Norges Cup next!

De siste øktene er nå unnagjort, og neste skudd som avfyres er på Åmot klokken 10.15! Jeg synes selv jeg har lagt ned en god treningsmengde før LS, men formen er nok ikke helt på topp ennå. Får håpe at tre konkurranser etter hverandre skal gjøre susen! Planen er iallefall å være offensiv i alle tre stillinger. Ikke ligge, sitte eller stå for lenge. Utføre et raskt og rent avtrekk med en finger og prøve å la ting skje på autopiloten. Finne rytmen! Komme i flytsonen!!

De to siste treningsdagene har sett like ut. Onsdagen bød på en fysisk økt på Avancia og en skyteøkt på 300meters banen til Blaker. Her trente jeg sammen med Vebjørn og Siri som trente grovkaliber til VM. Forsyne meg skyter Siri også knallgodt på 300meter! Mye kanongod skyting i liggende (en 60 skudd på 592) og stående!! NTG Lillehammer elev Anders Hemmingbye var innom. Det samme var Espen Berg Knudsen med sin bror. Min far ble også drillet i knestående av Sigbjørn Lunner!

Gårsdagen bød på samme prosedyre. En fysisk økt på Avancia og grovkaliber trening, nå på Grasåsen. Siri, Sofie og Vebjørn hadde igjen en ny økt på 50meter. Sofie viser stadig stigende form og hadde i dag en 60 skudd på 592 med fem 9,9!

Nå er så og si ALT pakket og jeg er klar for Elverum. På mårran i dag har jeg rekt å tatt en ny fysisk økt på Avancia fra 0615 – 0715. Om en drøy time bærer det ned til Lillestrøm politistasjon for å signere våpenkort, slik at jeg får alle børsene mine (sauer 6,5, sauer 22, Anzhüts match 22, og Anzhütz 8002 luftgevær) registret på meg selv, da de tidligere har stått på fader'n. Etter dette bærer det rett opp til Elverum og skytebanen. Skal overvære de lokale håpene for Indre Akershus Blad og i dag skyter nettopp Ole Gustav Huser (Blaker klasse 1) og Normann Dahle (Urskog V65) og begge er blant favorittene i sine klasser! Lørdagen er det tre NC stevner, så er det felt på mandagen og bane onsdag på Elverum!

En plass jeg kommer til å tilbringe mye tid på frammover: Avancia Express treningssenter på Bjørkelangen!! (Bilder tatt i dag morges) 


Ladet opp og klar for Elverum!!!!

Kom treningslyst og treng deg på!!!

Treningsmotivasjonen bare stiger om dagen! I går bodde jeg nærmest på skytebanen. Manglet bare at jeg tok med sovepose og overnattet der oppe! Første økta varte fra 12.00 – 13.20. En del tørrtrening og ca 30 skudd. Jobba med automatisering og rytme. Grunnlaga mine sitter veldig godt om dagen, mens jeg i det siste har sliti litt på de første 15. Da gjelder det å prøve å skyte de første 15, slik jeg skyter grunnlaga. Være fult fokusert på det som skal skje, være klar med trykkpunkt på ild, være tøff i hodet/angripe og presse fram et rent avtrekk med kun en finger!!
Første økta gikk ganske dårlig, da jeg flytta seriene mye og fikk da skjeve serier. Etter økta fant jeg ut at irisblenderen stod på 1,5. Irisblenderen skal alltid stå på 1,2 eller lavere!!!

