Avsluttet klasse 4 med 243 på Flisa.

Åsnes skytterlag arrangerte et romjulstreff stevnet på 50m simulert 200m DFS fra søndag – mandag. Jeg stilte mannsterk opp etter to timers bilkjøring, og var klar til å avslutte min karriere i klasse 4 under DFS øvelsene.

Sett under ett var 243 poeng et surt resultat. Jeg følte meg i praktslag og burde klart å perse på en dag som dette. Jeg startet med 50 på liggende og fulgte opp med en god 49 serie på stå. Så kom kne serien. Der fikk jeg anvist først en 9,9 10,5 og 10,5 under. De to siste skuddene viste 8,9 i samme hull under til venstre. Rytmen på de tre første skuddene var fin, mens jeg ble for passiv på de to siste, og brukte ekstra lang tid. Men det så overhodet ikke ut som noen åttere i sikte, så her må jeg ha vært borti med skuldera. Det er min eneste forklaring.
Grunnlaget var nydelig gjennomført og viste 99 poeng. Dermed ble det 243 med seriene 50 49 45 99!

Sett under ett så har sesongen i klasse 4 som førsteårs senior i DFS, vært ganske god. Egentlig slik jeg forventet at den skulle være. Jeg har prestert veldig jevne resultater og har en hel haug av stevner på resultater fra 341(241) – 343(243). Har også noen stevner på 344(244) og 345 (245) og et på 346 poeng satt på Tingelstad i Norgescupen som foreløbig pers.
Neste DFS stevnet blir trolig et feltstevnet i Råde den 17. Januar, da som 5 klassing og mot betrygelig hardere motstand!
Resultater fra Åsnes kommer vel trolig etterhvert her

God Jul!

Da ble det julaften i år også, og jeg vil ønske alle kjente og ukjente en riktig god jul!
Jeg startet årets julaften med intrevall trening på trenermølle klokken 0900 i dag! Etter dette har jeg vært ute å møkt snø i et lekkert snøvær, itillegg til rydda litt i huset. Nå tar jeg med endelig tid til å slappe av. Det skal bli godt med RIBBE etterpå!!!!
I dagens VG har VGsporten rangert det de mener er Norges 100 beste idrettstjerner fra 1 – 100 plass sesongen 2009. På en meget fortjent førsteplass kom Magnus Carlsen som i en alder av 19 år, har rukket å blitt verdens beste sjakk spiller. Han blir sett på som sjakkens symbol for Mozart, og selvom han allerede er historisk har han sikkert ennå MYE mer ugjort!

Fra skyting ble det to utøvere som fikk plassen blant de 100. Vebjørn Berg sin 78. plass vekker reaksjoner, iallefall hos meg! Vebjørn Berg har hatt sin beste sesong noensinne. Han har i år vunnet individuelt EM gull, VM gull, forsvart konge tittelen på LS og vunnet finalen i World Cup liggende bare for å nevne NOE!! Rifleskyting er sammen med svømming og friidrett den idretten hvor det er flest deltagere i et OL. Det sier litt hvor mange utøvere det er å konkurrere mot. Når man oppnår slike prestasjoner som Vebjørn har oppnådd i år, og ikke får mer enn en 78. plass, så kan man da lure på hva vi i Norge karaktiserer som gode idrettsprestasjoner og ikke.

Alt som gjør vondt er idrett i Norge. Ja, veien man må gå og innsatsen man legger ned i trening for å bli Verdensmester, europamester og World Cupvinner i matchskyting er LIKE STOR som den innsatsen Peter Northug legger ned i sin idrett. At en EM, VM og WC finale vinner i sesongen 2009 blir plassert hele fem plasser bak en utøver som Henning Solberg, er for meg helt uforstårlig. Ingenting negativt om Henning Solberg, men hva er hans store prestasjoner i 2009? Han har tatt to pallplasser i VM rundene, THATS IT! Er to pallplasser i VM rundene bedre enn indivuduell EM, VM og WC finale seier?????
Tore Brodvold var den andre utøveren i skyting som ble representert på listene. Han fikk en 58.plass med to EM gull og tangering av sin egen verdensrekord 150 poeng, som sine beste prestasjoner!

