Samlagsmester 2011!

Finaledagen i går gikk kanonbra og ble en meget suksessrik dag for meg. Det hele startet under lagskytinga. Thomas Bråthen startet med 96 poeng fra førsteetappe, mens Sigbjørn Lunner fortsatte med samme poengsum på tredjeetappe. Før jeg skulle i ilden på ankeretappen ledet vi med tre poeng. Jeg bestemte meg på forhånd at jeg ikke skulle havne bakpå, og bestemte meg for å trå til fra start og være klar på ild. Resultatet ble et godt gjennomført grunnlag på 99 poeng og vi vant med fem poeng ned til Eidsvoll Verk og Rælingen!

Omgangen gikk også meget bra. Selvom jeg ikke skjøt 100 poeng, så skjøt jeg en av mine bedre omganger noensinne. Det var på forhånd litt trekk fra venstre, og når jeg i tillegg startet i 10,0 – 9,9 ut høyre, så dro jeg til med tre knepp til venstre, da jeg også vet at jeg har litt lett å skyte til høyre når det går fort i liggende.

 

Jeg klarte å slappe godt av og hadde en god ro i kroppen. Klarte å levere gode avrtrekk hele veien og resultatet ble en 9,9, en 10,2 og resten var innerblinker. 345 poeng, og seier med et poeng ned til Havor TH Svendsen. Sigbjørn Lunner slo Olaf Aanerud i omskyting om 3. plassen (begge med 342), mens Siri Mortensen ble beste kvinnelige skytter med 338.

En herlig dag på skytebanen. Selvom LS ikke gikk helt etter planen og EM plassen glapp med minst mulig margin, så har dette vært en utrolig sterk sesong for meg, hvor jeg har fått mitt klare gjennombrudd. Og den er ennå ikke over!! Fredag er det avreise til Trønderlag og NC avslutning, mens mandag om 1 uke er det samling i Trøgstad til Nordisk!!

Skyter fra skive 1 i morgen

Etter nylig telefon fra Thomas har jeg fått på øret at jeg skyter fra skive 1 i morgendagens finale. Halvor Thrane Svendsen fra Rælingen følger nærmest på skive 2 med 245 poeng. På skive 3 ligger Jan Strand fra Blaker med 244 poeng, mens Jan Ole Skotterud, Olaf Aanerud og Sigbjørn Lunner alle har 243 poeng. Selv skjøt Thomas 242 poeng, med visstnok en skjev kneserie på 46. 

Dette blir tredje gangen i år at jeg skyter fra skive 1 under en finale. De to foregående gangene i år, har dessverre ikke endt med seier. På KM skjøt jeg labre 97 poeng og endte på en 4. plass, mens jeg på Viken II skjøt 98 og tok en 2. plass. Det mesterskapet kan du lese om her 

Men jeg har ikke bare dårlige minner fra skive 1. Under fjorårets Oslo Open, som kan beskrives som min største dag på skytterbanen, endte med seier fra skive 1. Les hva jeg skrev om det mesterskapet her 

I tillegg til vanlig finaleomgang, er det også lagskyting på programmet i morgen. Thomas, Sigbjørn og Jeg skyter på laget til Høland/Bjørkelangen, hvor jeg har ankeretappen. 


Slik så det ut under årets Viken II, da jeg måtte rekke Thomas lanken. Da hadde jeg to poeng å gå på til Bråthen. I mårra har jeg fire!! 

246 på samlagsstevne

I helga er den store samlagsstevne helga og Akershus er inget unntak, selvom det er nasjonal sørgedag i morgen. Jeg skjøt min innledende skyting i dag på Nes/Hovind sin 300 meters bane. En bane jeg har veldig dårlige minner og erfaringer fra, både som senior og rek/junior skytter. Men formen er fortsatt veldig bra, og da bryter man vel ofte barrierer.

Etter en litt skjev 49 serie på ligg fulgte jeg opp med 49 stå, 50 kne og 98 grunnlag = 246 poeng, noe som er pers med over 5 poeng på denne banen. Gjennomføringsmessig er jeg ikke helt fornøyd. Det var litt smårufsete hele veien, men da er det ekstra deilig å se at skuddene går inn i 10,0 og 10,1. I tillegg så hadde jeg tre 9,9 og dårligste nier var bare 9,7.

