Stevneuka!

Det har blitt mange stevner denne uken. I tillegg til Akershusserien på Tirsdag har det blitt fire andre stevner, og ikke nok med det er det også feltstevnet på Blaker i mårra. Under kan du lese om de forskjellige hendelsene.

Onsdag: 50m NIH. 60 ligg = 573.
Skjønte overhodet ingenting av det som kom på skjermen. Snudde tilslutt skjermen på de siste 25 skuddene og konsentrerte meg om det skytemessige. Jeg sjekket av en eller annen merkelig grunn ikke trykkverdiene på skiva mi, og fikk vite etterpå at MANGE av skivene hadde dårlige trykkverdier. Dette resultatet holdt faktisk til seier da det bare var jeg og Daniel Sørli (569) som deltok i jr menn. Daniel slet også mest sannsynlig med dårlige trykkverdier.

Torsdag: Luftstevnet Flisa. 98 93 97 98 99 94 = 579. Uheldig på serie nr to med et skudd som glapp ut i 8er og flere gode niere. Resten var meget bra helt til sisteserien. Der havnet jeg ut til venstre, uten at jeg helt vet hvorfor. Plassering er foreløbig ukjent.

Fredag: Luftstevnet Elverum. 98 95 98 95 98 96 = 580. Fikk annhver god og annhver dårlig serie. Hadde god rytme på førsteserien, resten ble et slit og jeg jobbet knallhardt for å i det hele tatt få til noe positivt. Skjøt nesten over skytetiden. Bra resultat med tanke på at rytmen ikke satt.

Lørdag: 50m Rolvsøyhallen. utv 1/1. Liggende: 99 98 98 96 96 96 = 583. Hadde en veldig god rytme på de første 30. På de seks første skuddene på serie nr 4 fikk jeg to 9,9 og en 9,8 etter hverandre. Dermed ble jeg defensiv i hodet og mistet den gode flyten. Kom aldri inn igjen og dermed ble det tull på de to siste også.
Helmatch: 391 – 370 – 379 = 1140. Slet på stående med at jeg aldri turte å trekke av. Ble ståendes å holde, holde, holde og holde til jeg ble helt blå. Tredje stå serien var en fin 96 serie, ellers var det ikke mye å rope hurra for. Kne har jeg ikke trent på en stund, og hadde ikke de store forventingene. Klarte å skape en viss god rytme og hadde 95 95 97 på de tre første seriene med noe uflkas. På siste serien ble det derimot 92 med åtte niere.

Har desverre ikke klart å oppnå noen resultater som jeg er ordentlig fornøyd med. Resultatene er i og for seg ikke så ille, men jeg sikter langt høyere enn det jeg har prestert hittils i år. Det er litt frustrerende, for treningsgrunnlaget mitt og den innsatsen jeg legger ned i dette her er meget sterk.
Jeg tar imot råd fra kjentfolk og tror mange har rett i når de sier at jeg skyter alt for mange stevner. Vurderer sterkt å endre på planene jeg har satt opp for 2010. Heretter tror jeg at jeg vil legge vekt på å trene mye mer og heller plukke ut "noen" stevner som jeg skal skyte, isteden for å dra på alt som er av konkurranser.

Ny seier i Akershusserien!

NTG Kongsvinger tok i dag en ny seier i Akershusserien. Denne gangen var det Rælingen som fikk gjennomgå og ble slått med hele 21 poeng! Dette var min første runde i serien, hvor det skytes 45 skudd stående på NSF 15m skiven. Vi har i år kun et lag med i Akershusserien som selvfølgelig deltar i den øverste divisjonen. Det er knallhard kjemping om de 4 plassene. De som har deltatt så langt er Anders Hundseid, John Terje Larsen, Henrik Tvengsberg, Kristoffer Skjelland, Malin Westerheim, Marit Sangesland og meg. Det dårligste resultatet som er skutt av disse er 444 poeng!! 