Til alle godt folk: Ha en fortsatt fin julefeiring!!!

Tore Brodvold fikk en 58. plass på VGlista sin rangering av Norges 100 beste idrettstjerner sesongen 2009!

FERIE!!!

ENDELIG er det juleferie. Etter en hard samfunnsøkonomi tentamen med marginalkostnader, marginalintekt, etterspørselsgrafer og mye mer KJEMPE INTERESSANT, så er det nå digg å reise hjem til setskauen å ta juleferie!!

Som alltid så har vi fått skytetreningsforbud i jula. Kanskje akkurat ikke treningsforbud, men har iallefall fått beskjed om at vi bør trene minst mulig i jula. Jeg har planlagt å trene masse fysisk i jula, slik at jeg har god samvittighet og kan smelle innpå litt god ribbe! Hadde en god løpetur i går, og tar en ny og litt lengre en i dag. Mulig det også blir litt DFS trening på grasåsen. For DFS er jo ikke skytetrening hvis du sammenligner med OL øvelsene!!!

2. Januar er det tilbake på Kongsviger for pakking av utstyr. Og klokken 06.00 reiser det to busser med NTG Kongsvinger skytteelver til Swedish Cup. Trener Øyvind Sirevaag og selveste rektor og tidligere toppskytter Stein Willersrud er med som buss-sjåførere og coachere.
Etter Swedish cup er det avreise til Hell Open omtrent med en gang vi kommer hjem til Kongsvinger. Det skytes tre luftstevner med finaler på begge stevnene. Hell Open har rekord mange deltagere på hele 160, Swedish cup er klart det største internasjonale stevnet med stor deltagelse fra Sverige, Norge, Danmark og Finland. På Hell Open er det mest Norske skyttere som er påmeldt, itillegg til noen svensker. Litt gøy er at det også er en rifleskytter fra Azarbajand som er påmeldt!

Ønsker alle kjente en riktig god jul!

587 poeng i Charlottenberg!!!!

Det var meget sterk skyting av mange fra NTG under luftstevnet i Charlottenberg i dag. Jeg skjøt 587 poeng, et poeng fra persen og er storfornøyd med det. Jeg var veldig bevisst på å fortelle kroppen hva den skulle gjøre og hva som skulle skje: nemlig å finne flytsonen og bevare denne så lenge som mulig!! Jeg startet dermed å automatisere og skjøt hele 25 prøveskudd på 15 minutter. Jeg virket noe nølende da jeg startet på nye serie, men tok meg sammen og fant flytsonen meget bra. Det var en periode det virkelig fløt på, da jeg hadde 17 tiere på rad. Jeg hadde på seriene: 
98 97 98 100 98(me en åtter) og 96.
Med dette resultatet havnet jeg på 3. plass. Kristoffer skjøt 588, mens best av alle ble Anders Hundseid som satte pers med nydelige 590 poeng! 
Sara Tveiten som går i 1. klasse skjøt meget godt med 393 poeng. Konstanse Skøyen også i 1. klasse skjøt 387 poeng. Malin Westerheim går også som kjent i 1. klasse, men oppnådde i dag til henne å være "bare" 388 poeng. Nivået på årets1. klasse kul er kanskje det beste NTG Kongsvinger noen gang har hatt på skytterlinja. 
Nevnte Westerheim er blitt plukket ut sammen med NTG elevene Kristoffer Skjelland, Marit Sangesland og Mikael Søyland(Lillehammer) til å representere Norge under et av verdens største luftstevner i Tyskland. Nevnte Sangesland skjøt i dag 390 poeng(sprekk med 94 på siste serien).  
Resultater her

Luftstevnet Oslo Østre.

