Mye stevner denne uka

Jeg er mye på farten denne uken! Det starter allerede i dag med Akershusserie i Alfhallen, mens det på onsdag er luftstevne i Charlottenberg, før det er fire store DFS stevner i Ullensaker, Asker, Østre og Oslo Open. Kommer til å oppdatere dette innlegget utover hele uka med resultater, sammendrag og kommentarer fra hver enkelt begivenhet. Følg med!

Akershusserie: Østre Romerike vs Kisen

Vi nedsablet Kisen i går, og satte likesågodt lagspers. Etter hva jeg kan erfare, så er dette det beste Østre Romerike har prestert i Akershusserien noensinne. På fire skyttere mistet vi syv poeng. Selv satte jeg pers med 449 poeng. Så og si alt stemte. Det var dønn rolig, så det var bare å finne en god, offensiv flyt på det hele. HELT fantastisk å skyte når ting stemmer så bra. Ble også beste skytter da jeg hadde 25*, slo Vebjørn med åtte innertiere!

Resultater: Anders Hemmingbye: 447, Sina Busk 448, Vebjørn Berg 449, Simon Kolstad Claussen 449 = 1793 poeng. 

 Luftstevne i Charlottenberg

Stang ut i Lotta. Det ble til slutt 581 poeng, det femte stevne og sålangt det dårligste i sesongen. De fire øvrige har vært på 582×2 og 584×2. Tre poengs avik på fem stevner, så jevnheten er det ingenting å si på. Jeg startet godt, men fikk veldig dårlig betalt. På de 20 første hadde jeg mistet fem poeng, en 9,7 og 4x 9,9. Jeg prøvde å være offensiv og tøffere enn hva jeg har vært hittils i år. Det gikk veldig bra i perioder, men enkelte ganger ble jeg for ivrig noe som blant annet resulterte i to 8ere. Da forsvinner poengene fort. 98 97 96 97 96 97 på seriene. ( seks 9,9 og en 10,0)

Jeg dro på stevne sammen den flotte gjengen på NTG Kongsvinger, som vanlig presterte de god skyting. Sina Busk og Eline Vatne har blomsteret ut i full sprut i dette skoleåret. Begge skyter EM-uttak den 17. desember og at iallfall en av de kommer med til Finland, er det stor sjanse for. De delte seieren i juniorkvinner med 394 poeng. Malin Westerheim 391, Siri Mortensen og Tonje Grønvold skjøt 390.

Håkon Sørli har lenge vært god, men han har også i løpet av 2. året på NTG virkelig fått vist at han tilhører toppen av junioreliten. I dag ble det 590 poeng, også han har en meget god mulighet for en EM plass.

 

5. plass på Fredrikstad Open

I helga ble Fredrikstad Open arrangert. En internasjonal luftkonkurranse (med dog deltakere fra Norge og Sverige). Dette var mitt siste stevne med finale som juniorskytter i NSF/ISSF sammenheng. Jeg deltok kun på siste konkurransedag, grunnet lørdagsundervisning dagen før.

Stevne var mitt fjerde for året, og grunnet skole så har det ikke blitt mange treningsøkter. Likevell så er det artig å se at man har hevet seg. I fjorårets luftsesong, som var en eneste stor nedtur, ble det ikke et eneste stevne over 580 poeng. I år har jeg som sagt skutt fire: 2x 582 poeng og 2×584 poeng. Det er iallefall ikke jevnheten det skal stå på 🙂

 


NTG bildet, etter en vanlig morgenøkt i 3. klasse

Jeg startet slurvete, men kom etterhvert inn i en fin rytme, og midtveis i seriene, så er jeg til tider stolt over hva jeg klarte å prestere. Med fire skudd igjen lå jeg ann til 588 poeng, som også er personlig rekord på øvelsen. Dessverre så ble det fire poengtap her, etter blant annet en åtter, som rett og slett gikk av for meg. 584 poeng var derfor litt skuffende der og da, men et resultat jeg er fornøyd med tatt i betraktning til luft-treningen i år.

Jeg hadde skive fem i finalen, lik poengsum som Anders Hemmingbye og Håkon Sørli, som var på plassene foran. I finalen, så fikk jeg merke veldig godt at jeg har for lite trening i kroppen, på denne øvelsen. Rett og slett ikke god nok. Når det bare blir litt press, så blir holdinga så dårlig, at man nesten ikke selv tror det man ser i siktet. Det bedret seg noe på slutten, og finalesummen stoppet til slutt på 99,3 poeng, og med den holdingen jeg hadde, så skal jeg være glad for at det ikke var adskillig dårligere.

