Finale og 7. plass på siste dag av Fredrikstad Open

Jeg skjøt i dag 581 poeng, og kvalifiserte meg for min tredje luftfinale så langt i karrieren under det siste stevnet på arrangementet Fredrikstad Open. Er godt fornøyd med gjennomføringen. Klarte målene mine ved å være offensiv og nøye med 0-punkt. Jeg skjøt seriene 96 97 98 94 99 97. På fjerde serien synes jeg selv at jeg fikk dårlig betalt av skiva da jeg hadde fem niere på de fem første skuddene med 2x 9,9 2x 9,8 og en 9,7. Ellers var det meste meget bra, ble veldig nervøs på de siste tre skuddene, og måtte ta opp flere ganger. Men klarte å ta meg sammen, og gjorde der riktig teknisk, slik at alle tre gikk inn i tieren.

Finalen var derimot ikke noe og skryte av, og var den dårligste finalen jeg hittils har skutt. Jeg hadde tro det eller ei fra skive 6 et ganske høyt spenningsnivå under prøveskuddene, og fikk ikke skutt meg inn slik jeg ønsket. Jeg tok meg sammen da det hele startet, og begynte med 9,8 10,2 10,5 10,5 og 10,4. På skudd seks fikk jeg litt problemer med balansen, slik at det ikke såg rolig ut i sikte. Dermed ble jeg ståendes å presse helt til det var igjen to sekunder. Skuddet gikk heldigvis ikke lengre ut en 9,5. Her møtte jeg tydligvis veggen, for resten av finalen var veldig dårlig. Jeg ble helt blank, og fant ikke tilbake til den flotte rytmen jeg hadde i starten. Jeg avsluttet dermed med fire dårlige niere og en finale på beskjedene 98,6. Dette gav en 7. plass, men målet om en finale var oppnådd. Sett under ett er jeg dermed fornøyd! 
 
Viken II ble avsluttet idag. Vebjørn Berg gjorde jobben og skjøt hele 249 poeng. Dermed ble det samlagsseier til Akershus! På laget skjøt: Jeg(242), Ola Herje, Urskog (242), Jan Strand, Blaker(243), Vebjørn Berg, Blaker (249). Vebjørn ble også Viken II mester med sitt resultat. Jeg fikk en 21. plass i klasse 3-5, en 3. plass i klasse 4 og en 4. plass i mesterskap under 20 år.
Resultater for helgens begivenheter finnes på disse linkene: Viken    Fredrikstad

Bildet fra Fredrikstad Open finale Junior menn dag 2.
 finale fredrikstad open

242 på Viken II og vant kretskarusellen sammenlagt i klasse 4

I går skjøt jeg 242 poeng på Viken II. Hadde stort sett fine serier, bortsett fra første stående som ble alt for lav, og mistet desverre fire poeng på den. Resten fløt fint på, men det var ergelig med en 9,8 og en 9,9 på den siste kneserien, som mulig ødela for en topp plassering. I sammlagsskytingen kom jeg med på laget til Akershus, og vi ligger godt ann til seier etter at jeg og Ola Herje har 242, mens Jan Strand har 243. Vebjørn Berg skyter i siste laget.

Fra siste runde i kretskarusellen 15 meter DFS for Akershus, har nå resultatene kommet. Jeg vant stevnet på Årnes med to poeng ned til nestemann. Jeg vant også klasse 4 sammenlagt, og ble nummer tre i klasse 3-5 sammenlagt.

I dag har det meste gått på tverket. Måtte stå opp klokka 4 og dra hjemmefra klokka 5 til Fredrikstad pga skytetiden var klokka 8 om morningen. På vegen i bekmørket traff jeg et rådyr i 50 km/t, høyre lykta knuste og rådyret var ikke å se etterpå, selvom jeg søkte en god stund etter det på jordet. Får håpe viltnemdaen finner den, og får skutt den. Dette gjorde akkurat ikke dagen stort bedre, og klokka 8 var jeg ikke helt klar i hodet på standplassen. 
De to første seriene var tragiske med 94 og 95. Stillingsfeil tror jeg var grunnen til det. Deretter bedret det seg betraktelig, men jeg turte ikke være offensiv nok. Dermed ble det ingen stor dag og 574 som resultat gav en 14. plass av 28 deltagere.
Jeg får sette en stor strek over denne dagen, og komme tilbake imorgen!

YEEEEEEEEAAAAAAHHHHHH!!!!! 588 og pers med 5 poeng!

