27.jun.2010

Et par dager siden sist nå, og mye som har skjedd. Det aller gledligste var at Sofie kom med til VM i München. Det var en stolt storebror som fikk gladmeldingen sendt på tekstmelding, føre den ble pubelisert på www.skyting.no
Jeg har veldig lyst til å dra ned for å se på, men som mange vet arrangeres VM på lik linje som Landskytterstevnet. Jeg jobber som frilanser for lokalavisa indre akershusblad, og har lovet å komme med stoff fra LS arenaene hver dag, så pr dags dato ser det ikke ut til at det blir Tyskland tur på meg 🙁

Torsdag var det klubbmesterskap for Høland/ Bjørkelangen skytterlag på Grasåsen. Jeg ble klubbmester etter en god 25 skudd på 246 og en slurvete omgang på 98 og 344 poeng. Jeg vant med hele 8 poeng ned til nestemann, det skal nevnes at oppmøte ikke var all verden. Skyttere som Sigbjørn Lunner, Oddveig Kjøsnes, Jørn Daltorp og Thomas Bråthen møtte ikke opp.

Lørdag var Siri og Sofie på landslagssamling for ungdom på Løvenskiold, og jeg var hentesjåfør. På veien til Løvenskiold fikk jeg med meg to stevner. De to siste som teller på den tradisjonsrike Romeriksblinken for DFS skyttere fra Romeriket. Det ble to gode gjennomføringer på begge konkurranser, uten at poengsummen helt står i stil med gjennomføringen. På Oslo Østre hadde jeg riktig nok 245 som er det tredjebeste resultatet på 25 skudden for sesongen. Men en skjev omgang på 98 gjorde slik at selve poengsummen blir dårligere enn det jeg følte at jeg hadde inne for dagen.
På Skarpskytten gjorde jeg også en god gjennomføring (med unntak av stående serien: 47 med 8er). Men poengene blir fort borte når man skyter 46 på liggende ut venstre og 48 på kne ut høyre. På grunnlaget ville samlingene sitte i midten og da ble det 99 med en 9er på siste ligg skuddet.
Romeriksblink finalen går av stabelen kommende lørdag på Nannestad sin skytebane. På rankinglisten ligger jeg som nummer 5, bak Vebjørn Berg, Thomas Bråthen, Halvor TH Svendsen og Jan Ole Skotterud.

Ellers om dagen er det sommerferie, og nå som sola virkelig steiker er det virkelig herlig! Etter å ha holdt meg vekke fra fysisk trening i nesten 2 måneder, har jeg nå begynt oppkjørringen på den fronten igjen. I dag hadde jeg den 3dje økta siden jeg fikk kyssesyken. Etter en lang joggetur i 25 + grader, er det ubeskrivelig deilig med en kald cola, sofaen og Tyskland – England på TVen!!

Perset på Steinsgård! Siri Mortensen viste mestertakter på VM uttaket!

Helgen bød på 6 DFS stevner, tre i Østfold og tre i området rundt Gardemoen. Det virkelige store kicket kom i dag, da jeg på Steindsgård perset med 247 poeng på 25 skudden + 99 på omgangen = 346 og tangering av pers på 35 skudden! Resten av stevnene bød på greie summer på 25 skuddene (med unntak av Båstad: 239), men for dårlige omganger gjorde sitt til at det ikke ble plasseringer i øverste siktet.
Oversikten over poengsummene på denne stevne helgen ser slik ut: Båstad: 239. Trøgstad: 243 + 97 = 340. Eidsberg: 243 + 98 = 341. Eidsvoll: 242 + 99 = 341. Ullensaker: 243 + 93(SKJEV) = 336. Steinsgård: 247 + 99 = 346. DFS sine sider er det problemer med i skrivende stund, så plasseringer er foreløbig ukjent.