Etter å ha ristet av meg litt frustrasjon på trenemølle, spinningsykkel og vekter på Avancia fra 15.30 – 17.00 var det opp på skytebanen igjen og klart for en ny økt med irisblenderen på 0,9!!! Økta varte fra 18.00 – 19.00 og jeg skjøt sammen med en hel gjeng andre fra skytterlaget, noe som er utrolig gøy. Alltid kjempeartig å trene når det er så mange andre tilstedet. Da blir det alltid koselig prat, god stemning og et ekstra iver under treningen, synes jeg! Med irisblenderen på 0,9 flyttet jeg ikke seriene lengre! Jeg skjøt 10 skudd stå hvor et skudd gikk av for meg i 8,2. Resten var to niere og syv blinker. 10 skudd kne gav to niere og åtte blinker. Mens jeg avsluttet med et grunnlag på 98, med to tulle niere på liggende.
Fra 19.00 og utover til langt på kveld ble jeg værende på banen og studerte Vebjørn, Sofie og Siri som trente på 50m. Indre Akershus og Romerikets Blad var også til stedet og tok bildet av dem, pluss Tommy Sørlie fra Høland som skal skyte viltmål i München. Siri har lagt ned en meget sterk treningsmengde før VM og har vært på skytebanen hver enste dag, også iblant to ganger om dagen i 2 uker +++. Hun er også i meget fin form. På liggende har hun skutt en 60 skudd test på 595, mens hun i dag skjøt meget godt hele veien i stående og særlig kne! Blir IKKE overrasket om det blir finaleplass på frøken Mortensen.
Sofie på sin side har kanskje ikke vært like ivrig som Siri, men skyter også bra. Center X låtten hun skjøt 597 med i Hannover har gått tom, og på de siste stevnene har hun skutt med ammo som vi ikke har hatt peiling på om går godt nok. Nå har hun derimot fått VM låtten sin Midas +, som gikk veldig bra da Morten testet den, og vi ser STOR forskjell. Hun har også skutt en 60 skudd test, med poengsummen 589!
Av det jeg kunne se av Vebjørn, så resignerte jeg kun en nier på ligg de to øktene han skjøt i går. Og da kom kommentaren "Faens vind"!! Jeg så ham ikke i knelende, men stående satt meget bra. På en 60 skudd stå, hadde han imponerende 584!
 
Dagen i dag har sålangt godt med til en treningsøkt på Avancia. Om ca 1 time drar jeg med min far til Blaker sin skytebane og drar av noen skudd der!!

Bilder fra gårsdagens skytteøkter her:


Jørn Daltorp skyter inn til felten på LS!


Meg og Jørn Daltorp trener kne!


Sigbjørn Lunner trener stå!


Puss er alltid viktig!!


De fire lokale VM håpene i München. Fra venster: Sofie Claussen 50m 60 ligg. Vebjørn Berg: 50m 60 ligg, helmatch. 300m 60 ligg, helmatch og halvmatch. Siri Mortensen 50m 60 ligg, halvmatch. 300m: 60 ligg, halvmatch! Bak: Tommy Sørlie: 50m og 10m Viltmål, standard og hurtig mix!


Vebjørn, Sofie og Siri på dagens 2 økt!


Siri trener kne og blir samtidig coachet av Vebjørn!


Som sagt så er både Siri og Sofie i fin form. Her har de skutt en 10 skudd på samme skive. Siri 5 skudd kne og Sofie 5 skudd ligg!!


Vebjørn begynner å finne tilbake til godformen i stående!


Her viser han at stående under WC Beograd mest sannsynlig var en liten glipp. En 9,2 over og resten er 10,0 og bedre på disse 20 skudda!!

Tørrtrening og forisktig oppstart på fysisk trening!