Planen er at jeg i år som de fire siste årene, skal delta på Swedish Cup i Sävsjö. Håper å få langt ned et par gode treningsøkter i Jula, og håper det kan gjøre at jeg kan snuse på min personlige rekord på 588 poeng i Sävsjö.

Jeg beholdt 5. plassen etter finalen. Pallen i juniormenn så lik ut på begge konkurransene med Endre Hagelund på topp, foran Øyvind Solbrekken Flatla og Anders Hemmingbye. Are Hansen viste stor internasjonal klasse i dagens konkurranse, da han skjøt 599 poeng med kun tre skudd utenfor sentrumsblinken og fulgte opp med en finale på 104,1!

Resultater: www.fmsl.no

Nærmer meg en formtopp — det er det mentale som skurer litt.

Jeg fikk meg en solid opptur under dagens onsdagsserie på Oslo Østre, og var en stund VELDIG høyt oppe. Men kom også fort ned på jorda igjen.

Programmet var følgende: 5 kne, 5 stå, 5 kne, grunnalg (5 stå + 5 kne), 10 stå.

Jeg var offensiv, tøff og gav aldri noe ved drøene. Samtlige av seriene på de 25 første skuddene ble skutt på ca 1. min på kne og under 2 min på stå. Jeg var litt heldig på første kne serie som satt veldig høyt, men heldigvis akkurat innenfor tier ringen. Etter å ha skrudd etter den, satt resten av kneseriene på, og jeg tapte for første gang i år ikke et eneste poeng i kne. Likevell er det grunnlaget mitt jeg er mest fornøyd med. 50 49 50 = 149 på klassen, jeg merket ikke noe press og fortsatte på i samme flotte stil. Grunnlaget viste 100 poeng med 6 sentrumer, og alle ytterblinkene var 10,4. Kanskje det beste grunnlaget jeg har utført, gjennomføringsmessig noensinne.

Med 249 poeng, så økte pulsen litt føre 10 skudd stående på 5 minutter. Jeg satte meg som mål at jeg skulle fortsette den fine offensive flyten så godt som mulig, og ikke se på monitoren. På de 10 stående skuddene var det åpen skjerm. Det målet strøk  jeg på!

Jeg startet bra med samme rytme på skudd nummer 1, som så perfekt ut. Deretter ble jeg litt for overivrig på skudd 2, og isteden for å tenke gjennomførelse og fortsette, så tittet jeg ned på monitoren. Det skulle jeg aldri gjort. Den viste en 10,4 og 10,2. Tankene endte dermed i resultat tenking, isteden for gjennomføring. Pulsen økte og jeg glemte alt jeg hadde gjort, bare for et par minutter siden. Det ble fire niere på de neste åtte skuddene, og jeg skal være glad for at det ikke ble mer, så dårlig som holdingen og gjennomføringen var.

Selvom det ble en litt dum slutt, så var det veldig gledlig å få pekreftelse på at formen er veldig inntakt før den store stevnehelgen neste uke. 25 skudden i dag, er noe av det beste jeg har prestert i hele karrieren.

Vinner av stevne ble Iver Anders Kjella fra Tingelstad. Han hadde 246 poeng innledende, og utklasset alle i 10 skudd stå, hvor han prikket inn bare blinker. Kjella  har skutt flere sterke stevner på 15m denne sesongen, og spesielt i onsdagsserien på Østre. En ekte joker føre neste ukes Oslo Open.

Resultater finner du på www.dfs.no/oslo-ostre

 

Halvor vant Akershuskarusellen på 15 meter

Jeg skjøt i går siste runden i Akershuskarusellen på 15 meter. Sammenlagt i klasse 5, så stod det mellom meg og Halvor Thrane Svendsen. Svendsen fra Rælingen hadde en stor fordel med at han kunne stryke sitt dårligste resultat. Dermed så kunne han avgjøre det hele selv ved å skyte 245 poeng. Halvor skjøt i laget før meg, og la inn 246, og hadde dermed avgjort det hele på egenhånd.