Ellers var jeg lørdag morning på plass på Løvenskiold og fulgte dag 2 av VM uttaket på 50m. Særlig lot jeg meg kraftig imponere av Siri Mortensen, som tok to klare seiere i begge øvelser. Hun viste stor klasse, og det under helt forferdelige forhold. At ei jente som kun har drevet med matchskyting i litt over 1 år, klarer å takle slike forhold som det var i helgen så godt, vitner om at vi har et talent helt utenom det vanlige. Vebjørn annonserte for en stund siden på Siri sin blogg at han mente henne var Norges største skyttetalent, og det er ikke mye feil. Selvom laget ennå ikke er tatt ut, er Siri så godt som klar for VM. Iallefall på begge 50m øvelsene, men jeg er også helt sikker på at hun får plass på begge 300m øvelsene også!
Sofie skjøt 571 og 574 på sine to 60 skudder under uttakene og tok en 2. plass sammenlagt, men var 25 poeng bak Siri. Dette vitner igjen om hvor fantastisk godt Siri har skutt. Når det gjelder Sofie, så får vi håpe at hun denne gang har turen med seg og blir prioritert. På EM uttaket i fjor havnet hun på delt 3. plass med Anna Hjelmevoll, men ble nedprioritert fordi Hjelmevoll kunne delta i 2 øvelser. Denne gangen er hun som sagt en plass lengre opp på lista, og jeg kan ikke skjønne hvordan de skal unngå å ta henne med.
Ellers viste også Ole Kristian Bryhn og Kim Andre Lund store ferdigheter i svært vanskelig vind, og begge fortjener selvsagt en VM plass.
Luftuttaket som gikk av stabelen i dag bød på meget sterke resultater av bl.a. Are Hansen, Ole Kristian Bryhn, Ingrid Stubsjøen og Anne Marit Nordløkken blant seniorene. Internasjonal klasse også av Kim Andre Lund og Marianne Berger i juniorklassene.
VM troppen blir gjort klar i skrivende stund av Kristina Vestveit og Trond Kjøll, men den offentliggjøres ikke før i morgen. Etter å ha studert samtlige av uttakskytingene har jeg dannet meg mitt eget forslag av hvordan morgendagens VM tropp blir seendes ut.

50 Meter

Junior Kvinner, 60 skudd ligg: Siri Mortensen, Sofie Claussen og Siw Anita Dramstad.
Junior Kvinner, 3×20 skudd: Siri Mortensen, Marianne Berger og Siw Anita Dramstad.

Junior Menn, 60 skudd ligg: Jonas Dahl, Kristoffer Skjelland og John Terje Larsen (Trippel NTG Kongsvinger!!!!!!)
Junior Menn, 3×40 skudd: Kim Andre Lund, Mikael Søyland og Kristoffer Skjelland

Senior Kvinner, 60 skudd ligg: Ingrid Stubsjøen, Ida Frydenlund og Anne Marit Nordløkken
Senior Kvinner, 3×20 skudd: Ingrid Stubsjøen, Gyda Olssen og Ida Frydenlund

Senior Menn, 60 skudd ligg: Vebjørn Berg, Ole Kristian Bryhn og Stian Bogard
Senior Menn, 3×40 skudd: Vebjørn Berg, Ole Kristian Bryhn og Stian Bogard

300 Meter

Menn liggende: Vebjørn Berg, Harald Stenvaag og Ole Kristian Bryhn
Menn helmatch: Vebjørn Berg, Harald Stenvaag og Ole Kristian Bryhn

Kvinner liggende: Gyda Olssen, Christine Landrø Lind og Siri Mortensen
Kvinner halvmatch: Gyda Olssen, Christine Landrø Lind og Siri Mortensen

Menn standardgevær: Vebjørn Berg, Ole Kristian Bryhn og Stian Bogard

10 meter luft

Junior Kvinner, 40 skudd: Marianne Berger, Malin Westerheim og Siw Anita Dramstad
Junior Menn, 60 skudd: Kim Andre Lund, Kristoffer Skjelland og Mikael Søyland

Senior Kvinner, 40 skudd: Ingrid Stubsjøen, Anne Marit Nordløkken og Christine Landrø Lind
Senior Menn, 60 skudd: Are Hansen, Ole Kristian Bryhn og Knut Jørgen Brodahl.

Dette er er altså slik jeg TROR VM troppen kommer til å se ut i morgen. Det er knallhardt om plassene i mange av øvelsene og Vestveit/Kjøll har en knallhard jobb forran seg nå i kveld. Det er mange spørsmål som sikkert dukker opp her. Jeg kan si at jeg tror bl.a. at Siw Anita kommer med på begge 50m øvelsene, fordi hun allerede er kvallet inn på luften. Det har blitt sagt at folk som har muligheter for å skyte flere øvelser, skal bli prioritert føre de som f. eks bare kan skyte en. På samme måten tipper jeg på at Stian Bogard kommer inn føre Daniel Haig på 50m helmatch, nettopp fordi han allerede fra før er kvallet inn som topp 3 på 300m standard gevær og på 50m liggende.