Ettersom scatten ikke helt ville fungere i dag, så kjørte jeg opp på Grasåsen. Der stilte jeg meg opp på standplassen og tørrtrente i 1,5 time. Jeg skjøt ikke et eneste skudd, bare tørrtrente og "klikka" mot blinken. Aldri før har jeg vært på en skytebane med fult utstyr uten å skyte skudd. Men det gjorde jeg i dag, og treninga var meget god, selvom jeg ikke fikk tilbakemeldig på skjermen, noe som kan være sunt en gang i blant. På stående var det holdedriller som gjaldt, mens jeg på kne trente inn og ut av stilling. Avsluttet økta med å "klikke" tre grunnlag på rappen.
Etter tørrtreningsøkta dro jeg innom Avancia Express treningsenter på Bjørkelangen, og kjøpte meg årskort der. Det er her jeg som regel kommer til å oppholde meg, når jeg gjennomfører de fysiske øktene mine. Senteret har massevis av nye maskiner, egne personlige trenere som setter opp et ønsket og planlagt treningsprogram og best av alt er at senteret holder åpent fra 0500 – 23.00 hver eneste dag i året!
Siden jeg fortsatt er litt skadet i ankelen så ble det spinning og styrketrening i dag! Hvis alt går etter planen i morgen, så blir det to økter på skytebanen og en økt på Avancia!!


Den nye DFS Dagfinrud dressen min med trippelcanvas i jakka, fikk jeg rett før NC 1 runde! Den passer meg helt perfekt og er veldig god. Det dårligste resultatet jeg har skutt med den er 237 og det er eneste gangen jeg har vært under 240 tallet med den dressen!


Det er alltid gøy på trening når det er flere til stedet! Her er et bildet jeg tok av evig unge John Bjørseth som har skutt aktivt særlig DFS, men også match siden 1970 tallet. Her tester han gamle ferdigheter på 50m match med sauer!


De to 50m skivene på Grasåsen, med flotte vindvimpler til!

Det er mest poeng i midten av skiva!

Det fikk jeg erfare meget godt i dag. Det ble mye stang ut på årets stevner i Dokka. Fine gjennomføringer, både på felten og banestevnene, men skjeve serier gjorde sitt til at det ikke ble de fine poengsummene.
Jeg startet på Nordre Land bane med 241/340. Startet med 46 på ligg noe jeg ikke forstår noenting av. Jeg skjøt meg inn i 10,8* – 10,7* til høyre på prøveskuddene, og på første serien ligger jeg altså i 9,5 ned venstre. Eneste forklaringen jeg har er at jeg må enten ha siktet feil, eller ha skutt med spenninger i kroppen uten å ha merket det. Resten av seriene var 48 med 8er på stå, dårlig 48 serie på kne og et godt grunnlag og en grei omgang, begge på 99 poeng.

På felten i Nordre Land merket jeg tydelig at jeg ikke er noen feltskytter. Gjennomføringsmessig på skytingen synes jeg gikk bra, men i felt skal du være kanongod til å bedømme avstand, vær og vind. Det er ikke jeg, kort og godt sagt. Jeg låg ann til 29 treff føre siste holdet som var en av disse skjeve figurene på 400 meter. Det blåste til høyre og jeg skrudde 2 venstre. Under skyting snudde vinden, noe ikke jeg signerte og dermed ble det 3/0 rett ut venstre og moderate 26 treff.

På kongestevnet i Søndre Land startet jeg igjen med 46 på ligg. Denne gangen hadde jeg kommet borti høydeskruen etter prøveskuddene, så jeg låg tre knepp for høyt. Resten av seriene var 48 stå, 49 kne, 99 på grunnlaget med 7* og en litt skjev omgang på 97. Hadde jeg vært tøff på omgangen og tatt et knepp på vinden, hadde det vært 100, men det gjorde jeg altså ikke. Dermed ble det 242 og 339.

Formen er tilstedet, men det ville seg altså ikke i dag. I morgen blir det en liten økt på scatten. Tirsdag blir det trening med søster på 50m, og grovkaliber trening rett etter der. Onsdagen blir det ny økt på scatten. På torsdag blir det vanlig trening med senior gjengen i skytterlaget, og på lørdag drar jeg til Trysil og skyter 3 NC stevner. På onsdagen neste uke der igjen, braker det løs med 25 skudd på LS!

Glemte canon kameraet hjemme, så fikk desverre ikke knipsa noen bilder fra Dokka!

Er i full gang med trening til LS!

