Kongen var helt ustoppelig under årets Norges Cup!!

Jeg har tatt av meg hatten for han snart tresiffrede antall ganger, og jeg gjør det igjen! Vebjørn Berg ble en suveren vinner sammenlagt av årets Norges Cup! Vebjørn skjøt 347 poeng både i OS og i Fana. På OS holdt dette til seier på stevnet, mens det i Fana ble 3.plass. Uansett så holdt disse prestasjonene til seier sammenlagt, og Vebjørn har nå en meget sterkt 2009sesong å vise til. Det har blitt EM gull, VM gull, skytterkonge tittel og nå gull i Norges Cupen sammenlagt. Det gjenstår ennå mye mye mer.
Selv ble jeg nummer 86 sammenlagt i årets Norges Cup, med 37 poeng som jeg fikk etter å ha skutt 346 poeng i Tingelstad. 
topp3r3nc09
Pallplasseringene sammenlagt under årets NC. Kongen med gull i midten annføres av toer Stian Bogar og tredjemann Kim Andre Lund!

LAPPEN!!!

Jeg har drivi på og sliti lenge, men i dag klokka 10.00 klarte jeg endelig å bestå den praktiske prøven for klasse B!
 Under Kjøringen var pulsen mye høyere enn den noen gang har vært under en skytekonkurranse, men det gikk da heldigvis bra!
Nå kan jeg love at det blir MYE farting på stevner fremover. Satser på å delta på stevner HVER ENESTE helg dersom det lar seg gjøre;)
biltilsynet
Et bildet av Trafikkstasjonen på Kongsvinger, hvor jeg fikk utlevert førekortet klokken 10.00

Bilder fra USA turen

dsc0005
                                           Utsikt fra hotelrommet
dsc0010
                 Maid for tag får oppmerksomhet dagen før start:)
    dsc0014

dsc0078
        Kusk Olav Mikkelborg og meg på toppen av Empire State Building
dsc0074
             Tåke på toppen ødela desverre for perfekt utsikt
 dsc0071
                    Litt større forhold enn i Kongsvinger og Oslo;)
dsc0043

dsc0105
                              Maid for tag i oppvarming
dsc0050
Der hvor World Trade Center en gang stod, har det nå blitt bygget et stort minne museum for tvillingtårnene. Vi tok en tur innom og så på brev fra pårørende, deler fra bygningen, bilder av de døde osv.
dsc0051

dsc0054

 

Sterk seier over Rælingen og videre til A-finalen i Romerikscupen!!

Høland/Bjørkelangen har som kjent veldig mange gode og kapable seniorer. Slik blir det mange cup-lag av. I årets Romerikscup for seniorer meldte vi på ikke mindre enn 4 lag. Det laget som har gjort det best er lag nr 3. Laget består av meg klasse 4, min far klasse 1, Øyvind Lier klasse 4 og Oddveig Kjøsnes klasse 5. Siri Mortensen har også deltatt på laget.
I går var det semifinale mot Rælingen. Rælingen hadde et meget sterkt lag på papiret med to kapable 2 klassinger pluss Jan Ole Skotterud og Halvor TH Svendsen. Laget vårt presterte meget god skyting og skjøt 340 poeng i snitt. På laget hadde Oddveig 343, Øyvind 341, jeg 339 og fatter 337. Halvor TH Svendsen ble beste skytter med 344 poeng, men de øvrige lagkammeratene hans hadde ikke helt dagen. Unni Brodal og Laila Skotterud hadde ikke dagen, og presterte langt under pari. Jan Ole var veldig uheldig og skjøt et skudd i feil skive. Heldigvis fikk ikke det utfallet noe å si for matchen. Vi vant tilslutt med hele 19 poeng. Finalen går av stabelen på Nannestad søndag 6. september. Vi skyter i denne rekkefølgen: Oddveig, Per – Arne, Simon og Øyvind!

Tilbake i hjemlandet!

