Sesongåpnet med 578 på Sarpsborg!

Sesongens første luftstevne ble skutt lørdag på Hasle skytebane i Sarpsborg, selvom jeg ennå ikke har trent i en uke (startet opptrening på luft mandag). Grunnen til at jeg dro er for at resultater til EM krav allerede teller, og da gjelder det seg å få med seg de stevnene som iallefall er i nærheten.

Føre lørdag var jeg tilbake på gamle trakter i Kongsvnger sammen med Marianne Berger og hadde lufttrening med Øyvind Sirevaag. På oppvarmingsøvelsene (25 skudd på 15 min) merket jeg med en gang at noe ikke stemte. Jeg varierte fra sentrumstier til seksere. Skuddene satt rett og slett overalt, og det var gode trykkverdier på monitor. Føre den første treningen på mandag, så merket jeg at det var en del rust på børsa, og frykter nå at det er masse rust inne i løpet. Børsa vil bli sendt til Stenvaag på reperasjon, og forhåpentligvis så går det ann å redde den. Treningsdagen på Kongsvinger var veldig god. Jeg fikk ca 150 skudd i kroppen og trente i godt over 2 timer.

På lørdagen var jeg som nevnt i Sarpsborg og lånte Feinwerkbauen til Siri Mortensen. Jeg merket at mye fungerte på prøveskudda, men ble likevell litt overrasket over meg selv da jeg startet med 99 med 8 *. Noe slikt har jeg aldri vært i nærheten av på stevne før, så tidlig i sesongen. Desverre så datt dermed tankene i gale retninger, noe som første til 94 og 95 på de to neste seriene, med totalt tre åttere. Tok meg sammen etter dette og skjøt 97 96 97 på de tre siste seriene, med litt små utur hele veien. 578 er jo tross alt et greit resultat så tidlig i sesongen, men litt ergelig når du merker at du har mye mer inne, bare tankene holdes på riktig plass.

Kim Andre Lund skjøt i samme lag som meg og presterte 587 poeng, mens junior kvinner skyter i dag (søndag).

I full gang med luft trening!

Vi aktive skyttere har ikke lang sesonghvile, allerede denne uka var en ny sesong i gang, nemlig luftsesongen. Jeg var på nippet til å reise til Krapfoss på trisdag, men etter kun en lufttrening, så syntes jeg det ble litt feil, og tok heller en god treningsøkt hjemme i steden. Jeg har ingen luftbane hjemme, men har egen scatt simulator som har blitt flittig brukt sålangt denne uka. På mandagen hadde jeg en økt på 1,5 timer, mens det ble to økter på tirsdagen. Onsdagen ble brukt til fysisk trening og jobb, mens jeg akkurat nå er ferdig med en kveldsøkt på scatten på ca 1 time.

Resultatene på treningene sålangt har vært av det varierende slaget. Selv synes jeg at scatten er litt i overkant streng, men du verden så god trening det er! I morgen blir det en tur til gamle trakter på Konsvinger med Marianne Berger og litt ekte luftskyting der, føre jeg drar på sesongens første stevne i Østfold på lørdag!

3. plass i Østlandscupen!


Bronselaget fra Høland/Bjørkelangen!

Det ble en kanonjevn Østlandscup finale i årets A – cup på Asker i dag! Høland/Bjørkelangen og Nordstrand byttet på om å være i førersettet stort sett hele veien innledningsvis, mens Rollag og Veggli hele tiden låg 5 – 6 poeng bak disse, mens Blaker hadde en tung dag og låg hele tiden et stykke bak denne treer duoen. Føre siste laget var det 3 poeng som skilte leder laget Nordstrand fra Høland/Bjørkelangen, mens Rollag og Veggli var fire poeng bak derigjen. Våre ankermenn Thomas Bråthen og Øyvind Nitteberg skjøt henholdsvis 343 og 335 poeng, men tapte terreng til Nordstrand (Espen Berg Knutsen 345 og Tobias Lillekveland 334) og Rollag og Veggli (Liv Åsne Teksle 343, Roar Kongsjorden 340). Dermed ledet Nordstrand med 9 poeng føre Rollag og Veggli, mens vi låg på 3. plass et poeng bak Rollag.

Finaleskytingen som bestod av 10 skudd stående ble utrolig spennende og morsom. Rollag og Veggli falt en del tilbake, mens Høland/Bjørkelangen og Nordstrand byttet på tett duoen hver for seg omtrent etter annhvert skudd. Føre siste skyting hadde vi en ledelse på 6 poeng ned til Nordstrand, mens Rollag og Veggli såg fortapte ut til å kunne kjempe om seier med 13 poeng bak lederen.

Men INGENTING er avgjort i skyting før siste skudd. Spenningen var stor føre siste skuddet. Da var det likt mellom Rollag og Nordstrand, mens vi igjen lå 1 poeng bak disse. Thomas Bråthen startet med 10er for oss, mens Rollag hadde en 8er og 10er, og det samme hadde Nordstrand. Hvis Øyvind Nitteberg skjøt 10er ville vi vinne, med 9er ville det bli omskyting. Desverre for oss ble det en 6er, og 3. plass tre poeng bak Rollag og Nordstrand som måtte ut i omskyting. Så brutal og fantastisk kan skyttesporten være på en gang!

