De siste øktene er unnagjort!

Har hatt tre fine og gode dager med trening, siden banestevnet på Etnedal søndag. Årets oppkjørring til LS har blitt en del forskjellig fra det jeg vanligvis har brukt å gjøre. Har brukt å trent veldig hardt i 2 uker, for så å tatt det mer rolig uka før begivenheten. I år har det blitt helt motsatt, hvor jeg hadde 1 uke total fri fra all skyting for nå 2 uker siden. Mens det har vært mer trening og stevner forrige uke, og veldig intesiv trening nå de siste 3 dagene. Blir spennende å se hvordan det slår ut.
De tre siste dagene har sett slik ut: Mandag: tørr trente holding i 30 min, før jeg koblet opp min nye scatt simulator (Megalink). Hadde min første ordentlige trening på scatten, og trente der i litt over 1 time. Trente bare stående, og fokuset var lagt på inn og ut av stilling. Fant ikke frem til DFS skiva, så skjøt på ISSF 300meter skiva. Med DFS klæra og saueren, så var det ikke mye urolig jeg skulle holde, før det ble 8ere. Men var nå gøy uansett. Avsluttet med en fin 10 skudd på 94 med fem 9,8. Tok en fysisk økt på kvelden, med basis styrkeøvelser (mage og rygg).
Tirsdag: Trente stående scatt fra kvart på 8 til kvart på 10 på morningen. Trente på 5-skudder og å fine en fin rytme. Tok en halvtimes joggetur etter dette. På kvelden sykla jeg intervaller på til sammen ca. 30 min.
(idag) Onsdag: Tenkte jeg skulle ta en hardøkt med skyting i dag også, men var veldig støl etter gårsdagen. Det ble isteden en liten skyteøkt ute i svært sterk vind. Jeg er ikke beskjeden når jeg sier at det iallefall blåste 10 sekund meter. Tørr trente stående og kne i den tøffe vinden. Fokuset var planlagt å prøve å holde mest mulig rolig i vind, men det var totalt umulig. Særlig på stående. Fokuset ble endret fra holding til å terpe på timing, avtrekk og rytme. 
Torsdag (i morgen) er det innskyting på feltskiver. Skal finne fram til null-stillinga, så jeg veit hvor jeg skal ha børsa til NM-felt. Fredag er det avreise fra setskogen til Evje tidlig om morningen. Skal skyte 3 NC stevner på veien oppover. Skyter i Styrvoll klokka 12.00, Lunde 14.30 og på Drangedal 18.00. Gleder meg enormt til årets store folkefest!

bilde035            bilde033          bilde032bilde034
Bilder fra dagens tørrtrenings økt. Ute på plattingen på hytta, i meget sterk vind.

 

En fin dag på travbanen og skytterbanen:)

Har nå endelig kommet tilbake på hytta vår som befinner seg på Hvaler (Skjærhalden). Dagen har gått med til et banestevnet på Etnedal, og travkjøring på Biri. På Etnedal skjøt jeg en fin 35 skudd, og endte til slutt på 343 poeng (50 47 49 98 99). Liggende og kne satt veldig bra, mens stående ennå er litt for variabelt. Hadde blant annet en 8er som jeg ikke såg, mens jeg hadde en 10,0 og en 9,9 som jeg synes såg dårlige ut. Skal gjennomføre en del harde driller på stående de kommende dagene, før det braker løs med tre NC stevner på fredagen.
244 gav en 3.plass på 25.skudden i klasse 4. 343 poeng i klasse 3-5, holdt bare til en 32.plass. Nivået er som sagt meget sterkt. Det har blitt skutt mange stevner i helgen, og etter min mening er det særlig to gubber som har utmerket seg stort. John Olav Ågotnes vant banestevnet på Nordre Land og på Søndre Land. Han skjøt 347 på begge stevnene. Arild Røyseth vant stevnet på Etnedal med 348. Her misset han et poeng på kne og et på ligg. På Trytetjernstevnet satte han banerekord med 349, og gikk selvfølgelig seirende ut. Arild som noe overraskende ikke kvallet seg til EM 300meter, blir nok helt klart å regne med som en av favorittene på LS.
Min far er som mange kanskje vet en stor travhest eier, og i dag hadde vi to hester til start i Hoppe NM på Biri. C.C. Westside gjorde et heroisk løp etter 3dje spor i hele første sving, og dødens resten av løpet. 4.plass med knapp margin opp til de øvrige var mer enn godkjent. Kings Lucky som var tilbake etter lang pause, fikk et fint løp innvendig bakifra. Åpningen kom litt sent på oppløpet, men da den først kom spurtet hun forrykende til 5. plass. Den hissige hoppa Royal, holdt seg i dag på beina og tok en fortjent storløpsseier verdt 100 000 kr.
Må også nevne innsatsen til vår aller beste travhest Maid for Tag som er på USA turnee. 5. plass i Ambro flight stakes på 10.6 med krefter spart, var en herlig prestasjon! 
    