Jeg gleder meg til å se morgendagens VM tropp i rifle, så får vi se hvor mange feil jeg har!!

En flott avslutning på NTG tiden!

Tirsdag var det duket for avslutning for årets 3. klasse kull med trenere, lærere og foreldre til stedet. Årets tredjeklasse er vel et av de kullene som har levert best på det idrettsmessige i løpet av NTG Kongsvingers historie. Jeg kan nevne: Skytteren Kristoffer Skjelland som tok 3 gull og et sølv av 4 mulige EM gull i 2009. Syklisten Alexander Hervåg har blitt dobbelt norgesmester og deltatt i EM og VM for Norge. Hervåg ble også hyllet av hele NTG, da han fikk utdelt skoleklokka. Dette er en pris som går til den eleven i 3. klasse som har prestert best på idrett og skole, samt har gode holdninger og er et godt eksempel for skolen og idretten. Prisen var velfortjent til rett mann!
 Håndball spilleren Oda Noppi vant NM i basisegenskaper og er en av mange håndball jenter i 3. klasse som har tatt steget fra spill i 3. div til spill i 1. divisjon. Fotballspilleren Gard Ragnar Killingberg nærmer seg trolig en proffkontrakt med tippeligaklubben Kongsvinger. Han debuterte for A-laget i cup-kampen mot Nybergsund og stod blant annet bak assisten til den avgjørende scoringen som sikret videre cup-avansement.
Dette var bare et lite klippe av de flinke elevene i 3. klasse! Skolemessig har det kanskje ikke gått fult så bra, men på muntligeksamen slo klassen til og hadde et fantastisk snitt på hele 5,1!!! Siste treff med klassen var på torsdag kveld. En veldig hyggelig, men også tårevåt avfære for mange, da vi vet at de aller fleste starter på nye ting og flytter vekk. Det har uansett vært tre minneverdige år med en flott gjeng.

Jeg vil også i dette innlegget gi en stor takk til hele NTG Kongsvinger. Det er en strålende god skole, hvor de ansatte virkelig legger tingene til rette for at du skal bli best mulig. Det er du selv som skal gjøre grovarbeidet, og du bestemmer også selv hvor mye innsats du skal gi. Men forholdene ligger virkelig til rette for at du kan oppnå suksess som vi bl.a. har sett tideligere NTG elever i Ole Einar Bjørndalen og Ola Vigen Hattestad har opplevd. Gjengen på idretten blir utrolig godt sammensveisa, og vi reiser på sammlinger som er minner for livet! For noen er årene på skolen en enorm suksess, mens andre kanskje ikke oppnår den utviklingen de forventet. Men usansett om du etter 3 år på NTG går ut med VM gull eller en 20. plass i NM som beste prestasjon, så er det tre år som for alltid vil sitte godt i minnet. Jeg anbefaler ALLE idrettustøvere som er lystne på å satse på sin gren å ta en titt på www.ntg.no.

I løpet av mine år på NTG har jeg lært utrolig mye, og selvom jeg ikke har deltatt i f. eks internasjonale mesterskap med flagget på brystet ennå, så har jeg lært hva som skal til for å bli god. Disse kunnskapene tar jeg med meg videre, når jeg nå skal fortsette å satse på idretten.
Tusen takk til alle trenere, lærere og medelever på NTG Kongsvinger. It has been a time to remember<3


Meg og Linn Hege Mikkalsen som holder avslutningstale på tirsdag kveld!

2. plass på Aftenpostensfat og 9. plass sammenlagt på Viken II bane!

Jeg skjøt 99 poeng med 5* på min finale, i min aller første hovedfinale som seniorskytter med de store gutta. (Jeg var også med de stora gutta under Norges cupen, men der var jeg ikke i noen hovedfinale). Eileen Torp fra Rakkestad skjøt glimrende 100 med 7* og jeg var derfor nesten nødt til å ha en prikkfri omgang. Med en 9,8 på første skuddet og tre 10,4 på de fire siste skuddene, så holdt det desverre ikke. Men all gratulasjon til Eileen Torp som vant meget fortjent!
Espen Berg Knutsen ble i år Viken II mester, etter at kongen selv, måtte avgi to poeng (på første og siste skuddet) i omgangen. Thomas Bråthen fra Høland/Bjørkelangen ble nestbeste skytter fra Akershus med en 5. plass, og jeg ble tredjebeste med 9. plass.

