior, sammen med Ingrid og Marte, mens de tre beste i junior bak Malin tar de tre juniorplassene. I skrivende stund er dette Sina Busk, Christina Teigen og Eline Vatne. Det blir spennende å se, men det skal skytes en finale først, så ingenting er avgjort, men dette er nå da mitt skråtips for laguttaket på kvinnesiden!

Oversikt over klassene føre siste finalelag. Beregnet ut i fra snittpoengsummene av de fire beste stevnene samt resultatet på 1. uttak med finale, og etter innledende skyting av 2. uttak (uten finale).

1. Jan Tore Aarskog 1867,3.

2. Håkon Christensen 1853,4

3. Håkon Sørli 1848,75

4. Jørgen Elstad 1848,50

5. Anders Hemmingbye 1844.20

6. Lars David: 1832,60

Senior Kvinner

1. Marte Torvik: 1294,45

2. Ingrid Stubsjøen 1291, 30

3. Marianne Berger 1277,60

4. Eline Skovli Utne 1258, 90

Junior kvinner

1. Sina Busk 1290.00

2. Christina Teigen 1287,30

3. Malin Westerheim 1284,45

4. Eline Vatne 1277,50

5. Siw Anita Dramstad 1273,80

6. Siri Mortensen 1268.10

 

 

 

 

EM-uttak luftrifle LIVE sending

 


 

Bilder fra Alfhallen om morningen før første konkurranse

 

Kvinner junior
Sina Busk: 99 – 100 – 97 – 99 = 395
Siw Anita Dramstad: 99 – 98 – 96 – 100 = 393
Siri Mortensen: 98 – 98 – 96 – 95 =385

Christina Teigen:  99 – 98 – 100 – 99 = 396

Eline Vatne: 98 – 97 – 99 – 98 = 392
Malin Westerheim: 96 – 98 – 100 – 96 = 390

Menn junior
Håkon Auran Christiansen: 99 – 97 – 98 – 96 – 98 – 95 = 583
Jørgen Elstad, 96 – 95 – 95 – 98 – 96 – 100 = 580
Anders Hemmingbye: 94 – 93 – 98 – 97 – 98 – 98 = 578
Håkon Sørli: 95 – 96 – 98 – 98 – 96 – 98 = 581
Lars David Øvrum:  92 – 95 – 95 – 97 – 94 – 94 = 567
Jan Tore Aarskog: 100 – 98 – 100 – 98 – 97 – 99 = 592

Kvinner senior:
Marianne Berger: 97 – 97 – 98 – 96 = 388

Ingrid Stubsjøen: 100 – 99¨- 100 – 100 = 399

Marte Torvik: 98 – 99 – 99 – 99 = 395

Eline Skovli Utne: 98 – 98 – 97 – 96 = 389

0930: Innledningsvis, så har Christina Teigen startet forrykende i juniorkvinner, og går mot 397 med få skudd igjen. Ingrid Stubsjøen skyter god ti seniorkvinner, mens Marianne Berger har fått en litt tung start i samme klasse. Blant gutta så imponerer Jan Tore Aarskog og Håkon Auran Christensen i øyeblikket.

0940: Meget sterk skyting av Christina Teigen som ikke gav ved dørene og var ferdig på under 35 minutter og leverte 396 poeng. I seniorkvinner er Marianne Berger ferdig med 388, mens Ingrid Stubsjøen og Marte Torvik skyter meget godt i øyeblikket. Det samme gjør Sina Busk i juniorkvinner. Blant gutta er det muligens en del nerver ute å går. De som holder hodet kaldest er Jan Tore Aarskog og Håkon Christensen

0950: Jan Tore Aarskog fortsetter å skyte knallgodt og har mistet to poeng på de første 30. Mens Ingrid Stubjsøen er ennå bedre med kun en borte på 30 skudd. Siw Anita Dramstad melder seg på i tettkampen i junorkvinner med 393. Eline Vatne på 392, Malin Westerheim 390.

1000: Sina Busk på en foreløbig 2. plass i juniorkvinner med 395 poeng, poenget bak Christina Teigen. Ingrid Stubsjøen skjøt 399 poeng i seniorkvinner!!. Marte Torvik skjøt 395 poeng og er nestbest i denne klassen. I juniormenn, så fortsetter Jan Tore Aarskog å imponere, mens det ser generelt ut som at de fleste nervene har forsvunnet for juniorene nå, som i øyeblikket skyter mye bra.