På Eidskog Open overrasket jeg både hele NTG gjengen, Øyvind og ikke minst meg selv da jeg skjøt hele 588 poeng, vant stevnet i Junior menn og perset med hele 5 poeng. Dette er hittils i livet min råeste opplevelse på skytebanen, har aldri opplevd et sånn adrenalin kick som jeg opplevde i dag. Det var helt RÅTT!!!

Ironisk nok følte jeg at det i dag ikke var helt dagen, under prøveskuddene. De var langt fra gode, og jeg strevet fælt med å få det til. Da jeg hadde tre tiere på rad, gav jeg opp og trykket på ny serie. Det som skjedde etter dette var egentlig helt magisk. Det har egentlig ikke gått helt opp for meg ennå hva jeg har prestert. Luftskyting har overhodet ikke vært min øvelse i tiden jeg har gått på NTG. Jeg har vist fint potensial, men har sliti forferdelig med å få det ut i konkurranse. Når det klaffer og alt går på, slik det gjorde i dag, så er det rett og slett vannvittig deilig. En helt herlig følelse. En vannvittig ruus!! Selv felte jeg noen gledestårer da det siste skuddet viste en 10,3.

Jeg startet med seriene 98 99 99 98 altså 394 på de første 40 skuddene. Herfra og inn var det et rent helvette, sett mentalt messig. Jeg måtte ta opp flere ganger og starte på nytt. Jeg forsøkte mitt ytterste på å tenke arbeidsoppgaver og på "helt vanlige ting, isteden for konsikvenser og poengsum. Dette klarte jeg bra, men kunne likevell kjenne hjerte hamre løs på de siste 20. Jeg klarte meg bra gjennom den femte serien med 98 poeng. På den siste serien startet jg med to tiere og låg ann til 92. Da tok nervene overhånd og det skvatt ut en 8,6. Resten av skuddene husker jeg ikke så mye av, uten at jeg kjempet frebilsk og klare det ganske bra:) FANTASTISK MORRO!!!:D

Det var MYE god skyting av oss fra NTG, og vi viste at vi er i rute fram til Fredrikstad Open. Jeg vant med 588 i junior menn. Anders Hundseid er i kjempeform på luften og skjøt 586. Henrik Tvengsberg 585 og Daniel Sørli 580. Blant jentene ble Julie Bakken best med 394, Marit Sangesland 391, Malin Westerheim 389, Sara Tveiten 387, Konstanse Skøyen 386.
Nå skal dagens resultat feires med Kebab! I morgen skal jeg kose meg ved å tenke tilbake på denne dagen, og ha det steintøft gjennom 25 skudd på DFS Viken II. Lørdag er det full konsentrasjon og nye skudd i første konkurranse under Fredrikstad Open.
46017691254071250107

Endelig tilbake etter sykdom!

Var forrige uke desverre ute pga sykdom igjen. Streptokokker var det denne gangen, og har gått på pencelin. I dag mandag var første treningsdagen på en god stund. Skjøt stående med matchgeveret på 15 meter. Fant ut at det skulle være uttak til akershusserien på samme kvelden, så da ble det litt konkurranse trening også!
Stående med Anchutzen på 50 meter, har stort sett gått bra for meg. Men på 15 meter på den "lette" NSF skiva, har jeg faktisk sliti litt. Jeg vet ikke helt hva det er, men tror jeg gjør om teknikken på helt gal måte, når jeg går fra 50 meter til 15 meter.
Etter å ha vært ute av trening i over 2 uker, så hadde jeg ikke de store forventningene på dagens uttak. Over 440 poeng var målet, og det klarte jeg akkurat med et nødskrik med 441 poeng. Jeg skjøt seriene 97 100 97 97 på de fire første tiskuddene og avsluttet med 50 på siste femskudden. Helt greit fornøyd med det, etter som sagt å ha vært sengeliggende en stund. Med 441 poeng endte jeg på sisteplass av de fem som skjøt uttaket. Best var Daniel Sørli som bekreftet sin fine form. På 45 skudd skjøt han 44 av 45 tiere på ca. 20 minutter! Han skjøt dermed meget sterke 449 poeng. De øvrige var: Malin Westerheim 446, Henrik Tvengsberg 444 og Marit Sangesland 444.