I dagens match mot Rælingen skjøt Henrik Tvengsberg og Anders Hundseid 444 poeng. Jeg 445 poeng og John Terje Larsen skjøt kanongode 449 poeng! Dette gav en sluttsum på 1782 poeng mot Rælingen sine 1761 poeng. Jeg har invistert i en ny kloss på stående. En Champion kloss, kjøpt hos Landrø (prisen vil jeg ikke nevne). Dette var et veldig godt kjøp! Jeg synes klossen gav meg en veldig fin støtte på stående, og jeg klarte å holde rolig. Jeg hadde et skudd hvor konsentrasjonen glapp skikkelig og det føyk helt ut i 9,3. Ellers var de andre nierene 2x 9,8 og 2x 9,9. Resten var veldig bra! 
Vi har et tap i serien mot supersterke Oslo Østre MSL. Resten av kampene har vi Vunnet med klar margin. Neste runde er mot Østre Romerike MSL som har vunnet alle sine kamper i serien, men som ennå ikke har møtt oss eller Oslo Østre MSL. For oss gjenstår det denne ene matchen, før det er finale. De fire beste fra 1. Div går videre i finale. Etter dagens seier er vi klare for finalen, før siste runde mot Østre Romerike MSL! 

579 med 35* og tolv 9,8!

 Det var med andre ord stang ut på Rykkin i dag. Jeg hadde fire skudd som ikke var sentrum (2x 10,0 og 2x 10.1). Ellers dreide det meste seg om innertiere eller 9,8. Spesielt MORO var det på de siste 20 hvor jeg hadde 96 og 98 med fjorten sentrum og seks 9,8. Jeg skjøt seriene 96 96 98 95 96 98.
Gjennomførings messig er det ikke godt nok. IGJEN sliter jeg med at ønsketenkninger ødelegger foryktelig for utførelsen. I perioder er jeg i en veldig fin rytme og flyt. Da går det fort og jeg pepprer ned sentrumstieren. Så kommer det en forbanna teit tanke som inneholder resultat i hodet, og dermed kommer jeg helt ut av det og må skyte 3-4 niere før jeg blir så forbanna at jeg kommer inn i rytmen igjen.
Den dagen jeg tenker arbeidsoppgaver/utførelse på samtlige 60 skudd og legger vekk de teite ønsketenkningene, da skal det bli vanskelig å slå meg!

Sondre Westad satte personlig rekord med hele 10 poeng! Han skjøt 585 poeng og leder forran meg, før morgendagen. Gyda E Olssen skjøt en meget fin 40 skudd på 396 poeng, og er et heit navn til EM i Meråker. Siri Mortensen skjøt 388 poeng i U16.

En hedershest takker for seg!

Kings Sugarboy som kanskje har vært vår aller beste travhest gjennom tidene, har lagt løpsskoene på hylla. I sin enorme karriere har Kings Sugarboy startet løp fra han var 2 åring – 12 år. Selv har jeg vokst opp med denne hesten i vår familie, og det er derfor litt ekstra rørende at han nå tar farvel med løpsbanen. I sin siste start på Momarken viste han tydelige tendenser til en skade i kneet som han har hatt i nesten hele sin karriere, og i en pensjonist alder av 12 år, er det ikke rettferdig å la ham fortsette.

Kings Sugarboy kjøpte vi som åring på Svensk Kriterie auksjon. Vi kan takke Kjersti Claussen mye for dette kjøpet da hovedkusken HC Holm hadde tatt seg litt for mange pils og bydde på feil hest! For et kupp vi hadde gjort! Som 3 åring ble han trent hos Hans Christian Holm (en tidligere toppskytter) på Bjerke travbane. Her vant han tre løp på 7 starter og tjente over 70 000 kr. Her slo han bl.a. Norges beste hest gjennom tidene – Steinlager i et løp. Som 4 åring ble han etterhvert flyttet til Olav Mikkelborg på Nannestad. Det var store forventninger til 4 års sesongen, men pga en skade han pådro seg på Solvalla ble det 3 seirer på 12 starter og 160 000 kr innkjørt. .
Hans beste sesonger hadde han som 5 åring og 6 åring. Her tjente han henholdsvis 530 000 og 655 000 kr. Han vant her flere storløp, størst var vel helt klart en seier i Frankrike den 14. 11. 2004. Han satte også en finfin løpsrekord på 11.7 satt i Sweden cup kval. Her satt han innestengt som femte med krefter spart! Dette ble hans raskeste løp i karrieren.
De to neste sesongene hadde vi håp som at Sugarboy kunne representere Norge i løp som Oslo Grand Prix og Elitloppet, men han var meget sliten etter Frankrike turneen og leverte to mellom sesonger, desverre i sin beste alder som 7 og 8 åring. Det var da vi flyttet hesten til Steinar Holm på Blaker at han fant tilbake til et nytt gir! Her vant han løp som TS Sprinten, Prince Royales Minneløp, Shan Rags Æresløp, Festnings Pokalen i Bergen. Itillegg ble det 2. plasser i Kjell Håkonsens Æresløp og Kjetil Hansens Minneløp. 11.8 ble hans beste tid hos Steinar Holm, som han travet i et storløp i Danmark. Han tok også en fin 3. plass i Nederland. I 2008 hadde han etter tre storløpsseirer på 4 starter gjort seg fortjent til en plass i Forus Open med 1,1 Millioner i førstepremie. Men DNT var heller opptatt av å få flere gode svenske enn Norske i feltet, så Sugarboy mistet derfor plassen i Norges nest største travløp.