Er tilbake i Norge etter en meget kjekk USA tur. Det var jo hesten vår Maid for Tag som var hovedpunktet med turen. Og sett resultatmessig, så hadde vi kanskje håpet på mer. Det ble tilslutt en 5. plass. Hun fikk et meget fint løp, men var rett og slett ikke bedre for dagen. Hun reiser snart hjem, og avslutter sesongen forhåpentligvis med stil her i Norge. Det kommer bilder fra USA turen senere!
Mens jeg var i USA, har det vært samlagsmesterskap her hjemme. Jeg tar igjen av meg hatten for Øyvind Kongtorp Lier,  som igjen viste hvilket fantastisk skyttertalent han har. Han har en utrolig teft for store stevner, og igjen viser han at han er ekstremt god til å takle press. Prestasjonen ble ikke mindre av at han slo selveste Vebjørn "Kongen" Berg i omskyting. Gratulerer Øyvind med nok en imponerende prestasjon!
Det var også matchstevner på Elverum og VBS Bærum i helga. På Elverum har jeg ennå ikke sett det bli lagt ut noen resultater. Det gikk rykter om veldig vanskelig vind, og ingen gode resultater. På Bærum imponerte nykommeren Anders Hundseid som har gått over fra NTG Lillehammer til Kongsvinger. På liggende skjøt han nydelige 592 poeng og vant. På helmatch skjøt han fine 1151 poeng, og var kun slått av Ole Kristian Bryhn. Vi har som sagt veldig mange gode NTG elever på skytterlinja i år. Det blir spennende å se hvor mange lag Øyvind Sirevaag melder på til de forskjellige øvelsene på NM 50 meter og 300 meter. Jeg er ikke stor i kjeften når jeg sier at vi har stor sjanse til å ta dobbelt seier på lag i samtlige øvelser både for jenter og gutter!

hundseid
                                          Anders Hundseid

samlagsmester
Kornprinsen beseiret kongen i årets Samlagsmesterskap på Nittedal!

Ute av Øsltandscupen etter grisebank fra Nordstrand!

Det ble som ventet et tøft oppgjør for oss seniorene i Høland/Bjørkelangen mot et meget sterkt Nordstrand lag. Det skal da nå legges til at vi nok en gang var utrolige uheldige med trekningen. Dette er 3dje år på rad at seniorlaget møter den desidert beste motstanderen i en av rundene rett før finalen. Vi får håpe at trekningene bak de "lukkede dører" er mer snill mot oss neste år.
Poengmessig oppnådde vi 2706, som jo er ganske godt. På laget hadde Sigbjørn Lunner: 344, Øyvind Lier 344, Oddveig Kjøsnes 342. jeg hadde 339, Jørn Daltorp 338, Øyvind Nitteberg 334, Kjerst Nyborg Teigen 334 og Nina Bøe 331. Thomas Bråthen som vanligvis er fast på laget har blitt lagt under kniven. God bedring til deg Thomas, håper du snart er tilbake!
Selv er jeg veldig missfornøyd med min egen skyting. Poengsummen er da ikke den dårligste, men jeg var god for mye bedre i dag. Den eneste jeg har å skylde på er kun meg selv. Jeg var alt for passiv i dag, og var rett og slett en JE*** kylling. Tørte ikke å trekke av i det hele tatt, selvom holdeområdet var veldig bra. Til og med på liggende turte jeg ikke trekke av og skjøt to 9,9 på første ligg serien. Selvom man er i bra form holdemessig, så spiller det ingen rolle når man ikke er med mentalt og ikke tørr å skyte tier.
Nordstrand hadde som sagt et knallsterkt lag og skytterprins Espen Berg Knutsen ble beste skytter med 346 poeng. Laget oppnådde 2724 poeng! Nordstrand har et fantastisk godt og ungt lag. De bør helt klart bli regnet som favoritter, og dette er et lag jeg er helt sikker på kommer til å prege Østlandscupen for seniorer i lang tid fremover! Lykke til i finalen:)
espen20og20sidsel
To av Nordstrands skyttere: Espen Berg Knutsen og Sidsel Lillekveland.
seniorlaget
Seniorlaget vårt(her ved Thomas Bråthen isteden for Øyvind Lier) har levert en god Østlandscup, men tapte i går for et bedre lag.

Meadowlands og New York neste!