Seks NTG elever tok i går turen til Årvoll for luftskyting på Oslo Østre. De seks som reiste var: Kriss: 593, Malin: 396, meg 577, Sara 381, Jonas 379. Kriss vant juniormenn med sitt resultat. Det samme gjorde Malin i overlegen stil i ungdomsklassen.
Selv slet jeg med balansen i starten og fikk ikke den rette flyten før på serie tre. Her hadde jeg en fin periode, hvor jeg oppnådde den berømte flytsonen to ganger. Når jeg oppnår flytsonen går alt perfekt. Kroppen gjør alt automatisk og det foregård ingen tanker i hodet. Den ene gangen hadde jeg åtte tiere på rad, mens jeg den andre gangen hadde tolv tiere på rad. Jeg kommer ut av flytsonen fordi jeg begynner å tenke resultat, da får jeg spenninger og tørr ikke trekke av, dermed ble det noe varierende mot slutten. Avsluttet med en 96 serie og det hele ble altså 577.
Ole Magnus Bakken markerte seg igjen med et toppresultat på hele 598 poeng!
Resultater her

Kristoffer Skjelland skjøt 598 poeng på 60 ligg i Meråker!!

Kristoffer Skjelland, Jens Kristian Larsen og Daniel Sørli er i Meråker og skyter to 50 meter stevner. Resultater fra gårsdagen: Kriss 592 1148, Jens KR: 590 1124, Daniel: 577 1122. Kriss låg fint ann på helmatchen i går, men hadde en helsprekk med bare 89 poeng på siste kne serien. Idag tok han fryktelig revansj og skjøt fantastiske 598 poeng på 60 ligg. Dette er såvidt jeg vet norsk rekord!!!
Følg gutta fra NTG live her

En historisk kveld!!!

Den første travgallaen for Oslo og Akershus travforbund, ble en historisk begivenhet for oss. Vi vant rett og slett ALLE prisene vi var nominert til. Tre av tre trimufer ble fasiten. C.C. Westside ble kåret til årets 4 års varmblodshoppe, med seieren i Jarlsberg grand Prix hoppeavdeling som sesongens høyeste prestasjon. Maid for tag ble årets eldre varmblodshoppe med banerekord i USA som den beste prestasjonen.
I tillegg ble pappa kåret til årets oppdretter. Stall CC oppdrettet som som har pågått i 5-6 år, har fått frem flere flotte løpshester med C.C. Westside og C.C. Paradise Image som de beste hittils.


Meg, pappa og oppasser Marte Sennerud etter at C.C. Westside ble kåret
til årets 4års varmblods hoppe!

Gode treningsdager!

Det har blitt en del skudd og timer med trening denne uke. Uka startet på mandag med fysisk på morningen. Siden jeg også har fått påvist at jeg har hatt kyssesyken tok jeg det rolig uten å ta meg ute noe. På mandagskvelden var det 1 times luftøkt.
Tirsdag ble en god treningsdag. To timer lufttrening og liggende trening med anchûtzen i ca. 1,5 timer etterpå. Trente liggende, og testet ut forskjellige innstillinger på hvordan jeg vil ha den. Avsluttet med en 60 skudd på 589 poeng (15m simulert over til 50m). Onsdag ble også en innholdsrik treningsdag. Startet med liggendetrening igjen. Fortsatte å bruke samme innstillingene som dagen før, og skjøt en 60 skudd på 590 poeng!! Etter å ha skutt liggende i over en time, ble det en inntest økt på stående. Er en stund siden jeg har skutt stå med matchbørsa nå, så gjennomføringen var litt bobb bobb.
På ettermiddagen bar det til charlottenberg på luftstevnet. Her fikk jeg desverre det ikke til å stemme. Gjennomføringen var dårlig, selvom det bedret seg noe mot slutten. 576 var uansett ikke noe å rope hurra for. Henrik Tvengsberg er virkelig aktuell for en EM plass. Han perset med 590 poeng. Best av alle ble Kristoffer Skjelland med 592 poeng.