Det spilte dermed ingen rolle hva jeg gjorde, målet var å slå’n på stevne. Noe jeg akkurat klarte på minst mulig margin. Etter seriene 50 – 48 – 49 – 99 (49+50), så ble det 246 med 8*, mot Svendsens 246 med 7*. Dette er forøvrig mitt sterkeste resultat, denne innendørssesongen. Jeg leder etter dag 1. Stevne foregård helt til lørdagen. Resultater på http://www.dfs.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=62493

I dag skyter jeg min første runde i onsdagsserien på Oslo Østre.

Nytt glasskorn og ny ammo slo ann!

Jeg var ikke til å kjenne igjen etter de siste stevnene under helgas Viken II på 15 meter. Med nytt glasskorn og ny ammunisjon, så ble det sving på sakene igjen. Fasiten ble til slutt 3. plass og bronsemedalje!

Jeg fikk en strålende åpning på Viken II. Med ny Midas + ammo fra Landrø, og nytt, større og blankt glasskorn fra skytterlinken, så var det ikke måte på hvordan det gikk på. Og det tross for at gjennomføringen ikke var så stort mye bedre enn den var i Ås og Frogn/Drøbak. To gode kneserier og en fin stå serie på de første 15 skuddene gav 149 poeng.

Grunnlaget var litt preget av nerver, men jeg synes at jeg hadde en fin rytme i kroppen likevell. Derfor var det skuffende å få anvist en skjev ståserie på 47 ut venstre, mens det ble 49 på kne. 245 med flest innerblinker av alle innledningsvis (12*) og skive 2 i finalen.

Finalen var også litt preget av nerver. Jeg prikket inn en fin 50 serie på kne som satt litt høyt og viste kun en innerblink. Pulsen var til stede på stå, men det roet seg ettersom blinkene datt inn. Med åtte blinker på åtte skudd, så hadde jeg heng på Siw Anita, som jeg var avhengig av måtte feile. Så kom vendepunktet som nok sørget for at sølvet glapp. På skudd ni fikk jeg en 9,7 ut venstre som jeg ikke kan gjøre rede for. Kanskje fordi jeg ikke hadde den samme røffheten og offensiviteten i kroppen som på de tre første stå skuddene. Ble litt for sein og da kan det fort gå av på vei ut.

Uansett, så gikk jeg i den klassiske tabben. Tankene gikk ikke mot neste skudd, men var isteden fult med frustrasjon og uforstårlighet på hvorfor ikke det forrige skuddet ble blink. Jeg ble altfor passiv på siste skuddet, nervene kom og jeg fikk skjelv i knerne. Med 10 sekunder igjen, så måtte jeg til slutt bare gamble. Det ble 9,5 og jeg skal være glad for at det ikke satt lengre ut.

Uansett, så kan jeg ikke si meg missfornøyd med 343 poeng og 3. plass, slik sesongen har vært til nå. I fjor så presterte jeg 342 poeng og ble nummer 2. Formen er stigende, og med det samme utstyret på de neste stevnene, så ser jeg positivt på fortsettelsen.


Ingen skam å tape for Siw Anita. Landsdelskretsen (Viken II) sin klart beste skytter for tiden. Jeg sater på revansje til neste uke!

 Siw Anita Dramstad var enestående i helgen og tok hjem rubbel og bit. Beste ungdomsskytter, beste dame skytter, beste innledende klasseskytter og beste sammenlagte mesterskapsskytter. 247 poeng, ble fulgt opp med en perfekt finale på 100 poeng. Rein utklassing. Det er bare å bøye seg i støvet og gratulere superjenta fra Rakkestad. Revansjelysten er stor for stevnemarathonuka neste uke 🙂

Ikke i form føre Viken II

Jeg skyter i dag Viken II 15 meter, og bare for å få sagt det helt klart: Så er jeg overhodet ingen som helst favoritt på noen måte. Det synes jeg resultatene mine i årets 15m sesong viser på en klar måte. Jevnheten er det ingenting å si på. 241 som dårligste resultat og 245 som beste på 8 stevner. Men slik formen er nå, så er det ingenting som tilsier at jeg iallefall skal stå øverst på pallen søndag.

Jeg trodde formen var stigende etter 245 poeng på Nannestad og en veldig opppløftende trening dagen etterpå, hvor jeg skjøt 348 poeng på 15 meteren med vanlig klasse pluss to grunnlag.