arildryseth
Arild Røyseth er helt klart en skytter man kan forvente seg å se i kongelaget under årets LS.

maidfortag380
Tok meg idag tid til å skrive litt om trav. Her er et bildet av vår desidert beste travhest: Maid for tag!

Ny verdensrekord av Peter Sidi!!

Under den avsluttende øvelsen i EM i Osijek, handelt det meste om den Ungarske toppskytteren Peter Sidi. Etter min mening er Peter Sidi pr. dags dato klart europas beste, kanskje også verdens beste rifleskytter. Han er med i verdenstoppen i så og si alle rifleøvelser (10 meter, 50 meter og 300 meter). Nå har han også blitt Europamester i 3×40 skudd helmatch på 300 meter, og satte verdensrekord i samme slengen. Verdensrekorden lyder på fantastiske 1184! Dermed mistet desverre Espen Berg Knutsen sin verdensrekord på 1181 som han satte i Zagreb år 2006. Men når man presterer å skyte 400 på liggende og magiske 395 på stående, er det fult fortjent at Sidi setter verdensrekord. Gratulerer til Ole Kristian Bryhn som ble nummer 6 med 1170. Gratulerer også til Vebjørn Berg, Ole Kristian Bryhn og Thore Larsen som tok sølvmedalje i lagkonkurransen.

peter sidi
Peter Sidi med ny verdensrekord på helmatch 300 meter.
Ungareren er etter min mening pr dags dato verdens beste rifleskytter!

Toppformen ikke helt på plass

Jeg har i dag vært på Dokka og skutt 3 stevner sammen med en hel gjeng andre fra Høland/Bjørkelangen skytterlag. For min egen del så er det et lite stykke igjen før toppformen er på plass. Særlig stående er veldig variabelt, og kne er jeg heller ikke helt fornøyd med. Får håpe jeg klarer å få en orden på dette de neste dagene.
Det startet med feltskyting i Nordre Land på formidagen i dag. Feltskyting er en noe jeg virkelig synes er gøy, men det er også en øvelse jeg iblant forstår meg blind på. Jeg hadde selvfølgelig ikke skutt meg inn på feltskiver, og startet med 4/1 rett over på første ligg holdet. Litt ærgelig, men når man ikke er innskutt kan man heller ikke forvente mer. Hadde etter dette fult på de tre neste figurene helt til det siste lange kneholdet på 400 meter kom. Fra 200 meter til 400 meter skal man skru 20 knepp opp, står det på min fenomenale felt tabell. Jeg skrudde 21. Syntes jeg hadde 4 gode skudd, og 2 ikke helt bra. De to nevnte satt etter min mening under. Så får Claussen junior anvist 2/1 rett over!! Forstå det den som kan. På mesterskapet som var ukjent, skjøt jeg 5/2 både på ligg og kne. Dømte figuren kanskje litt for kort. Dermed endte jeg på tilsammen 34 treff, og kom et stykke ned på listen. Ola Tore Dokken fra hjemmelaget la inn en kanongod feltrunde på 42/25, og leder føre siste dag, men trolig holder dette til seier.
På banestevnet i Nordre land var det desverre svært lite som fungerte. Særlig på stående var jeg helt borte. Jeg bruker å skyte et par prøveskudd på stå, før jeg legger meg ned på liggende. Og jeg merket allerede før prøveskuddene på stå, at det ikke var dagen. Klarte overhodet ikke å holde rolig, og måtte til slutt glemme holdinga og konsentrere meg om avtrekket istedenfor. Klarte å trekke av bra på første stående serien, og fikk faktisk 48 serie, selvom det såg ut som knapt 44 i siktet. Men på grunnlaget ballet det seg til med to 8ere, og endte til slutt på 239.
På Søndre Land gikk det derimot mye bedre. Her holdt jeg faktisk litt rolig på stående, og når avtrekkene også var ganske fine ble også poengsummen bedre. Hadde seriene 50 48 48 og 98. Leverte en fin omgang på 99, og endte dermed på 343 poeng. Er fornøyd med poengsummen, men ikke helt med gjennomføringen. Stående og kne er ikke bra nok, og bør bli bedre til LS skal jeg klare målet om å komme på pallen i aftenposten. I mårra er det banestevnet på Etnedal, deretter venter det 4-5 hardøkter før det kommer tre Norges cup stevner.
Ellers er det jo et steinhardt nivå på disse stevnene, og moro å se at vi har så mange gode seniorskyttere her i landet. Jan OIav Ågotnes leder på Nordre Land med 347. Samme mann leder også på Søndre Land, også der med 347. I Etnedal leder gode gamle Arild Røyseth med 348!
Min søster Sofie hevder seg som vanlig godt, og hadde to stevner på 350 i dag. Hun hadde også fult hus på felten. Siri Mortensen leder stevnet på Nordre Land med 350 og 33*. Øyvind Lier hadde likt som meg med 244/343 på Søndre Land som sitt beste resultat.
ungdoms gjengen
Denne Ungdomsgjengen dro avgårdet med sherpaer til Dokka. Alle kom hjem med minst et godt resultat hver i bagasjen!