1015: Jan Tore Aarskog tangerte sin personlige rekord med 592 poeng. Sterkt på et uttak! Håkon Christensen følger nærmest med 583 poeng, mens Jørgen Elstad foreløbig er nr 3 med 580 poeng etter en prikkfri siste serie.


Folk følger spent med i kaffeterian!

1030: Kun Håkon Sørli og Anders Hemmingbye som vi venter på. Begge ligger ann til 582 poeng. Hemmingbye har i skrivende stund 18 skudd på 15 min. Blir spennende å se hvordan han takler dette. 

1045: Da er alle ferdig med sin første innledende konkurranse. Prøveskudd til finalen starter 11.00.

1050: Skytterne forbereder seg nå til finaleskyting. Vi fikk til tider se glimt av skyting i denne konkurransen som holder til EM medalje. Ingrid Stubsjøen var fantastisk med 399 poeng. Marte Torvik skjøt også godt med 395 i samme klasse, med mye stang ut. Jan Tore Aarskog leverte en meget sterk konkurranse, og bekreftet sin posisjon som den beste junioren i gutteklassen, selvom det er lenge igjen av uttaket ennå. Christina Teigen og Sina Busk leverte også strålende prestasjoner.

1100: Finale resultatene LIVE OPPDATERT!

Damene er først ut med sine finaler

Kvinner junior
Christina Teigen: 10,5* 10,2* 8,6  9,6 10,3* 10,3* 10,7*10,3* 10,4* 10,9* = 101,8

Sina Busk: 9,9 10,5* 10,2* 10,7*  10,2* 10,6* 10,8* 10,6* 10,6* 9,4 = 103,5
Siw Anita Dramstad: 10,6*9,9 10,2* 10,2*  9,3 10,2* 9,8 10,9* 9,8 9,9 = 100,8
Eline Vatne: 10,1 10,3* 9,4 10,1 10,1 10,2* 10,0 10,0 10,1 10,7* = 101,0

Malin Westerheim: 10,2* 10,2* 10,4* 10,1 9,8 10,1 10,8 10,0 10,9* 9,7 = 102,2
Siri Mortensen: 10,0 10,7* 9,5 10,0 10,3* 10,7* 10,4* 10,5* 9,9 10,1 = 102,1

Kvinner senior
Ingrid Stubsjøen: 9,0 10,7* 9,8 10,7* 10,5* 10,1  10,3* 10,2* 10,4* 10,6* = 102,3
Marte Torvik: 10.6* 10.6*  10,6* 10,4* 10,5* 10,7* 10,8* 9,7 10,7* 10,1 = 104,7
Eline Skovli Utne: 9,3 10,3* 9,2 9,5 9,9 10,5* 8,8 10,5* 10,6* 9,3 = 97,9

Marianne Berger: 10,0 10,6* 9,9 9,6 10,2* 9,8 9,2 10,0 9,4 9,9 = 98,6

 Trykk F5 for å oppdatere innlegget!

 

Menn junior
Jan Tore Aarskog: 10,4* 10,6* 9,9 10,2* 9,9 10,6* 10,2* 10,6* 10,1 10,3* = 102,8

Håkon Auran Christensen: 10,1 10,0 10,5* 10,6* 10,0 9,7 10,7* 10,3* 9,1 10,4* = 101,4
Håkon Sørli: 10,2* 9,4 10,6* 10,2* 9,3 10,3* 10,6* 9,3 9,7 10,3*  100,1 9,4 EO
Jørgen Elstad: 9,7 9,9 9,9 10,3* 9,6 9,6 9,8 10,5* 10,4* 10,4*  = 101,1  10,1 EO
Anders Hemmingbye: 9,5 10,7* 9,1 9,6 10,6* 9,8 9,7 10,0 9,8 9,9 = 99,7

Lars David Øvrum: 10,4* 10,0 10,7* 10,3* 9,8 9,9 9,8 9,7 9,9 9,1 = 99,6

12.15: Da er første konkurranse ferdigskutt. Det er kaffe og matpause i Alfhallen akkurat nå, før neste konkurranse starter igjen om ca en time. På det første uttaket har Ingrid Stubsjøen, Marte Torvik, Jan Tore Aarskog, Sina Busk og Christina Teigen virkelig vist at de har noe i et EM å gjøre. Gode summer innledningsvis og flott finaleskyting. 