                                  tag                    

                               new york

Hverdagen her på NTG er hektisk, men nå har jeg endelig fått satt meg for å skirve om den sinnsyke hendelsen som skjedde i helga! Som mange vet er vår desidert beste travhest: Maid for Tag, på USA/Canada turnee. Hun startet sitt første løp i Canda den 17 Juli. Det var et kvall løp til Ambro Flight Stakes, som er et stort løp for hopper. Her kapret hun den siste finalebiletten etter litt defensiv kjøring. I finalen leverte hun et kanonløp og ble femte etter å ha sittet fast på oppløpet. Maid for tag er en veldig spesiell hoppe med et svært hissig temperament. Det er ikke mange som våger å gå inn til henne i boksen. I sin tredje start i Canada var hun stor favoritt i et vanlig eliteløp. I tett ble hun desverre dum og stri, slik hun kan være noen ganger. Det endte til slutt med en 3. plass.
I helga gikk hun kvalfisiering til Breeders Crown for hopper. Breeders Crown er et av åretshøydepunkt på den enorme løpsbanen "The Meadowlands" i New York. Flere av verdensbeste hopper møtes til dyst, og konkurransen er knallhard. Maid for tag var langt i fra noen favoritt i sin kvalifisering, men fra tredje spor bak bilen tok hun lett teten. Kusken Mark Macdonald slapp føringen rimelig kjapt til Spce Queen som også har norsk tilknyttning. Spice Queen slapp igjen føringen til en amerikaner, og Maid for Tag fikk et fint løp som tredje hest på innerspor. I utgangen av den siste svingen dro kusken i høyre tommen og på 3-4 steg føyk "Tagi" forbi de andre, og lekte med konkurrentene. Hun løp inn til fantastiske 1.09.5!! Det er verdens beste tid i år av ei hoppe! Hun moste også Moni Makers gamle banerekord. Og Moni Maker var av mange regnet som verdensbeste travhest i 1997 – 1999. 1.09.5 er også den beste tiden i historien av en norsk hest. Ingen har noengang travet fortere enn Maid for Tag i Norge. Thai Tanic er nærmest med 1.09.9.
Finalen går av stabelen kommende lørdag. Dermed blir det USA tur på meg, fatter og Olav Mikkelborg som er hestens faste kusk. Han skal også kjøre i finalen. Reiser fredag og kommer hjem mandag. Dette blir uhyggelig spennende!!!!!!! I finalen er det ca. 130tusen dollar til vinneren! For å se fantomløpet til Maid for tag går du på denne linken:  http://www.youtube.com/watch?v=l0fdZxS6K8g

296 med skjevt hullkorn på Medaljestevnet!

Jeg har i helgen skutt den årlige nasjonsskytingen, som i min krets ble arrangert av Eidsvoll Verk. Programmet består av: 5 kne, 5 ligg, grunnlag og omgang. Rett før skyting skjedde det mye kluss. Jeg merket at jeg ikke hadde skiftet hullkorn fre LS feltfinalen, da jeg la meg ned for å skyte prøveskudd. Fikk i hast tatt ut det ene og slengt inn et 4,0 hullkorn som jeg lånte av Sigbjørn Lunner. Dette hullkornet klarte jeg å sette i skjevt, så hele siktebildet ble en smule merkelig. Da hadde det gått 1 minutt av prøveskuddene, så jeg måtte nesten bare klemme på. Fikk til slutt skutt meg inn. På kneserien sliter jeg igjen med det jeg har slitt med på DFS i det siste, at jeg får helt feil 0-punkt. Kroppen vil til venstre i skiven, og ikke midt på. Får følelsen av at jeg må dra skuddene ut høyre, for at det skal se ut som om de sitter i midten. Jeg slet på kneserien, men fikk likevell 48 poeng, i en fin samling ned til venstre. På liggende skjøt jeg 50 peong. Grunnlaget var veldig bra, jeg krep kommandoen, tok kontroll på situasjonen og hadde full kontroll på samtlige skudd. Det siste kneskuddet var jeg dog klar over dro ut høyre, og det ble også en 9,7. På omgangen skjøt jeg 99 poeng. Dermed ble det  296 poeng, og ingen finale på meg i år desverre. Men sett under et var 296 en veldig bra prestasjon!
Må nevne siste års Eldre rekrutt jenta Stine Cecilie Grannlund som skjøt meget fine 292 poeng.

Dobbelt 50 meter stevnet i Charlottenberg!

