Det går litt trått om dagen…

I helgen var jeg i Lillehammer og prøvde lykken i Fåberghallen. På lørdagen ble det 583 poeng på 60 liggende, etter en meget svak avslutning. På helmatchen hadde jeg 391 poeng i liggende, 369 poeng stående med nok 10ere til å skyte godt på 80 tallet, men hele syv 8ere og en 7er ødela for det. Det var på kne det spesielle skjedde. Jeg startet med en 93 serie og en 94 serie uten å forstå noe som helst, alt så kanon godt ut. Da kom jeg på at jeg hadde glemt å stille baksiktet lengre mot meg selv, altså bakover. På den måten slipper jeg å bøye hodet ned, kommer høyere i stilling og får et bedre siktebildet.
Jeg gikk ut av stilling, skrudde baksiktet noen centimeter bakover og satt meg ned igjen. Nå startet jeg i 5eren rett over!!!! Her ble jeg tatt skikkelig på senga. Jeg vet at dersom man stiller eller bytter prismeblokker får det veldig stort utslag på treffbildet, men ante ikke at å stille baksiktet litt bakover hadde så stor betydning. Man lærer så lenge man lever!!!
På den følgende serien skjøt jeg 86 da jeg måtte skyte 5-6 skudd før jeg var inne i tieren igjen. Siste serien var god med 97 poeng og syv sentrum. 1130 på matchen med 370 poeng i kne.
Søndag våknet jeg med feber, Saharaørken i halsen og påtte tett.. Jeg kjørte forbi banen og slang innom en kjapp tur og skjøt 580 poeng på ligg. Var like dårlig i går, og det spøkte veldig for en tur til Hannover. Er midlertidig bedre i dag, og vi reiser fra Kongsvinger 0700 i morgen tidlig, så jeg regner med å være med. Målsettingen er med andre ord små. Jeg får ta ordene legen sa til meg i betrakning : – Drar du ned ditt kan du glemme å håpe på å prestere opp mot ditt beste.
Istedet satser jeg på en knalltur med flotte folk;)

Østfoldtur uten de store resultatene.

Jeg har vært i Østfold store deler av helgen, uten at det har bitt på resultatmessig. Lørdag var det DFS tur til Halden og Buer/Kornsjø med Sigbjørn Lunner.
I Buer/Kornsjø skjøt jeg et godt gjennomført stevne, synes jeg selv. Poengsummen ble 50 46 49 96 = 241, jeg skjøt ikke omgang, da jeg selv hadde sagt at jeg måtte ha 242 eller mer skulle jeg gjøre det. Resultatet stod ikke i stil med gjennomføringen. Jeg skjøt en nydelig stå serie, men poengene er mest verdt i midten og på skiva var det 9,6 9,7 9,9 9,9 og 10,1 i en klæsse ned venstre. Eneste jeg er missfornøyd med er grunnlaget, hvor jeg skjøt horribelt kne.

I Halden skjøt jeg enkelt og greit årets klart dårligste gjennomføringsmessige stevnet og landet på sturselige 236. Sigbjørn debuterte på banen i år og var selv godt fornøyd med sine 242 poeng i Buer/Kornsjø og 243/342 poeng i Halden.
Noe som skremte meg litt var antall deltakere. Det skal sies at jeg skjøt på lørdag, og jeg vet ikke hvordan det har vært deltakermessig i dag (søndag). Men når begge lagene sier at de har over 250 skyttere påmeldt, forventer man selvfølgelig å se en del folk. Da vi ankom skytebanene var ikke engang parkeringsplassene halvfulle, og i et lag på f. eks 200m hvor det var påmeldt 12 skyttere, kommer det 3 – 4 ruslende ut fra standplassen. Dette ble jeg virkelig forundra over, og jeg lurer på hva som holder folk vekke. Riktignok var mye vind på lørdagen, men likevell……… Når det er påmeldt 12 stk i et lag og det bare møter opp 4, så er det alt for dårlig. Jeg håper det virkelig gjøres en ordning med påmeldingssystemet på www.pamelding.net og de som ikke møter opp må da i det minste MELDE SEG AV!!!