I morgen er siste ordentlige skoledag for meg på NTG. Innlevering av bøker føre det er avslutning med trenere, lærere og foreldre til stedet på kvelden. Der holder jeg tale sammen med russepresidenten og håndballspiller Linn Hege Berg Mikkalsen, og sammen skal vi oppsummere og ta farvel med tiden på NTG. En fantastisk tid på en fantastisk skole, som jeg anbefaller til alle som har lyst til å satse på idretten. Unge og håpefulle fotballspillere, håndballspillere, syklister og skyttere bør gi skolen et besøk!

I kongelaget på Viken II bane!

Jeg skjøt i dag Viken II i baneskyting på Fet sin 300 meters bane på Brattåsen! Jeg synes selv jeg leverte et av mine alle beste gjennomførbare stevner noensinne! Kun fem skudd som jeg er missfornøyd med, det var de tre første kneskuddene på kneserien som satt i 9,8 10,0 og 10,1 over hele, mens de to siste ståskuddene på grunnlaget var skudd som jeg selv kaller "vet ikke skudd" og de satt i 9,9 i sammen høl ned venstre. Ellers synes jeg alt gikk toppers, derfor var det litt skuff at poengsummen ikke ble større enn 243.
Jeg startet med en høy liggende serie på 48. tre sentrum og en 9,9 og 9,7 rett over, uten at jeg kan gjøre rede på hvorfor. Stående serien var god gjennomført med 49 poeng, og også på kne ble det 49 poeng. På grunnlaget var har jeg tydeligvis vært iverig å dytta første skuddet på stående som satt i en 9,2 over, de neste satt som sagt i 9,9. Resten av grunnlaget var nydelig med dårligste skudd 10,4!
Med dette resultatet leder jeg kampen om aftenpostensfat (klasse for de under 20 år) forran Eileen Torp og klubbkamerat på NTG Jensk Kristian Larsen. I kongelaget ligger jeg på skive 8!

Etter Viken II på Fet dro jeg til Løvenskiold for å skyte i vind. Fryktelig mye vind særlig på formiddagen og utover til ca klokken 3, som var i den perioden jeg skjøt. Forholdene skal vist ha vært i følge arrangøren fine på morningen og bedre utover ettermiddagen. Jeg skjøt 581 poeng liggende og 1130 på helmatchen og er greit fornøyd med det under forholdene som var. På helmatchen tok jeg mest sannsynligvis en 3. plass.

Resultater på http://www.fet-skytterlag.net/Stevner/vikenII_2010/Viken_II.htm og www.oslomsl.no

En perfekt avslutning på NTG skoleåret!

Det ble en god deg for meg og alle de samtlige andre i 3. klasse på eksamen i toppidrett i går! Eksamen startet med en praktisk del klokka 10.00 som bestod av en valig halvmatch 3×20 skudd. Staselig var det også at sportskommentator og skiskytterekspert Ola Lunde var sensor. Jeg skjøt min beste halvmatch noensinne på 577 poeng etter seriene: 195, 190 og 192. Utrolig god kontroll på stående hvor jeg hadde en 9,0 og en 9,2, mens resten av skuddene var 9,7 eller bedre! Det gikk rett og slett veldig bra på, og veldig morro at det skjedde akkurat på eksamen! Best ble Anders Hundseid med 578 etter strålende ligg og kneskyting, jeg andremann med 577 og Kristoffer Skjelland tredjemann med 576.

Det var den teoretiske delen som iallefall jeg gruet meg mest til, men når man tenker seg om var det ikke noe å grue seg til, men mer en ære å få lov til å avslutte 13 årig skole med å holde foredrag for selveste Ola Lunde! Temaene jeg trakk var overkommelige: liggende skyting og gjør rede for kapasitetsanalyse.Jeg forklarte meg bra og rodde i land den beste karakteren. Øyvind var selvsagt også til stede under eksamen og han skal ha en stor takk for at han bl.a. på teori delen hjalp oss litt underveis, hvis vi fikk hjerneteppe eller havnet ute på viddene. Av samtlige 8 elever i 3. klasse var det fire stk som fikk toppkaraker 6 og resten fikk karakter 5!
Da er det lov å si at NTG karrieren ble avsluttet med stil!