Det ble med andre ord desverre for tøft for vår ankermann Øyvind Nitteberg som måtte se 6ern to ganger, en 7er, en 8er, en 9er og resten blinker. Enten eller, med andre ord. Thomas Bråthen hadde to åttere, tre niere og fem blinker på sin finale. Nordstrand skjøt hele tiden litt bedre enn oss på hvert skudd og kneblet oss til slutt med tre poeng. Rollag og Veggli stod for den store underholdningen på ankerfinalen og tok innpå hele 16 poeng på oss. Roar Kongsjorden hadde stålkontroll hele veien og skjøt fantastiske 99 poeng med gode skudd hele veien.

I omskytingen mellom Rollag og Nordstrand viste samme Kongsjorden, igjen en fantastisk rohet og stålkontroll. 49 poeng var feltest klart beste femskudd i omskytingen, og Rollag vant tilslutt en klar seier i omskytingen! En utrolig spennende duell mellom tre veldig jevne lag, og vi håper på å møttes igjen neste år!

Selv er jeg igjen veldig godt fornøyd med stående skytingen min! Jeg leverte en grei klasse på 146 poeng med dårlig kne på 48, og kjempegod stå serie på 48 med kjempesamling ut venstre. På grunnlaget ble jeg litt for ivrig og fikk fire tøyseniere som kom på grunn av for tidlig avtrekk. Omgangen var dårlig gjennomført og viste 98 og 340 poeng sammenlagt. På finalen ble det 98 poeng på 10 skudd stå. Klarte igjen å la fingeren jobbe igjennom, selvom pulsen var høy på de siste fem, og kan ikke annet enn si meg veldig godt fornøyd. Ble også dagens nestbeste skytter med 438 poeng, et poeng bak dagens mann: Roar Kongsjorden!

I morgen klokken 0730 skal jeg prøve å gjennskape noe av NTG følelsen! Da er det klart for sesongens aller første luft trening hjemme i stua på scatt simulator!

NM 50meter Nøtterø: Skjøt over all forventning og 1144 poeng!

Det ble 1144 poeng på årets NM i helmatch 50 meter, og jeg er strålende fornøyd med det. Etter resultatene på trening den siste tiden, så hadde jeg aldri et snev av forhåpninger om at jeg skulle se 1140 tallet, men heldigvis ser det ut til at den gode treningsmengden gav positiv effekt likevell!

Resultatene i de forskjellige stillingene var som forventet. Det ble best på stå, middels på ligg og dårligst på kne, som er det bildet jeg stort sett har skutt hele tiden på 50m. På liggende ble det 389 poeng etter at jeg igjen sliter mye med høydespredning, gjennomføringen var helt grei. Stående skytinga er jeg kjempefornøyd med. Fant lett 0-punkt, og fokuserte på å være tøff i hue og tørre å la fingeren gå igjennom uten å nøle. Dette fungerte perfekt og jeg hadde 287 poeng på de 30 første. På siste serien ble det litt for spennende og tankene dro i poengretning istedenfor gjennomføring. Det startet skralt, men jeg hentet meg inn igjen på de tre siste skudda og skjøt 91 til slutt. Totalt 378 poeng som var den nestbeste stående serien.

På kne startet det slik det har gått på trening den siste tiden. Jeg sitter i en grei stilling og det ser ikke så aller verst ut i siktet, men skudda sitter overalt og jeg ser overhodet ikke forskjell på 9er og 10er. Over 30 prøveskudd og 91 på første serien var innledningen. Etter dette prøvde jeg å stille håndstopperen langt tilbake, slik at jeg kom litt høyere i stilling og fikk mindre trykk i skulderen. Dette fungerte tydeligvis bra, og jeg kommer til å fortsette å skyte kne sånn. Det ble nå 96 95 og 95. På siste serien ble det dramatikk. Da jeg hadde 7 skudd igjen, fikk jeg høre på høytaler at det gjenstod 5 minutter. Jeg ble stressa og skjøt to raske niere, før jeg plutselig fikk høre at det var feilmelding og det var 13 minutter igjen, istedenfor 5. De fem siste skudda visste tre niere og to tiere. Jeg protesterte på dette, men fikk ikke medhold i og med at jeg burde protestert umiddalbart når hendelsen skjedde. Dette var utrolig surt i og med at vi var tre skyttere på 1144 poeng, og hvis jeg hadde fått skutt om to kneskudd og hatt en tier og nier, så ville jeg gått foran på en 9. plass å fått premie. Nå ble jeg isteden rangert bak på færre innertiere og fikk 11. plass, FØRSTE plassering utenom premie. Veldig surt, men får ta det som en lærepenge.