I dag har jeg vært i Rolvsøyhallen og skutt 50m utvidet helmatch. Igjen var jeg fornøyd med store deler av gjennomføringen, men det viser seg ikke på poengsummene. Det ble 582 poeng i liggende og 1140 på matchen etter : 96 97 97 97 = 387. 90 93 94 92 = 369. 95 96 99 94 = 384.
Målet mitt på liggende var: fine flyten, ikke ligge for lenge, skyte raskt og effektivt. På trening har dette fungert strålende og jeg klarte faktisk å gjøre det jeg har trent på, synes jeg iallefall selv.. Jeg var faktisk ferdig etter bare 28 min og det er revlusjonærende fort til å være meg. Skytinga i seg selv synes jeg også gikk bra, men på skjermen var det spredninger så det holdt. Jeg mistet mye i høyden og fikk 9ere som jeg ikke engang ensett i siktet. Utrolig rart, siden det har gått bra på ligg på trening.
På stående skjøt jeg en dårlig første serie, og fikk fortjent lite poeng der. De 30 neste skuddene synes jeg satt veldig bra. Klarte å finne en fin teknikk og hadde veldig gode avtrekk. Men desverre gikk det mer ut enn inn. Jeg kunne telle til seks 9,9 og tre 8,9 på de 30 siste skuddene. Da forsvinner poengene fort. Spesielt tredje serie var litt morsom med en 8,9 en 9,8 tre 9,9 og fem sentrum!
Kne synes jeg selv satt veldig bra, og 384 poeng var stevnepers! Jeg har ikke trent så altfor mye kne i det siste, og kjenner at jeg mangler utholdenhet i stillingen. Måtte ta pause hele tre ganger. Neste 50m stevnet blir trolig i Tyskland på arrangementet ISCH Hannover. Hele 3. klasse pluss Helene Rønningen og Hanne Sangolt i (2. klasse) fra NTG skal nedover på samling med lærer Bodill Krogh og coacher: Øyvind Sirevaag og Stein Willersrud.

Revansj i Tingelstad!

På siste NM øvelsen 45 skudd stå på 15m NSF skive, skjøt jeg 443 poeng. Et arbeidsuhell med en 8,6 hvor skuddet rett og slett gikk av for meg, og to skudd som jeg holder alt for lenge på og går av på vei ut (en 9,5 og en 9,4) resten var 9.9. Så slikt sett er det jo surt når tre tullete arbeidsfeil gjør at poengsummen blir fire poeng dårligere enn det jeg var god for i dag. Jeg ble nr 16, og var desverre igjen første utenom premieskalaen.

Trøsten kom senere på dagen i Tingelstad. Dro nedover med Kristoffer (skjøt ikke), Daniel og Jens Kristian. Samma gjeng skal skyte Hovind på fredagen. Jeg startet med en liggende serie på 49 poeng (høyt), fulgte opp med en god 50 serie på stå og en 49 serie på kne (ned venstre). På grunnlaget ble det 96 poeng etter to taper på ligg, en på kne og en på stå. På grunnlaget sliter jeg med at jeg får enorm puls da jeg er ferdig med de tre første stående skuddene. Dette kommer ikke av at jeg er nervøs, men tror det kommer av tidspresset eller skifting av stillingene. På omgangen ble det 99 poeng og dermed 244/343 poeng med 4 misser på ligg! En herlig revansj etter gårdsdagen!

Daniel startet perfekt med 50 ligg og 50 stå (uten hanske). Virkeligheten kom i hodet etter dette, og han endte til slutt på 240/337 poeng. Jens Kristian Larsen (klasse 4), skjøt 239/338 poeng.
Resultater her

God gjennomføring, men årsværste i årsdebuten!!

Jeg skjøt i dag kanskje mitt mest spesielle skytterstevnet i karrieren. Jeg skjøt i første laget på Randsfjorden sammen med en hel gjeng andre da det var hele 20 skiver på 200m. Et meget fint annlegg og flotte skytterhus og standplasser. MEN vimpler var det ikke mye av. Det fantes en liten vimpel som var gjemt i skogkanten og dermed var vanskelig å se. Det var også en liten vimpel på ca. 50 meters avstand rett foran skive 8.
Det hadde vært fordel med flere vimpler, særlig under forholdene som var i mitt lag.