Etter uttaket hoppet jeg i bilen med skyterutstyret og kjørte til Årnes for siste runde av den interne 15meter karusellen DFS i Akershus. Jeg skjøt 243 poeng og er fornøyd med det. Jeg hadde på seriene: 50 47 49 48 49. Jeg ledet foreløbig stevnet da jeg dro, men det var bare etter at fire lag var ferdigskutt. Med 243 ligger jeg godt ann til seier sammenlagt i klasse 4, da jeg har 240 242 og 243 som de tre beste stevnene. Værst imot er Ola Herje fra Urskog. Dersom han kopierer mitt resultat, er vi likt sammenlagt og det må telles innertiere for å kåre vinneren!

Med på rankinglisten i Helmatch!

Det har nå blitt lagt ut en ny rankingliste på 50meter av Norges skytterforbund. Det er de tre beste resultatene fra 01.06.09 som er tellende. Jeg er den siste som kom med på listen for helmatch i klasse junior menn. Listen danner grunnlag for uttakk til Royal League og senere landslagssamling 18-20 desember.

Selvom jeg er sist ranket av de som er med på denne listen, så synes jeg det er utrolig kjekt å bli tatt med. Dette er første gangen jeg har blitt tatt med på en liste som denne. Og slike ting er et stort løft for selvtilliten og gir stor motivasjon for videre trening og satsing! Mine tre beste resultater på listen er: 1149, 1147 og 1143. De to beste resultatene er satt på den flotte utendørsbanen i Charlottenberg!

Desverre er jeg for tiden igjen satt ut av sykdom. Var hos lege i dag, og fikk påvist steptokokker. Ble satt på antibeotika kur i 10 dager. Det går desverre dermed iallefall 1 uke, før jeg kan begynne å trene igjen:(
Rankinglisten finner du her

Fåberg 50 meter

Vi (NTG gjengen) kom tilbake etter et flott opphold i Danmark natt søndag klokken 03.00. Var i seng klokken 04.00. Jeg og Daniel Sørli var ikke mer snaue enn at vi klokken 11.00 tok turen til Fåberg, for å skyte 50 meter. Selv tok jeg dette kun som trening, har ikke skutt med 22 match geveret siden NM.

Daniel viste frem fantastisk skyting i dag. Det ble klar pers i begge øvelser. 593 poeng på ligg, og meget sterke 1157 poeng på helmatch. Han hadde seriene : 396, 373 og 387. Dette var pers med hele 6 poeng på helmatchen. Gratulerer så mye Daniel. Du er utrolig god, når du først får det til å gli på!

Selv skjøt jeg ikke noe imponerende med 1140 på helmatch, men tok det som sagt som trening. Synes jeg fikk dårlig betalt i form av poeng. Særlig på stående, var det flere 9,9 og 9,8 som såg bedre ut. På siste stå serien hadde jeg bl.a. 91 poeng med dårligste skudd 9,6. Liggende sliter jeg som vanlig med, og er her nødt for å gjøre noen grep. På kne sliter jeg med at jeg bøyer hodet alt for mye ned for å få siktet. Må nok se å innvestere i prismeblokker. På matchen skjøt jeg seriene: 385, 374 og 381.

Ellers slutter gode gamle Harald Stenvaag ALDRI å imponere. Det er fantastisk artig og imponerende å se at en mann som Harald fortsetter å prestere internasjonale toppresultater i den alderen han har kommet i. Det ble 598 på ligg og suverene 1173 på helmatch. Og da må det n nestenevnes at han hadde 95 på siste kneserien, med fire miss på de fem siste skuddene. 
 
Daniels resultat ble feiret på MCdonald. Det kommer mer info om Danmark turen senere…..

TIPPELIGA!!!!

Klubben i mitt hjertet rykket torsdag opp til Tippeligaen. Jeg har flugt med dette laget i hele mitt liv, og hadde min første KIL kamp som 3 åring i 1994. Følelsene var enorme da dommeren blåste i fløyta og det stod 3-1 på tavla over Sarpsborg 08 (5-4 sammenlagt).
KIL herja til tider mot Sarpsborg 08. Særlig de første 30 min av førsteomgang var det enveiskjørring mot Sarpsborg sitt mål. Heltene fra Gjemselund hadde også god kontroll i 2. omgang og er fult fortjent tilbake i himmelen etter 10 års fravær.
Motstanden heter ikke lenger: Bryne, Moss, Løv-Ham, Alta eller Sogndal. Motstanden heter nå: Rosenborg, Brann, Molde og Viking!!!! Helt fantastisk. Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg håper så mange som mulig kommer til Gjemselund  i 2010 for å se bønda fra vinger yppe seg mot skandinavias beste fotballspillere! ALDRI undervurder Kongsvinger IL. Vi ses på Gjemselund!

