Emmons revansj! Ole M Bakken tok bronse!

Under avslutningen av World Cup finalen tok "The American hero" Matthew Emmons frykterlig revansje fra gårsdagens liggende flause. Emmons skjøt 1177 poeng, og etter en solid finale på 100,3 ble det en klar og fortjent seier!

Norges håp Ole M Bakken skjøt fenomenalt godt på innledende skyting. Men utrolige 1180 poeng i krevende vind, inntok han skive to i finalen bak Han Jinseop fra Korea. Med tanke på at Bakken kun er førsteårs seinor, så er det selvfølgelig ingen bombe at nervene er ute å går i en World Cup finale. Bakken holdt meget god stand helt til det gjenstod to skudd. Her ble presset for stort og 7,7 og 5,3 gjorde sitt til at finalen endte på 90,0. Uansett så er det en historisk prestasjon å skyte så godt som førsteårs seinor. Bakken er kanskje den idrettsutøveren som trener mest av alle her i landet! Det får han virkelig betalt for nå, og jeg tror vi har en fremtidig olympiskmester i stange gutten!
Finale dramaet kan gjennoppleves her!

Vebjørn skrev punktum for en historisk sesong!

Vebjørn (Kongen) Berg skrev i går historie for sesongen 2009 da han vant World Cup finalen 60 skudd liggende! Vebjørn lå på skive to bak favoritten Waren Pottent fra Australia. Michail Mcphail fra USA låg på skive tre, alle disse tre hadde 596 poeng som utgangspunkt før finalen. Med en fantastisk finale på 105,3 poeng, var det ingen som kunne tukte Vebjørn!
I 2009 sesongen har Vebjørn blitt europamester 3×20 standard gever 300 meter. mil. verdensmester hurtig halvmatch 300 meter. Bronse medalje i eruopacup finalen 3×20 standard gever 300 meter. Sølv World Cup Milano 50 meter 60 ligg. NM gull 3×40 50meter. NM gull 300 meter 3×40 og 60 ligg. Sølv i nordisk bane. Gull i Nationenesfinale og Norgescupen. Forsvart skytterkongetittelen, og nå vunnet WC finalen! Gjenta det den som kan! Ole Magnus Bakken skjøt også meget godt med 594 poeng. 103,0 i finalen gav en 6. plass. En liten bombe var kanskje at tidligere OL mester i liggende Matthew Emmons ikke skjøt med enn 583 poeng, og endte sist blant de kvalifiserte. Se ISSFs lille intervju med Vebjørn her. Her kan du følge dramaet Live

Ellers så er hverdagen på NTG fortsatt i full gang. Jeg er satt ut av spill med sjukdom, og blir trolig borte fra skole og skyting denne uken hvis det ikke bedrer seg. Gjengen har i dag vært på Charlottenberg og skutt luftstevnet. Litt varierende resultater. Kristoffer Skjelland ble best av gutta med 588 poeng. Malin Westerheim best av jentene med 392 poeng! I morgen drar gjengen til Fredrikstad for å skyte Rolvsøy Open 50 meter. Jeg sitter hjemme i senga med en varm kopp melk med honning, febermåler og følger med live på nett.

wc finale ligg 09
Vebjørn Berg er i ferd med å bli et historisk navn innen norsk idrett!

MØKKA HELG!

Det meste har gått på tverket denne helgen, hvor det var mye skyting.  Lørdagen var jeg på Rykkin. Her burde jeg ha klart å følge opp oppturen i Flisa. Jeg skjøt godt på de første 50 skuddene, men gikk på en helsprekk på siste ti skudden og endte til slutt på 577.
I dag var det først luftstevnet på Kolsås. UTROLIG trangt, og på pappskiver. Fikk det ikke til, og skjøt 573. På Gjerdrum startet DFS 15 meter sesongen i helga. Skjøt der i dag og fikk beskjedene 238 poeng. Kne satt fint, men stående var helt umulig. Den gule G-mann dressen min har blitt for trang og må byttes ut, det var helt umulig å holde rolig på stående. Var hos Landrø fredag og bestilte en ABS dress DFS. Den kommer trolig i Januar. Videre på 15 meter DFS, så blir jeg nå nødt til å bruke match dressen.
I tillegg til begredelig skyting, så tapte Kongsvinger hele 3-0 mot Tromsdalen, slik at mulighetene for direkte opprykk til Tippeligaen nå er minimale. På toppen av det hele tapte Man United 0-2 mot LIVERPOOL. Alt dette beskriver denne helga med et ord: RÆÆVA!

