Ser med store øyne fram mot luftsesongen!

Årets sesong for alle mine skytegrener er nå over. Det tar imidlertidig ikke lange tiden før luftsesongen braker løs. Det er noe jeg virkelig gleder meg til! Vi har nå gått fra å trene ute på 50 metersbanen ved Kongsvinger festning, til å trene inne i Tråstad på 10 meter og 15 meter. Det nye i år er at vi også har elektroniske skiver på 15 meter. Før har det alltid vært skivetrekk, men nå har vi rigget opp 5 skiver med elektronikk. Samtidig har luftbanen blitt økt med 7 – 10 skiver. Veldig moro å trene, når annlegget er skikkelig bra!
Banen ble satt opp på mandag og tirsdag. Jeg hadde to veldig gode treningsdager på onsdag og torsdag, en hard fysisk økt på fredag, mens helga har blitt brukt til å spare batteriene til en skikkelig hard treningsuke som starter i morgen. Luftskytinga ser foreløbig ut til å gå meget bra. Jeg merker at jeg er ganske mye bedre enn fjoråret. Holdinga har ikke bedret seg så stort, men avtrekkene, timingen og rytmen i kroppen ser ut til å ha bedret seg veldig fra fjoråret. Jeg har kjøpt Anschuz 8002 til "Europas beste junior" klassekamerat Kristoffer Skjelland. Det var denne børsa han tok sølv med i EM og deltok med i World Cup. Børsa passer meg veldig fint!
Luftsesongen starter for oss på NTG den 13.10. Da er det stevnet i Fredrikstad. Fra mitt eget synspunkt synes jeg det er dårlig at to såpass store miniatyrklubber som Oslo Østre og Fredrikstad, klarer å sette sine stevner på samme dato og tidspunkt. Et av lagene mister stor deltagelse, og det som en grunn av dårlig samarbeid. Det er ennå ikke bestemt hvilket stevnet vi velger, trolig blir det Fredrikstad sitt. Kanskje er vi så gale at vi rekker Østre sitt sent sent på kvelden.
025
Meg og min nye Anschuzt.
028
Får den en like god sesong som den fikk ifjor tro??:P
023
Mandag kveld: "nye" tråstad banen blir ragget opp!
029
Avsluttet Torsdags økten med en fin 99 serie!

Ulykkesfuglen Emmons!

Det er alltid gøy å se tilbake på ting som aldri vil bli glemt i skyttehistorien. Under helmatchen i OL Bejing for et år siden, skjøt Matthew Emmons nok en gang fantastisk. Det ble 1175 poeng og skive 2 i finalen. Et poeng bak Rajmond Debevec. Under finalen viste han fram fantastisk skyting,  og helt fram til siste skuddet var 9,8 det dårligste skuddet. Helt overlegen som han var, trengte han kun en 6,0 for å innkassere seieren. Var Athen OL for fire år tilbake i

tankene tro? Vi kjenner alle til historien på siste skuddet. 4.4 og en 4. plass ble fasiten. For å oppleve dramaet i Bejing for et år siden en gang til, trykker du på linken under.

 http://www.youtube.com/watch?v=yBkRfOgw3no

matthewafp1219676280
En knust Emmons etter finalen på 3×40 skudd.
matthewemmons04 
"What on earth". Matthew Emmons, her for 4 år siden i OL Athen. Her hadde
han også klart seg med en 6er. Isteden skjøt han fra skive 1 i gal skive. I skive 2
hos en kineser ble det registrert en 10er og en 8er. Det sies at Emmons skjøt

blinkskuddet. Hva har mannen gjort for å få et så bra 0-punkt?

 

Oppsummering NM 50 meter!