Før prøveskuddene stod den ene lille vimpelen jeg kunne skimte i skogkanten rett ut til venstre. Jeg skrudde 2 til høyre før ild, og skjøt meg inn i midten. Så skyter jeg mine 5 ligg og får annvist 47 poeng ut til høyre… Jeg skrur 2 knepp venstre. Stående var knall bra gjennomført med fem perfekte avtrekk. Anvisningen viste 42 poeng med to niere og tre åttere i kjempesamling ned venstre. Det var en forvirra kar som satt seg ned på kne og skrudde et knepp opp og et høyre. På kne viste monitoren 46 poeng i kjempesamling ut venstre..
Jeg steller meg opp og skrur 4 knepp opp og 3 høyre før prøveskudd til grunnlag. Her skyter jeg fem skudd stå og får annvist 49 poeng. På grunnlaget måtte jeg da skru ned igjen 4 knepp fra stå til kne og skrudde også et venstre fra kne til ligg. Grunnlaget viste 97 poeng med en nier i hver stilling. 232 poeng. Jeg skjøt omgang bare som trening og for å se om jeg skjønte noe av vindbildet. Omgangen var veldig dårlig gjennomført og viste 96 poeng.

328 poeng ble det og det er det dårligste jeg noen gang har skutt som senior. Jeg er faktisk veldig fornøyd med gjennomføringen på de første 25. Det er bare omgangen som jeg er missfornøyd med gjennomføringsmessig. Jeg har nå notert i treningsdagbok hva jeg må skru mellom de forskjellige stillingene og trøster meg med at det nå bare kan gå OPPOVER!!!

577 poeng og 15. plass individuelt. Sølv i lag!!

Slik ble fasiten for meg under årets NM i luftgevær. Er missfornøyd med poengsummen, det tekniske fungerte veldig i bølger. Av og til var det meget bra og andre ganger var det helt håpløst. Ser man på skuddene var det egentlig en del bra, men jeg har tre åttere som ødelegger veldig mye.
Sett under ett så kan jeg ikke være fornøyd, når jeg har som mål å gjøre det likt utførelsesmessig slik jeg har gjort på de siste treningene, noe jeg jo ikke klarte. Det blir litt for spennende i hodet når tierene renner inn, og da går tankene over i ønsker/konsikvens istedenfor utførelse. Det kommer vel forhåpentligvis etterhvert med tiden og erfaringer.

Jonas Larsen fra Meråker har vært med i toppen i Junior menn luftgevær i hele sin karriere. Dermed var gårsdagens seier meget fortjent! Kristoffer Skjelland var eneste fra NTG Kongsvinger som kvallet for finalen. Han ble nummer 6 etter å ha tapt shoot off om 5. plass med Anders Hemmingbye (10,0 mot 9,9). Lagmessig ble det sølvmedalje for oss, etter å ha tapt gullet til NTG Lillehammer med forsmedelige 2 sentrumstiere. På laget vårt deltok Kristoffer 582, Anders 579 og meg 577.
Marianne Berger viste nok en gang verdensklasse med 398 + 104,4 i finalen og vant lekende lett i Junior Kvinner. Jeg gleder meg til å se hvordan hun gjør det i WC Kina! Main Westerheim best fra NTG med en fin 3. plass!

Siste finpuss!

Hadde siste finpuss til NM i dag. En god økt på morningen, med samme program slik som gårsdagen. Merker at formen sitter på luften. Det er klart det mentale som kommer til å skilde på en god og dårlig poengsum i morgen. Teknikken har iallefall vært meget god på de siste treningene.

På kvelden var en ørliten økt med 22 på 15m. Skjøt inn børsa og skjøt to 10 skudder.

Nå for ikke så alt for lenge siden, har jeg vært med på en spesiell hendelse. Det er vel ikke mer enn litt over 1 time siden jeg skulle ut med søppla mi, og fikk øye på to tøffe gutter på vel ca 14 – 15 år som kastet stein på bilen min og lagde riper i lakken. Uten å tenke løp jeg skrikende mot gjerningsmennene. Jeg tør å påsta at jeg jagde dem i nesten en hel km, før de forsvant for meg i skogen ved svømmehallen i Kongsvinger. De var tydeligvis mer redd enn jeg var sint. Og da var de redde, for hadde jeg fått tak i dem, så tørr jeg ikke tenke på hva jeg hadde gjort…..