Summa Summarum så har Kings Sugarboy tjent over 2,6 millioner kroner og har 66 trippelplasseringer (31 1. plasser) på 140 starter. 11.7 ble hans beste tid. Han har startet i Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Nederland og Italia. Han har vært en kjelledegge i familien helt fra første stund av. Nå venter hoppene!
Les mer om Kings Sugarboy under disse linkene: karrieren stallsteinerholm trav24


Takk for alt Kings Sugarboy!!

Krapfoss og Oslo Østre

Vi var en gjeng på 12 NTG elever som tok turen til Krapfoss og deretter Oslo Østre i går. På Krapfoss skjøt jeg endelig et resultat på 80tallet igjen! Det ble 581 poeng. Startet litt slurvete før jeg fikk en god periode fra 20ende til de to siste skuddene. Der mister jeg konsentrasjonen og går over til ønske tenkning, og avsluttet dermed med to niere. Malin Westerheim ble best fra NTG gjengen med sterke 396 poeng.

På Oslo Østre gjorde jeg en stor tabbe ved å bare skyte seks prøveskudd. Jeg fikk dermed en utrolig kjiip start og hadde 93 og 95 på de to første seriene. Mye av dette er jeg rimelig sikker på skyldes feil 0-punkt. Jeg slet også med at jeg seig lengre ut til høyre. Jeg fikk tre 8ere hvor alle satt ut til høyre. I sikte så det ikke verre ut enn at jeg trodde det var gode niere. Etter 20 skudd tok jeg en lang pause og stilte meg opp i helt ny stilling og derfra og inn fløt det ganske bra. Ble til slutt 577 poeng. Hanne Sangolt satte fin pers med 391 poeng!

Programmet videre denne uken er som følger: I dag: En tur til Landrø, lufttrening og liten fysisk økt. Torsdag: Lufttrening morning og match 50m kveld. Fredag: Fysisk økt morning, luft og match 50m kveld. Lørdag: Luftstevnet Rykkin på morningen og fysisk økt ettermiddag/kveld. Søndag: Feltstevnet på Høland. Hvis jeg ikke får lov å skyte selv, må jeg trolig jobbe som annviser.

Rådefelten

Da var årets første feltstevnet unnagjort, og det var steintøft å få prøvd det igjen. Siste ordentlige feltstevnet jeg skjøt var vel for litt under 1 år siden. Jeg gikk i lag med seks stk fra Høland/Bjørkelangen og to stk fra Søndre/Høland. Dermed var det et rent Hølandlag!
Arrangørene hadde ordnet i stand en artig feltløype, hvor man faktisk ikke bare fikk testet sine feltskytterferdigheter, men også sin fysiske kondisjon. Fra bussholdeplassen til hold 1 og 2 var det vel drøye 800 meter å gå. Mens det videre til hold 3 omtrent var samme avstanden. Det var til hold 5 at avstanden var atskillig større. Skytterne måtte gjennom en lang skogsløype før det bar tvers igjennom to LANGE jorder med myk, seig og ikke opptråkket snø. Med fult skytterutstyr og patronkoffert/børse på ryggen ble pusten tyngre for hvert steg man tok i den dype snøen på jordene. Hele senarioet minnet meg faktisk litt om skogsløp med fult utstyr! Artig at det blir arrangert feltstevner hvor man må gå en bit,  synes jeg! Da er det ekstra godt med kaffe og vaffel når man har kommet tilbake!