Det ble et meget vellykket arrangement av NM 50 meter på Løvenskioldsbanen i helga. Det aller meste gikk helt prikkefritt, og mange har skrytt stort av stevnet! Det ble som vanlig under et Norgesmesterskap prestert mye god skyting, og det ble kåret mange fortjente norgesmestere!
Selv presterte jeg så som så i begge øvelser. Jeg var god for mye mer, men sterk forkjørelse samt litt utur får ta noe av skylden. Jeg var også udyktig i mange situasjoner. På 60 liggende skjøt jeg 583 poeng. Jeg startet meget godt med 295 på de 30 første skuddene. På fjerde serien begynte vimplene å gå, dermed ble jeg nervøs og veldig veldig defensiv. Turte ikke trekke av og brukte nesten 25 minutter på fjerde serien. Det gav 95 poeng. Selvom 9,8 var dårligste skudd, så var det veldig dumt å ikke fortsette i den gode rytmen jeg var inne i. Jeg gav litt mer faen på neste serie og skjøt 99 poeng der. Før siste serie låg jeg godt an til finaleplass, men startet med to niere jeg ikke såg. Dermed ble jeg igjen defensiv, og begynte også å skru. Og når jeg da skrudde gal vei, så ble det ikke mer en 94 poeng på siste serien. John Terje Larsen som går i klassen min har skutt meget godt liggende i hele sesongen, og han tok en meget fortjent NM tittel på liggende. Anders Hundseid tok sølv og Kristoffer Skjelland bronse, også disse går i min klasse. Trippel NTG Kongsvinger!
På helmatchen gikk det som det ofte har gått i år. Dårlig på ligg og kne, mens stående er mer enn bra nok! Jeg skjøt 1142 poeng etter seriene: 387, 377, 378. Dermed ble det skive 7 i finalen. I finalen var jeg veldig fjern og hadde gårdsdagens liggende tid i hodet. Finale tiden på liggende er 45 sekunder, mens den på helmatch er 1 min og 15 sek. Jeg hadde liggende tiden i hodet, og trodde vi hadde 45 sekunder å skyte på.Jeg var passiv på det første og tredje skuddet, og da klokken passerte på 43 – 44 sekunder, så måtte jeg bare dra av. Dermed ble det en 6,8 og en 7,8. På det fjerde skuddet skjøt en annen skytter på "stopp" orderen, og da viste klokka 1.15!!!! Jeg fikk meg en god latter, og skjerpet meg på de siste syv skuddene. Dårligste skudd på de siste syv ble 9,6, noe jeg synes er veldig bra. Jeg beholdt syvende plassen etter en finale på 94,6. Ole Kr Bryhn ble suveren Norgesmester på øvelsen!

Vebjørn (Kongen) Berg hadde en strial dag på jobb. Han gjorde effektivt unna sin helmatch og skjøt 1176. Deretter bar det rett til Asker for å skyte finale i Østlandscupen. Her ble han stevnets beste skytter for tredje gang, og vant dermed den individuelle pokalen til ode og eie. Blaker vant Østlandscupen for første gang i historien. Vebjørn rakk tilbake til Løvenskioldsbanen for å skyte finale. Her utklasset han Ole Magnus Bakken, og tok nok en suveren NM tittel! 

Årets utendørssesong er nå over. Jeg ser fram til en meget spennende innendørssesong med 15 meter og veldig mye luftskyting på 10 meter. Når stående går såpass bra som det gjør, så er forventningene mine høye. Innendørsskyting består jo som kjent neste bare av stående skyting. Jeg kommer til å satse mye på luftskyting i årets sesong, og jeg har tenkt meg ut på flere internasjonale konkurranser. EM i Meråker er vel kanskje ikke et realistisk mål, men heller mer en drøm jeg håper kan gå i oppfyllelse! Jeg kommer til å legge ut min sesongplan og mer om årets luftsatsing på bloggen senere. 
 liggende 09 
  Pallplassering liggende junior menn
                                                                                                                                              juniormennhel

Pallplassering helmatch junior menn.
 
Fyldige resultater fra årets NM 50 meter på www.oslomsl.no

Snart klart for NM 50 meter!

