1. Resserve på 2. laget til Akershus sitt Viken II lag.

Jeg kom i dag trykt sagt ned på jorden igjen etter oppturen i Bergen. Uttakskytingen til samlagsskytingen på Viken II foregikk på hjemmebane i Høland/Bjørkelangen. 4 grunnlag ble skutt av 13 senior skyttere. Fra før var det klart at Vebjørn Berg og Halvor Thrane Svendsen var forhåndsuttatt på 1. laget etter meget sterke prestasjoner i år og den siste tiden.
Jeg var nok litt spent, men fikk ikke noe skikkelig flyt på grunnlagsskytinga mi, og det er helt tydelig at jeg sliter på grunnlag. Jeg startet med 96 (to niere kne og to niere ligg), 96 ( åtter stå, en nier kne og en nier ligg) 97 ( en nier i hver stilling) og avsluttet med 95 ( to niere stå, en kne og to ligg).
Jeg sliter veldig med at jeg får puls etter de tre første stående skuddene. Dette er ikke grunnet nervøsitet, men tror heller det er stresset med å skifte stilling, skru, endre rem innstillinger osv. Pulsen fører til at holdinga blir veldig dårlig og det sniker seg fort ut gode niere.

Etter endt skyting ble følgende laguttak gjort:
Akershus 1: Vebjørn Berg, Halvor TH Svendsen, Eirik TH Svendsen og Thomas Bråthen.
Akershus 2: Jan Ole Skotterud, Hege Jødahl, Lars Jødahl og Eirik Andresen.
Resserve på 1. laget: Jan Ole Skotterud. Resserve på 2. laget: Simon Claussen og Åse Marit Myrvang.

Fin avslutning på 1. runde av Norges Cupen!

Jeg fikk en hyggelig avslutning på 1. runden av årets Norges Cup. Det ble 245 poeng på Åsane etter en god gjennomføring med 50 49 49 og 97. Kneskytingen min har vel vært helgas høydepunkt. På tre stevner har jeg kun skutt tre niere ( to 9,9 og en 9,7) på tilsammen 24 skudd kne og det er bra til å være meg! 245 poeng holdt til finale på Åsane. Her skjøt jeg 99 poeng med seks sentrumer, røkka tre skudd som alle satt over (to 10,0 og en 9,6), så hadde turen med meg her.
344 poeng med seks sentrum på omgangen gav en 13. plass. Til sammen ble det 58 NC poeng og sammenlagt ligger jeg på 23. plass etter første runde. Jens Kristian og Daniel fikk det ikke til å bite på helt i helgen. Jens fikk 337 poeng som sitt beste resultat, mens Daniels beste resultat var på 335 poeng. Liv Sollesnes skjøt tre sterke stevner og leder klart etter 1. runde med hele 59 poeng ned til Roger S. Nilsen på 2. plass.

Hovedfokuset mitt framover på DFS skytinga blir klart å trene på grunnlag. Det får jeg annledningen til allerede i morgen, da er det uttaksskyting til Samlagsskytingen på Viken II.

150 på klassen i Fana!

Sålangt har det vært et godt vellykket opphold i Bergen. God middag på Peppes fredagskveld med gode skyttevenner fra Blaker og Høland, pluss middag på Big Horn i dag!
Skyttemessig har det også godt bra, iallefall for meg. Vi startet på Os hvor jeg skjøt 342 poeng. 50 48 50 95 99. Fantastisk kneskyting. Fem sentrum på kneserien og tre tiere på grunnlaget, altså ingen tapere på kne. Det er vel aller første gang jeg skyter et stevne som senior og ikke har noen tapere på kne! Desverre så sviktet det på liggende. Jeg tulla uffatellig mye på grunnlaget og hadde 4 skudd igjen på 15 sekunder. Dermed ble det tre unødvendige tapere på ligg der, grunnet at jeg bruker for lang tid på stå og kne. Er rett og slett ikke tøff nok med fingeren.

På Fana fikk jeg en veldig artig opplevelse og skjøt for 2. gang i min karriere 150 poeng på 15 skudden. Stående serien min var spesiell morsom. Beste skudd var 10,2 og dårsligste skudd var 10,0 i en fantastisk samling rett under. Skal prøve å få lagt ut bildet av den serien! Grunnlaget ble desverre litt tøft. Jeg startet egentlig godt og var offensiv, men da jeg hørte speakeren kommentere skudd for skudd på skiva mi, mistet jeg litt fokus. Det ble 94 poeng med seks 9ere (to 9,9 og en 9,8). Jeg skjøt riktig nok 100 på omgangen med to 10,0, så det jevner seg ut i lengden.