God skyting av mange på Flisa

Det har torsdag – fredag blitt arrangert luftstevnet på Flisa. Mange av oss på NTG får nå betalt for den harde treningen vi har lagt ned på luft så langt. Mange presterte gode resultater og noen av oss er kanskje i fred med å få en liten formtopp.
Marit Sangesland skjøt nok en gang nydelig. Det ble 394 poeng i dag, som gav 2. plass. bak Marianne Berger (396). Malin Westerheim skjøt 393 poeng, og gikk nok en gang seirende ut av ungdomsklassen. Sara Tveiten skjøt 385 poeng etter en enorm avslutning. Siw Anita Dramstad som går første året på NTG Lillehammer og bare skutt luft i 2 måneder, viste virkelig hvilket talent hun har da hun skjøt 392 poeng!
Gutta skjøt også bra. Gledelig var det å se at Henrik Tvengsberg er back in buisness! Han har hatt problemer med luftgeveret sitt, og har slitt på de første stevnene. Nå var våpenet i orden, og gutten bak gjorde en nydelig jobb. Dermed ble det seier og nydelige 587 poeng! Klasse kammeraten vår Daniel Sørli viste også fram kanongod skyting med 585 poeng! Jeg kom på 4. plass med 581, og John Terje på en 6. plass med 580.

Selv er jeg veldig fornøyd med egen skyting. Godt å se at treninga hjelper! Stod altfor lenge på to skudd, som resulterte i to åttere. Resten var gode niere og tiere! Dette er et løft for selvtilliten og gir motivasjon til videre satsing på luft!
1e97fb52266ef360d282
Fortsetter unge Tvengsberg i samme stil, må han nok regne med flere
stunder på pallen. Her et bildet fra 1. klasse hvor han tok bronse i NM
på øvelsen 45 skudd stående på 15 meter. Ole Kristian Bryhn og Ole M Bakken
tok h.h.v 1. og 2. plass!

Fantastisk skyting av Marit Sangesland!!

Marit Sangesland har utviklet seg enormt fra fjoråret, og har definitivt tatt steget opp i Norgeseliten. I dag satt hun på plass den ene mesterskapsskytteren etter den andre. Det ble hele 397 poeng, og seier med klar margin. Meget imponerende, også med tanke på at den første nieren kom på det andre skuddet. Marit kommer vi garantert til å høre mye fra i tiden som kommer!
Av gutta fra NTG var det i dag John Terje som fikk beste resultat med 581 poeng. Andre resultater som må nevnes er Malin Westerheim sitt 391, og Konstanse Skøyen som satte kanon pers med 381! Selv skjøt jeg 577 poeng. Er helt klart på vei oppover, men sliter desverre med å få ut det jeg er god for i konkurranse. Sliter med nerver, og er ikke tøff nok. Håper at dette kommer seg etterhvert!
marit ls
Marit Sangesland har fått en enorm start på årets luftsesong!!

5 stevner denne uka!

Det blir en hektisk, men morsom uke nå! I dag (mandag) har det vært fysisk på morningen, mens det er skole fra 10.30 – 16.00. Så er det lufttrening på kvelden. Tirsdag er det luftstevnet på Krapfoss, mens det torsdag er luftstevnet på Flisa. Lørdag drar jeg til Vestre Bærum for å skyte luft også der. Søndagen er det start på luftstevnet i Kolsås klokken 10.00. Deretter braker det rett i bilen og til Gjerdrum for å starte sesongen på DFS 15meter!

På lufttreningene går det bra om dagen. Håper jeg har funnet ut litt av problemet mitt på luftskytinga. Jeg skyter knallgodt stående med 22 på 50meter, mens jeg har sliti på luften. Etter en treningsøkt på fredag prøvde jeg en luftbørse som var mye tyngre enn min egen. I tillegg til et tyngre avtrekk, og det såg ut til å passe meg meget bra. Skal sette på vekter på min egen luftbørse og justere avtrekket denne uka, så får vi se om jeg klarer å prestere bedre enn flausen forrige uke!
ls

Tung start på luftsesongen. God skyting av Kristoffer, Malin og Marit!

