2. plass på Viken II !!!!

Med unntak av Fredrikstad, så ble det en veldig vellykket helg for meg. DFS skytinga går som sagt veldig fint, og på helgas Viken II ble det seier i U20 og 2. plass sammenlagt i klasse 3 – 5.

Jeg skjøt en gjennomført god 25 skudd med 244 poeng, hvor jeg var skjev på første kneserie, og kunne kanskje fort hatt litt mer poeng på innledende. På dagens finaleskyting stod først samlagsskyting på programet. Seniorskytingen ble vel en flause for mitt samlag: Akershus, da ankermann Eirik Thrane Svendsen ikke møtte opp. Selv vet jeg ikke grunnen til at han ikke kom, men uansett så er dårlig gjort ovenfor laget. I skrivende stund vet jeg som sagt ikke hva som var årsaken. Det skal forøverig nevnes at Akershus derimot tok hjem seieren i veteran og rek/jun skytingen. Selv skjøt jeg 96 på grunnlaget etter god stående, men meget dårlig kneskyting.

Før finalen ledet jeg U20 og lå som femtemann sammenlagt i klasse 3 – 5. Jeg deltok i det siste finalelaget og skjøt den beste finalen med 98 poeng etter 50 poeng kne og 48 poeng stå. Etter å ha vist meg selv hvordan man ikke skal skyte kne på samlagsskytingen, så tok jeg grep på situasjonen, var offensiv og gjorde det jeg skulle på kne i finalen og banket inn fem blinker. På stående var jeg offensiv og flink på første skuddet som ble en 10,4. Da var jeg helt framme i tetten og det hele ble litt skummelt. På de neste skuddene klarte jeg ikke å ha samme offensiv holdning, og jeg ble veldig passiv. Med 9,3 og 9,8 på de neste skuddene, så såg det stygt ut med tanke på medalje. Jeg var også passiv på de to siste skuddene, men klarte heldigvis å redde meg inn med godt avtrekk, god timing og flaks. Dermed ble det 10,0 på de to siste skudden og 2. plassen/seier i U20 var et faktum. En artig opplevelse som var ekstremt godt for selvtilliten!

Eivind Rørhus Øie fra arrangørlag Oslo Østre vant etter å ha skutt samme poengsum som meg: 342, men med flere sentrum. Eline Skovli Utne ble stevnets beste kvinne med 340 poeng.

Resultater: her

Ingen suksess i Fredrikstad

Det ble ingen skuksess i Fredrikstad på lørdag. Enkelt og greit kan jeg si at jeg hadde en dårlig dag, og det er ingenting jeg har å skylde på. Før stevne hadde jeg fått nok søvn og mat/veske i kroppen, men merket allerede på prøveskudda at holdinga var meget dårlig, så dermed ble det et slitestevne hvor det gjaldt å jobbe som F og være ekstra nøye med timing og avtrekk. 40 skudden var jeg fornøyd med sett under forholdene og situasjonen med holdinga. 383 poeng med syv 9,9 kunne fort vært mye mer. På de siste 20 ble jeg litt sliten, men jeg ble også av en eller annen grunn feig, og ble ståendes altfor lenge uten å gjøre noe og mye unødvendige krefter ble brukt på akkurat det. Dermed ble det stusselige 570 poeng.

Det som jeg selv synes er hovedforskjellen fra luften i fjor til i år, er at jeg ikke har noe rytme på skytingen. Jeg finner ingen fast rytme på det hele, og sliter veldig med å komme i den berømte flytsonen, som jeg var veldig flink med å finne i fjor. Når man ikke finner en rytme som gjør at man lett kan klare å repetere ting fra gang til gang, så blir det vanskelig. De neste store luftarrangementete jeg skal på er Swedish, Hell Open og NM, så skal selvfølgelig prøve å holde treningen og stevnedeltakelsen gående.

God gjennomføring og innsats på luften igjen!