Overhodet ikke noe hvilehjem i starten av skoleåret. Det startet likesågodt med to konkurranser på den fine 50 metersbanen til Skillingsmark skytterlag i Charlottenberg. Vi har vært 11 – 14 elever som har vært nede å skutt onsdag og torsdag. Skytemessig og resultatmessig var det veldig mange som imponerte stort, og det bor et stort potensial i veldig mange av årets NTG elever. Det blir en knallhard kamp om plassene på de forskjellige lagene til NM, akershusserie etc utover høsten.
På den første stevnedagen, eller "tavling 1" som det heter i Sverige viste bl.a. jeg meg frem på stående. Skjøt 384 poeng med seriene 96 96 94 98. Utrolig gøy! Holdinga var utrolig god, så det meste handlet om å presse frem et rent avtrekk. På liggende skjøt jeg 391 på de første 40, mens jeg fikk et lite arbeidsuhell med bl.a en 8er på de 20 siste. Det ble til slutt 583 på 60 ligg. Det låg dermed ann til kanongod pers på helmatch, men knestående var rett og slett helt forferdelig. Vil ikke skrive så mye om det, men fant litt ut av det på siste 10 skudden hvor jeg skjøt 95. 1147 på matchen med 391 ligg og 384 stå sier kanskje sitt!!!
Ellers var det veldig mye god skyting av de andre. Kristoffer Skjelland skjøt "som vanlig" godt og stoppet på 594 på 60 ligg og 1164 på helmatch. John Terje skjøt 593 og 1154. Anders Hundseid satte en vill pers på helmatch med 1152. Han hadde 588 på 60 ligg. Sara Tveiten som går i 1. klasse skjøt 588 på 60 ligg, mens Marius Austad perset på 60 ligg med 590! 
Torsdagen startet med en treningsøkt klokka 7 på morningen. På høste/våren skyter vi ute på Kongsvingers 50 meter, mens vi på senhøsten/vinter og senvår skyter inne i Tråstad på 10 og 15 meter. På denne økta skjøt jeg ca. 100 skudd kne. Ble skolært i ny knestiling av Øyvind, og prøvde prismeblokker for første gang. Prismeblokkene var til stor fordel, så kommer til å fortsette med de. Etter skole fra 11 til 2, bar det igjen avsted til Charlottenberg. Jeg startet meget godt på liggende: 98 97 99 99 99, men på siste serien ballet det seg til. I tillegg til litt leie vindforhold kom det sterkt sollys på skivene. Jeg fortsatte å skyte, men fikk fire helt uforstårlige niere på rad. Jeg endte til slutt opp med 95 og 587. Litt ærgelig, men får ta det som lærdom. På helmatchen ble det tilslutt 1141 med 393 372 og 376. Jeg fikk to "møkka serier" en på stå og en på kne som ødela veldig for en god poengsum. Men på disse to var jeg ukonsentrert og prøvde å ta tier, isteden for å jobbe for det. Sånt blir det fort 8ere og 7ere av.
Ellers var det mye god skyting fra resten av gjengen igjen. Sara Tveiten fortsetter å imponere, denne gangen skjøt hun fine 590 poeng på 60 ligg! Jonas Dahl skjøt 589 og Hanne Sangolt 588. John Terje skjøt igjen godt på liggende med 593 på 60 skudden. På helmatchen endte han på 1144 poeng. Kristoffer Skjelland viser helt tydelig at han er europas og kanskje verdens beste junior. Han skjøt utrolige 1170 poeng på helmatch og 596 poeng på 60 ligg. Banerekord for juniormenn i begge øvelser ble notert. 
Klokken 7 på morningen i mårra, venter det en 1,5 time lang fysisk økt med Øyvind i Kongsvingerhallen. God NATT!   

Nytt skoleår på NTG!

ntg
 Ja, da har jeg startet på mitt tredje og faktisk siste skoleår ved NTG kongsvinger. Ganske utrolig å tenke på at dette er det siste året, for du verden som tiden har gått fort. Har da heldigvis mange gode og lange treningstimer igjen her oppe, og satser på å bruke dem godt!
På skytterlinja her i Kongsvinger har vi brukt å være en gjeng på ca. 12 skyttere. Men dette året er vi faktisk en gjeng på utrolige 20 skyttere. Aldri før har det vært så mange skyttere ved skolen. Noe som også er veldig kult er at en skytter fra Danmark ved navn Tobias Bonnelykke har begynt i 2. klasse. Andre skyttere som har startet er: Sara Tveite(Rollag og Veggli), Jonas Dahl (Rælingen), Konstanse Skøyen (Nittedal) Elizabeth Lande (Flesberg), Lars David Øvrum (Ullensaker), Sigurd Saalvesen (Nordstrand), Malin Westerheim (Krapfoss), John Terje Larsen og Anders Hundseid begge tidligere elever fra NTG Lillehammer. Veldig artig med en så stor gjeng. De som er mest spennende av de nye, sett skyttemessig er kanskje John Terje, Malin og Jonas. John Terje gjorde som mange vet, det veldig godt i årets EM 50meter. Han var kun et poeng fra å komme til finale i begge øvelser. Jonas Dahl har skutt meget godt liggende på 50 meter, og har pers på 591! Malin Westerheim er kanskje et av Norges største ungdomstalent i luftrifle. 
yvind
Sportsjefen for alle skytterne ved NTG, og en svært etterspørt trener rundt i Europa etter flere suksessrike mesterskap: Øyvind Sirevaag!