Har nå da iallefall fått ut det som er av aggeresjon og frustrasjon før morgendagen, så da håper jeg at det løsner. Klokken 17.00 er det start for Junior Menn og Ungdom som starter ballet i årets NM 10 og 15m på Gjøvik!!

Onsdags trening!

På onsdager har vi alltid oppmøte i Tråstad klokken halv 2. Treninga starter ca. klokka 2. Vi hadde en svært god og artig økt i dag. Samtlige av skivene var satt opp med papir. Det medførte til at det var 20 elever som trente luft samtidig. Vi startet økta med automatisering. 2-3 runder med 25 skudd på 15min. Deretter hadde vi litt felles magetrening. Tok av oss skytterjakker, lå på gulvet og tok situps!

Deretter stod konkurranse på programmet. Øyvind hadde med seg to iskalde colabokser til premie. Første konkurranse bestod av noe så enkelt som en et skudds konkurranse. Prøveskudd i 5 min, nye serie og den av de 20 med beste skudd vant. Jeg skjøt en 10,4* men det holdt ikke mot førsteklassingen Sara Tveiten sin 10.8*. Sara inntok da den første colaen!

Andre konkurranse bestod av en match på 60 skudd på 1 time, med cola til den beste. Jeg er veldig fornøyd med mine 45 første skudd. På de skudde hadde jeg 441 poeng. Skytinga mi hadde til da vært meget god og effektiv. Hadde en viss følelse at flytsonen satt godt i kroppen, og mye gikk av seg selv. Jeg brukte bare 25 min på 52 skudd, og det er KJAPT til å være meg. Fra skudd 46 – 52 gjorde jeg en del feil og slurvet med timingen, noe som førte til stort poengtap da det ble bl.a. to 8ere. Burde også tatt pause mye før, da kroppen var veldig stiv. Poengsummen endte tilslutt på 582. Jeg tar med meg teknikken som ble utført på de første 45. Den var god, men slik må den også være skal jeg henge med på fredag!
Malin vant den siste colaen med 591 poeng, to sentrummer forran Kristoffer.

Fult kjør!

Ferien er over, og denne uka blir det MYE som skjer på skytefronten! Det er NM 10 og 15m i Gjøvik som er hovedfokuset. Jeg skyter luftrifle på fredag klokken 17.00 og 15m 45 skudd stå på søndag klokken 11. Startlister for NM på Gjøvik her  
Jeg har tidligere annonsert at jeg skulle starte årest DFS banesesong på Hovind neste uke. Ivrig som jeg er så skjuvstarter jeg og drar fram saueren og lapua 8,0grams patronene allerede nå til helga. Randsfjorden og Tingelstad ligger ikke langt unna Gjøvik, og planen er at jeg skal få med meg disse to stevnene men jeg er der oppe.

Om dagen så går det i lufttrening. Gårsdagen bød på en god luftøkt på ca. 1t 30min på kvelden i Tråstad, ca 110 skudd. Før det hadde vi gjennomført en god fysisk økt på morningen. På treningene nå fram mot fredag så fokuserer jeg på flytsonen. Dersom jeg skal prestere godt og komme til en finale, er jeg avhengig av at jeg har dagen og at jeg havner i flytsonen og holder meg der lengst mulig. Derfor går det mye i automatiseringøvelser (eks 25 skudd på 15 min).

Det er heller ikke lenge til vi flytter ut og starter oppkjørringen til en ny sesong ute på 50m!!

Maid For Tag ble 4. etter et høydramatisk Klosterskogen Grand Prix

Påskeferien nærmer seg slutten, og en årlig tradisjon vi har skaffet oss er å ha med hester på det prestisjefylte travarrangementet i Skien på påskeaften! Klosterskogen Grand Prix med 400 000 kr i førstepremie, er den største attraksjonen. Vi hadde i år med en hest, og i nettopp hovedløpet. Maid For Tag startet fra det dårligste spore (spor 8 ytterst bak startbilen) og mot god motstand, så såg det litt håpløst ut før start med tanke på topp plassering. Årets utgave av Klosterskogen Grand Prix ble imidlertidig kanskje det mest dramatiske travløpet som er kjørt i Norge noensinne.