Jeg leverte en av mine bedre gjennomføringer på lenge og leverte en skikkelig god jobb/innsats på Vestre Bærum sitt luftstevne i dag. Desverre fikk jeg ikke like godt betalt i poengsum, som til slutt ble 576. Under hele matchen hadde jeg totalt kun to grove slurvefeil som resultrerte i en 9,2 og en 9,4. Ellers synes jeg selv at jeg leverte 58 kontrollerbare skudd, men jeg sliter med å bikke marginene i min favør, samt at jeg vel ikke holder rolig nok og da blir det veldig mange komma ni og komme åtte skudd, istedenfor komma null. Samtidig så satte jeg også to nye rekorder på dette stevnet. Dette var min ALLER første 60 skudd luftkonkurranse uten en 8er. I tillegg så satte jeg ny pers med fire 9,9 på samme serie.

Jeg synes jeg jobba veldig bra under hele 60 skudden, med unntak av de to nevnte feilene. Var flink til å ta pauser når det trengtes, men bør ennå bli mer flinkere på å tenke utførelse hele veien. Uansett så var dagens stevne et steg i riktig retning, og viktig å få med seg før Fredrikstad Open som starter neste helg. Målet der må bli å klare å gjennskape den samme arbeidsinnsatsen, som jeg hadde i dag, samt å bli ennå flinkere til å kun tenke utførelse. Dersom jeg klarer å gjøre dette, så kan jeg ikke annet en skjønne at jeg i det minste må klare å lykkes på et av de to stevnene.

God treningsdag med RTT på NIH!!

Jeg fikk meg en skikkelig opptur på onsdagen, sett 50 meter skytings messig. På den faste treningen med RTT gjengen, satt plutselig liggende helt nydelig! Gjorde ikke noe hokuspokus, bare skjøt slik jeg har brukt å gjøre, men denne gangen gikk det midt på. På en 60 skudd hadde jeg 591 poeng med 9,6 som dårligstre skudd og 617,8 på 60 skudd desimal. Dette var en kanonmorsom opplevelse og det beste jeg har skutt på liggende siden Eksamen i toppidrett på NTG for vel nesten et halvt år siden.

Etter 70 skudd liggende, skjøt jeg 60 skudd kne, og jaggu satt ikke det like bra også. Jeg gjorde heller ikke her noe spesielle endringer fra hva jeg har brukt og gjort, men jeg merka at jeg var veldig godt avslappet i høyre skulder, og klarte å kun bruke en finger. På en 40 skudd skjøt jeg 389 poeng, noe som er pers med fem poeng! Dermed ble det en veldig artig RTT trening med skyting langt over det vanlige i de to stillingene jeg sliter mest med på 50 meteren. Veldig artig!

I dag klarte jeg desverre ikke å følge opp gårsdagens opptur. I dag var det Akershusserie mot Oslo Østre DFS 1. lag. Vi stilte ikke med Stian Bogar denne gangen, og det var på forhånd ventet en veldig jevn match. Men når kun Siri skjøt opp mot sitt normale, og resten skjøt under pari, så ble det tap med 3 poeng. Jeg skjøt 442 poeng etter en helt horribel start og avslutning. Jeg skjøt bra teknisk midtveis i skytingen, men det hjalp lite når jeg slurvet forferdelig med utførelsen i startet og slutten av matchen. Ettersom Vebjørn har sagt han ikke vil skyte Akershusserie i år, og Bogar bytter lag til Oslo Østre MSL over nyttår, så er vi nødt til å heve oss i poengsum, hvis det skal bli noen finale på oss. De fire beste lagene i 1. divisjon går til finale, og etter to av åtte runder står vi med en seier og et tap.

Resultatene på Årvoll

Østre Romerike MSL

Siri Mortensen: 446, Simon Claussen 442, Steinar Rudseter: 437, Lars Jødahl 436.

Oslo Østre SKL

Jens Kristian Larsen: 445, Øyvind XXXX 443, Kurt Erik Bekkevold: 439. Jørgen B. Elstad: 437.

 

245 på hjemmebane i karusellskyting!

Akershuskarusellen er godt i gang og 2. runde ble arrangert på hjemmebane i Høland/Bjørkelangen. Etter å ha skutt 4 skjeveserier på Blaker i første runde og 236 poeng der, så var jeg avhengig av et godt resultat for kjempe om sammenlagtseieren, ettersom 3 av 4 resultater teller. Jeg var veldig flink mentalt og tenkte faktisk aldri på resultat eller konsekvens, men på gjennomføring isteden. Første kneserien viste 50 poeng, stå serien etterpå viste 49 med en 9,9 på siste skuddet. Neste kneserie startet godt med tre gode blinker, så datt jeg plutselig helt ut av rytmen og fikk aldri trekt av. Med to skudd igjen på 10 sekunder kom det to niere ut venstre, veldig dumt og unødvendig. På 10 skudden ble det 48 på stående og en kanongod kneserie med 10*7 som dårligste skudd!!!