Når det gjelder skytingen så er jeg godt fornøyd med hovedrunden. Jeg startet med 6/3 ligg på 1/6 figur avstand ca. 250m. Hold 2 var igjen ligg på en C20. Her skjøt jeg 6/4. Første kneholdet var en 1/4 figur på ukjent avstand. Vi i laget kom fram til ca. 310m og jeg var faktisk en av få som fylte, 6/3. Hold 4 var en B45 på ukjent avstand liggende. Det var varierende meninger i laget om hvor avstanden var. Jeg dømte den til 410m og fikk annvist 4/0 opp til høyre. Jeg overvurderte vinden litt og skrudde to knepp i siden på en vind som nok ikke var der. Men i ettertid har jeg fått vite at figuren ca. stod på 400m, så hvorfor jeg havnet høyt har jeg ingen forklaring på. Siste holdet var en stående stripe på 175m kne. Vinden kom når vi begynte å skyte, og jeg er godt fornøyd med at jeg klarte å beholde roen og gjorde det knallgodt teknisk. Jeg skjøt 6/3 og hadde dermed 28/13 på hovedrunden.

For å skyte mesterskap måtte du ha 26 treff eller mer. Jeg og Marius Gagnes(26) og Ronni Severinsen(29) fra Søndre Høland var de som var kvalifiserte i vårt lag. Finalen var en 1/6 (kne) og en småen (ligg) figur på ukjente avstander. Her dømte jeg 1/6 til 325m og den stod på ca. 300. Jeg fikk 4/2 hvor jeg bare så en av de to missene. På småen dømte jeg meg bort med ca. 50 meter og fikk annvist 2/0. Likevell ble jeg best av de tre i laget som skjøt mesterskapet.

Er sett under ett godt fornøyd med årets første feltstevnet og ser fram til neste gang!

Resultater her

Innskyting felt!

I dag har jeg og far vært på Grasåsen og skutt inn 6,5 børsene våre til feltstevnet på Råde i morgen. Vi skjøt inn på 200meter, mens en hel gjeng andre skjøt inn på 100 meter. Alt så meget bra ut! Vi skjøt på en C20 figur og en horisontal stripe. Jeg avsluttet innskytingen med en kneserie på 6/3 på stripa, mens far prøvde kne på felt for første gang og endte opp med imponerende 6/5 på C20!

Etter innskytingen trente vi på innendørsbanen på Grasåsen sammen med Siri Mortensen. Jeg dro fram matchbørsa og skjøt 50 skudd stående. Har ikke skutt stående med den børsa på en god stund, så merket at jeg var litt rusten. Årets første 50 meterstevnet skyter jeg på Fredrikstad Lørdag 30 Januar, så har da heldigvis en del dager å trene på fram til den gang.
I morgen er det altså en helt annen begivenhet: årets første feltstevnet på råde. 30 skudd (to ukjente avstander) pluss mesterskap. Blir tøft å skyte litt felt igjen!

Tidenes mest slitsomme skytteruke!

Man kan si at jeg har fått en ganske god lærepenge nå! 6 luftstevner på like mange dager pluss to lange bussreiser (fra og til savsjø) og to flyturer (fra og til Hell Open), ble for mye Til og med for meg! Jeg var faktisk utrolig nære ved å bryte det ene stevnet i Trondheim, rett og slett fordi jeg var utmattet og sliten. Og noe sånt har jeg aldri vært i nærheten av å gjøre noengang. 
Resultatmessig så ble det overhodet ikke det jeg håpet på desverre. Gjennomføringsmessig så var det første stevnet i Savsjø og to av stevnene i Trondheim gode, men jeg var for dårlig på den siste serien og tenker på ønsketenkning istedenfor arbeidsoppgaver/utførelse. Kort og godt kan man dermed si at jeg ikke er i form.

Noe positivt kom det likevell ut av uka. Jeg fikk erfarne finaletreninger på Hell Open. Jeg har bare vært i tre luftfinaler fra før og dobblet det antallet etter oppholdet i Trondheim. De tre finalene var på 100,0 100,9 og 101,1. Jeg var også ute i en "shoot off" på siste dagen for aller første gang. Shoot offen var en artig opplevelse, for jeg har vel sjelden vært så nervøs før noen gang. Hvorfor jeg blir nervøs på noe sånt forstår jeg ikke, men pulsen er vesentlig høyere enn den er i finale. Jeg klarte meg bra med 50,3 poeng og gikk videre til finale også siste dagen.

NTG Lillehammer har en gjeng som var i storform. De tok trippel seier i juniormenn ved Anders Hemmingbye, Mikael Søyland og Øyvind Flatla siste dag av Hell Open. Nevnte Hemmingbye har virkelig kommet i storform og er vel den store favoritten til å ta seg til ungdoms EM!