Det har blitt gode treningsdager i det siste. Siden mandag har det både blitt scatt trening, tørr trening og vanlig trening på skytebanen. Siden det er LS som er i fokus, så foregård selvsagt all trening med sauer, og fokuset ligger på tre stillinger. Skyting med 6,5 er som kjent veldig dyrt. Fokuset ligger derfor nå på å ikke få mest mulig skudd i kroppen, men heller fokusere mer på andre ting som f. eks holde trening med sauer, inn og ut av stilling trening og heller det å tørr trene/ klikke mest mulig av skuddene når du er på skytebanen. Jeg har så langt denne uka hatt to økter på skytebanen, hvor jeg har skutt skudd. Og da har jeg konsentrert meg for å skyte få skudd når jeg er der, og fokusere på å skyte de få skuddene på en mest mulig riktig måte. Lengden på økta holder seg ved at jeg i tillegg til å skyte de få skudda, "klikker" veldig mange ganger.
Slik har opplegget sett ut sålangt

Mandag: trening scatt simulator. Fokus: ligg, automatisering og avspening. Tid: 1t 15 min

Tirsdag: økt 1: Trening scatt simulator. Fokus stå, holdetrening og inn/ut av stilling. Tid: 1t 30 min. Økt 2: Grovkaliber på Grasåsen. Ca 40 skudd. Fokus: kne, innog ut av stilling, grunnlag trening. Tid: 1t  

Onsdag: økt 1: Trening scatt simulator. Fokus stå, holdetrening. Tid: 1t 10 min. Økt 2: Grovkaliber på Grasåsen. Fokus: Grunnlagtrening, inn og ut av stilling ( særlig stå og kne). Tid: 1t, ca 30 skudd.

Planene i dag torsdag er å ta en ny treningsøkt på Grasåsen i 18.00 tiden, hvor fokuset igjen ligger på grunnlagstrening og inn og ut av stilling. Når jeg trener på scatt så er det vanskelig å få til å trene akkurat dette, særlig grunnlag. Når jeg trener på scatten er det mye lettere å trene ting som f. eks holding og utholdenhet i stilling.

Fredag og lørdag blir to hviledager, så er det stevnedag på søndag. Blir to banestevner og et feltstevnet på den tradisjonelle LAND helgen i Nordre og Søndre Land.

Familiens kjæledegge har gått bort…

Vår kjære berner sennen hund Mozart (oppdretter navn: Golden Newt av Lee Armand) gikk så tragisk bort fra oss lørdag 17 juli klokken 03.05. Han døde på hytta vår i Hvaler i armene på mamma.
Jeg var i Tønsberg på jobboppdrag da hendelsen skjedde. Fra før av visste jeg godt om tilstanden hans, og var på en måte forberedet på at det værste kunne skje. Men jeg lærte fort at du aldri kan bli godt forberedet på at noe sånt skal skje. Jeg fikk beskjeden levert over telefon, og tok det faktisk ganske pent. Men det er nå, når jeg kommer hjem at jeg virkelig merker at han er borte. Huset er liksom blitt tomt. Den daglige firbente kammeraten din ligger ikke lengre på plassen sin, og skal ikke lengre fores, gå tur med, eller skal ut å spille fotball. Det hele beskrives som ulidelig trist. Familiens mest elskede firbente medlem og en kjær og god venn er borte.

Folk sier eller tenker kanskje: det er da bare et dyr. Det er jo også sant, men for oss var Mozart så mye mer enn det. Han var en diger Berner på 60 kilo +. Han tok mye plass og lagde alltid stort og godt liv rundt seg, uansett hvor han var. Dette gode livet smittet rundt på oss alle. Både i familien og blant venner. Han skapte stort sett alltid en ekstra god stemning. Man får utrolige sterke følelser for en sånn skapning. Han har gitt oss utrolige mange fine opplevelser, minner og har vært med på å styrke samholdet i familien tettere. Så mye betydde han for oss faktisk. Det er helt sant. Så viktig var Mozart for oss, og så glade var vi i ham.