Løpet var godt i gang og nærmet seg slutten da hendelsen skjedde. Inn på siste svingen sitter den danske kusken Steen Juul med fjorårets toer Classic Grand Cru innestengt i andre par utvendig. En annen danske ved navn Bo Westergård med hesten Navy Seal U.S. er ute i tredjespor og gjør slik at Steen Juul ikke kan gå ut med sin hest. Steen Juul hadde tydeligvis mye å kjøre med og var hissig på å komme seg ut. Litt for hissig! Det som skjer er at på sin vei for å skaffe seg åpning, kjører han på Bo Westegård sin hest. Neavy Seal U.S. stuper dermed i bakken og lander oppå sin kusk Bo Westergård. Dette fallet fører til at flere bak lider samme skjebne. Værst gikk det ut over svensken Bjørn Goop som fikk seg en skikkelig luftetur før han til slutt landet på indre bane. En annen svenske ved navn Lutfi Kolgjini fikk seg også en liten flytur. Den norske superkusken Eirik Høitomt var også oppe i luften, men landet heldigvis på sulkysetet!
Hestene til Kolgjini og Goop ved navn Garland Kronos og First On Line Sec, var nå løse i banen og løpet ble selvfølgelig ringt inn og avblåst. Vår hest Maid For Tag var faktisk midt oppi situasjonen, og var heldig som kom skadefri fra hendelsen.

Utrolig nok ble ingen av kuskene alvorlig skadet i den dramatiske hendelsen. Siden det var V75 finalen og dagens dobbel, kunne man ikke avlyse løpet og løpet ble kjørt om igjen etter en drøy time. Hestene Neavy Seal U.S. First On Line Sec og Garland Kronos hadde begge pådrat seg skader og ble strøket fra løpet. Mannen som forårsaket massevelten Steen Juul ble utrolig nok ikke disket og fikk fortsette i omløpet. Kusken fikk riktignok 50 000 kr i bot og 3 ukers utestengelse, men dog…………

Dermed så ble det nye finaleløpet et spesielt løp, hvor selve syndebukken Steen Juul ble den store vinneren! Det var knallhard kjørring om teten og dansken låg bak med sin hest og lusket som en gedde. En runde fra mål angrep han og på siste langsiden forlot han konkurrentene med sin ubrukte hest Classic Grand Cru og tok hjem hovedløpet verdt 400 000 kr. Selvfølgelig var det godt kjørt av en god kusk, men etter å ha meid ned nesten halve feltet i det virkelige finaleløpet, burde han etter min mening SOLEKLART vært disket fra omløpet. Dette blir det trolig mye skriveri om i dagens aviser, og Norsk travsport har etter min mening her noe å lære!!

Maid For Tag ble til slutt nummer 4. Hun ledet kampen om 2. plassen lenge, men de siste 100 meterene tok melkesyren overhånd. Den prestasjonen var verdt 25 000 kr. Det var vi godt fornøyd med, ettersom løpet ble som det ble.
Du kan se hele den dramatiske hendelsen her. Legg merke til vår hest (rød kusk, start nr 8), som er midt oppi hele situasjonen!!

Kroksjøstevnet 2010

Gårsdagen stod liggende trening på programmet. Unnagjorde to 60 skudder på 590 og 589 poeng, samt to finaler på 102,7 og 103,5 poeng. I alt ble det 185 skudd på økta. Det kommer seg!!

I dag stod det årlige Kroksjøstevnet også kalt "Skjærtorsdagsstevnet og kosestevnet" på programet. Dette er for de aller fleste det siste feltstevnet som blir skutt i feltstesongen. Forholdene var svært labre med sludd og snø som gjorde det vanskelig å se figurene. Jeg skjøt 28/13, selvom det er mitt tredjebeste resultat på grovfelt noensinne, er jeg ikke fornøyd. Følte at jeg var god for mye mer i dag. Begge missene kom på kneholdet (1/8 275m) med en skikkelig snøskur underveis. Jeg såg dårlig og måtte gamble på at det var grått nok i sikte før jeg trakk av. Dette fungerte dårlig og jeg fikk 4/0 ut til venstre.
Sigbjørn Lunner og Jørn Daltorp fra Høland/Bjørkelangen skjøt begge 30 treff og bra med innertiere, noe som var meget bra under dagens forhold. De ligger begge helt framst i finalelaget, som vel i skrivende stund er ferdig med finalen. Resultater blir vel trolig lagt ut her
Nå tar blir det påskeferie på Hvaler!!