For de som ikke har fått det med seg så starter jeg på mediefolkehøyskole i Drammen i morgen, og hadde derfor planlagt at jeg IKKE skulle delta på finalen, da den krasjer med skolestart. MED UNNTAK dersom jeg havnet på skive 1 eller 2. Og det skjer i skrivende stund ut til å skje. Før skyting hadde alle de anntatt hardeste konkurrentene deltatt med følgende poengsummer: Halvor TH Svendsen: 245, Jan Strand: 244, Olaf Aanerud og Jan Ole Skotterud: 243. Thomas Bråthen skyter i skrivende stund, og siden Vebjørn Berg ikke deltar i årets SM, så gjør jeg regning med at det blir skyting på meg i morgen.

Følg med på resultatene på hjemmesidene til Nes og Hovind skytterlag http://www.hovind-nes-skytterlag.net/

150 poeng på klassen for tredje gang på rad!

Under gårsdagens match mot Ullensaker i Romeriks Cupen, skjøt jeg for tredje gang på rad 150 poeng på klassen eller 15 skudden. Teknikken stemte meget bra og det hele fløt meget bra på. På grunnlaget åpnet jeg med tre blinker ståendes, og startet med blink på første kne. Så kom poengtapet, et skikkelig møkkaskudd som gikk av altfor tidlig 9,6 opp høyre. I tillegg rotet jeg også ytterligere to poeng vekk på liggende, 97 og 247. Jeg har skutt utrolig mye elendige omganger i år, men i går skjøt jeg en av mine bedre. I en kjempesamling ut venstre, holdt alle seg innenfor tierstreken og med 347 poeng ble jeg kveldens beste skytter med 7 poengs margin. Dette er femte gangen i år at jeg skyter 100 poeng på omgangen, de fire øvrige gangene har vært på Østre stevne, Rælingen stevne og to ganger på Norges Cupen i Nord.

Laget mitt (Høland/Bjørkelangen 2), som består av meg og tre andreklassinger vant med drøye 40 poeng. Cupen er ment for å dra med flere skyttere i de noe lavere klassene. Alle klassene untatt klasse 5, får resipt poeng, i tillegg til sin egen poengsum, så sant poengsummen ikke stiger over 340. Lars David Øvrum ble Ullensaker sin beste skytter med 339 + 1 resipt poeng = 340.

Med denne seieren er vi klare for finalen, som jeg var med å vinne i 2009. I år får jeg ikke deltatt, da jeg befinner meg i Danmark på nordisk, da finalen finner sted.

2x 345 i Østfold

I helga fikk jeg en bekreftelse på at LS resultatene nok var et preg av nerver. Formen er fortsatt veldig fin, særlig på stående er den meget god om dagen. At jeg ikke endte på høyere poengsum enn 345 i helga skyldes litt uflaks, samt dårlig omgangsskyting. 

Jeg skjøt 150 poeng på begge 15 skuddene, både i Askim og Spydeberg. I Askim skjøt jeg 98 poeng på grunnlaget etter en nier i stå og en nier ligg. På omgangen skjøt jeg utrolig rufsete hele veien. Kommer liksom aldri inn i det og sliter fælt med rytmen. 97 poeng og gikk skuffet ut av standplass, tross en meget god gjennomført 25 skudd på 248. 

På Spydeberg ble jeg for passiv i starten på grunnlaget og skjøt en 9,4 som jeg fullstendig var klar over. Resten fløt greit på, derfor var det skuffendes å få annvist ytterligere tre 9,9 på rad. To på kne og en på første skuddet ligg. Gjennomføringen var bedre enn resultatet. 246. Omgangen satt denne gangen bedre, men fikk litt dårlig tid på slutten og da napper jeg, uten at jeg selv merker det. Fikk en 9,9 ned høyre pga dette. 345 med altså fire 9,9. 