Bernere blir sjeldent eldre enn 8 år gamle. Vår Mozart ble ca 7,5 år, hans far ble 6. Mozart hadde fylt 8 år i oktober. I løpet av livet sitt rakk han å sikre seg en rekke medaljer og sløyfer som utstillingshund og han ble også champion til slutt! Hva han døde av er ennå uvisst. Det vi vet er at han slet med høyfeber de siste dagene og at han produserte for lite hvite blodlegmer. Dyrlegene fant aldri noen diagnose å sette, og det er mulig han døde av magesår som er veldig vanskelig å merke på dyr. Vi får trolig svar på dette i løpet av kort tid.
Vi sitter igjen med fantastiske minner fra verdens beste familiehund som ingen av oss eller våre nærmeste venner kommer til å glemme!

Til bursdagen min fikk jeg et eget speilrefleks kamera. Canon EOS 500D! Jeg rakk desverre ikke å ta mange bilder av Mozart, men rakk å ta to før jeg dro til Tønsberg.


Bildene er tatt tre dager etter at han oppererte vekk en kul under labben. Derfor skjerm rundt hodet!

Kennelen Lee Armand som er oppdrettere på Mozart, tok også hans bortgang tungt. På sine hjemmesider har de på bloggsiden skrevet et avskjedsinnlegg om vår Mozart. Her kan dere også lese familiens avskjedsord skrevet av Mamma! http://www.leearmand.com/ NB! Innlegget finner du ved å trykke på "BLOGG" og deretter bla nedover!

Tusen takk for alt bestekompis! Jeg glemmer deg aldri!!

Motivasjonen og gnisten er tilbake!

Tilbake i Norge igjen. Har den siste tiden hatt mye restitusjon og avkobling fra skyting. Tredje året på NTG, hvor jeg bl.a. slet mye med sykdom og ikke klarte å oppnå store resultater satt sine spor. Jeg kan innrømme at jeg rett og slett var sliten og lei, rett etter skoleslutt. Ca. 2 – 3 uker med lite trening, hvile og fokus på andre ting har hjulpet. Jeg kjenner nå det pirrer i kroppen igjen, og gnisten til å trene er like stor, om ikke større enn før.
På onsdagen hadde jeg en god treningsdag på Grasåsen med VM klare Marianne Berger. Det har blitt ragget opp to flotte 50m skiver på Grasåsen skytebane, pluss vindvimpler av internasjonal standard. Siden jeg fortsatt er skadet i beinet, ble det bare liggende skyting på onsdag. I veldig utfordrende vind, ble det mye vindtrening. Særlig trente jeg på timing, og testet hvor mye jeg skal holde ut på den værste vinden. Fikk gjort unna ca 175 skudd på magen! Skjøt også en tennis match mot frøken Berger, som jeg gikk seirende ut av 7 – 5! JIPPII!!!
Jeg er som sagt fortsatt skadet i beinet, men har kastet krykkene. Bruker nå støtte bandasje og klarer å gå selv. Merker at det blir bedre og bedre for hver dag. Og neste uke satser jeg på å trene vanlig stående og knestående igjen, mens jeg eller får være litt forsiktig med den fysiske treningen.
I skrivende stund befinner jeg meg på Hvaler. I helga skal jeg til Tønsberg og på det årlige sommerfolkefesten for travinteresserte Jarlsberg grand prix. Skal bo på hotell der nede fra fredag – søndag, være pubelikum og jobbe som journalist for lokalavisa!
Fra og med mandag av blir det mye inn og ut av stilling trening med sauer, og fokuset rettes mot Landskytterstevnet på Elverum. Før LS skal jeg skyte banestevner i Nordre og Søndre Land, pluss 3 NC stevner og et feltstevne på Nordre Land.

I Keffalonia med avrevet / veldig strekt leddbånd!