Årsbeste på hel match i Charlottenberg!

Jeg skjøt i dag mitt årsbeste resultat på helmatch i Charlottenberg med 1146 poeng etter seriene: 390, 373 og 383.
Dette var ganske overraskende ettersom jeg ikke har trent 50m på en god stund grunnet eksamen!
Jeg har fått meg ny matchdress i Anschütz scorpion, produsert av Owe Anschütz og solgt av Harald Stenvaag her hjemme i Norge. Dressen passer godt og er veldig god i alle stillinger.

Jeg skjøt igjen for dårlig på liggende. Jeg skjøt godkjent + på de første 37, da låg jeg ann til 393 på 40, men fra det 38 skuddet og inn sa jeg total farvel til alt som het riktig skyteteknikk. Jeg kom helt ut av det og landet på bedagelige 579 på 60 skudden og det under svært gode forhold.

På stående fikk jeg mye til slik jeg hadde planlagt det. Være tøff, kunn bruke 1 finger, ikke stå for lenge og la fingeren gjøre jobben med et rent avtrekk. Det ble veldig mange tiere, men enkelte ganger blir jeg litt for ivrig og da går det ut i 8ere og 7ere. En litt dårlig avslutning ødela for et knall resultat.

Kne fungerte meget godt i starten, men også her mistet jeg på slutten som ødela for et sterkt resultat. 1150 poeng stod nok litt i hodet på slutten og sørget for unødvendige spenninger.

Ellers blant NTG Kongsvinger sine elever skjøt Jens Kristian godt med 591 ligg og 1141 på hel. Jonas Dahl skyter forrykende liggende og fikk i dag 594, men han sliter desverre litt i stående og fikk her 334 poeng og tilsammen 1120 på helmatchen. Ellers leverte Øyvind Flatla og Ole Anders Hagen fra NTG Lillehammer gode resultater på både ligg og hel, uten at jeg vet nøyaktig hva summene er nå.

Det er nytt stevnet i Charlottenberg i morgen, men muntlig eksamen står for tur onsdag og jeg må derfor prioritere det. Faget ble toppidrett skyting, noe som alle elevene i 3. klasse kom opp i. Ryktene går om at sensor fort kan være sportskommentator Ola Lunde! Eksamen består av en praktisk og en teoretisk del. Stoffet er bredt og stort, så nå legger jeg det siste jernet jeg har av skoleinnsats på NTG.

Sølv på KM bane!

Det har nå vært en lang eksamensperiode som snart er over! I dag har jeg imidlertidig hatt fri og da ble det to DFS stevner. Først gikk turen til Skedsmo sitt årlige stevne og jeg skjøt 244 poeng etter seriene: 50 47 49 98. Veldig god gjennomføring, men litt uhelidig med en skjev stå og kne serie. 244 poeng gav en 8. plass

Deretter gikk turen til Blaker og kretsmesterskap i bane for krets 1 i Akershus. Her ble det 242 poeng, etter at jeg nok en gang misser unødvendige poeng på liggende under grunnlaget. 242 poeng gav skive 4 i finalen. Jeg var også kvalifisert til finale på Skedsmo sitt stevne, men valgte å prioritere KM. Jeg skjøt en slurvete mesterskaps omgang og hadde bare to sentrumer, men det holdt likevel til 99. Det var mye skrall omgangskyting i finalen og dermed holdt det til 2. plass og sølvmedalje.
Øyvind Nitteberg var eneste skytter som skjøt 100 på omgangen, og det fra skive 1. Han tok en overlegen seier med 345 poeng. Øyvind Lier deltok på sitt 3. banestevnet for året og skjøt 241 + 99 = 340 poeng og tok 3. plass. Dermed ble det trippel Høland/Bjørkelangen på pallen i senior!

På KM for krets 1 er lagskytingen for seniorer et fast og populært innslag. Det stilles her med tre mannslag og alle skyter et grunnlag. Jeg var ankermann for Høland/Bjørkelangen 1 som bestod av meg, Øyvind Nitteberg (97) og Øyvind Lier (93). Nervene kom litt på stående hvor det ble en 8er, 9er og blink. Klarte å riste dette av meg på kne og ligg og det ble tilslutt 96 poeng. Vi tok med det seieren i lagskytinga med hårfine to inneblinker forran Blaker!

Resultater på www.dfs.no/blaker