NTG gjengen startet i dag luftseseongen med  stevner i Fredrikstad og Oslo Østre. I tillegg til trening på morningen, er det nå en sliten gjeng som har kommet hjem til hyblene sine. Det var veldig varierende resultater blant oss i dag, og mange er MYE bedre enn det de viste fram i dag. Best av gutta ble ikke overraskende Kristoffer. Med 588 på Østre og 585 på Fredrikstad ble det henholdsvis en 1. og 4. plass. Resten av guttegjengen presterte stort sett en god del under pari.

Blant jentene ble ikke overraskende Marit Sangesland og Malin Westertheim de to beste. Begge to har skutt meget sterkt på trening og utviklet seg skikkelig fra fjoråret. Det er derfor gøy å se at de får det til i konkurranse også, noe begge to virkelig fortjener. Marit skjøt sin beste 40 skudd i Oslo. Her ble det 393 poeng og 2. plass. I Fredrikstad ble det 389 poeng og 2. plass også der. Malin skjøt 392 og 391 poeng og gikk seirende ut av U16 klassen på begge stevner. Sara Tveiten skjøt imponerende 385 og 383 i sin deby som NTG elev, og ble nummer 2 bak Malin på begge stevner!

Når det gjelder min egen skyting er det ikke stort å skrive om. Veldig frustrerende, for jeg vet innerst inne at jeg virkelig kan. På prøveskuddene skyter jeg kanongodt, men så får jeg en egen sperre oppe i hodet når jeg starter på serie. Alt blir plutselig så vanskelig og jeg vil så ALT ALT ALT for mye. Tenker mer på ønsker enn arbeidsoppgaver, og da blir det vanskelig å få det til. To av seriene mot slutten på hvert av stevnene var jeg godt fornøyd med. Her fikk jeg det til å sitte slik jeg ønsker. Det gjelder da å ta med seg disse bildene videre og fortsette den harde jobbingen ut ifra det!

Tøffe og Utfordrende treningsdager på scatt simulator

Siden det ikke ble noen hjemmesamling i år, så hadde jeg tre dager med knallhard trening hjemme. Jeg forsøkte å fokusere på det samme vi har gjort på disse hjemmesamlingene: Trene så mye/hardt som mulig over tre dager, slik at sentralnervesystemet blir utmattet. Deretter ha fri i 4-5 dager, for så å delta på stevnet. Meningen er at man da skal få en formtopp på disse stevnene man deltar på denne uken. Om man får formtopp eller ikke er selvfølgelig veldig forskjellig fra person til person.
Mandagen var den hardeste økten. Det ble til sammen 5 timer skyting og 1 time fysisk fordelt på tre treningsøkter. Tirsdagen bestod av en skyteøkt på 2 timer og en fysisk økt på 50 min. Onsdagen bestod av 2 skyteøkter på tilsammen ca. 4 timer. Mandag, tirsdag og onsdag(morgen) trente jeg på min egen scatt simulator med luftgeveret. På onsdag kveld var det DFS 15 meter trening med sauer. Var artig å skyte med sauer igjen, har vel ikke skutt med sauer 22 på vel ca. 1 år, så formen var heller noe rusten, særlig på stående. Skal også snart bestille meg ny DFS dress, tenkte å prøve Dagfinrud for første gang! 
Når det gjelder den mer seriøse treninga på scatten, så gikk det så som så. Har ikke trent så mye på scatt at det gjør noe, men synes det var vanskelig å få prestert noe godt på den. Jeg synes holdinga mi må være dønn 110% rolig, for at det i hele tatt skal bli noe som er i nærheten av å ligne en 10er på scatten. Selvfølgelig må man holde rolig på vanlig luftskyting også, men selv synes jeg scatten var en del mer pirkete. Det som derimot er veldig gøy, er å se 100% etterpå hva du gjør før og etter skuddet har gått av. Se hvor god holding og avtrekkfrekvens du har, og om skuddet er optimalisert eller ikke. Kommer til å trene mer på scatt fremover:)
Nå har jeg fri fra all skyting denne uka. Blir kanskje en liten luftøkt på mandagkveld, så gjenstår det da å se om jeg er i rute da sesongen braker i gang for oss på NTG tirsdag på Østre og Fredrikstad!