Grunnlagene var min sterke side i fjorårssesongen, men har blitt min svake side i år.
Jeg har veldig ulike treffpunkt i de forskjellige stillingene og må skru en del knepp for hver stilling. På grunnlaget da det går fort og man fort blir stresset er det litt vanskelig å holde tunga rett i munnen på skruinga, men dette er jo en treningssak. Fra liggende – stående må jeg skru 3 – 4 knepp høyre og 1 opp, fra stå til kne må jeg skru 1 opp og 2 venstre. Og fra kne til ligg må jeg skru 2 ned og 2 venstre. Dette er helt vanlig prosedyre på grunnlaget. På grunnlaget i Fana skrudde jeg 1 knepp venstre istedenfor 2, og fikk to 9ere ut høyre.

På mandag skal jeg skyte uttaksskyting til samlagsskytingen på Viken II. Her skytes det hele 4 grunnlag, så jeg får håpe at taktikken sitter i hodet til da. Jeg avslutter et flott opphold i Bergen med skyting på Åsane i morgen klokken 08.35.

Klar for Norges Cup!

Det blir guttetur til helgen da jeg, Jens Kristian Larsen og Daniel Sørli drar til Bergen for å skyte 1. runde av Norges Cupen. Med oss har vi Jens Kristians far Håvard Larsen som sjåfør og støttespiller!
Vi skyter på Os lørdag 14.20 og på Fana 17.25. På søndagen skyter vi på Åsane klokken 08.35. Det blir spennende å se hva vi kan få til! Jens Kristian har så langt skutt meget lovende til å være første års senior og har allerede i år skutt 246 poeng på 25 skudden. Daniel Sørli er også veldig flink i sine gode perioder og kan fort ta NC poeng. Selv er jeg på god vei opp formmessig, og er spent på hva jeg kan få til i helgen. Nivået på Norges Cupen er som vanlig steinhøyt og skal man plukke poeng må man nok ha 344 – 345 poeng. Jeg fikk 16 poeng i fjorårets cup etter 346 på Tingelstad som fortsatt er min personlige rekord.

Skytingen startet i går, og sålangt har ikke de store resultatene dukket opp, men det tar seg nok garantert opp. Etter første dagene er 342 poeng leder summene i Fana og Os. På Åsane/Hordvik hvor det skytes finale leder Haugesund skytteren Trond Saksvik med 244 poeng. Fjorårets sammenlagt vinner Vebjørn Berg er i USA på World Cup og deltar ikke på årets første runde!
Resultater og oppdateringar av årets NC finner du her

50m stevne Løvenskiold!

Jeg deltok for første gang på stevne på den flotte Løvenskiold banen. Et nydelig anlegg som vi kan takke RTT Oslo/Akershus/Buskerud for!
Jeg skjøt 585 poeng i liggende og 1139 poeng på helmatchen : 390, 367, 382. Er greit fornøyd med begge poengsummene. Jeg er sta og synes jobbinga er veldig bra, men teknikken er nok ikke helt på topp. I tillegg ble det også en del stang ut, særlig på slutten av ligg, midtveis i stå og i starten på kne. Men poengsummene var over målsetting og da må jeg være fornøyd!

Siri Mortensen tok den største oppmerksomheten hos alle på Løvenskiold i dag. Det ble råflotte 596 poeng på liggende og ny norsk rekord for ungdom utendørs! På halvmatchen ble det 573 poeng etter rå stående skyting og litt sprekk i knestående.
Jeg fikk en 7. plass på liggende og 5. plass på matchen i Junior menn. Resultater fra Løvenskiold ligger på www.oslomsl.no

Opptur i Pinsehelgen

Det var veldig godt med en opptur i Pinsehelgen etter mange dager på sofaen/senga og skytteresultater langt under pari.
Det startet på Rælingen. 342 poeng etter seriene 50 49 47 96 og 100. Hadde jeg hatt turen på min side kunne det fort blitt mer poeng. Kneserien satt skjevt ned høyre. 2x 10,2. 9,9 og 9,8 pluss en skikkelig 9,2 som jeg røkka. Grunnlaget viste en 8,9 første skuddet stående, en 9,9 første skuddet kne og en 9,9 siste skuddet liggende. Ellers veldig godt gjennomført.

På Nittedal hadde jeg turen på min side og skjøt 344 poeng etter 50 48 49 97 og nok en prikkfri omgang på 100 poeng. Et stevnet som ikke var bedre gjennomføringsmessig enn Rælingen, men uten en eneste 9,9 så blir poengsummen fort litt bedre!!:)  Her ble det også 10. plass i klasse 3-5, to sentrummer bak Gunnar Halbjørhus! Tor Harald Lund vant med sterke 348 poeng.

Etter stevnene var det tur til Gjemselund. Laget i mitt hjertet: Kongsvinger IL banka Molde 3-1. Fjorårets sølvmedaljevinner med tideligere og fortsatt akutelle landslagsspillere i Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth på laget, hadde ingenting de skulle ha sagt.
En vellykket pinsehelg for unge Claussen!!! 😉

50 m sesongen godt i gang!