Gjennomføringen på dette stevne var god, men ikke bedre enn den på Råde i helga. Likevell ble det 3 poeng mer nå enn på Råde. JA, skyting er av og til merkelig, men også utrolig morsomt 😉

Resultater her: www.dfs.no/holand

Hyggelig sammenkomst med NTG gjengen

Forrige uke var jeg på gamle trakter i Tråstadhallen på Kongsvinger sammen med hele NTG gjengen på vel omtrent 15 – 16 stk. De hadde hjemmesamling fra onsdag – fredag og jeg var med under onsdagen og torsdagen. Det ble to dager med god trening. Onsdagen stod det automatisering på programmet og 25 skudd på 15 minutter. Jeg skjøt i 2,5 timer og fikk unnagjort 11 runder, noe som tilsier 275 skudd i kroppen. På torsdag var det stillingskifte 1 tier ut av stilling, 1 – 2 tiere ut av stilling og opp til 10 tiere før det var pause. Unna gjorde to og en halv runde og fikk 200 skudd i kroppen. Veldig artig gjensyn med gjengen på Kongsvinger og må jo innrømme at jeg savner å gå der.

Etter trening fikk jeg hjelp av Øyvind Sirevaag til å sette opp en plan, hvor jeg planlegger hverdagen min fra morgen til kveld. Denne skal for håpentligvis forbedre på enkelte ting, og få strukturen i orden slik at resultatene forhåpentligvis også kommer etterhvert. Trolig kommer jeg til å dra masse til Kongsvinger framover for å trene, selvom det blir dyrt med bilkjørring. Det er MYE morsommere å trene sammen med mange andre og ekte luftskudd, enn å skyte helt alene hjemme på scatten.

Ellers i helga var jeg på Østfoldtur med fadern til Råde og Fredrikstad DFS 15m. På Fredrikstad startet jeg med to greie gjennomføringer på de to første seriene 49 kne over, 48 stå med tre gode tiere og to gode niere. Deretter falt desverre gjnnomføringen helt igjennom og jeg landet på 241 poeng, noe som var fortjent etter den totale gjennomføringen. På Råde leverte jeg sesongens hittils beste gjennomføring, men fikk ikke betalt i form av poeng. På kne ble det 3×49 serier med 9,9 ut til venstre som jeg ikke såg på hver av seriene. På stående hadde jeg kun et dårlig skudd som riktig nok satt i 9,0, men stående seriene var ellers preget av at de begge satt under. 47 med samling til 49 og 48 med samling til 50 rett under. Det ble tilslutt 242 med hele fem 9,9. Men med liggnende prestasjoner gjennomføringsmessig så må det komme en god poengsum snart.

Så langt i dag har det blitt i underkant av 1 times luftøkt på scatten, og snart bærer det av gårde til Avancia for en liten fysisk økt. Deretter er det jobb fra 13.30 – 16.00 og trening med Østre Romerike på Blaker ca 18.00

Seier mot Kisen i Akershusserien

Første runde i Akershusserien er nå ferdigskutt, og jeg skjøt i dag min aller første lagskyting uten NTG Kongsvinger, men for Østre Romerike MSL. Vi stilte med et solid lag i : Siri Mortensen, Stian Bogar, Lars Jødahl og meg selv, og det ble også seier med 19 poeng over motstanderne fra Kisen.

Selv opplevde jeg en deilig opptur etter mye motgang den siste tiden. 446 poeng var jeg godt fornøyd med, hadde også en del innertiere: totalt 24, og gjennomføringen var god.

Resultater

Østre Romerike MSL

Siri Mortensen: 449 (21*), Stian Bogar: 449 (19*), Simon Claussen 446, Lars Jødahl 439. Sluttsum: 1783

Kisen MSL

Vidar Strøm: 449 (26*), Hanne Skarpodde: 446, Henrik Dahlen: 441, Jon William Johnsen: 428. Sluttsum: 1764

I neste runde møter vi førstelaget til Oslo Østre skytterlag på bortebane.