Norge — en av verdens beste skytenasjoner!

Tar man en titt på ISSF World ranking, så finner man fort ut hvilke nasjoner som har flest skyttere i verdenstoppen. Ikke overraskende er Kina, Russland og USA blant de største nasjonene. Men de har jo også en del folk og ta av. Jeg synes det er moro og imponerende å se at et land som Norge med kun 4,5 milioner innbyggere, hevder seg så høyt i verdenstoppen (i rifle) som det vi gjør. Vi har bl.a. to skyttere som er inne på topp 10 listen i verden på øvelsen liggende 50 meter.
Den som imponerer mest av de norske på rankingen er Ole Magnus Bakken. Han ligger på 8. plass i liggende og en meget imponerende 5. plass i helmatch, forran selveste Matthew Emmons. I luftgever ligger han på en 12. plass. Vebjørn Berg har den øverste plasseringen av alle norske med en 4. plass på liggende. Kristoffer Skjelland som ennå ikke er senior inntar en 42. plass av 158 på luftrifle. 
ISSF World ranking system finner du her
ole m
Ole Magnus Bakken er ifølge ISSF World Ranking System norges beste rifleutøver
hvis du sammenligner alle øvelser(luft og 50 meter). Her er Mr. Bakken under World Cup
i Kina, hvor han beseiret hele verdenseliten!

Sammendrag om denne ukens treningsmengde

Har hatt en fin trenings uke på NTG. Har fått trent skikkelig skyting, men også mye fysisk. Prestasjonene på luft treningene er ennå litt for variable til at jeg kan si meg 100% klar til den 13. Oktober. Her kan du lese et lite sammendrag om hvordan ukas trening har foregått:

Mandag: 07.00 Fysiske tester med Øyvind. 16.30: Luft trening. Ville finne ut hvordan formen satt. Skjøt en 60 skudd pluss prøve skudd. Hadde en veldig fin flyt, var offensiv, flink og fikk det meste til å stemme. Skjøt 585 poeng, det er treningspers. (Stevne persen er på 583).

Tirsdag: 07.00 Fysiske tester med Øyvind. Rakk også en liten fysisk økt etter testene på ca. 30 min. 16.30: Luft trening. La vekt på å trene automatisering. Skjøt treningsøvelsen 25 skudd på 15 minutter mange ganger, for å få autmatisert kroppen. ca. 120 skudd på 1t og 10 min.

Onsdag: 07.00: Luft trening med klassekammerat Daniel Sørli. Trente på automatisering og "inn og ut av stilling". Ingen særlig god trening, slet med at jeg ville for mye og klarte ikke slappe av i kroppen.
14.00: Luft trening med skolen. Vi trente mye på automatisering "25 skudd på 15 minutter". Selv trente jeg også på balanse. Ingen særlig god trening dette heller. Slet igjen med at jeg vil altfor mye, og det ender med at jeg prøver å "ta'n". Fikk det bedre til mot slutten av treninga da jeg klarte å slappe ordentlig av i kroppen, og gjorde det godt teknisk. Til sammen så ble det 230 skudd denne dagen, fordelt på 3 t og 15 min.

Torsdag: 07.00 Luft trening med skolen: Trente automatisering, holding og skjøt en del skudd uten hullkorn. Slet igjen med at jeg vill for mye, men samlet meg igjen fint mot slutten av treninga. Det gjelder å slappe godt av, å gjøre ting så pent og forsiktig, men ikke for defensivt! En litt kort økt på bare 1 time. Ca. 75 skudd.

Fredag: 07.00: Lett fysisk økt på ca. 45 min. 20.00: Ganske intensivt intervall trening i motbakker. Ca. 45 min.

I dag (Lørdag), blir det trolig en joggetur. Søndagen blir brukt til restitusjon. Har høstferie i neste uke. Dette er nytt i NTG regi, så vi går desverre dermed glipp av en flott hjemmesamling som vi har brukt å ha isteden for høstferie. Jeg har dermed tenkt til å trene knall hardt mandag og tirsdag. Skal skyte på scatt og har planlagt 13 timers trening fordelt på to dager. Onsdag og Torsdag blir det trolig treninger med skyterlaget på Grasåsen.