Mye har skjedd siden sist innlegg. I skrivende stund er jeg nå på plass i Keffalonia, som er en av de mange greske turistøyer sør i Hellas. Dagen føre avreisen spilte jeg volleyball, eller fotball tennis heter det vel egentlig. Tråkket skjevt på et kummlokk, og leddbåndet røyk mer eller mindre tvers av. Det bar rett på A-hus i Lillestrøm for å konstatere om det var brudd, noe som heldigvis ikke var tilfelle. Da hadde LS, NC og oppkjørringen til en stor satsing for sesongen 2011 gått fyken. Venstre benet er veldig ømt og hovent, så jeg fikk beskjed om at leddbåndet enten var røket eller strekt veldig.
Planen etter oppholdet her i Hellas, var å reise sammen med Sigbjørn Lunner og Oddveig Kjøsnes til Arvika i Sverige for å skyte et tradisjonelt 300 meters stevne. Men i skrivende stund klarer jeg fortsatt ikke å gå på beinet, og tar meg framover ved hjelp av krykker. Så det stevnet går aller mest trolig fyken. Planen nå er å bli klar for stevnene i Nordre Land/Søndre Land, pluss NC stevnene og klare å gjennomføre god trening før LS i Elverum.

Videre er det lite å fortelle om det sportslige. Jeg hadde kort sagt en svart dag på romeriksblinkfinalen i Nannestad. 237 poeng er det nestdårligste jeg har skutt i år. 49 ligg, 45 stå med kjempesamling ut venstre, 49 kne og 94 med seks uforstårlige 9ere på grunnlaget. Kommer til å skyte med nytt løp nå fram til LS. Thomas Bråthen fra Høland/Bjørkelangen som bl.a. er millitært verdensmester og var en av Norges aller beste DFS skyttere på slutten av 90/ begynnelsen av 2000 tallet, har i år startet å satse litt igjen og er for første gangen på fem år påmeldt til LS. I Vebjørn Berg sitt fravær, forsvarte han sitt favorittstempel og vant med 243 poeng innledende pluss 96 på superfinalen (5 kne og 5 stå).
Det blir mer blogging når jeg er vel hjemme i Norge på tirsdag, forhåpentligvis uten krykker!!!!

Overlegen seier over Jondalen!

Høland/Bjørkelangen møtte i dag fjorårets finalist Jondalen til kamp i 2. runde av A cupen i Østlandscupen! Jondalen er et meget sterkt lag, men i dag manglet de blant annet Rune Ferkjan og Thomas Zetterquist. Dermed måtte to litt uerfarne seniorer steppe inn, og laget ble derav svekket betraktelig. Høland/Bjørkelangen tok en klar seier med hele 36 poeng, etter å nok en gang ha vist jevn skyting. Beste resultat på 343 og dårligste på 335 vitner om god stabilitet i laget! Thomas Bråthen ble vår beste skytter med 343, mens Kim Andre Lund ble Jondalens og dagens beste med 346 poeng.
Selv skjøt jeg 244 + 98 = 342 poeng. En veldig dårlig kneserie på 47 og en slurvete omgang, er det jeg er missfornøyd med. Resten stemte stort sett godt! Høland/Bjørkelangen er dermed atter en gang klare for kvartfinalen i A-cupen. I fjor trakk vi den desidert tøffeste motstanden Nordstrand og ble slått ut, selvom vi hadde det tredje beste resultatet av samtlige lag den runden. Vi får håpe at vi er mer heldige med trekningen denne gang.

Resultater fra våre skyttere:

Thoms Bråthen: 243 + 100 = 343
Simon Claussen: 244 + 98 = 342
Oddveig Kjøsnes: 242 + 99 = 341
Øyvind Kongtorp: 242 + 99 = 341
Sigbjørn Lunner: 240 + 99 = 339
Øyvind Nitteberg: 239 + 99 = 338
Jørn Daltorp:        238 + 98 = 336
Nina Bøe:             237 + 98 = 335

Total poengsum = 2715!