I helga skal det arrangeres NM i 50 meter på Løvenskioldsbanen. Fagkomiteen i rifle sammen med NTG Lillehammer og oss står som arrangører for stevnet. Hele gjengen reiser opp torsdag med buss, utstyr og soveposer! Sammen skal vi lage et NM for historiebøkene!
Vi er som sagt en gjeng med veldig mange gode skyttere, og jeg er helt sikker på at NTG Kongsvinger kommer til å sette preg på mesterskapet. Selv er jeg veldig spent på hvordan formen sitter. Har trent veldig intensivt og bra de to siste ukene. Det blir uansett utrolig spennende, og håper så mange som mulig møter opp for å se på de forskjellige øvelsene fredag – søndag!

106 2

109 2

Fin avslutning på banesesongen av meg og Jens Kristian på Rygge!

Jeg og Jens Kristian har i dag vært på Østfold tur, og skutt 3 stevner. Fikk tak i adressene på skytebanene og lagret disse på GPSen. Godt var det, ellers tror jeg at vi hadde vært på veien ennå! Jens Kristian skyter egentlig sisteårs junior, men skjøt senior på samtlige stevner i dag.
Det åpnte så som så for oss begge to. Jeg for min egen del slet på kne. Blir for passiv, og skal gjøre det så perfekt som mulig. Da går skuddene ned og til venstre. Nå skal det også legges til at det var SVÆRT MYE vind på samtlige stevner, særlig på Råde. På Råde skrudde jeg på det meste 7 helknepp i siden! Det ble 240 poeng på Råde, hvor jeg ikke skjøt omgang. Jens Kristian fikk her en "klikk patron", og avsluttet skytingen etter andre serien.
På Sarpsborg skjøt jeg 50 ligg, 47 stå og fikk da som sagt en dritt serie med 46 på kne. 97 på grunnlaget ble fulgt opp med 100 på omgangen og 340 poeng. Jens Kristian skjøt her 239 poeng.

På Rygge viste vi begge muskler og skjøt meget bra. Jeg skjøt 50 ligg, 48 stå, på kne var jeg denne gangen tøff og da ble det 49. På grunnlaget ble det 98 og 245 poeng! Nest beste resultatet i hele år på 25skudd. På omgangen ble det 99 og 344 sammenlagt. Jens Kristian fikk fortjent endelig klaff og skjøt hele 247! På omgangen snek det seg ut tre niere, men 344 poeng av en som ennå ikke er senior er meget imponerende! Sammenlagt ble det en delt 8.plass på meg og en 12. plass på Jens Kristian!

Dobbelt Norgesmester på lag NM 300 meter!

Det har vært en rekke begivenheter i helga. Størst av alle var selvsagt årets NM på 300 meter, nok en gang med Elverum rifleklubb som arrangør. NSF 300meter er en skyteøvelse som er vanvittig gøy og som jeg gjerne skulle har prioritert mer. Men du verden hvor dyrt det er! I tillegg til manglende utstyr  (og trening) til å være med i toppen, så har det ikke blitt noe satsing på den fronten. Dette var faktisk mitt tredje 300meters stevne i karrieren. De to forrige var NM for et og to år siden!
Sett under ett så er jeg fornøyd med stevnet. Det ble personlig rekord i begge øvelser, itillegg til to NM gull i lag og da kan man ikke klage! På 60 ligg skjøt jeg 588 poeng. Det tekniske stemte veldig godt, ble litt for ivrig et par ganger og da smøg det seg ut et par niere. Dette gav en 7. plass. Meget høyt nivå og tett i toppen. Den solide DFS skytteren Kim Andre Lund vant med 593 poeng. På lag ble det som sagt seier til: meg, Anders Hundseid og Marius Austad.