Knut Einar Bråthen var to sentrumstiere fra tangering av Norges rekorden i helga, med sine 350 og 26 sentrumer. Fantastisk skyting. Det beste resultatet her til lands er skutt av Arild Røyseth på 350 med 28 sentrumer. Ellers var det gledlig å se at min tidligere klassekamerat fra NTG Kongsvinger Anders Hundseid fikk det til å klaffe i helga. Først perset han med 347 poeng i Askim, før han likesågodt forbedret persen med to poeng og 349 poeng i Spydeberg. Her skjøt han 9,9 på sitt siste kneskudd under grunnlaget. 

Resultater fra helga finnes på linkene under.

Askim 

Spydeberg

 

Tatt ut til Nordisk!!

I går fikk jeg den gledlige beskjeden om at jeg er en av fem ungdomsskyttere som er tatt ut av DFSU til Nordisk. Norge, Sverige og Danmark møtes til landskamp, hvor Danmark i år har hjemmebane, nærmere bestemt i Klitmøller. Det skytes øvelser i baneskyting, feltskyting og felthurtigskyting. Før uttaket fikk jeg beskjed om at det omtrent aldri hadde vært så vanskelig å ta ut ungdomslaget til Nordisk, så at jeg kom med synes jeg er skikkelig moro. Et fint plaster på såret, med tanke på at jeg tapte EM plassen på desimaltall.

Det ligger ann til å bli mye trening og spesialisering på feltskyting og felthurtigskyting de neste dagene nå, da baneskying helt klart er min sterkeste side. Det blir trening i dag og i morgen, mens det i helga blir banestevner i Spydeberg og Askim. Neste uke byr på en hel del trening, samt samlagsstevne, før det neste uke der igjen er NC avsluttning i Trønderlag og samlingen til Nordisk som starter i Trøgstad mandagen etter NC avslutningen.

På ungdomslaget er jeg den eneste gutten i troppen, mens Liv Sollesnes er eneste kvinne på seniorsiden. Skytterkongen Knut Erik Svarstad deltar ikke i årets Nordisk grunnet fagprøve. Mesterskapets hjemmeside finner du her

Slik ser den norske troppen ut:

Navn

 Skytterlag

Bergan, Trond

Jondalen skytterlag

Bogar, Stian

Hovet og Hol skytterlag

Brodahl, Knut Jørgen

Fana skytterlag

Fossli, Tor Erik

Målselv skytterlag

Hvitås, Inge

Bø skytterlag

Lund, Kim Andrè

Jondalen skytterlag

Lund, Tor Harald

Søgne skytterlag

Ottosen, Roger

Tingelstad skytterlag

Røyseth, Arild

Åsane & Hordvik skytterlag

Seim, Rune

Seim skytterlag

Sollesnes, Liv

Jondal skytterlag

Thoresen, Ole Erik

Hommelvik skytterlag

Ørmen, Pål Øyvind

Råde skytterlag

Wear, Hans Kristian

Styrvold skytterlag

Ågotnes, John Olav

Sartor skytterlag

 

Reserver:

1

Kruhaug, Anders

Bjerkvik skytterlag

2

Moland, Jan Kåre

Drangedal skytterlag

3

Aas, Per Kristian

Lunde skytterlag

4

Taanevig, Charlotte

Farsund skytterlag

5

Metveit, Geir Atle

Imenes skytterlag

Nordisk ungdomsmesterskap:

Navn

Skytterlag

Bjerva, Rut

Mælum skytterlag

Claussen, Simon Kolstad

Høland/Bjørkelangen skytterlag

Idland, Kathrine

Gjesdal skytterlag

Torp, Eileen

Rakkestad skytterlag

Øiom, Anne Ingeborg Sogn

Randsfjord skytterlagReserver:

1

Lund, Katrine

Jondalen skytterlag

2

Faldbakken, Lise

Stange og Romedal skytterlag

3

Haugen, Lars Emil

Stordalen skytterlag

Fortsatt ikke klart å knekke LS koden

Oppholdet mitt startet så bra så bra i Nord-Norge. 3x 347 poeng som holdt til syvende, femte og andreplass på de tre NC stevnene. Feltskytingen startet også riktig bra. 58 på minneskytingen. 6/6 på hold 1 og 6/3 på hold 2. På hold 3 var laget mitt veldig uheldige og ble utsatt for sterk vind som tok skikkelig i kroppen på kne. Det hele ble rein bingo skyting. Jeg trodde jeg hadde mistet to og fikk anvist 5/2. Det holdet ble på mange måter vendepunktet i Bodø. På neste hold skjøt jeg 6/5, mens jeg på siste knehold skjøt 5/3, en bom jeg ikke kan gjøre rede for. 28/19 på felten var for meg skuffende med tanke på at jeg på tre NC stevner kun hadde mistet et poeng i kne, mens jeg ikke klarte å fylle et eneste knehold på feltrunden i Bodø. Et opplegg som burde være mulig å fylle på en grei dag. I feltfinalen startet jeg meget godt med 9/8 på de ni første skuddene. Men de tre siste ligg skuddene satt alle under, og den siste snek seg utenfor figuren. Totalt 39/8 og et treff unna medalje.

Samlagsskyting

Dagen etter feltskytingen skjøt jeg samlagsskyting for første gang i LS sammenheng. Fra før av hadde Jan Ole Skotterud skutt 98 poeng og Thomas Bråthen 96 poeng. Vi (Akershus) lå på 2. plass. Jeg gikk inn på standplass på skive 2, i mellom meg stod Knut Bråthen på skive 1 og Roger S. Nilsen på skive 3. Jeg ble for preget av situasjonen og fokuserte ikke godt nok på arbeidsoppgaver. Pulsen på stående var for stor og jeg skjøt tre niere som jeg så veldig tydelig ut høyre. Resten synes jeg satt ganske greit, så jeg håpet på en 97 – 96 poeng. Men i tillegg til tre niere i stå fikk jeg anvist en 9,9 kne, mens liggende satt over og jeg mistet to poeng også der. 94 poeng ble fasiten, et brutalt møte med samlagsskytingen på LS. Men tar det med meg som læring og erfaring. Halvor Thrane Svendsen skjøt også 94 poeng, og vi endte til slutt på en 17. plass.

Baneskyting

Jeg presterte mitt klart beste LS på baneskyting. 50 47 49 96 = 242 er 5 poeng bedre enn de to forrige bane LS’ene jeg til før har skutt. Men etter som formen var slik den var på Norges Cupen, så er det selvsagt skuffende å ikke gå av banen med mer poeng. Selvom det var litt vind som kom innpå standplassen, så var det vinden i mellom øra som ødela. Spenningsnivået blir rett og slett for spennende. Det hele kan kort og godt beskrives slik jeg sa til John Byman etter skyting: Det er en egen verden/atmosfære innpå der, som man må ha en egen kode for å knekke. Og den koden har jeg dessverre ikke klart å finne ennå.

Gjennomføringsmessig så stemte 146 poeng på klasse helt korrekt med hva jeg utførte. På grunnlaget skjøt jeg en nier i hver stilling som jeg så veldig godt, og hadde trodd 97, men jeg fikk anvist en 9,9 på kne som jeg ikke så. Dermed ble det 242 istedenfor 243, spiller egentlig ikke så stor rolle.

På mesterskapsomgangen skjøt jeg 98 poeng, noe jeg var veldig skuffa over der og da. Det var mye vind under skyting og kruttrøyken limte seg ofte inn i sikte. Jeg hadde kun et skudd som jeg syntes var dårlig og det satt i 10,0 opp høyre. Resten syntes jeg var bra, men var klar over at det på tre skudd hadde vært grått i sikte pga kruttrøyken til naboen. På disse tre skuddene fikk jeg anvist 10,1 9,5 og 9,7. Resten var sentrum. 340 poeng og poenget unna medalje.

Sett under ett et skuffende LS, med tanke på at formen var meget god på Norges Cupen og har generelt vært veldig god siden pinse. Men ser på det positive og tar med meg erfaring og læring. Veldig artig å se at det også ble en ungdom som gikk seirende ut i år. Knut Erik Svarstad har alltid vært med i toppen i hele sin karriere og tok en fortjent kongetittel. Jeg er også kraftig imponert over fjorårets konge: Knut Jørgen Brodal. Å skyte fra skive 1 for andre år på rad er helt rått 🙂