God jul !!

Blogging på selveste julaften! Av nytt som har vært å komme med den siste tiden, var jeg på dobbelt førjulsstevnet på hjemmebane i Høland/Bjørkelangen og på Blaker forrige uke. Jeg skjøt 244 poeng på Blaker etter en 15 skudd med 146 poeng med fire 9,9. På Høland/Bjørkelangen skjøt jeg veldig godt stående, men desverre under pari på kne hvor jeg mistet fire poeng. Endte til slutt opp på 245 poeng, og det ble 6. plass på begge steder. Vebjørn tok hjem sammenlagspokalen etter at han skjøt 247 på begge stevner.

Forrige uke var jeg også på luftstevne på Trosterud og jeg er generelt fornøyd med 577 poeng. Det jeg har sliti veldig med på luften i år, er at jeg ikke har kommet inn i noen god rytme. I fjorårssesongen var jeg veldig flink til å finne en rytme på det hele, og å komme inn i flytsonen. Det har jeg ikke klart i år, og når jeg står å bare niii sikter og skal være 110% nøye med apsolutt alt, så går som oftest skuddet av på vei ut. Denne gangen bestemte jeg meg for å tra til fra første til siste skudd. Skyte jevnt fort og være veldig offensiv. Det funket bra. Jeg klarte heldigvis tidlig å finne en rytme på det, og startet godt med 97, 96 og 98. På neste serie så startet jeg med tre blinker, før jeg ble overhissig på et skudd som forsvant i 8er. Rett etter gjorde jeg den klassiske dobbelfeilen og skjøt en ny 8er på nøyaktig samme sted. Jeg tok meg 5 min pause, men da jeg startet igjen ballet tankene seg. Jeg ble defensiv og fant ikke tilbake til rytmen. Resultatet ble at jeg som så mange ganger før i sesongen ble ståendes å skulle gjøre alt perfekt, og skuddene gikk av på vei ut. Hele 6 niere på rad, måtte jeg skyte, før jeg fant tilbake til rytmen. Dermed ble det 91, 96 og en meget fin siste ti skudd på 99. Men det var godt å se at rytmen satt iallefall littegranne igjen, og dette er sesongens nestbeste resultat på luft, så jeg kommer til å fortsette å skyte på denne måten framover.

Sålangt har det blitt lite trening denne uka (juleuka), men det blir nok noen timer foran scatten med luftbørsa de kommende dagene. Skal også skyte et luftstevne på Trosterud den 29, før det blir 3 stevner i Sävsjø under Swedish Cup første uka i Januar sammen med en meget trivelig gjeng fra Oslo Østre MSL.

Ellers ønsker jeg familie, alle venner, kjente og andre blogglesere en riktig god julehøytid 🙂

Fikk bank av Vebjørn på SM 15 meter.

Jeg kom meg trygt ned på jorda igjen, da jeg mandag skjøt samlagsmesterskap 15 meter på Gjerdrum. Gjennomføringa var faktisk ikke så aller værst, men kne satt overhodet ikke like godt som i helga, og da faller poengsummen fort nedover. Det ble tre 49 serier på kne, en grei stående serie på 46, hvor jeg havnet skjevt opp høyre og en god stående serie på 49 med 9,9, hvor jeg fikk samme godfølelsen som i helga. En 9,0 og en 9,4, eller så var resten av de tapte poengene i 9,8 og 9,9. Dermed ble det 242 poeng, men skal overhodet ikke klage etter helga.

Vebjørn Berg er tilbake etter millitært VM i Rio og uten at jeg skal kommentere skytingen hans, så tørr jeg tippe sterkt på at han var meget sugen på en god konkurranse etter skytingen i Rio. I dag var han på Gjerdrum og heldigvis fikk han seg en opptur og moste meg med ikke mindre enn 7 poeng. 249! Selvom det er SM helt til lørdag, så kan jeg ikke skjønne annet enn at dette holder til en gledelig seier. Neste uke er det dobbelt 15 meter stevne på Blaker og Høland/Bjørkelangen hvor sammenlagtvinneren får en stor sølvpokal som er sponset av blant annet Setskog Sparebank. Jeg satser på å ta revansj da 😉

Ellers har jeg akkurat kommet hjem fra RTT trening på Idrettshøgskolen, og det er veldig gledelig at 50 meteren begynner å sitte litt igjen. I dag trente jeg kun stående og fikk skutt ca 100 skudd. På disse skuddene hadde jeg blant annet en fin 379 serie på 40 skudd og en meget god 10 skudd på 100,0 tross “bare” 95 poeng.

Resultater fra SM 15 meter i Akershus blir lagt ut på www.dfs.no/gjerdrum

Drømmehelg!!

Sliter med å få starta på noen god innledning her nå. Men denne helga kan kort og godt beskrives som den beste, artigeste og herligste helga jeg har opplevd på skytebanen. Nå som lykkerussen har lagt seg litt, får jeg tid til å skrive ned litt av den sinnsyke opplevelsen som jeg opplevde i helga.