På halvmatchen har det blitt ført opp feil av mitt resultat i protokollen. Det står at jeg skjøt 566 poeng, med 92 poeng på den første kneserien Dette er jeg 100% sikker på er feil, da jeg er HELT sikker på at jeg skjøt 94 istedenfor 92 på den første 10skudden på kne. Dermed blir poengsummen 568 istedenfor 566. Men det spiller plasseringsmessig  overhodet ingen rolle. Det hadde blitt 6.plass på halvmatchen uansett. Jeg slet på stående med sauer. Tungt avtrekk og for lite trening med sauer får ta skylden for det. Kne fungerte bra, særlig på siste serien hvor jeg hadde veldig fin flyt og rytme. Skjøt der som sagt etter min mening 2 poeng mer enn det som ble ført i protokollen.  Ole Kristian Bryhn leverte en rå halvmatch. Han skjøt 585 som er ny juniorrekord. På lag ble det ny seier til meg, Marius og Anders!

NTG Kongsvinger bemerket seg også i de andre klassene. Hanne Sangolt ble norgesmester på 60 ligg i junior kvinner med meget fine 592 poeng. Anna Hjelmevoll og Marit Sangesland tok sølv og bronse på halvmatchen. Lagmessig ble det gull på halvmatchen. På laget skjøt: Anna, Marit og Hanne!
I ungdomklassen ble Siri Mortensen to ganger norgesmester! På 60ligg skjøt hun 583, mend det ble 543 poeng på halvmatchen. Under de forholdene som var på søndagen, så er dette meget sterke resultater av en ungdom!

Ellers må jeg nevne Kisen skytteren Henrik Dalen som var svært svært uheldig på øvelsen 60 ligg. Han skjøt 585 med en 2er. Han klaget selvfølgelig på skuddet, og skjøt en tier som extra skudd. Etter skyting sjekket juryen bakskivene, og mente at 2eren ikke var noe "bløff". Henrik klaget forstårlig igjen, men prostestene gikk ikke igjennom. Hadde han fått fjernet sin 2er hadde han blitt norgesmester! Utrolig trist for Henrik og det viser hvor tøft og bitter skytesporten kan være. Jeg regner med at Henrik imdlertidig legger skuffelsen bak seg, og slår sterkt tilbake på NM 50meter neste helg!

Seier i R-cup finalen med 3 skudd for lite!!!!!

Det var i dag finale i den tradisjonsrike Romeriks Cupen (lagskyting for seniorer). Høland/Bjørkelangen hadde med to lag, et i A-finale og et i B-finale. B-laget hadde ingen særlig god dag, og ble nummer 4 av de 5 lagene som deltok i B-finalen.
Det meste handlet om A-finale laget vårt i dag. Min godeste far, Per – Arne Claussen presterte å skyte 3 skudd i gal skive. Et på den første femskudden, og to på grunnlaget! Dette førte selvfølgelig til at vi havnet LANGT bak de øvrige. Før finalene, så hadde: Oddveig Kjøsnes 239, Per – Arne 214, jeg 241 og Øyvind Lier 246(med en 7er).

Finalen er av det artige slaget. 5 kneskudd, deretter 5 enkle stå skudd.Oddveig skjøt tilsammen 94 poeng på sine ti finale skudd. Per – Arne skjøt 92. Jeg startet med en dårlig 48 serie på kne og var sint og bestemt da jeg stilte meg opp for stående. Dette hadde tydeligvis en positiv effekt. Holdinga på stå under finalen var ikke spesiell god, men jeg reddet det inn ved perfekte avtrekk og god timing. Det ble fem av fem tiere på stå, med 10,3 som dårligste skudd! Jeg skjøt dermed 98 poeng i finalen, og vi gjorde et enormt hopp og låg bare tre poeng bak Nittedal som ledet. Øyvind Lier hadde anker etappen. Han startet perfekt med 50 på kneserien. På stående ble det kanskje litt mye hjertebank, men det gjør overhodet ingenting når de andre konkurrentene også tydeligvis følte presset. Med 94 på Øyvind sin finale sikret det oss en vel så dramatisk, men meget imponerende og sterk seier. Jeg har vel lov til å si at det ikke var noen tvil om at det var det beste laget som vant!