Mandag denne uka skjøt jeg Østlandscup 15 meter for mitt Høland/Bjørkelangen. Jeg presterte 146 poeng på klassen, med en litt skjev serie hvor jeg mistet to poeng, mens jeg slurvet ut de to andre. Grunnlaget synes jeg satt godt, men satt i hytt og pine og viste 96 poeng, og 242. Vi vant forøvrig matchen med 1201 poeng foran Ullensaker 1199 poeng. Begge vi gikk til a-cup, mens Spydeberg på 1168 poeng går til B-cup.

Onsdag var jeg på farten i Frogn/Drøbak og Ås. På Frogn synes jeg igjen at jeg leverte en god gjennomføring som skulle gitt seg tydelig også i poeng. 147 poeng på klassen (etter litt små utur), ble fulgt opp med et meget godt grunnlag – synes jeg. Men det viste 97 poeng, og igjen store spredninger. Flaks at det ikke var dårligere.

På Ås gikk det ennå være. Skjøt mange uforklarlige 9 ere og til og med 8 ere på prøveskuddene. Så under serien satt det plutselig på. 48 på første kne rett under, fin samling. 48 på stå med to 9,9, og 50 på kne med fin samling rett over. Grunnlaget så igjen fint ut, og da er det frustrerende når du får anvist 95 poeng og beste skuddet er 10,3.

Har overhodet ingen god forklaring på hva som skjer, men som sagt så har jeg så langt i år ikke fått trent så mye som jeg ønsket, og får vel også betalt der etter. Jeg drar til Årvoll nå straks med lave skuldre. Jeg vet at jeg kan, men slik det har gått i det siste ligger jeg heller lavt.

De eneste endringene jeg kommer til å gjøre, er å prøve et litt større hullkorn, samt å prøve noe annen ammunisjon enn den jeg brukte på Østlandscupen og i Drøbak/Ås.

 

582 poeng på Trosterud – knust av Sina Busk!

Jeg skjøt tirsdag luftstevne på Trosterud. Mine første skudd med luftbørsa på en god stund og mitt tredje stevne for sesongen. Jeg startet godt og hadde god kontroll på hva jeg drev med i starten og midtveis. På 40 skudd noterte jeg med 389 poeng, noe som fort kunne vært litt mer, med ørlite stang inn.

Men mot slutten ble jeg dessverre for defensiv i både utførelse og tankegang. Dermed ble det som fortjent 7 poeng borte på de 20 siste, og ingen topp poengsum.

Flere gode perstasjoner på Trosterud denne tirsdagen. Det unge supertalentet Jørgen Elstad som egentlig er ungdom, moste alle juniorene i dag med 588 poeng (pers med 5 poeng). Håkon Sørli fra NTG Konsvinger noterte 585 poeng. Begge disse to er høyaktuelle for en uttaksplass til EM. Jeg kom tok tredjeplassen bak disse, med nevnte 582.

På juniorkvinne siden lar jeg meg aldri slutte å imponere av Blaker jenta Sina Busk. 16 åringen har hatt en helt fenomenal utvikling siden hun startet på NTG Kongsvinger. Vi så det allerde på tidlig i høst, da hun tok en 4. plass på halvmatch i NM. Men når luftskytingen startet, så har hun tatt “helt av”. Det ble nok en ny pers på Trosterud, som lyder på 397 poeng (og det etter to niere på de fem siste). Med dette resultatet og 2x 395 resultater, så er uttaksplassen for ungjenta så og si sikret. Sina holder i øyeblikket et meget stort nivå innenfor sin idrett, og jeg håper innderlig at hun blir belønnet med en plass på juniorlandslaget til Finland!

Jeg bearbeider en artikkel om henne i skrivende stund, som du kan lese i neste uke i papirutgaven av Indre Akershus Blad og Romerikes Blad. Det er utrolig gøy både som ivrig skytterentusiast og lokal frilansjournalist å følge et slikt idrettstalent, som attpå til kommer fra samme skyttermiljø som meg selv. Jeg gleder meg til fortsettelsen 🙂

Holder høyt nivå: Sina Busk fra Blaker som går på NTG Kongsvinger, har hatt en fenomenal utvikling i år. EM-uttaket er så godt som sikret og hun holder i øyeblikket et meget høyt nivå på idretten sin.

Fikk idrettsstipend av den lokale banken!