Fra før av visste jeg at formen var god. Etter Viken II stevnet forrige helg, var jeg på nytt stevne allerede mandag på Skedsmo, hvor jeg skjøt 244 poeng, etter å ha slurvet litt med teknikken på stående. Etter denne dagen ble jeg sengeliggende og jeg avfyrte ikke et skudd føre lørdagen. På lørdagen var formen på bedringens vei, men en ganske så kraftig forkjørelse og sår hals gjorde sitt til at jeg vurderte å bli hjemme. Det er jeg glad for at jeg IKKE gjorde. Ettersom at dagsformen ikke var på topp, hadde jeg overhodet ingen forventninger, og jeg skjøt med veldig lave skuldere. Jeg startet likesågodt med stevne i Ekeberg Hallen først. En god 50 serie på kne, ble fulgt opp med 49 på stå, hvor jeg fant tilbake den gode teknikken igjen, og var veldig offensiv og tøff. Neste kneserie ble jeg litt passiv igjen, men reddet meg så vidt inn med gode avtrekk. Med 149 på klassen var kroppen ganske spent før grunnlaget, men mye roligere enn jeg hadde trodd. Da jeg såg første skuddet reise ut til høyre (9,6), ble jeg veldig irritert og klarte å skyte de 9 neste skuddene med veldig god rytme, teknikk og utførelse. Resultatet ble 99 med seks sentrum! Og pers med tre poeng på 15m!!!

Ettersom at den store prestasjonen allere var nådd, så betydde neste stevne på Oslo Østre ikke så mye, men på mange måter betydde det også mye. Det var her jeg på en måte skulle bevise: er Simon Claussen virkelig så god, eller var Open stevnet bare en tilfeldighet. Det er ofte vanskelig å nullstille seg etter en meget sterk prestasjon, og på neste stevne får man ofte svi ved at man møter seg selv i døra, og ikke har greid å nullstille seg. Dette har jeg sliti veldig mye med, men denne gangen gikk det kanon fint. Etter nok en god 50 serie på kne, kjente jeg det faktisk litt på første stå serien og skjøt der 48. Heldigvis så lo jeg godt av meg selv fordi  jeg var nervøs på et stevne hvor det engang ikke var finale, og resten av skudda prikka jeg inn i tieren. Litt flaks på grunnlaget, men uansett så var det minst like deilig her å se poengsummen 248, slik at jeg fikk bekreftet at formen faktisk var på topp.

Finalen i dag ble utrolig artig og spennende. Jeg avsluttet med fem gode prøveskudd, hadde teknikken inne og kroppen virket overraskende rolig. Men da standplassleder sa ild på første konkurranseskudd på ti skudd stå finalen, så merket jeg virkelig presset fra lederskiva. Jeg turte ikke være offensiv og ble ståendes å nøle. Det startet med to 9,4 og jeg var med en gang nede på fjerdeplass. Heldigvis klarte jeg å ta meg inn igjen etter denne starten og skjøt to blinker på de neste skuddene, og var oppe på pallplass igjen. Deretter ble det en ny nier, før jeg skjøt to tiere og en ny nier. Niende skuddet viste en tier og føre siste skuddet låg jeg på delt tredjeplass. Siste konkurranseskuddet ble utrolig nervepirrende og var en fæl, men også rå opplevelse. Jeg visste at jeg MÅTTE ha en tier for å klare målet som var pallen. Jeg prøvde være offensiv, men fingeren og var for feig. Heldigvis var jeg veldig sta, tok opp flere ganger og jobba steinhardt. Som sistemann i det 52 sekund avfyrte jeg skuddet som jeg såg gikk litt opp høyre, men heldigvis ikke lengre ut en i 10,1. Det var utrolig gledelig å se den sitte, og jeg brast ut i et lite jubelsesrop akkurat der og da.

Målsettingen var nådd og jeg var storfornøyd. Jeg rakk såvidt å få me meg at jeg skulle ut i omskyting om seiren midt oppi det hele. Mange tror kanskje at dette var mer nervepirrende, men det var det faktisk ikke. Jeg hadde klart målsettingen og hadde oppnådd det jeg ønsket. Jeg kunne dårligst bli nummer 2 og målsettingen var nummer 3. Jeg senket skuldrene og KOSTE meg gjennom de to omskytingsskuddene mot Ole Magnus Bakken. Det var også en utrolig herlig følelse, å klare å senke skuldrene, når man skyter om gullmedalje. Jeg skjøt en 10,3 på første omskytingsskudd, mens Bakken også skjøt blink. På neste skudd skjøt Bakken en 9,8 og jeg en 10,6* og seieren var sikret. FANTASTISK GØY.

Gøy å perse med 3 poeng. Gøy å være øverst på pallen i Norgest største innendørs 15m DFS stevne. Gøy å slå et av mine aller største skytteridoler i omskyting om seiren. Gøy å få masse gratulasjoner av kjempehyggelige mennesker (skyttervenner og andre). Men det som er ALLER BEST er å se at man får igjen for innsatsen man legger ned. Det betyr så enormt mye 🙂

For yttligere informasjon om skytingen, les på www.dfs.no/holand eller www.dfs.no/akershus


Får gratulasjoner av Ole Magnus etter omskytingen!


Glad gutt =)