Det var godt å komme "hjem" til Kongsvinger søndagskvelden. Fikk akkurat med meg Bauer som rykka fra Northug på TVen før det var natta. I går var det fysisk økt og ingen skytetrening. Mulig det blir en liten luftøkt i dag. Ellers blir det en uke hvor jeg tar det litt rolig. Jeg starter forøverig feltsesongen denne uken på Råde. Innskytning lørdag og stevnet søndag.

Swedish Cup dag 2!

Da var andre dagen av Swedish Cup unnagjort. For min egen del ble det to poeng dårligere enn i går altså 577 poeng etter seriene: 95 97 98 94 96 97. Egentlig veldig merkelig, synes jeg. Jeg synes jeg jobba som en helt i dag, og holdinga mi på de første 30 var super god. Da er det veldig uforstårlig og provoserende å få annvist 9,7 og 9,8 som jeg overhodet ikke ser. På de 30 siste var jeg litt sliten, men kunne iallefall der se når det gikk ut og ikke. Det ble en 25. plass til slutt.
Jens Kristian Larsen som går i 2. klasse på NTG(skyter for Oslo Østre), perset med 582 poeng i dag. Han hadde en stram avslutning med kun fem borte på de 30 siste skuddene. Ellers ble igjen Kistoffer best av gutta fra NTG med 586 poeng. Finalen på 101,7 gav 4. plass. Unikumet Juho Kurki stod i dag for en historisk prestasjon og skjøt 599 poeng (9,9 på 21 skuddet og 10,0 på siste skuddet!). Han skjøt 102,1 i finalen og vant klart. Jeg er usikker på om dette er ny verdensrekord for juniorer, men det er iallefall ikke langt unna. Kim A Lund tok en ny andre plass med 587 og 102,8.

Blant jentene fra NTG ble Malin Westerheim i dag best med 391 poeng. Finale på 99,5 gav 8. plass. Konstanse Skøyen skjøt i dag 387 poeng, mens Siri Mortensen fortsetter å imponere, i dag med 390 poeng!. Are Hansen tok også en ny seier i Senior Menn med 596 og 103,1!


Unge Larsen perset med 582 poeng!


Det finske vidunderbarnet Juho Kurki! 599 skjøt finnen!!!!

Swedish Cup dag 1!

Da var første dag av Swedish cup unna gjort. En artig dag med litt varierende resultater sett fra NTG svingen. Den som imponerte mest fra NTG må vel si å være førsteklassingen Konstanse Skøyen. Med 390 poeng ble det pers i internasjonalt stevnet. Dette gav en 11. plass!
Den andre som tok oppmerksomheten til folk i klasse junior Kvinner var Siri Mortensen. Siri er født i 1994 og er for UNG til å delta i EM og ungdoms OL. Hun imponerte svært mye med 393 poeng og hele 102,0 i finalen. Dette er meget imponerende av ei ung jente som ennå ikke er elev på videregående! Siri tok med dette bronsemedalje. Siri har et utrolig stort talent Jeg HÅPER VIRKELIG at hun begynner på NTG Kongsvinger hvor jeg vet hun er etterspurt, slik at hun får en perfekt mulighet til å utvikle seg videre på en god måte!
En annen som imponerte stort i junior kvinne var Siw Anita Dramstad. Hun har utviklet seg helt sensasjonelt siden hun startet på NTG Lillehammer. Det ble 396 poeng og pers. I finalen ble det litt tøft fra skive 1, men Siw kommer garantert sterkere tilbake!

Selv endte jeg på 579 poeng. Jeg fikk en svært dårlig start og kom aldri inn på prøveskuddene. Det sier kanskje sitt om innskytingen da jeg skjøt hele 38 prøveskudd! Jeg klarte heldigvis å finne en fin rytme og flyt i skytingen midtveis, og hadde en periode med faktisk 15 tiere på rad. Men på slutten ble jeg litt sliten, og klarte ikke stole på meg selv. 579 er så og si ingen dårlig poengsum. Det er vel der jeg ligger på en normal dag, så nå gjelder det å finne muligheter som hjelper meg til å prestere bedre de to neste dagene. 
 
Kristoffer Skjelland skjøt seg til finale med 589 poeng. Han tok bronse etter en finale på 102,0. Vant i suveren stil gjorde finske Juho Kuriki etter utrolige 595 og 101,3. Are Hansen vant senior menn etter 596 og enorme 105,6!!!!!!


Siri Mortensen: Bronse medalje i junior kvinner!!!


Pallen i Junior menn. 1. Juho Kurki. 2. Kim A Lund. 3. Kristoffer Skjelland