vinger
flagg
fest

 

Østfoldtur

Jeg har i dag vært i Østfold og skutt to DFS 15 meter stevner. Det startet så som så i Råde med 240 poeng. Skjøt mye bra, men var uheldig med første stå serien som viste fem niere høyt i skiva.
Tok revansj på Fredrikstad, hvor jeg skjøt 244 poeng. Jeg slurvet på andre og tredje kneserie, og mistet her tilsammen fire poeng. På stående snek det seg bare ut to niere. Plasseringen er foreløbig ukjent, men jeg ligger godt ann til seier i klasse 4.
Kommende uke på NTG blir fartsfylt og spennende. Satser på å få trent skikkelig godt fra mandag – onsdag av. Har ikke fått trent slik jeg har ønsket etter sykdomsperioden, men håper ting er på rett vei nå. Torsdag ettermiddag drar gjengen til Danmark. Her skal vi skyte to luftkonkurranser i Tobias sitt hjemsted. Søndag blir det kanskje 50 meterstevnet på meg og Daniel i Fåberghallen.

Luftstevnet Charlottenberg

 Lars Magnusson fra Skillingsmark Skg, er ikke på lat siden. Han arrangerer flere luftstevner i Charlottenberg sitt skytterhus likeved Charlottenberg shoppingsenter. I går stilte vi med samtlige elever! Malin Westerheim ble beste skytter, etter å ha notert fine 394 poeng. Marit Sangesland fulgte bak henne som nest best med 389 poeng. Sara Tveiten skjøt meget godt på de 30 første skuddene, og hadde her 292 poeng. På siste serien, gikk hun imidlertidig på en sprekk, og endte til slutt opp med 382 poeng.
Best av gutta var igjen Henrik Tvengsberg med 582 poeng. Henrik har også skutt meget gode 589 poeng, på et stevnet i Nordre Land tidligere denne uken.
Selv sliter jeg som sagt med at jeg ser for dårlig. Det blir veldig grått og vanskelig å se i siktet, etter bare et par sekunder. Jeg var inne i en 96 stim, med 96 poeng på de fire første seriene. På femte serien skjøt jeg 98 poeng med en 8er. På siste serien startet jeg med 48 poeng på de fem første, men de fem siste skuddene ble katastrofe. Endte til slutt med 575 poeng. Har fått bestilt synstest på tirsdag i neste uke, og håper på å få bestilt glass til skyttebriller så fort som F.
Til helga er det landslagssamling, hvor mange på NTG er innkalt til. Marit, John Terje, Anders, Kristoffer og Henrik er innkalt til junior/senior samlingen. Selv skyter jeg to DFS 15meter stevner i Østfold til helgen.  

Siw Anita Dramstad! Et av de største talentene i Norge!

Siw Anita Dramstad, som kun går første året på NTG Lillehammer, har virkelig rukket å bemerke sitt fantastiske talent etter bare litt over 2 måneder på skyttergymnaset! På luftstevner har hun bl.a. skutt: 392 i Flisa, 390 Nordre Land. Det går rykter at hun på trening har vært helt oppe på 395 og på 588 på 60 skudd. Og dette av en som går i GK, altså 1. klasse! Vanvittig imponerende! På Rolvsøy Open i helga skjøt Siw Anita 589 poeng på 60 ligg. Dette gav en 2. plass. På halvmatchen ble det meget godkjente 569 poeng, og en 3. plass.

Mest imponerende var likevell DFS 15m stevnet i Svinndal. Her skjøt hun vannvittige 248 poeng og vant hele stevnet. Bak henne var konkurrenter som Ole K Bryhn og Kim A Lund! Siw Anita er en skytter vi garantert kommer til å høre mye mer fra!
Selv var jeg på DFS 15 meter i Blaker lørdag. Skjøt 242 poeng, en klar bedring fra Gjerderum. Men nå brukte jeg som sagt matchdressen, og den passer perfekt! Kne og 15 skudden er jeg godt fornøyd med. På grunnlaget hang jeg ikke med, og det var flaks at jeg ikke fikk dårligere enn 96 poeng. Jeg har nå virkelig funnet ut at jeg ser for dårlig, og skal denne uken ta synstest og bestille skytebriller!
siw
INGEN nybegynner flaks dette nei! Siw Anita Dramstad er virkelig et stortalent
i internasjonal og nasjonal rifleskyting!  

Du kan lese mer om Siw Anita og gjengen på NTG Lillehammer her