Her er resultatene etter første uttak

Junior menn

1. Jan Tore Aarskog 694,8. 2. Håkon Christensen 684,4. 3. Jørgen Elstad 681 (E.O),1. 4. Håkon Sørli 681,1 (E.O). 5. Anders Hemmingbye 677,7. 6. Lars David Øvrum 666,6

Junior kvinner

1. Sina 498,5. 2. Christina Teigen 497,8. 3. Eline Vatne 493. 4. Siw Anita Dramstad 493,8. 5. Malin Westerheim 492,2. 6. Siri Mortensen 487,1

Senior kvinner

1. Ingrid Stubsjøen 501,3. 2. Marte Torvik 499,7. 3. Eline Skovli Utne 486,9. 4. Marianne Berger 486,6

12.30: Da er det nøyaktig 1 time igjen til 2. konkurransen starter. Tar meg pause, så håper jeg du følger med videre om ca 1 time 🙂 PS: Kom gjerne med kommentarer og innspill i kommentarfeltet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg EM uttaket LIVE!

Jeg er i Alfhallen tidlig i morgen med kamera, notatblokk, penn og PC! Etter opplysninger fra Bergsvein Bårdstu så kommer jeg til å få lov til å bruke internettet i hallen, og med den muligheten, så kommer jeg likesågodt til å sende hele uttaket LIVE!

Dessverre så er ikke blogg.no akkurat VG.LIVE når det gjelder programvaren, men jeg kommer til å oppdatere hele tiden når det skjer noe, legge inn bilder, komme med resultater osv.

Jeg er klar for å følge våre beste juniorer i kampen om EM plass klokken 0900 i morgen tidlig, stå opp tidlig du også og følg med live på www.simonclaussen.blogg.no !!!

 

Seier på Trosterud

Trolig mitt nestsiste luftstevne som juniorskytter, endte med seier. 583 poeng ble fasiten, etter at jeg fikk en tung start, og en litt tung avslutning. 95 98 100 97 96 97 vitner kanskje om litt varierende skyting, men jeg er faktisk ganske fornøyd. Med to 10,0 og ikke mindre enn åtte 9,9, vitner om at jeg ikka akkurat hadde marginen på min side. Derfor er jeg godt fornøyd, i og med at det var veldig lite som skulle til fra det helt store kunne skje. 583 poeng holdt til seier, på et stevne hvor det ikke var særlig god deltakelse. 

Jeg har nå juleferie, og etter planen så vil det bli mye god trening i jula, for å prøve å være i slag da jeg skal til Sävsjø og Swedish cup 4. januar. En konkurranse jeg har skutt siden 2008. 

Tidlig på dagen under stevne, så ble det satt banerekord på Trosterud. Ingrid Stubsjøen skjøt 397 poeng og 34*. Men et par timer senere, så var denne rekorden slettet, da Sina Busk skjøt 397 poeng med 37*. Sina er i storform foran uttaket, noe jeg også tror resten av gjengen fra NTG Kongsvinger er. De stiller med hele 5 skyttere på junioruttaket, hvor de seks beste fra både juniormenn og juniorkvinner nå skal delta, og ikke de fem beste som man trodde på forhånd. 

Uansett: at nesten halvparten av deltakerne er elever under Øyvind Sirevaag på festningsbyen ved Glomma, er imponerende og forteller jo helt klart at det gjøres mye riktig der! 

I morgen bør dere kjøpe lokalavisa Glåmdalen. Hvor jeg har fått inn to sider i sporten med skytterstoff. Den ene siden omhandler Wenche Horten fra Eidskog sportsskyttere som tirsdag fikk prisen: “Årets Ildsjel” av NSF, og den andre siden inneholder en forhåndsreportasje om NTG Kongsvingers fem EM uttaksklare elever. 

Jeg blir selv å finne i Alfhallen i morgen, og skal dekke hele EM uttaket for tre aviser, samt en radiokanal! 


Kun et par timer etter at Ingrid Stubsjøen satte banerekord på Trosterud, så ble den slettet av denne jenta: Sina Busk!