LS i Evje er like rundt hjørnet!

Årets Landskytterstevnet i Evje nærmer seg virkelig med stormskritt. Som de aller fleste skyttere gleder jeg meg enormt, og det blir spennende å se hva jeg kan få til som førsteårs senior. Forberedelsene er godt i gang, og formen virker å være fin.
Hadde en hard økt på mandag og tirsdag, mens jeg på onsdag testet formen ved å skyte et seniorprogram, Mandagen gikk med til mye stående trening og litt kne. Trente på den knall flotte 200meters banen på Grasåsen sammen med en hel gjeng andre. Fokuset gikk på å finne fram en fin rytme på stående skytinga, og ikke stå å nøle.
Tirsdagen gikk også med til mye stående trening. Denne gangen var fokusett satt på holding. Trente holding i ca. 1 time, både med og uten skytterklær.
Onsdag var det rek/jun trening på Grasåsen, så jeg bestemte meg for å skyte et vanlig senior program for å finne ut om formen var sånn nogenlunde. Siri Mortensen utfordret meg og Øyvind Lier til kamp, og vi sto side om side og skjøt seniorprogram alle tre (på 100meter skiva). Etter 15 skudd var det kun 1 poeng som skilte samtlige av oss. Under grunnlaget og omgangen viste jeg riktig nok hvem som var sjefen, og landet på 348 poeng! (50 49 50 99 100). Siri endte på 345, mens Øyvind skjøt 344. Ved simulering til 200 meters skiva hadde jeg fått 344, Siri 341 og Øyvind 340.

Øyvind Lier og Siri Mortensen er to svært unge og lovende skyttere for fremtiden, spesielt sistnevnte som bare er Eldre Rekrutt og satser fult på sporten! Siri kommer man sikkert til å høre masse fra i tiden som kommer!
I dag (Fredag), har vært en hvile dag. Lader opp batteriene for morgendagen. Da er det tre stevner som står for tur. 2 banestevner på Dokka (Nordre og Søndre Land), samt et feltstevnet på Nordre Land. På søndagen venter det et banestevnet på Etnedal!

sauer200str

Claussen junior sin skytterblogg er født!

Jeg har i lang tid fundert og halveis planlagt å lage en egen skytterblogg. Etter insipirasjon fra Ingrid Stubsjøen, Hans Bakken, Siri Mortensen og ikke minst Vebjørn Berg, fikk jeg i dag endelig satt meg ned og gjennomført det. Det er ikke rare greiene jeg har fått fram, men regner med at den blir bedre etterhvert!
På denne bloggen vil jeg ikke bare skrive om mine egne treninger/konkurranser, men også om andre skyttere i Norge(Verden). Jeg vil også skrive om livet på NTG Kongsvinger, og om andre aktiviteter som jeg interesserer meg for!:)
Bloggen vil bli oppdatert så ofte som mulig. Det vil ikke bare bli lagt ut innlegg og bilder, men forhåpentligvis også filmklipp etterhvert som jeg får oppdatert mine PC-kunnskaper

20080801simonmedaljebane