Kim Andre Lund viste igjen at han er verdensbeste helmatchskytter i junior. 1170 poeng var en fantastisk oppvisning og utklassing av de andre med 7 poeng ned til nestemann. Siri Mortensen viste også for alvor at hun er Norges klart beste halcmatch skytter. Østre Romeriket jenta var missfornøyd med 569 poeng, men vant likevell med 4 poengsmargin ned til 2. plassen. Ellers tok Ole Magnus Bakken en fortjent seier i helmatchen for seniorer, etter å ha startet meget skralt, men hentet seg mesterlig og imponerende igjen, og vant til slutt klart forran evigunge Harald Stenvaag og Are Hansen.

NM 50meter på Nøtterød: Stiller til start på helmatch med 0 forventninger!

De siste øktene er unnagjord før morgendagens helmatch, og selvom jeg har lagt ned en del trening, så ser det overhodet ikke ut til at formen sitter. Jeg sliter stort sett med det jeg har sliti med hele tia på 50 meteren. Skyter bra stående, men får ikke til liggende og kne med matchbørsa. På liggende har jeg kun en gang vært på 590 tallet, og det var en gang i Charlottenberg, hvor jeg skjøt 592 som fortsatt er pers. På kne har jeg rikitgnok skutt bra på trening av og til, men i konkurranser har jeg kun få ganger vært på 380 tallet, og persen er på 385 poeng. Dette er selvsagt altfor dårlig, hvis man planlegger å komme seg med til et stort mesterskap. På stående har jeg skutt mye bra med matchbørsa og har pers på 384 poeng.

De siste øktene har vært preg av mye skyting i vind, noe som kan komme godt med, for Nøtterød banen er etter ryktene kjent for å være en værtung bane. Jeg har skutt greit/ganske bra på stående, varierende på liggende og helt a dundas på kne. Kneskytingen er faktisk så tragisk at jeg imorgen stiller til start med 0 forventninger. Jeg har de to forrigegående årene vært i finalen på 3×40 skudd i NM, men hvis dette skjer i år, så blir jeg veldig overrasket.

DFS formen, ser med andre ord meget fin ut. Hadde en fin treningsøkt med folk fra skytterlaget på torsdag, og det fløt meget bra i alle tre stillinger. Gleder meg til min første Østlandscup finale på søndag, og jeg har forhåpninger om å levere et godt resultat, som hjelper laget til en forhåpentligvis topp plassering!

Etter helgens begivenheter legger jeg vekk matchbørsa og sauer for en god stund, og drar fram luftbørsa. Første treningsøkt blir mandag morning på scatten hjemme! Planen er å skyte mye luft i høst/vinter. Foreløbig ser det ut til at mesterskapene jeg kommer til å reise på blir Swedish Cup, Hell Open, ISCH Hannover med RTT og muligens en tur til Nederland og Den Haag, hvis framgangen på luften utvikler seg ytterligere fra fjoråret!

Snart NM og Østlandscup finale!!

Blitt en god stund siden sist innlegg nå. Det har blitt en del jobbing, pluss mye trening og lite tid til å oppdatere. Jeg har hatt gode treningsdager til helgens NM 50 meter på Nøtterø. Liggende sliter jeg fortsatt litt med, og får det ikke helt til å bite på som jeg ønsker. Stående og kne fungerer veldig bra i perioder, men også veldig dårlig i andre perioder. Med andre ord varierende, så formen er litt usikker fram mot helga. Men vi får ta det med et smil og tenke på gjennomføring og arbeidsoppgaver, så får det bli det som det blir.

Som mange kanskje har fått med seg så kom Høland/Bjørkelangen til A – finalen i Østlandscupen for andre gang i klubbenshistorie. Første gangen var en gang på 90 tallet. Vi knuste Asker med 30 poeng og oppnådde 2710. Jeg skjøt 341 poeng etter å ha fått en stort flekkeflue bitt på kinnet under liggende skudda på grunnlaget, hvor jeg misset fire poeng. Som jeg har skrevet tideligere så kolliderer NM 50meter nok en gang med Ø-cup finalen. Frustrerende at NSF og DFS ikke kan samarbeide med å få aviklet disse store arrangementene hver sin helg. Etter nøye vurderinger så ser det ut til at jeg dropper 60 ligg på søndagen og skyter Ø-cup finalen istedet. Jeg presisserer at dette IKKE er fordi jeg er useriøs, eller prioriterer den ene parten framfor den andre. Men jeg føler at sjansene mine til å komme til en finale på 60 ligg er MYE MINDRE, enn sjansene er til seier med seniorgjengen fra Høland på Ø-cup finalen. Helmatchen skyter jeg som planlagt på lørdagen!

Jeg var også på banesesongavlutning i Østfold i helga. Det ble 2x 344 poeng i Rygge og Sarpsborg, og henholdsvis 7 og 6. plass. Jeg hadde 246 på 25 skudden i Sarpsborg etter å ha levert en av mine beste gjennomføringer noensinne på de innledende 25 skuddene!

Det blir treningsdager både i morge, onsdag og torsdag føre lørdagens helmatch!