Setskog og Høland sparebank deler en gang hvert år ut et idrettsstipend til lokal ungdom, som utmerker seg sterkt innenfor sin idrett. Jeg søkte på stipendet både i fjor (da det forøvrig ble tildelt Siri Mortensen), og i år.

Fredag i forrige uke da dette skulle bli tildelt, var det mye strev å få meg hjem fra Drammen. Vi skulle ha Danvik kveld, som lenge var planlagt og som jeg ikke ville gå glipp av. Sa til og med nei til frilansjobbing for lokalavisa, men etter mye push fra mor og far, så kom jeg til slutt hjem. Vel vitende at det kun var for å bytte bil, som var i mine tanker. Jeg hadde ikke i min sneveste anig om at idrettsstipendet skulle bli tildelt meg, og ble tatt skikkelig på senga.

Banken delte ut to stipender på 20 000 kroner. Et til det store kombinert talentet Mads Waaler fra Lierfoss, og et til meg for mine skytterprestasjoner i 2011, som jo uten at jeg skal skryte, har vært det beste året jeg noensinne har hatt.

Veldig stort og moro. Penger som kommer veldig godt med for en (ikke altfor) god økonomisk student, og veldig moro å vite at lokalmiljøet legger merke til hva man driver med 🙂  

Stor fordel Thrane Svendsen

 Jeg deltar også i år på den tradisjonelle og populære Akershuskarusellen på 15 meter. De tre beste resultatene på fire stevner teller. Etter at tre stevner har skutt, så ligger deltakersnittet på 170, noe som er veldig bra!

Grunnet min skoletur til Asarbadsjan, så har jeg kun fått skutt to stevner, mens resten har skutt tre. På Fet slet jeg mye med skjeve serier og noterte bare 242 poeng. I helga på Nannestad noterte jeg meg 245 poeng, noe som også holdt til seier på stevne. For å kapre 2. plassen sammenlagt i klasse 5, må jeg ha et 240 + stevne på den siste runden i Blaker.

Førsteplassen har derimot Halvor Thrane Svendsen fra Rælingen et meget sterkt grep om. Han har 242, 245 og 248 som sine tre resultater, og ennå gjenstår det et stevne. Regnestykket for at jeg skal ta igjen/komme likt med gode Svendsen er følgende:

1. Hvis Svendsen skyter 242 eller dårligere, må jeg prestere 248 poeng for å være likt. 2. Hvis Svendsen skyter 244 poeng, må jeg kun prikke inn blinker på Blaker for å være lik. Svedsen avgjør det hele selv, dersom han skyter 245 poeng eller bedre.

Dermed slår vi fast at Thrane Svendsen har minst en hånd på pokalen, men det skal nå skytes først 😉

 

                          VS                               

Simon Kolstad Claussen                                                                           Halvor Thrane Svendsen

 

Tilbake på skytterbanen igjen :)

Etter noen uker uten skytterjakke og børse, så var det godt å være tilbake igjen. Forrige uke skjøt jeg de åpne stevnene til Blaker og mitt eget Høland/Bjørkelangen. På hjemmebane gikk jeg mot et godt resultat, men jeg fant dessverre ikke stillingen på siste kneserien, og med to poeng tapt der så ble det 245 poeng etter seriene: 49 49 50 49 48.

På Blaker presterte jeg gjennomførtbart like godt som på Høland, men da stående serien satt skjevt ned til høyre, så var håpet om en topp plassering knust. 242 poeng etter seriene 48 46 50 49 49.

Den tradisjonelle Akershusserien er i gang igjen. Jeg håper å være med på alle rundene slik som jeg var i fjor. Godt for meg med tanke på at det i år ikke blir like mye trening som i fjor. Jeg bor på internat i Drammen, og foreløbig har det blitt dårlig med trening her, selvom det ser ut til å bli litt bedring på det nå i tiden som kommer.

Mitt Østre Romerike MSL møtte Rælingen på Blaker. Jeg startet skralt, men hentet meg inn igjen og skjøt 447 poeng (45 skudd stå mot NSF skive 15m). Vi vant til slutt med tre poeng foran Rælingen etter disse poengsummene:

Østre Romerike MSL

Simon Claussen: 447, Anders Hemmingbye 446, Lars Jødahl 439, Ida Marie Matheson 434.

Rælingen MSL:

Halvor TH Svendsen 448, Jan Ole Skotterud 443, Jørn Olsen 436, May Iren Olsen 436.