Nytt den siste tiden

En stund siden sist nå, og det har akkurat ikke heller vært så mye å rope hurra for. Status er at ISSF skyting (50 meter og luft) går mer eller mindre helt åt skogen, særlig 50 meter. Luften er riktignok ikke katastrofe, men det er skuffende å se at jeg iallefall til nå i sesongen er svakere enn hva jeg var på sammen tidspunkt for 1 år siden. Nå ligger jeg på 575 – 578. Mens jeg ifjor lå på 578 – 581.

DFSen derimot går bra. De treningene jeg har vært på går fint, og forrige uke skjøt jeg stevne på Gjerdrum og presterte 242 poeng, og vant faktisk klasse 5 med dette resultatet. 4. klassingen Vidar Strøm fra Ullensaker skjøt 243, å det ble en 2. plass sammenlagt. Jeg prestertet som forventet på stående, men er missfornøyd med kneskytingen hvor jeg ikke klarte å prikke inn en 50 serie, noe jeg stort sett har gjort på hver eneste 15 meters trening med saueren. I morgen er det stevne på Blaker, så vi får prøve å ta revansj i kne da.

Planen min i år var å regelrett kutte ut DFS skytingen, og kun fokusere på match 10 og 50 meter. Denne planen endrer jeg på. Det er utrolig frustrerende å skyte dårligere enn hva du er vant med, og bli slått med 10 – 20 poeng av dem du sammenligner deg med på luft og 50 meter, selvom jeg synes at jeg trener mye. Jeg trener stort sett hver eneste dag, hvis du itillegg regner med fysisk trening. Man blir frustrert, får ingen glede av skytingen og går møkka lei ISSF skytingen, slik situasjonen har vært med meg den siste tiden.  DFS skytingen går derimot like bra, hvis ikke bedre enn før, og da er det klart at det er mye morsommere. Jeg sier ikke at jeg kommer til å gi opp luft og 50 meter, men jeg er nødt til å innse at jeg ikke er god nok til noe mesterskap med flagget på brystet, og må begynne å sammenligne meg med andre skyttere på litt lavere nivåer, enn dem jeg har sammenlignet meg hittils med på ISSF. Da tror jeg nedturene og frustrasjonen ikke blir så store, som det de har vært den siste tiden.

Ellers skyter jeg fortsatt for NTG Kongsvinger på match, men skal bytte lag til Østre Romerike MSL etter nyttår, hvor jeg trener hver mandag. Jeg ble utnevt til kontaktperson for Akershusserien av styret, og kommer til å bestemme laguttakene og skytedatoene for 1. laget i Akershusserien til Østre Romeriket MSL. I Akershusserien skytes det 45 skudd stående mot NSF 15 meter skive. Mandag skyter vi mot Kisen 1 og de som er tatt ut på laget til den runden er: Simon Claussen, Siri Mortensen, Stian Bogar og Lars Jødahl. Vi har et godt lag i 1. divisjon, og selvom Oslo Østre MSL naturlig nok blir for sterke, så håper vi på å kjempe om 2. plassen!

 

577 i Fredrikstad

Jeg er kjent for å være jevn, og det ser det jaggu meg ut som hittils i år også. To stevner har det blitt, et på 578 og et på 577. Resultatene og prestasjonene på treningene den siste tiden hadde ikke vært helt oppløftende, så forventingene var ikke store før gårsdagens stevne i Fredrikstad. På mandagstreningen bestemte jeg meg for en type teknikk som funka ganske bra: Være offensiv å tøff i hue, puste rolig og avslappet 3 ganger, finne trykkpunkt mens jeg puster, og presse fram et raskt og reint avtrekk med en finger ikke lengre enn 3 – 4 sekunder etter at jeg har holdt pusten. Etter å ha startet lurvete på de første prøveskuddene skjøt jeg 7 – 8 tiere på rad og trykket på ny serie. De tre første skuddene viste 9,9 9,8 og 9,7 alle opp til siden. Det kom som en følge av at jeg var litt for ivrig og skulle liksom være altfor offensiv. Jeg roet hodet ned, fant teknikken og skjøt MASSE tiere på rad. På de første 25 skuddene hadde jeg faktisk 244 poeng, altså bare seks borte. Men så kom problemene.

På det 26 skuddet brast tankene litt bort fra utførelse og litt i retning resultat. Jeg ble ståendes for lenge og isteden for å ta opp og ta en pause på  5 – 6 min å diskutere ferdig med meg selv, skjøt jeg en 8er ut til venstre. Etter denne 8eren kom jeg meg desverre ikke inn i teknikken igjen. Jeg ble usikker på meg selv, klarte ikke å tenke positivt og jeg skjøt en haug med niere. På de siste 10 skuddene da alt var ødelagt for en god poengsum, fant jeg iallefall litt av snev tilbake til den gode teknikken og avsluttet med 97.

Dette sier bare litt om hvor mye det mentale har å si i skyttersporten. Er ikke tankene på rett plass, klarer ikke hjernen fortelle kroppen hva man skal gjøre, og du gjør ting du ikke har trent på. Slikt blir det ikke mye poeng av.

Flere av Norges gode seniorer åpnet luftsesongen i går, og jeg er kraftig imponert over Ole Magnus Bakken (598) og Are Hansen (599). Selv stod jeg sidna Are Hansen, og selvom han bruker en annen teknikk enn meg, så er det en fryyyyd å se på hvor avslappet han er, og hvor stålkontroll han har på det han driver med. Det blir kanonspennende å se hvordan disse to gjør det i internasjonale sammenhenger i 2011!!

I dag har jeg ikke skutt et skudd, men tatt meg en god løpetur på over en time og trent litt styrke. I morgen blir det nok en fysisk økt, litt lufttrening på scatten, og trening med Anschütz 22en på Grasåsen!

Walther LG 300 XT!

Forrige uke kjøpte jeg meg ny luftbørse hos Stenvaag. Walther LG 300 XT er et luftgevær jeg lenge har langt merke til, og som jeg lenge har hatt lyst på. Jeg har prøvd den flere ganger før, og synes at dette geværet er meget godt og håndtere, og man greier lett å skape en god teknikk med det. Ser fram til å ha mange gode stunder med denne lekkerbisken på skytebaner i Norge og utlandet!!