RÅ skytterhelg av Ole Kristian Bryhn

Kjernekaren Ole Kristian Bryhn har i hele 2009 sesongen vært en av landets beste skyttere. I helga han en imponerende resultatliste å vise til. 
Årets nordiskmesterskap ble arrangert av Rælingen. Her skjøt Ole Kristian meget solide 243 poeng. Etter finalen hadde han 338 poeng, og utklasset de andre i ungdommsklassen. Det værste er at han også utklasset seniorene. Tore Veie ble nemelig best blant seniorene med 336 poeng! Norge var igjen en klasse for seg nasjonsmessig, og hadde de elleve første plasseringene på banen.  På  http://nordisk.pacelg.com/ finnes det artige videoer og info om alt av den nordiske skytingen.
Gromkaren Bryhn fikk også med seg DFS stevner i helga. Det ble 347 poeng på samtlige plasser, altså i: Slagen,  Sem og Nøtterød. Både i Nøtterød og Sem ble det seier! Slagen har ennå ikke lagt ut sine resultater. 347 på alle tre stevnene gav Ole Kristian tittelen som årets "Tunsbergmester", den skytteren med best poengsum sammenlagt på alle tre stevnene.
Det er bare å gratulere Ole Kristian med en fantastisk skytterhelg som det virkelig oser respekt av!
bryhn

50 meter stevnet på Hobøl

Jeg kjørte lørdagen helt aleine på stevnet for første gang, blir 100 prosent sikkert ikke den siste;) Hadde litt problemer med retningssansen når det gjaldt å finne fram til Olavsgaard, hvor jeg skulle vente på Øyvind for så å fulge ham resten av veien. Men jeg fant da frem tilslutt.
Stevnet var preget av varierende og litt leie vindforhold. Plutselig stod vimplene rett ned, mens de bare sekunder etterpå kunne vimse i alle retninger. Jeg hadde 1141 på helmatchen etter ¨å ha skutt: 387 ligg 371 stå og 383(stevne pers)kne. Liggende og stående som har fungert veldig bra på trening den siste tiden, var i dag ikke til å kjenne igjen. Mens kne som jeg ikke har fått til nå plutselig satt dønn på. Et morsomt senarium! På liggende slet jeg veldig fælt med stillingen. Har trent på ny liggende stilling, hvor jeg har stilling på høyre arm slik at det skal bli et støttepunkt og ikke et vippepunkt som det har vært lenge. Stillinga har fungert veldig bra på trening, men i går så ble det bare tull. På stående startet jeg ganske bra, men ble alt for passiv og trakk av på galt tidspukt på andre og særlig den tredje serien. På kne gikk det som sagt meget bra. Holdingen, timingen og avtrekkene fungerte meget bra, dermed ble det pers på kne!
Helt ufoisielt tror jeg det ble en 2.plass. Kristoffer Skjelland skjøt 1146 og gikk trolig seirende ut. Må selvfølgelig også nevne unikumet fra Ørje Marianne Berger. Det ble tangering av sin egen norgesrekord på halvmatch med 589!!!!!!

Blir intervjuet av NRK P1 fra 06.45 og utover i morgen!

Det er vanlig at NTG Kongsvinger hvert år får mediedekning av folk som har lyst til å se hvordan vi har det. De siste årene har det vært TV-folk som har tatt en titt innom og pratet med enkelt elever. I går ble jeg spurt om å få være med på et intervju på radio NRK P1 Hedemark/Oppland fra 06.45 og utover til 09.00. Det starter med et intervju på hybellen min som sagt 06.45. Deretter reiser vi opp på skytterbanen hvor jeg, Øyvind og forhåpentligvis andre elever skal fortelle om skolen og om skytterlinja.
Hovedsakelig skal sendinga gå kun tidlig på morningen, men det blir også kanskje sendt en liten snytt i 11 tiden på formiddagen. Håper alle som får inn NRK P1 Hedemark/Oppland står opp tidlig og hører på!