Torsdag ble det med en luftøkt på litt over 1 time. Fredag var det fysisk på morninge og foreldre møte for 3 klasse senere på dagen. I dag har jeg skutt Samlagsmesterskap 15 meter. Det ble ingen suksess med 241 poeng. Grunnlaget var bra, der skjøt jeg 98 poeng. Foreløbig ligger jeg på 3. plass i klasse 4. Vebjørn Berg skjøt 248 poeng, og blir mest sannsynlig samlagsmester!
Lørdagskvelden blir tilbragt i hovedstaden! Det er travgalla 2009 for Oslo/Akershus travkrets. Her er det en gjennomgang av travåret 2009, og det blir delt ut flere priser. Vi har med Maid for Tag som en av de nominerte til årets eldre hoppe og C.C. Westside som en av de nominerte til årets 4 årige hoppe. Itillegg er pappa nominert som en av deltagerne til å vinne prisen: Årets oppdretter.

I morgen er det hviledag, så er det på'n igjen mandag morgen!

Søyland skjøt 250! Ingen toppresultater av meg.

Jeg skjøt i går 15 meter DFS på Oslo Østre og Oslo Open i Ekeberghallen. Det ble desverre ingen toppresultater, selvom det ikke er langt unna. På Oslo Østre skjøt jeg 241, etter elendig kneskyting med hele fem poeng borte.

På Oslo Open er jeg veldig fornøyd med gjennomføringe. Det var derfor veldig ergelig at poengsummen ikke stod til stil med gjennomføringen. Jeg skjøt 243 poeng med seriene 49 46 48 50 50. Første kneserien synes jeg satt fint. Den ble anvist til høyre med en 9,8. På stående må jeg alltid skru opp fra kne. Jeg har finknepp på saueren og bruker å skru fem knepp for å være midt på fra kne til stå. Men idag opplevde jeg for første gang at det ble helt feil. Stående serien så meget fin ut, og jeg regnet med et resultat på ca. 49 poeng. Annvisningen viste først to høye tiere, så en høy åtter og to høye niere.
Neste serie på kne var dårlig gjennomført, og jeg fikk annvist 48 poeng. Med 143 på klassen var jeg rimelig forbanna og hadde derfor ingenting å tape. Jeg skrudde to knepp opp fra kne til stå og skjøt 50 poeng. Neste kneserie skjøt jeg vel på 45 sekunder og skjøt 50 poeng også der.
Hvofor jeg havnet høyt på første stående, når jeg alltid har skrudd fem knepp opp fra kne til stå er helt uforstårlig for meg. En forklaring kan være lyset. På Tråstad banen i Kongsvinger har vi lyset neden ifra, mens på Ekeberg kommer lyset ovenifra. Dette kan forårsake spredning i høyden, fordi du er vant til å skyte deg inn på en bane hvor lyset kommer neden ifra. Dette fikk jeg iallefall forklart av Øyvind Sirevaag etter stevnet.

Mikael Søyland som går på NTG Lillehammer fortsetter sin fenomenale framgang fra fjoråret. På torsdag i siste laget klinte han til med fult hus 250 poeng, og kommer trolig til å ha skive 1 i finalen.

Unge Herje har satt standaren for Oslo Open!

Ola Herje fra Urskog klasse 4, har trent bra og har hatt en meget fin framgang i hele høst. I dag fikk han endelig full klaff og perset med nydelige 247 poeng! Det ryktes om 48 49 50 100, samt tre 9,9 og et kneskudd som ikke ble registrert og måtte skytes om! Det er moro at de som trener får betalt og dette holder mest sannsynligvis til en finale på søndagen!
ola herje
Resultater Oslo Open her