Mens jeg er sengeliggende med kyssesyken er resten av NTG gjengen godt i gang med årets 50 m sesong. Det er kort vei fra oss og til Charlottenberg. Lars Magnusson i Skillingsmark skytterlag har allerede arrangert en rekke stevner på den fine 50 m utendørsbanen i Charlottenberg.

Jens Kristian Larsen (bildet over) er den som har imponert mest så langt. På helmatchen er han i god form og skyter 1150 når som helst nå. Den 11 og 12 skjøt han 1141 og 1142 poeng. Sprekk i knestående hindret to meget sterke resultater. I dag skjøt han pers med 1148 poeng etter seriene: 395 369 384. På liggende de forskjellige dagene har han skutt 588, 590 og 591.
Uttakskonkurransen om å få komme med til VM i München er for lengst god i gang. Kampen om plassene har vel aldri før i historien vært så harde, særlig gjelder dette junior menn. Det er faktisk prestasjon i seg selv å bare komme med på listen! Skal man komme med på uttaket må man nærmest ha et resultat på 1160 tallet, og det er sinnsykt!!

Satt ut av sykdom igjen!

Jeg fikk en hard beskjed fra legene i slutten av russetida. Jeg hadde kyssesyken i novemer tider i 2009, og har nå fått det igjen. De sa det var uvanlig, men kom med teorien om at jeg anntageligvis har startet å trene for tidlig etter den første gangen, og at jeg derfor har fått det på nytt. Streng beskjed om å holde seg unna trening og festligheter, helt til at jeg får dokkumentert at leveren er god.
Dermed blir det en noe laber 50 m sesong for meg siste året på NTG. Eksamen er like rundt hjørnet, så vi får prøve å ta revansj der!

Seier i 1. runde av Østlandscupen!

Høland/Bjørkelangen tok en sterk seier over Løten i første runde av Østlandscupen for seniorer torsdag. Det skal nevnes at Løten er det laget som har lagsrekorden i Østlandscupen med utrolige 2744 poeng, satt i 2005! Vi oppnådde 2708 poeng mot Løten sine 2696.
Jeg skjøt mitt 5. DFS stevnet for året og igjen var det et godt gjennomført stevne. Og igjen vil ikke den gode gjennomføringen vise seg i poengsum. Jeg skjøt en fin 15 skudd på 147 poeng: 50 48 49, alle nierene var 9,6 ned høyre som kom som en følge at jeg ble utolmodig og nappa av. På grunnlaget startet jeg med fire tiere og en 9,7 og 9,9 på de seks første skudda, så var det total stopp og total kolaps. HELT SLUTT. Samtlige av liggende skuddene satt i kanten på 9eren ned høyre, et snek seg også ut i 8eren. Nydelig samling, men på fullstendig feil plass. Hvorfor??? Har ingen aning. Når skuddene går ned høyre er det stort sett avtrekksfeil av skytteren, men jeg syntes jeg skjøt bra og hadde grei kontroll på ligg skudda også. Eneste som kan være var at jeg glemte å stille reima til ligg stillig, og skjøt med den slik jeg bruker på kne isteden.
På prøveskuddene før omgangen, skjøt jeg meg inn i 10,5* – 10,6* høyt i sentrumen. Men under selve omgangen låg samtlige skudd i en klæsse ned venstre på verdier fra 9,6 – 10,3 og 96. 336 poeng med kun fem tapere på tilsammen stå og kne, og to veldig skjeve ligg serier.
Lagmessig leverte vi igjen en jevn og god innsats. Jeg husker ikke helt hva de forskjellige hadde i skrivende stund. Men Sigbjørn Lunner var beste mann med 344 poeng. Sistemann på laget hadde 335 poeng. Det blir spennende å se hvem vi møter i neste runde!

Bilder fra ISCH Hannover 2010!

Etter en litt turbulent taxi tur fra Hannover til Hamburg, med 7 elver pluss en taxi sjåfør som ikke snakket et ord Engelsk kom vi til slutt fram til flyplassen i Hamburg. Under følger bilder fra begivenhetene i Hannover!


I flyet på vei til Hamburg

Anders Hundseid


Tyskere som trodde de kunne pakke…….


Alltid skole når vi er på samling…


Anders får gratulasjoner av Øyvind etter finalen på helmatchen


Kristoffer Skjelland der vi pleier å se ham: På toppen av pallen.


NTG (Anders, kriss og John Terje) Gull i lag på helmatch. Tyskalnd nr 2. RTT (Jens Kristian, Daniel Listou og Kim A lund) 3.

Kriss etter luftfinalen (sølvmedalje)


Guy Starik fra Israel i sin velkjente og spesielle liggende stilling


Sofie får utdelt sin sølvmedalje!!!


Klare for hjemtur